Ice bucket challenge not accepted

Ice bucket challenge not accepted Facebook Twitter
7

 

Σκέψου να είσαι ο Stephen Hawking, ένας απ' τους πιο έξυπνους ανθρώπους του πλανήτη. Να πάσχεις απο ΑLS και εκατομμύρια άτομα παγκοσμίως να προσπαθούν να συγκεντρώσουν χρήματα προκειμένου να βοηθήσουν όσους πάσχουν από αυτό το σύνδρομο. Καλά ως εδώ. Συγκινητικά. Μόνο που ο τρόπος που το κάνουν είναι ξοδεύοντας έναν κουβά νερό ανά άτομο. Στα χρόνια που ζούμε. Με μια ήπειρο σαν την Αφρική να υποφέρει καθημερινά από ανθρώπους που δεν έχουν ούτε νερό να πιουν. Με είδη ζώων που εξαφανίζονται λόγω των περιβαλλοντικών καταστροφών. Και με το ίδιο το νερό να μειώνεται τόσο δραστικά, γεγονός που ίσως θα το καθιστά σαν αγαθό πολυτελείας σε κάποιες δεκαετίες. Επιστήμονες έχουν δηλώσει επανειλημμένα πως για τις ανθρώπινες ανάγκες είναι διαθέσιμα περίπου 14 εκατομμύρια λίτρα γλυκού νερού σε ολόκληρο τον πλανήτη. Με τον παγκόσμιο πληθυσμό να υπολογίζεται στα 6,92 δισεκατομμύρια. Πραγμά που επιβεβαιώνει το πόσο σπάνιο θα είναι όντως το νερό κάποια μέρα. Όχι μόνο για την Αφρική. Για όλους μας.

Η ανθρώπινη βλακεία αποδεικνύεται περίτρανα ακόμα μια φορά . Υποστηρίζουμε και μιμούμαστε μετά μανίας οτιδήποτε γίνει viral. Όποια ηλίθια μόδα ξεκινήσει απ'την Αμερική. Φτάνει να έχει πολλά likes στα social media και να την κάνουν οι celebrities. Πριν λίγα χρόνια ήταν τόσο μόδα καμπάνιες του στυλ "Save our water","Save our planet". Όμως όπως ξεχνιούνται όλες οι τάσεις, έτσι ξεχάστηκαν και αυτές.

Φυσικά δεν θα μπορούσε η Ελλάδα να μείνει εκτός. Όποια βλακεία δούμε, πρέπει και εμείς να την κάνουμε. Να την ανεβάσουμε στο φέισμπουκ για να μας κάνουν like. Αν θες να βοηθήσεις, μην πιεις 3 ποτά την επόμενη φορά που θα βγεις έξω και δώρισε τα λεφτά σε μια οργάνωση. Αν θες να βοηθήσεις ακόμη παραπάνω, μην πας Μύκονο ένα καλοκαίρι και δώσε ακόμα περισσότερα χρήματα. Και αν θες να βοηθήσεις με τον καλύτερο τρόπο που μπορείς, σταμάτα να είσαι καραγκιόζης και να σπαταλάς νερό όταν συνάνθρωποι σου πεθαίνουν γιατί ούτε αυτό δεν έχουν. Επειδή δεν συμβαίνει σ΄εσένα, δεν σημαίνει πως δεν συμβαίνει γενικά.

Σώζοντας νερό βοηθάς τους γύρω σου,εσένα,τις μελλοντικές γενιές. Ας σταματήσουμε να είμαστε αδιάφοροι και εγωιστές. Τhat's the real challenge.

7

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ