Απεργία την Πρωτομαγιά

Ποιος είναι ο κόσμος μας;

Ποιος είναι ο κόσμος μας; Facebook Twitter
0

Κοιμόμαστε τα βράδια και ονειρευόμαστε πολέμους και εκρήξεις. Ξυπνάμε με ένα κόμπο στο στομάχι, δίχως όρεξη για ζωή, δίχως όρεξη για να αντικρίσουμε αυτό το όμορφο φως του πρωινού. Ποιο φως; Είμαι ουδέτερη στο αν υπάρχει κάποιο φως.

Οι γονείς μας, μας απαγορεύουν να αγαπήσουμε και να πληγωθούμε. Μας απαγορεύουν να ζήσουμε αυτήν την ότι να' ναι ζωή. Και πια αυτό που μένει είναι μίσος και σίχαμα. Να θες να κατέβεις απ' το τρένο αλλά να μην βλέπεις στάση που να μπορεί να σε κρύψει στις φυλλωσιές της.

 

Κι αν αυτός ο κόσμος δεν αλλάζει ποτέ, τότε ποιο το νόημα της μορφής μου και της μορφής σου; Εσύ, που στέκεσαι μπροστά στην οθόνη σου και τα μάτια σου κρύβουν την αντανάκλασή της, για πες, δεν έχεις σκεφτεί πως θες να αλλάξεις τον κόσμο; Λοιπόν για να ξέρεις, εγώ το σκέφτηκα και το ονειρεύτηκα..και μην τολμάς να σκέφτεσαι ότι αυτό είναι αδύνατο γιατί θα γίνεις θύμα της μάζας που έχει πεπεισμένο το υποσυνείδητο της ότι όλα είναι ανούσια και έτσι κι' αλλιώς ο κόσμος θα είναι πάντα τα ίδια σκατά. Ακριβώς αυτή τη φράση την άκουσα για την κατάσταση της Ελλάδας, για το εκπαιδευτικό σύστημα, για το περιβάλλον, για τους άνεργους, για τους πολέμους, για τους σκλάβους κλπ. Όλοι θα λέτε το ίδιο πράγμα.

 

 - Ο κόσμος θα είναι τα ίδια σκατά πάντα-

 

Και να σου πω, αν γυρίσει ο/η κολλητός/η σου και σου πει «Στο διάολο, τα ίδια σκατά θα 'σαι πάντα» δεν θα νιώσεις ένα μικρό τσιμπιματάκι εκεί δίπλα στο στήθος; Δεν θα σκεφτείς ότι κάτσε ρε φίλε, ο άνθρωπος μαθαίνει μέσα απ' τα λάθη του, απ' το θυμό, τη λύπη και τη χαρά του. Δεν θα μείνει ποτέ ίδιος γιατί απλά κάθε λεπτό που περνά είναι και ένα νέο μάθημα για αυτόν. Γιατί να καταδικάσεις τη ζωή σου; Θα την κάνεις καλύτερη. Θα ωριμάσεις τον εαυτό σου.

 

 Συμφωνούμε. Για αυτό την επόμενη φορά που θα μου πεις ότι ο κόσμος θα είναι τα ίδια σκατά πάντα θα σου δώσω περιθώριο 10 δεύτερα για να το ανατρέψεις και να συμπληρώσεις ότι θα τον αλλάξεις τον καριόλη!

 

Διαφωνούμε; Λογικότατο. Άρχισε να βλέπεις παλιά κινούμενα σχέδια, όχι τα σημερινά τερατουργήματα. Τα αθώα που ο καλός πάντα κέρδιζε και το μίσος δεν ήταν εκτεταμένο όσο σήμερα ή οι μορφές δεν ήταν παραμορφωμένες όπως σήμερα! Ε, και το νου σου, κάπως έτσι παραμορφωμένη θα γίνει η δικιά σου μορφή αν ξεσπάσει πυρηνικός πόλεμος μιας και.. αυτός ο κόσμος δεν θα αλλάξει ποτέ και θα είναι ΠΑΝΤΑ τα ίδια σκατά.

 

Δεν είμαι τρελή ονειροπόλα. Σίγουρα έχω τη φρεσκάδα του νιάτου για την οποία και είμαι περήφανη. Γιατί, με αυτή τη φρεσκάδα εγώ θα αλλάξω τον κόσμο! Κι αν εσείς δεν πιστεύετε σε μένα, χορτάστε ελεύθερα τα κόπρανα!

0

Απεργία την Πρωτομαγιά

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ