Απεργία την Πρωτομαγιά

Δημοψήφισμα: Ναι ή Όχι;

Δημοψήφισμα: Ναι ή Όχι; Facebook Twitter
5

Βρισκόμαστε σε μία τόσο κρίσιμη για τη χώρα στιγμή που δεν υπάρχει άνθρωπος που να μην ξέρει παγκοσμίως τι συμβαίνει με το περιβόητο δημοψήφισμα, την Ελλάδα, το χρέος κλπ. Είμαι 23 χρονών και έχω να κάνω κάποιες παρατηρήσεις. Να πω τι μου έκανε εμένα εντύπωση αυτές τις μέρες.


Αρχικά, βλέπω τα social media να έχουν κατακλυστεί από σχόλια κάθε είδους, από ανθρώπους κάθε ηλικίας. Φυσικά θα μπορούσε να πει κανείς πως αυτό είναι θετικό. Είναι όμως; Για μένα όχι. Βλέπω πως ο καθένας λέει ότι θέλει και πως όλοι την έχουν δει ειδήμονες, οικονομικοί και πολιτικοί αναλυτές. Για να θεωρήσε πολίτης πρέπει να έχεις μία εμπεριστατωμένη άποψη, όχι να αποκτάς άποψη κάθε φορά που συμβαίνει κάτι πιο σημαντικό από τα μπουζούκια στην παραλιακή. Αυτό ακριβώς είναι το πρόβλημα της ελληνικής κοινωνίας. Η πτυχιομανία χωρίς καμία ουσιαστική μόρφωση πολλές φορές. Δυστυχώς βλέπω άτομα της ηλικίας μου να μην γνωρίζουν ιστορία και άλλα βασικά πράγματα που θα έπρεπε ο καθένας μας να γνωρίζει. Κάτσε διάβασε και διαμόρφωσε τη δική σου άποψη με επιχειρήματα.

Tο πιο σημαντικό είναι ο καθένας να αναλάβει τις ευθύνες του. Βαρέθηκα να ακούω πως φταίει ο ένας πολιτικός, το τάδε κόμμα,η κακή ευρωπαϊκή ένωση κλπ. Όχι Νεοέλληνα φταις ΕΣΥ, ζουμε σε ένα δημοκρατικό πολίτευμα, εμείς τους ψηφίζουμε, εμείς τους δίνουμε την εξουσία, εμείς μπορούμε να αντιδράσουμε αρκεί να το κάνουμε με το σωστό τρόπο.


Το χειρότερο όμως είναι ο φανατισμός που υπάρχει. Δεν θα μπω στη διαδικασία να πω το αν το ναι ή το όχι είναι σωστή επιλογή. Ο καθένας πρέπει να ξέρει τι κάνει και πριν ψηφίσει ΟΦΕΙΛΕΙ να είναι ενημερωμένος αν και κάτι τέτοιο δεν γίνεται ποτέ στην Ελλάδα. Γιατί όμως τέτοιο μίσος; Γιατί τέτοια κακία για όποιον έχει διαφορετική άποψη. Στην τελική ένα είναι το σίγουρο. Όλοι θέλουν το καλό της Ελλάδας. Κανένας δεν θέλει να πεινάσει,κανείς δεν θέλει να χάσει τα λεφτά του και κανείς δεν θέλει να περάσει ακόμα πιο δύσκολα.


Τέλος το πιο σημαντικό είναι ο καθένας να αναλάβει τις ευθύνες του. Βαρέθηκα να ακούω πως φταίει ο ένας πολιτικός, το τάδε κόμμα,η κακή ευρωπαϊκή ένωση κλπ. Όχι Νεοέλληνα φταις ΕΣΥ, ζουμε σε ένα δημοκρατικό πολίτευμα, εμείς τους ψηφίζουμε, εμείς τους δίνουμε την εξουσία, εμείς μπορούμε να αντιδράσουμε αρκεί να το κάνουμε με το σωστό τρόπο. Μην ξεχνάτε λαός που δεν γνωρίζει την ιστορία του είναι καταδικασμένος να την ξαναζήσει.


Και επειδή οφείλω να τοποθετηθώ και εγώ επί του θέματος, λέω ναι. Όχι επειδή είμαι υπέρμαχος της μνημονιακής πολιτικής. Αντίθετα έχω βιώσει τη φτώχεια όταν πολλοί επαναστάτες αγόραζαν i-phone 6. Λέω ναι γιατί θεωρώ πως ένα όχι θα δημιουργήσει προβλήματα στην ελληνική κοινωνία, προβλήματα που αυτή τη στιγμή δεν μπορεί να σηκώσει. Λέω ναι γιατί θέλω την Ελλάδα στην Ευρώπη. Λέω ναι γιατί αυτή τη βδομάδα ζω μέσα στο φόβο και την ανασφάλεια. Γιατί κανένας από αυτούς που λένε όχι δεν μπορούν να μου εγγυηθούν ότι την επόμενη του ΟΧΙ δεν θα μας αναγκάσουν να βγούμε από το ευρώ. Και αγαπημένε αναγνώστη μία έξοδος από το ευρώ σημαίνει κλειστή οικονομία, σημαίνει φτώχεια και πείνα. Και όχι δεν θέλω να πάρω ένα τέτοιο ρίσκο. Διαβάστε, ψάξτε, δεν υπάρχει τίποτα σημαντικότερο από τη γνώση. Και ας ελπίσουμε η ιστορία να μην γράψει τη γενιά μας με μαύρα γράμματα.

5

Απεργία την Πρωτομαγιά

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

5 σχόλια
Θα σου πρότεινα να διαβάσεις τα δέκα μέτρα χαλιναγώγησης της κοινής γνώμης του Νoam Chomsky. Και μετά να έρθεις πάλι να δείξεις με το δάχτυλο αυτόν που φταίει. Η ενημέρωση είναι καθήκον όλων μας έχεις δίκιο. Το να μπορείς να ξεχωρίζεις όμως την προπαγάνδα του συστήματος χωρίς να έχεις κολυμπήσει σε βαθιά νερά, τόσο στη γνώση όσο και στη ζωή, δεν είναι καθόλου εύκολη υπόθεση. Κι αυτό γιατί συνήθως αυτοί που σε ελέγχουν, γνωρίζουν τον εαυτό σου καλύτερα από ότι εσύ ο ίδιος.
"Λέω ναι γιατί θεωρώ πως ένα όχι θα δημιουργήσει προβλήματα στην ελληνική κοινωνία" Πηγή: www.lifo.grΔιαβασμένος 23άρης Έλληνας, γνώστης ιστορίας και βασικών πραγμάτων και με διαμορφωμένη άποψη! Δυστυχώς χωρίς αξιοπρέπεια, αγαπητέ νεοέλληνα!!!
Όποιος έχει διαβάσει Ελληνική ιστορία ξέρει τι θα γραφτεί για αυτά που ζούμε ανεξαρτήτως αποτελέσματος. Στο τέλος, στα μυαλά των Ελλήνων θα καταγραφούμε πάλι ως θύματα των κακών Ευρωπαίων, είτε "θριαμβεύσουμε" επί των συμφερόντων τους, είτε "υποταγούμε" σε αυτά. Γιατί κάθε φορά που οι σύμμαχοί μας μάς αφήνουν στη μοίρα μας, ξεχνάμε να το συνδέσουμε με τις δικές μας επιλογές. Γιατί πάντα θέλουμε οι σύμμαχοί αμς να είναι στο πλευρό μας ακόμα και όταν τους διώχνουμε. Αυτή είναι η σχιζοφρένειά μας σαν λαός. Ξεχνάμε ότι οι συμμαχίες χτίζονται πάνω σε κοινά συμφέροντα και γκρεμίζονται όταν τα συμφέροντα παύουν να είναι κοινά. Έτσι, αν χωρίσουν οι δρόμοι μας με την Ευρωπαϊκή κοινότητα, είναι βέβαιο ότι η ιστορία μας δεν θα θυμάται ότι εμείς επιλέξαμε αυτό το δρόμο αλλά πώς οι κακοί Ευρωπαίοι σύμμαχοι μας εγκατέλειψαν στην πιο δύσκολή μας ώρα.