Ο ιός Ebola στην Ελλάδα και στο εξωτερικό***

Ο ιός Ebola στην Ελλάδα και στο εξωτερικό*** Facebook Twitter
0

Η ομάδα δημοσιογραφίας της Ε.ΨΥ.ΜΕ (Εταιρία Ψυχοκοινωνικών Μελετών) αποτελείται από νέους ενηλίκους με αυτισμό και εντάσσεται στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Φορέα. Από το 2012 αρθρογραφούν και δημοσιοποιούν κείμενα της επικαιρότητας και του ενδιαφέροντός τους. Η ονομασία που έχουν δώσει στη στήλη τους οι εκπαιδευόμενοι είναι ''Η Ψυχή μιας Ομάδας''

  

Ο ιός του Embola είναι ένα επίκαιρο θέμα και πολύ σημαντικό για όλους μας που απασχολεί όλο τον κόσμο. Οι θάνατοι αυξάνονται συνεχώς και αυτό είναι πολύ δραματικό. Βρήκαμε πληροφορίες από το internet, ψάξαμε και διαβάσαμε για αυτό και σας παρουσιάζουμε τα στοιχεία που βρήκαμε.

O Zaire embolavirus είναι ο πιο επικίνδυνος από τους έξι ιούς του γένους embolavirus. Είναι μια σπάνια, σοβαρή συνήθως, θανατηφόρα ιογενής λοίμωξη από την Αφρική. Ξεκίνησε το 1976 στη Γουινέα, τη Λιβερία, το Κονγκό και όλη τη δυτική Αφρική. Σύμφωνα με όσα γνωρίζουμε, πρέπει να προσεχθεί ιδιαιτέρα. Είναι πολύ σημαντικό! Τα τελευταία χρόνια έχει κάνει πολύ έντονη την εμφάνισή του ενώ πλέον έχει εμφανιστεί ακόμα και στην Ευρώπη και στην Αμερική.

Οι περισσότεροι άνθρωποι που αρρωσταίνουν πεθαίνουν. Μέχρι σήμερα έχουν πεθάνει πάνω από 5.000 άνθρωποι μόνο στην Αφρική.


Ξεκίνησε από κάποιο μολυσμένο ζώο. Όταν το ζώο μόλυνε τον άνθρωπο τότε μόνο μπορούσε να κολλήσει από άνθρωπο σε άνθρωπο. Κάπως έτσι ξεκίνησε.


Ο ιός του Ebola μεταδίδεται: με το αίμα και με τα υγρά του σώματος.


Τα συμπτώματα της νόσου του Ebola είναι: πυρετός, πονόλαιμος, μυϊκοί πόνοι, πονοκέφαλος, διάρροια, εμετός κι άλλα. Πολλοί εμφανίζουν και αιμορραγία για αυτό ονομάζεται και αιμορραγικός πυρετός.


Ακόμα δεν υπάρχει θεραπεία ούτε εμβόλιο για αυτόν. Οι περισσότεροι άνθρωποι που αρρωσταίνουν πεθαίνουν. Μέχρι σήμερα έχουν πεθάνει πάνω από 5.000 άνθρωποι μόνο στην Αφρική.


Τα μέτρα προστασίας είναι: Να ελέγχουμε τα άτομα που προέρχονται από τις χώρες της Αφρικής, οι ασθενείς να είναι απομονωμένοι, γιατροί και νοσηλευτές να χρησιμοποιούν ειδικά ρούχα και γάντια και να απολυμαίνουν με χλωρίνη και γενικά με απορρυπαντικά.


Αισιόδοξοι είναι οι ηγέτες του κόσμου για την πορεία του ιού. Είναι μια επιδημία που τα κράτη πρέπει να συνεργαστούν για να την καταπολεμήσουν.


Για την Ελλάδα παίρνονται μέτρα πρόληψης κυρίως για όσους έρχονται από την Αφρική επειδή είμαστε κοντά. Είναι αρκετά σοβαρό θέμα για αυτό και ψηφήσαμε να ασχοληθούμε αυτές τις δύο εβδομάδες με αυτό το θέμα.

Ομάδα Δημοσιογραφίας Ε.ΨΥ.ΜΕ
Επικοινωνία: [email protected]

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ