ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

Απάντηση στο κειμένο "Να μάθεις να φεύγεις" (που δεν ειναι του Λουντέμη)**

Απάντηση στο κειμένο "Να μάθεις να φεύγεις" (που δεν ειναι του Λουντέμη)** Facebook Twitter
2

 

Απάντηση στο κειμένο "Να μάθεις να φεύγεις"

Αν όλοι μάθουν να φεύγουν τότε ποιος θα μείνει να προσπαθήσει, να διορθώσει, να συγχωρήσει, να συγχωρεθεί, ν΄αγαπήσει, ν΄αγαπηθεί; Η φυγή δεν ήταν ποτέ θαρραλέα, η πιο εύκολη λύση είναι η λήθη.
Και ποιο είναι το μάθημα τότε;
Χαμένος χρόνος όλα;
Στιγμές καταδικασμένες,αφού η ανάμνηση τους ίσως φέρει πόνο.
Και ο εγωισμός στην πρώτη γραμμή,γιατί κάποιος κάποτε μας πλήγωσε και γίναμε καημένοι από ερωτευμένοι.
Και προτιμούμε να θάψουμε ένα ολόκληρο κομμάτι τις ζωής μας που μας διαμόρφωσε σ΄αυτό που είμαστε σήμερα-πιο μνησίκακοι και εγωιστές αν προσκολληθούμε στον πόνο και τον θυμό,πιο ανθρώπινοι αν κατανοήσουμε τα λάθη και συγχωρήσουμε τον εαυτό μας και τον άλλο κι έτσι πιο κοντά στην ευτυχία και την ηρεμία.
Μου κάνει εντύπωση πως τόσοι άνθρωποι ταυτίστηκαν με το μελοδραματικό "Να μάθεις να φεύγεις". Ακόμα κι εγώ, παθούσα η ίδια, δε συμφώνησα παρά ίσως σε δυο σημεία.
Και ταυτίστηκες ακόμα κι εσύ, που από θύτης έγινες θύμα.
Μπούρδες.
Επειδή πάντα έφευγες βρέθηκες εδώ. Επειδή δεν έχεις μάθει να μένεις, να συμπαθείς, να συμπάσχεις, να συμμετέχεις, να αποδέχεσαι και να κατανοείς. Επειδή είναι πιο εύκολο να φεύγεις όπου βρεις δυσκολία και να ψάχνεις μάταια αλλού αυτό που δε σου χαρίστηκε όπως επιθυμούσες και προτίμησες να μη κάνεις τίποτα για να το αποκτήσεις.
'Επρεπε μικρή μου βασίλισσα να σου ρθει έτοιμο, γιατί δεν είσαι μια κοινή θνητή, αυτός που σε αξίζει φαίνεται από χιλιόμετρα μακρυά, φέγγει σα πυγολαμπίδα και ο κώλος του όταν κλάνει σφυρίζει τ΄όνομα σου. Και θα ναι τόσο τέλειος που ποτέ δε θα σε πληγώσει, ούτε καν θα σε προβληματίσει. Και θα σ' αγαπήσει γιατί είσαι τέλεια σε όλα και γ@μάτη, μέχρι να βαρεθείτε την τελειότητα σας και να ψάξετε εμάς τους ατελεις που μένουμε και ότι χαλάει το διορθώνουμε, δε το πετάμε.
Και στην τελική, αν είναι να φύγεις, φύγε περήφανα, με το κεφάλι ψηλά και τις πληγές σου μάθημα, χωρίς να τρέχεις να ξεφύγεις από τις ίδιες σου τις επιλογές, ρίχνοντας στον άλλο την ευθύνη για τα δεινά σου. Γιατί έτσι, το μόνο που θα μάθεις, είναι να φεύγεις.

2

ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

1 σχόλια
Με συγχωρείτε, αλλά το όλο κείμενο πρόκειται περί σάχλας και δυστυχώς χρησιμοποιείται και το εξαιρετικό κείμενο του Μενέλαου Λουντέμη, προφανώς για κάποια παραπάνω κλικς!Τι σχέση έχει το "φευγιό" ή η "υποχώρηση" με το κείμενο του Λουντέμη; Στο οποίο προφανώς και απαντά ο συντάκτης της παραπάνω σάχλας, χωρίς να έχει διαβάσει βέβαια το "Να μάθεις να φεύγεις" του Λουντέμη!Πόσο κατήφορος πια; Τόση φτήνια και μάλιστα πατώντας πάνω στην κλασσική λογοτεχνία μας! ΘλίψηΧρ.
Αγαπητέ Χρήστο,δεν ταυτίζομαι με το παραπάνω κείμενο όπως κ εσύ.Ωστόσο το αρχικό κείμενο 'Να μάθεις να φεύγεις' δεν ανήκει στον Λουντέμη όπως λανθασμένα αναπαράγεται από δω και από κει αλλά έχει γραφτεί από τη Blogger του yposimeioseis.com http://www.yposimeioseis.com/2014/07/blog-post_20.htmlΦιλικά,fpt