Ψωνίζοντας ρούχα από αστραφτερές βιτρίνες και ταΐζοντας τα παιδιά σου γρήγορο φαγητό...

Ψωνίζοντας ρούχα από αστραφτερές βιτρίνες και ταΐζοντας τα παιδιά σου γρήγορο φαγητό... Facebook Twitter
Καταρχήν ελπίζω να απόλαυσες την Κυριακή σου, ψωνίζοντας ρούχα από αστραφτερές βιτρίνες και ταΐζοντας τα παιδιά σου γρήγορο φαγητό...
13

Σε σένα μιλάω φίλε, που ήρθες από το πολυκατάστημα κουρασμένος. Άσε τις τσάντες στην άκρη και έλα να μιλήσουμε. Τα πράγματα είναι σοβαρά. Καταρχήν ελπίζω να απόλαυσες την Κυριακή σου, ψωνίζοντας ρούχα από αστραφτερές βιτρίνες και ταΐζοντας τα παιδιά σου γρήγορο φαγητό. Γεννιέται ήδη το πρώτο ερώτημα. Απολαμβάνεις ή αναλώνεσαι χάνοντας όλο πιο αργά και βασανιστικά την προσωπικότητα σου;

Φαντάσου την κοινωνία σα δάσος και τον κάθε πολίτη σα δέντρο. Αν αρχίσει να καίγεται το ένα δέντρο, νομοτελειακά θα το ακολουθήσει και το άλλο. Όλα και όλοι αλληλοεξαρτώνται σε αυτή τη ζωή.


Είσαι από αυτούς που χάρηκαν, όταν έμαθαν ότι θα ανοίξουν τα μαγαζιά τις Κυριακές. Πιστεύεις ακράδαντα ότι έτσι θα τονωθεί η αγορά και θα έρθουν καλύτερες μέρες. Θα ήθελα να σε ρωτήσω, πώς θα τονωθεί η αγορά, αν οι πολίτες δε διαθέτουν χρήματα ούτε για τα βασικά. Μήπως είναι ένα κόλπο εντυπωσιασμού της κυβέρνησης, για να μετατοπίσει αλλού το πρόβλημα, που δεν είναι άλλο από τη βάρβαρη πολιτική της;


Δε καταλαβαίνεις πως με αυτό το μέτρο της κυβέρνησης, καταπατώνται εργασιακά δικαιώματα που έχουν κατακτηθεί με αίμα και ιδρώτα εδώ και πολλά χρόνια. Είμαι σίγουρος πως δε σκέφτεσαι τους ανθρώπους που δουλεύουν αυτές τις μέρες με μεροκάματα της πείνας. Οφείλεις να συνειδητοποιήσεις πως δε θα αργήσει ο καιρός που θα δουλεύεις και εσύ ο ίδιος τις Κυριακές. Φαντάσου την κοινωνία σα δάσος και τον κάθε πολίτη σα δέντρο. Αν αρχίσει να καίγεται το ένα δέντρο, νομοτελειακά θα το ακολουθήσει και το άλλο. Όλα και όλοι αλληλοεξαρτώνται σε αυτή τη ζωή.


Αναρωτιέμαι ειλικρινά αν αυτή τη Κυριακή δεν είχες να κάνεις τίποτα καλύτερο από να επισκεφτείς κάποιο πολυκατάστημα. Θα μπορούσες κάλλιστα να πάρεις τα παιδιά σου και να παρακολουθήσετε μια θεατρική παράσταση ή ακόμα να πας μια βόλτα στη θάλασσα και να εξομολογηθείς στη γυναίκα σου πόσο την αγαπάς. Αντί για αυτό, διάλεξες να αποκτηνωθείς, έχοντας απολέσει κάθε ιδιότητα πολίτη. Έχεις μεταλαχθεί σε ένα καταναλωτή πολιτικών προϊόντων. Διαλέγεις πολιτική τοποθέτηση λες και πρόκειται για μουστάρδα. Η εξουσία σου καταστρέφει κάθε δρόμο και εσύ αντί να ψάχνεις μια ουσιαστική λύση μέσα σου, γίνεσαι συνένοχος του εγκλήματος. Τα μεγάλα εμπορικά κέντρα είναι τα στρατόπεδα συγκέντρωσης της εποχής μας. Όλοι εξισώνονται με όλους, χάνονται τον πραγματικό τους εαυτό, με μοναδικό δεσμοφύλακα το χρήμα που ανυψώνει ή υποβιβάζει υπολήψεις και αξίες. Αν δε συγκροτήσεις ξανά τον εαυτό σου, έχεις τελειώσει. Αν δεν έχεις τελειώσει ήδη.


Το μόνο που θα σου πω είναι το εξής: Καληνύχτα μαλάκα, με αυτά που κάνεις, η ζωή δε θα έχει καθόλου πλάκα.

13

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

13 σχόλια
Δεν είναι καλογραμμένο το κείμενο αλλα ας μην χανουμε το νόημα . Το προβλημα που υπαρχει αυτη τη στιγμη ειναι η έλλειψη χρονου για αγορές , νομίζω ο καθένας το βιώνει καθημερινά.
Δεν έχω, ούτε είχα μαγαζί. Ούτε οι δικοί μου είχαν ποτέ τους. Αυτό που είχα, ήταν μια όμορφη οικογενειακή ζωή. Με Κυριακές για ξεκούραση, συνάντηση με φίλους, φαγητό όλοι μαζί. Και αυτό ΔΕΝ το έχουν στις χώρες τους, αυτοί που θέλουν να περάσουν τέτοια μέτρα. Και δεν τους ζηλεύω καθόλου για αυτό - αντιθέτως πάντα τους λυπόμουν. Ανάπτυξη δεν φέρνουν πάντως αυτά τα μέτρα (το 99% των πολιτών δεν έχει θέμα χρόνου για τα ψώνια του - θέμα ρευστού έχει). Φέρνουν όμως την εξόντωση του μικροεπιχειρηματία, αυτού που όλη του η ζωή βγαίνει από ένα μικρό μαγαζάκι που το τρέχει μόνος του. Αν τώρα φίλοι συν-έλληνες θέλετε να τον κάνετε αυτόν από αφεντικό, υπάλληλο των 380 ευρώ, εύγε σας. Και ενώ δεν συμμερίζομαι "κεκτημένα", "εργασιακά δικαιώματα" και τα τοιαύτα, θεωρώ ότι στην προκείμενη όντως σκάβουμε σαν ηλίθιοι τον λάκκο μας.ΥΓ Ακόμα περιμένω κάποιον να μου αποδείξει το όφελος της χώρας από την κατάργηση της αργίας των Κυριακών.
Γιατί προφανώς στην Ελλάδα, αυτός που θα πάει να ψωνίσει την Κυριακή είναι de facto ένα υπερκαταναλωτικό κτήνος που ταϊζει και τα παιδιά του fast food(???). Επίσης, στην Ελλάδα, ή θα δουλεύεις 5 (η 6) μέρες τη βδομάδα ή 6 + Κυριακή, δεν συζητάμε καθόλου δηλαδή το ενδεχόμενο να δουλεύει κάποιος πάλι 5(ή 6) μέρες την εβδομάδα εκ των οποίων η μία να είναι απλά η Κυριακή και αυτό πχ να γίνεται κυλιόμενα μεταξύ των εργαζομένων. Αλλά βέβαια, που να ζοριζόμαστε μωρέ, το άσπρο-μαύρο, λύτρωση-όλεθρος σενάριο είναι τόσο πιο εύκολο, άσε που έχουμε και καμιά μ****ία να στέλνουμε στη lifo
Και τι προτείνει ο αρθρογράφος;Να συνεχίσουμε να δανειζόμαστε από τους Ευρωπαίους ώστε να γίνουμε ΟΛΟΙ δημόσιοι υπάλληλοι που θα μας πληρώνει το κράτος με τα δανεικά που πλέον δεν μας δίνει κανένας;Α!Και για να πας στο θέατρο κάποιοι άνθρωποι θα αναγκαστούν να δουλέψουν.Εκτός από τους ηθοποιούς,οι τεχνικοί,οι ταξιθέτες,αυτοί που κρατούν το κυλικείο και πολλοί άλλοι.Αυτοί γιατί να δουλέψουν για να πας εσύ εκεί;Το δε δασκαλίστικο ύφος της αυθεντίας που ξέρει καλύτερα από σένα τι να κάνεις και σε λίγο θα θέλουν να στο επιβάλλουν διαπνέει όλο το κείμενο.