Απεργία την Πρωτομαγιά

Τα 14+1 καθημερινά του κέντρου της Αθήνας*****

Τα 14+1 καθημερινά του κέντρου της Αθήνας***** Facebook Twitter
0

Μετά τα 13+1 της Μεγάλης Αρκτου για το 2013 στη Θεσσαλονίκη, η Άρκτος φέτος βρίσκει τα 14+1 καθημερινά του κέντρου της Αθήνας.

1. Ο φούρνος "Λυκαβηττός" στη Δεινοκράτους για τα υπέροχα μικρά -πολύ μικρά- μελομακάρονα του, χειροποίητα και όλο γεύση, καθώς και για τη μεγάλη ποικιλία ψωμιού.


2. Το "warehouse" στη Μαυρομιχάλη για πολύ καλό καφέ, για τα σάντουιτς και τις μπαγκέτες του, για τα λίγα και καλά πιάτα του και για το κυριακάτικο brunch του. Και κυρίως γιατί σέβεται το κρασί που σερβίρει και έτσι κρατάει το χώρο αυστηρά μη καπνιστών.


3. Το concept book store "free thinking zone" στη Σκουφά για ξεναγήσεις και ταξίδια στον κόσμο του βιβλίου και για το πρωτοχρονιάτικο πάρτυ του στις 30 του μήνα. Αλλά και για ένα καφέ με παρέα τα βιβλία και καλή κουβέντα.


4. Το καφέ "Αερόστατο" στην Πλατεία Προσκόπων. Για κλασικές συναντήσεις.


5. Το ψωμί dinkel στο φούρνο του "Τάκη" στη Μισαραλιώτου κοντά στην Ακρόπολη. Το μόνο τόσο dinkel και τόσο λαχταριστό.


6. Το καφέ "σοκολάτα" στην Ερμού στη στοά για ζεστές σοκολάτες όλο... σοκολάτα valrhona.


7. Η λαϊκή αγορά στην Ξενοκράτους κάθε Παρασκευή: μικρή, συμμαζεμένη και πολύ φρέσκια!


8. Το "SKOUMOKY" στη Λεμπέση -κοντά στο μουσείο της Ακρόπολης- που το όνομά του προκύπτει από τις πρώτες συλλαβές τριών γυναικών δημιουργών. Εκεί θα βρεις αντικείμενα από διαφορετικά υλικά (μέταλλο, ξύλο, μαλλί, μετάξι, πηλό), που αξίζει να τα έχεις.


9. Το "falafelas" για γνήσιο και χορταστικό φαλάφελ με τζαζ μουσική καθώς περιμένεις να σου το φτιάξουν. Αναγνώριζεις το σημείο από την ουρά του κόσμου στην Αιόλου.


10. Το "τσάι" για αυτό που λέει το όνομα του: αυθεντικά τσάγια σε ωραίες τσαγιέρες από όλο τον κόσμο. Ήσυχα και απλά.


11. Για λουλούδια σε μια λιτή αλλά όμορφη ανθοδεσία, για το σπίτι, το γραφείο και για να τα προσφέρεις στην Ακαδημίας το "flower market". Το δρόμο μπροστά του το στολίζουν γλάστρες με εποχιακά και όχι μόνο φυτά.


12. Η "Σέσουλα" στα Εξάρχεια, ένα κοινωνικό παντοπωλείο, που τα έχει όλα. Δοκίμασε τα τυριά και πάρε χύμα ρύζι και αλεύρι όπως παλιά.


13. Το "avocado" στη Νίκης για βιολογικά και θρεπτικά γεύματα, για χυμούς και για το τέλειο carrot cake του. Για vegans, veggies και για αυτούς που αρνούνται ότι το υγιεινό είναι και νόστιμο.


14. Το μπαρ "42" (στην Κολοκοτρώνη) γιατί είναι πραγματικά μπαρ.

+1... Ψάξε, πειραματίσου, βγες έξω και βρες το διαφορετικό. Χωρίς χάρτη, χωρίς οδηγό, χωρίς προτάσεις άλλων.

Για να τα έχεις σε όλη τη χρονιά που έρχεται μαζί σου για να δεις και να ζεις την Αθήνα σου αλλιώς.

Καλή χρονιά!
Η Μεγάλη Άρκτος

*Το κείμενο δεν είναι σε καμία περίπτωση διαφημιστικό. Είναι προσωπικές επιλογές μέσα από την καθημερινότητα στην πόλη.

 

 

0

Απεργία την Πρωτομαγιά

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ