Βγες με ένα κορίτσι που τρώει

Βγες με ένα κορίτσι που τρώει Facebook Twitter
4

Ένα κειμενάκι, σαφώς, χιουμοριστικό εμπνευσμένο από τα άρθρα που διαβάζω –και θαυμάζω- κατά  καιρούς. Οδηγίες χρήσης για μία πεινασμένη, λοιπόν.

Ένα κορίτσι που τρώει θα θέλει να πηγαίνετε συχνά σινεμά αγκαλιά. Να τρώτε ποπ-κορν με coca-cola και μετά ζελεδάκια. Επίσης, θα σου κλέβει μόνιμα τα ντορίτος. Εξάλλου, γι αυτό πάτε σινεμά (μη γελιόμαστε), για να γλείψετε το τσένταρ από τα δάχτυλά και να παγώσει το μυαλό σας με το αναψυκτικό. Αλλιώς , θα κατεβάζατε ταινία στο σπίτι και θα ήσαστε κατά 25 ευρώ πλουσιότεροι και με τις πιτζάμες.

Όχι δε θέλει να αντικαταστήσετε το πρωινό σας με μπάρες καρύδας με 5 δημητριακά και χυμό ginger-καρότο που της δίνει ενέργεια. Ναι, το ξέρει ότι σας κάνουν καλό και πιθανότατα θα χορτάσετε αλλά ψυχολογικά θα μείνετε πεινασμένοι. Θα φάτε pancakes με nutella και θα πιείτε milkshake βανίλια. Θα τη φιλήσεις για να της σκουπίσεις την τελευταία σταγόνα από τα χείλια και θα βγάλετε φωτογραφίες πασαλειμμένοι. Εκείνη, δηλαδή, εσύ θα την κοροϊδεύεις και θα νευριάζει.

Αυτό το κορίτσι τρώει το burger με τα χέρια. Άρα είναι αυθόρμητη και εξοικειωμένη με το μέγεθος. Του μπέργκερ, του τζιν, του δικού σου.

Δε θέλει να πάτε θέατρο στο πρώτο ραντεβού και να φιληθείτε στο θεωρείο. Θέλει να βγείτε για φαγητό και να φάει σαν το θηρίο. Πιθανότατα μακαρόνια που είναι μια οικονομική και safe επιλογή και δίνει τη δυνατότητα να πάρετε και ορεκτικό το οποίο δε θα είναι σκορδόψωμο -ακόμα- αλλά σίγουρα θα περιλαμβάνει ζύμη και έξτρα λιωμένο τυρί. Θα λιώσετε.

Ένα κορίτσι που τρώει, θα σταματήσει περίπου στο τρίτο ποτό. Έχει πεινάσει και της μύρισε το απέναντι βρώμικο ενώ έχει ήδη κάνει εικόνα τις κοτομπουκιές και τα χοτ-ντογκ. Μη της χαλάσεις το χατίρι, θα πιείτε μετά πάλι.

Θα σε πάει στα καλύτερα μαγαζιά για φαγητό και θα συνειδητοποιήσεις ότι υπάρχουν κι άλλοι πειρασμοί εκτός από τους υποφαινόμενους. Αν το έχεις ήδη συνειδητοποιήσει από μόνος σου, θα βρεις έναν άνευ προηγουμένου food-buddy στο πρόσωπό της. Φιλία και έρωτας μαζί είναι μεγάλο πράγμα.

Δε θα παραπονιέται που έκανες κοιλίτσα αφού εκείνη είναι η κύρια υπεύθυνη. Θα είναι σαν εσύ να της κάνεις παράπονα όταν μείνει έγκυος αφού πρώτα, φυσικά, γνωρίσεις τη μαμά της και παντρευτείτε σε μια φαντασμαγορική τελετή που θα μείνει στην ιστορία (κοίταναδειςπουπήγεπάλιηκουβέντα).

Ένα κορίτσι που τρώει έχει πολλές πιθανότητες να κατανοήσει την ευχαρίστηση που δίνει ένα ακόμα τσιγάρο και μια παραπάνω μπύρα και να μη σου γκρινιάζει να τα κόψεις. Οι εξαρτημένοι συχνά αλληλοκαταλαβαίνονται και αλληλοσυγχωρούνται.

Έχει περάσει, σίγουρα, σε περιόδους κρίσης, από τα στάδια της υγιεινής διατροφής, της γυμναστικής και της ολιστικής αντιμετώπισης της σύγχρονης ζωής στην πόλη. Αν είσαι ψαγμένος μπορεί να σε βοηθήσει κιόλας, σ’ αυτές τις εναλλακτικές σου συνήθειες. Αρκεί να μη την ενοχλείς την ώρα που τρώει για να κερδίσει τα δικά της χαμένα χρόνια δίαιτας και διαλογισμού, φυσικά.

Η εξάρτηση της από το φαγητό ήταν πάντα ένα μελανό σημείο. Που, όμως, όταν άρχισε να μεγαλώνει και να συνειδητοποιεί την αδυναμία να ανταπεξέλθει κανείς με πειθαρχία στα πάντα, μετουσιώθηκε αυτομάτως σε φιλοσοφία ζωής και χαίρεται γι αυτό. Έγινε , όπως λέμε και στην ψυχολογία –σ’ αυτούς του κουλτουριάριδες καιρούς που ζούμε- επιλογή. Ολόδική της.

Ένα κορίτσι που τρώει, εκτιμάει τον άντρα που ξέρει να ψήνει σωστά το κρέας. Και ξέρει ότι δεν είστε πολλοί εκεί έξω. Φανερωθείτε!

Το πιθανότερο, μάλιστα, είναι να ξέρει κι η ίδια να μαγειρεύει καλά. Για να μπορεί να τρώει ό, τι θέλει  ό,τι ώρα θέλει ακόμα κι αν αυτοί οι συνδυασμοί δεν υπάρχουν στα κανονικά μαγαζιά και στις φυσιολογικές συνταγές. Εννοείται, λοιπόν, πως δε θα πεινάσεις ποτέ και δε θα πλήξεις ουδέποτε.

Αυτό το κορίτσι να ξέρεις έτρωγε αυγά και πριν το brunch. Από παλιά, τότε που της έφτιαχνε η γιαγιά της χτυπητό αυγό με κακάο και ζάχαρη και το καταβρόχθιζε μαζί με την ξαδέρφη της.

Ξέρει τι πάει να ‘πει extra large molto και χαίρεται όταν της προτείνεις να το βάλει στην τοστιέρα. Δε το είχε σκεφτεί και γι αυτό είσαι ο ήρωας της.

Ένα κορίτσι που τρώει μπορεί να ερωτευτεί ένα άλλο κορίτσι που τρώει. Και να τρώνε μαζί ό,τι θέλουν χωρίς να δίνουν λογαριασμό σε κανέναν. Εκτός από τον σερβιτόρο.

Δεν μένει ποτέ νηστική. Άρα έχει λιγότερα νεύρα, περισσότερη διάθεση και άπλετο χρόνο αφού δε χρειάζεται να μετράει ένα-ένα τα σπυριά της κινόα πέντε φορές την ημέρα με-απόσταση-τρεις-ώρες-ενδιάμεσα.

Έχει κοινωνική μόρφωση. Ξέρει γαλλικά από τη σάλτσα hollandez, άπταιστα ιταλικά από την pizza και κινέζικα ιδεογράμματα από τις συσκευασίες των fortune cookies. Επίσης, δεν μπορείς να φανταστείς πόσο γρήγορα ξέρει να κάνει πράξεις από τότε που μέτραγε παγωτά το καλοκαίρι.

Ένα κορίτσι που τρώει, τέλος, γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα ότι οι απολαύσεις είναι για όλους ανεξαιρέτως και ουδεμία σχέση έχει η εξωτερική εμφάνιση ή τα όποια στερεότυπα. Κοινώς, ένα κορίτσι δε χρειάζεται να είναι η λεπτεπίλεπτη αθώα σκιά πίσω από ένα αγόρι. Ούτε το αγόρι είναι υποχρεωμένο να δουλεύει όλη του τη ζωή για να ταϊζει το κορίτσι. Άλλωστε, τρώει από μόνη της.


*Οποιαδήποτε ομοιότητα με πρόσωπα και καταστάσεις είναι συμπτωματική. Επίσης, τα κορίτσια που δεν τρώνε είναι κι αυτά μια χαρά παιδιά. Άλλωστε, μην ξεχνάμε πως χάρη σ’ εκείνες μένει περισσότερο φαγητό για εμάς τις υπόλοιπες.

4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ