Απεργία την Πρωτομαγιά

Φανταστείτε πως είστε μέλος της Μπίλντεμπεργκ.**

Φανταστείτε πως είστε μέλος της Μπίλντεμπεργκ.** Facebook Twitter
Κουβέλης the Great και Daskalakis for president! Eικονογράφηση: papanikos-aftos.blogspot.gr
0

Φανταστείτε πως είστε μέλος της Μπίλντεμπεργκ. Η καταξίωση σας έχει φτάσει στα ύψη και είστε στο κονκλάβιο της λέσχης που ορίζει τις τύχες του πλανήτη. Όλα βαίνουν καλώς. Σεισμοί, λιμοί, καταποντισμοί, έμπολες, Τζιχαντιστές και ζαβαρακατρανέμια, όλα όπως τα σχεδιάσατε.


Το πρόβλημα ήταν και είναι του "'Eλληνα ο τράχηλος'' που ''ζυγό δεν υπομένει''. Ενώ θα μπορούσατε να κάνετε μια χαψιά αυτή την κουκίδα της παγκοσμιότητας, δεν το κάνετε. Φοβάστε γιατί ο μεν πρωθυπουργός της χώρας είπε πως μιλά με "τον θεό της Ελλάδας", ενώ ο Αλέξης θέλει να αλλάξει την Ευρώπη. Χασκογελάτε μεν με τον μικρομεγαλισμό τους, αλλά έτσι ντόμινο που είναι ο σύγχρονος κόσμος, που ξέρεις τι μπορεί να γίνει.... Κι αν έχουν πράγματι δικό τους θεό; Ρισκάρεις;


Τώρα θέλουν να τινάξουν την μπάνκα στο αέρα με αφορμή τον πρόεδρο της Δημοκρατίας. Νέες ζαλάδες.

Ενώ η χώρα βρίσκεται σε πολύ κομβικό σημείο, θα λέγαμε πως είναι στο ground zero της σύγχρονης ιστορίας της, οι πολιτικοί της χώρας; Ζουμ τριαλαλό as always. Μαλώνουν.

Σα να μην πέρασε μια μέρα από το Greek dream του αχαλίνωτου ευ, πάλι η διαμάχη είναι "φύγε εσύ, να έρθω εγώ γιατί εγώ είμαι πιο έξυπνος και όμορφος και γοητευτικός". Ουσία μηδέν.

Με ένα σκούντημα πέφτουν στον γκρεμό που τόσες φορές απέφυγαν. Από την άλλη, με ένα τικ διαφεύγουν οριστικά(;) τον κίνδυνο. Αυτή η κίνηση μπορεί να γίνει από την λέσχη της οποίας είσαι ηγετικό μέλος. Ως υπεύθυνος για την Ελλάδα δυσφορείς. Άντε πάλι να στήνεις σκηνικά και να σκηνοθετείς σήριαλ.


Φυσικά ως Leader ετοιμάζεις 2 σενάρια με διαφορετικούς πρωταγωνιστές για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο.


Σενάριο Α

Κουβέλης the Great!


Συγκυβέρνησε για λίγο, συνεπώς ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ, check!
Έφυγε από την συγκυβέρνηση αιφνιδίως με πρόφαση την ΕΡΤ. Από τότε αποκηρύσσει τους κυβερνώντες. Μετά τον καταποντισμό της ΔΗΜΑΡ, κόντρα στην προσωπική του ιστορία που χαρακτηρίζεται από μετριοπάθεια και λογική, επιμένει να παραμένει πρόεδρος μολονότι δεν τον θέλει κανείς σχεδόν βουλευτής του. Ειρήσθω εν παρόδω, διαλαλεί περιφανώς πως μετεκλογικά δεν πρόκειται να συνεργαστεί με κανέναν παρά μόνον με τον ΣΥΡΙΖΑ.
Άρα; Άρα και ΣΥΡΙΖΑ check for president. Δικό τους παιδί είναι άλλωστε. Σαρξ εκ σαρκός!


Σενάριο Β

Γιάννα Αγγελοπούλου Daskalakis for president!


Σύζυγος μεγαλοβιομήχανου, επιλεγείσα από το ΠΑΣΟΚ για πρόεδρος του ΑΘΗΝΑ 2004, διοργάνωση που έφερε εις πέρας άρτια κατά κοινή ομολογία. Άρα ΠΑΣΟΚ και ΝΔ,check!
Eπιθέσεις φιλίας στον ΣΥΡΙΖΑ, δηλώνει αντισυστημική, συνάντηση με τον κ.Τσίπρα. Άρα και ΣΥΡΙΖΑ,check!


Δύο εκδοχές λοιπόν. Πολιτικό πρόσωπο και μη πολιτικό πρόσωπο. Ανάλογα τις περιστάσεις και την συγκυρία.

Ένα πρόβλημα παραμένει. Μα καλά ο ΣΥΡΙΖΑ γιατί να συναινέσει αφού θέλει να τους διώξει όλους για να σκίσει, ε καλά τσαλακώσει ή μάλλον....., αγριοκοιτάξει "τα μνημόνια";


Αυτό λέει, αλλά θα στοιχημάτιζα τα μαλλιά μου (αν είχα) πως στην πραγματικότητα δεν θέλει. Δεν θέλει να πάρει την καυτή πατάτα της διαπραγμάτευσης για το χρέος. Δεν θέλει να μπει στο χορό γιατί ξέρει πως είπε πολλά και δεν θα μπορέσει ν' ανταποκριθεί. Πολύ καλύτερα θα του πέσει, να εκλεγεί πρόεδρος, να ολοκληρώσει αυτή η κυβέρνηση, να ρυθμιστεί το χρέος και μετά να έρθει ο κ. Τσίπρας ως προφήτης.


Θα το έπαιζα και στοίχημα, αλλά αυτά είναι φιλελέ χούγια που δεν επιτρέπονται εδώ στην Σοβιετία ή Ελλάς.

0

Απεργία την Πρωτομαγιά

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ