Απεργία την Πρωτομαγιά

Άνθρωποι μόνοι... δεν ψάχνουν...

Άνθρωποι μόνοι... δεν ψάχνουν... Facebook Twitter
15

Εντάξει αν είσαι άντρας και εμφανιστείς μόνος σ’ ένα μπαρ, οι θαμώνες θα το θεωρήσουν φυσιολογικό «βγήκε να ξεσκάσει το παιδί» αν όμως είσαι γυναίκα τα πράγματα είναι περίπλοκα. Αν υποθέσουμε ότι βγαίνεις έξω ντυμένη ως η προσωποποίηση του style, βαμμένη άψογα και είσαι το απόλυτο θηλυκό, κάθεσαι στη μπάρα μόνη και παραγγέλνεις, τι άλλο, ένα Martini dry. O Bartender που είναι και περπατημένος, θα σκεφτεί ότι κάνεις βιζιτες για κλασάτους πελάτες και θα στο κεράσει, με την ελπίδα να τον κεράσεις το κορμί σου στο τέλος της βάρδιας. Oι υπόλοιποι αρσενικοί θαμώνες αφού σε σκανάρουν θα σκεφτούν ο καθένας μια παρόμοια εκδοχή , όσοι συνοδεύονται από ομόφυλους τους θα βρουν θέμα συζήτησης μέχρι το τέλος τη βραδιάς και όσοι έχουν γεμάτο πορτοφόλι και αυτοπεποίθηση θα προσπαθήσουν να σε πλησιάσουν διακριτικά γιατί τους λιγούρηδες δεν τους συμπαθεί ούτε ο ίδιος τους ο εαυτός . Οι θηλυκοί θαμώνες θα σε μισήσουν και θα έρθουν πιο κοντά στο ταίρι τους όπως η ύαινα που θέλει να προστατεύσει τα μικρά της. Και να σκεφτεί κανείς ότι εσύ βγήκες μόνο για να πιείς ένα ποτό και να χαλαρώσεις.

Αν φυσικά δεν είσαι ωραία, μοιραία και καλόγουστη στην αντίστοιχη περίπτωση ο γνωστός μας πλέον bartender θα σε κοιτάξει υποτιμητικά που θα του πιάσεις χώρο στη μπάρα στερώντας τη θέση από την κοπέλα της προηγούμενης παραγράφου, ενώ οι υπόλοιποι θαμώνες θα σ’ έχουν ξεχάσει το αμέσως επόμενο δευτερόλεπτο που θα σε κοιτάξουν. Θα σου ρίξουν μια άγρια ματιά μόνο τη στιγμή που θα διαπιστώσουν ότι κρατάς το πολυπόθητο σκαμπό που ζαχάρωναν πριν λίγα λεπτά. Αν έχεις κάνει τουλάχιστον 120 συνεδρίες σε ψυχοθεραπευτή θα μπορέσεις να αντιμετωπίσεις όλο αυτό το κλίμα αντιπάθειας και θα πιείς το ποτό σου, τη μπύρα σου ήθελα να πω, χωρίς να φύγεις τρέχοντας.


Δεν είναι τυχαίο που σπάνια θα δεις μια γυναίκα μόνη σε μπαρ, οι γυναίκες βγαίνουν σε κοπάδια ή μικρές αγέλες  ή και σε ζευγάρια, μόνες όμως δε βγαίνουν ποτέεε. Είναι δύσκολο να έχεις να αντιμετωπίσεις τόσα θέματα απλά και μόνο για ν’ ακούσεις λίγη μουσική και ν’ απολαύσεις ένα ποτό. Α, μην το ξεχάσω, οι γυναίκες επίσης πάνε δυο δυο στις τουαλέτες, υποθέτω πως οι αρσενικοί κάθε που τις βλέπουν να κατευθύνονται δυάδες προς το WC πλάθουν πιπεράτες ιστορίες στο ανδρικό τους μυαλουδάκι, για το τι μπορεί να κάνουν δυο θηλυκά μαζί  στην τουαλέτα. Αλήθεια δεν τους αδικώ πιστεύω πως αν ήξεραν ότι αυτό γίνεται από την ανασφάλεια μην μπλεχτεί το φόρεμα στο βρακί τους και βγουν έξω ξεβράκωτες ή μην έχει περάσει το αίμα της περιόδου τη σερβιέτα ή μη δε τους κάθεται καλά το παντελόνι στον κώλο κι ένα σωρό άλλα γυναικεία που δε θα αναλύσω για να μην κλονίσω όσους ακόμα μύθους υπάρχουν για να κάνουν το ερωτικό παιχνίδι ενδιαφέρον.


Το να βγει μια γυναίκα χρειάζεται σχέδιο, οργάνωση, προετοιμασία και ξεκάθαρα χρονικά όρια, μια ντουλάπα γεμάτη αόρατα ρούχα « δεν έχω τίποτα να βάλω» είναι η πιο συνηθισμένη φράση κάθε γυναίκας  και πολλές ώρες εκνευρισμού, τηλεφωνημάτων και συνεννοήσεων «έλα, θα βάλεις φόρεμα; Μη βγω σα την λατέρνα και μου’ρθεις ανέμελη με το τζιν! Ή έλα να βάλουμε φούστα σήμεραααα!!» είναι βασικό να υπάρχει ομοιομορφία, κάτι σαν το  στρατό του Μάο η ομοιομορφία σου εξασφαλίζει ασφάλεια δε νιώθεις μόνη μα κυρίως ξέρεις πως αν δείχνεις γελοία σίγουρα δεν είσαι απροστάτευτη σ’ αυτό το παιχνίδι των εντυπώσεων. Οι φίλες σου είναι εκεί να σου συμπαρασταθούν. Όταν η τετριμμένη πλην όμως απαραίτητη ιεροτελεστία τελειώσει τα κορίτσια είναι έτοιμα για την βραδινή τους έξοδο. Στο αυτοκίνητο θα γίνει η τελευταία επάλειψη κραγιόν και οι όμορφες γαζέλες μας πανέτοιμες θα τρέξουν αγέρωχα στις σαβάνες της νυχτερινής ζωής.


Στο μπαρ υπάρχει πάντα ο κλασσικός αρσενικός  θαμώνας, έχει πάει για να χαζέψει καμιά γκόμενα και με την ελπίδα να γαμήσει αλλά δεν το λέει ποτέ, ούτε καν στον καλύτερο του φίλο. Κάθεται πάντα στο ίδιο σημείο κι ο Bartender τον ξέρει μεν φυσιογνωμικά, αλλά δεν ξέρει τίποτα για κείνον. Είναι ο μποέμ τύπος που δε λέει ποτέ τίποτα για τη ζωή του, είναι μυστηριώδης και  φαινομενικά αδιάφορος δεν την πέφτει ποτέ σε γυναίκα. Έχει μια παράξενη εμμονή ότι όλες τον θέλουν για τα λεφτά του. Είναι άψογα ντυμένος, ξοδεύει όλο του το μισθό στα ρούχα του, πλην του ποσού που ξοδεύει στις νυχτερινές του εξόδους . Φυσικά του μαγειρεύει και του σιδερώνει η μάνα του. Αυτόν τον τύπο τον ανέφερα γιατί είναι ο πρώτος που ενοχλείται από τα χαχανητά των φιλενάδων που μόλις έσκασαν μύτη στο μπαρ. Τις κοιτάζει σχεδόν θυμωμένα που του χάλασαν το «ταξίδι» την ώρα που Ντι Τζει έπαιζε το αγαπημένο του κομμάτι, με τη φυσική ειρωνεία που έχει προβάρει εκατομμύρια φορές στο παρελθόν μπροστά στον καθρέπτη του.


Λίγο παραπέρα βρίσκεται η αντίστοιχη των κοριτσιών μας, ανδρική παρέα αυτοί δεν είναι σαν τον μοναχικό καουμπόι που κάθεται στη συνηθισμένη του γωνιά. Αυτοί  έχουν βγει να χαβαλεδιάσουν αλλά δε θα ‘λεγαν όχι αν ο Barman μαζί με το ποτό τους έφερνε και κανένα μουνί να το πηδήξουν, φυσικά πίνουν το ποτό τους και συζητούν σα να μην τρέχει μία τσιμπολογώντας  ξηρούς καρπούς, αφού μουνιά όπως ξέρουμε όλοι, δεν προσφέρουν ακόμα στα μπαρ.


Ετοιμάστηκαν σε λιγότερο από μισή ώρα κομπλέ όμως, ντουζάκι, τζελ στο μαλλί, ντύσιμο και άφτερ σέιβ όσοι ξυρίζονται ακόμα, γιατί τα λέιτεστ τρεντς θέλουν τον άντρα επιμελώς αξύριστο. Συννενοήθηκαν για το σημείο συνάντησης σε λιγότερο από 30 δευτερόλεπτα και παράγγειλαν με την ίδια ταχύτητα το ποτό τους. Γελάνε και ανάλογα με την ένταση της μουσική σχολιάζουν τα τρέχοντα ματς ή τις γκόμενες του μπαρ. Ούτε κι αυτοί θα την πέσουν στις γυναίκες άλλωστε είπαμε, βγήκαν να περάσουν καλά, ποιος κάθεται τώρα να κάνει ψηστήρι και να ξοδεύει λεφτά σε κεράσματα.


Είναι αυτοί που πιστεύουν ότι οι γυναίκες πάνε δυο δυο στις τουαλέτες γιατί γλείφονται εναλλάξ ώσπου να εξαντλήσουν τους συνδυασμούς δυάδων. Γυρνώντας σπίτι κάποιοι θα παίξουν μαλακία με αυτή τη φαντασίωση.


Τα κορίτσια μας, περνάνε υπέροχα γελάνε ανέμελα, κουτσομπολεύουν, χαριεντίζονται είτε μεταξύ τους είτε με κανένα γνωστό και γενικά είναι πολύ χαρούμενες. Ευτυχώς οι περισσότερες είτε είναι παντρεμένες, είτε έχουν σχέση, γιατί αν περίμεναν από τα αρσενικά που έχει εκεί μέσα το μόνο σίγουρο είναι πως θα περίμεναν για πολύ ακόμα. Η συγκεκριμένη έξοδος έγινε αυστηρά για να απολαύσουν το ποτό τους, ν’ ακούσουν μουσική και να έχουν υλικό για κουτσομπολιό. Θα το έκαναν άνετα και μόνες τους αν δεν συνέτρεχαν οι λόγοι που περιέγραψα παραπάνω αλλά αυτή η ομαδικότητα έχει τη μαγεία της όπως και να το κάνεις.


Φυσικά και πολλοί απ τους άντρες της αντίστοιχης παρέας είναι δεσμευμένοι με τον έναν ή τον άλλο τρόπο αλλά το ζητούμενο είναι πως τα μπακούρια κι απ’ τις δυο πλευρές θα γυρίσουν εξίσου μόνοι και μόνες σπίτι τους, με την ευχαρίστυση, ας μου συγχωρεθεί το λάθος της ορθογραφίας, που σου επιτρέπει να γνωρίσεις τόσο καλά τον εαυτό σου μέχρι το σημείο να  πιστέψεις ότι έχεις χαρτογραφήσει το σύμπαν και δεν υπάρχει τίποτε άλλο παραπέρα..


Τελικά ο φίλος σου είχε δίκιο Πόπη «αν υπήρχε έρωτας τα μπαράκια θα ήταν άδεια»..

15

Απεργία την Πρωτομαγιά

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

10 σχόλια
Πριν σχολιάσω οτιδήποτε, θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι είμαι gay και ίσως αυτό να επηρεάζει τον τρόπο που βλέπω τους ρόλους των φύλων.Το άρθρο συνοψόζεται στο εξής: όλοι οι άνθρωποι (ανεξαρτήτως φύλου ή σεξουαλικού προσανατολισμού) θέλουν να βρουν κάποιον/κάποιαν να περάσουν καλά το βράδυ (ή και για περισσότερα βράδυα, εξαρτάται πώς θα εξελιχθεί το πράγμα). Ωστόσο, όλοι/-ες παριστάνουν τους αδιάφορους/-ες με αποτέλεσμα στο τέλος να καταλήγουν σπίτι σ' ένα άδειο κρεβάτι (εκτός από τους/τις δεσμευμένους/-ες που έχουν εγγύηση ότι δεν θα καταλήξουν σε άδειο κρεβάτι).Ας υποθέσουμε ότι υπήρχαν αυτά τα δύο πιθανά σενάρια: α)να βγεις με παρέα αλλά να επιστρέψεις σπίτι μόνος, β)να βγεις μόνος αλλά να επιστρέψεις σπίτι με παρέα. Προσωπικά θα διάλεγα το δεύτερο. Είμαι σίγουρος ότι όλοι θα προτιμούσαν το δεύτερο. Παριστάνουν όμως ότι προτιμουν το πρώτο, καθώς φαντάζει πιο "καθωσπρεπιστικό".Ο Vangelis172 αναφέρεται στο στερεότυπο του άντρα που βγαίνει μόνο "για να πηδήξει" ενώ το ενδεχόμενο μια γυναίκα να βγει γι' αυτό το σκοπό αποτελεί απομακρυσμένο σενάριο. Οι ίδιες προκαταλήψεις υπάρχουν και στον κόσμο των LGBT (Lesbian Gay Bisexual Transgender): "Kαλός gay" θεωρείται μόνο εκείνος που όταν πηγαίνει στα gay-club δεν πάει για να ψωνιστεί αλλά πάει για άλλους λόγους (π.χ. για ν' ακούσει μουσική ή για να πιει αλκοόλ, λες και δεν έχει κασετόφωνο σπίτι του ή σουπερμαρκετ στη γειτονιά του) ενώ εκείνος που πάει "για να πηδήξει" θεωρείται ότι διαπράττει "έγκλημα ηθηκής αισχρότητας" (αρκετά διαδεδομένη αντίληψη ανάμεσα στις διάφορες κακιασμενες αδελφές).Αν υπήρχε ο έρωτας, ο κόσμος δεν θα ξημερωνόταν στα μπαρακια. Αντιθετως, θα πήγαινε στα μπαράκια για τόση ώρα όση χρειάζεται μέχρι να καταφέρεις ν' ανταλλάξεις ματιές με κάποιον/-α, να τον/την προσεγγίσεις και κατόπιν να φύγετε μαζί για να κάνετε τα παραιτέρω. Έτσι, το μαγαζί θα άδειαζε από νωρίς με τα άτομα να φεύγουν ανά δύο και κανεις δεν θα περίμενε να ξημερωθεί στο μπαρ. Φτάνουμε δηλαδή στο συμπέρασμα που καταλήγει το άρθρο: αν υπήρχε ο έρωτας, τα μπαράκια θα ήταν άδεια.
Πολύ καλό! Μπράβο στην τύπισσα που το γραψε, έχει το δικό της ύφος και συμφωνώ με τη γενική ιδέα. Άψογη και η περιγραφή του μοναχικού καουμπόη/μποέμ. Την επόμενη φορά που θα γράψεις καποιο άρθρο, θα λεγα απλά προσπάθησε να του δώσεις καλύτερη δομή και να μην πλατιάζει. Σούπερ πάντως
Johnny_S, ποιός είναι ο σεξουαλικός σου προσανατολισμός; Αν είσαι straight, διάβασε αυτό: http://www.foithtips.com/2012/09/go-out-alone.htmlΑν είσαι gay διάβασε αυτό: http://agapiparakseni.blogspot.com/2011/05/blog-post_04.htmlΕίμαι σίγουρος ότι θα το λατρέψεις, όποιο άρθρο κι αν διαβάσεις!
Λοιπόν,απο τα γραφόμενα σου, ή βγαίνεις και δεν στην πέφτει κανένας,ή βγαίνεις και στην πέφτουν συνέχεια.Για το πρώτο φτιάξε τον εαυτό σου και το σύμπαν σου.Για το δεύτερο πάψε να νοιώθεις άσχημα,αν δεν πάτε και εσείς οι όμορφες στα μπαράκια,θα γίνουν όλα Κ.Ψ.Μ.Πάψε όμως να χαρακτηρίζεις τα πάντα.Οι άνθρωποι παίζουν παιχνίδια μεταξύ τους,ένα απο αυτά λέγεται φλέρτ,και απο τα γραφόμενα σου δεν το τιμάς ανάλογα.Ας μας έλεγες η ίδια πως,και με ποιόν τρόπο θές να σε βλέπουν-χειρίζονται-πλησιάζουν-μιλάνε τα αρσενικά στο μπαρ που θα έχει την τιμή της παρουσίας σου.Ή φτιάξε ένα δικό σου να παίζεις μπάλα μόνη...Α,και για να ξέρεις,δέν βγαίνουμε όλοι για να πηδήξουμε ή να αυνανιστούμε στο τέλος της βραδιάς....άντε στην υγειά σου!
Gsatelite, διάβασα αυτό που λες "δεν βγαίνουμε όλοι για να πηδήξουμε ή να αυνανιστούμε στο τέλςο της βραδιάς". Είσαι άραγε καλός/-ή στα μαθηματικά; Έχω ένα μαθηματικό πρόβλημα για σένα: Έστω τα άτομα Α1, Α2, Α3 ... Αν, όπου ν ακέραιος αριθμός. Δεδομένου ότι αυτά τα άτομα α)έχουν κασετόφωνο σπίτι τους, β)έχουν σουπερμάρκετ στη γειτονιά τους (το οποίο πουλάει το αλκοόλ σε πολύ χαμηλότερες τιμές απ' ό,τι στο μπαρ), γ)μπορούν να μιλήσουν με τους φίλους τους μόνο σε ένα χώρο που δεν έχει δυνατή μουσική, να βρεις το εξής ζητούμενο: να αποδείξεις ότι ο λόγος που βγαίνουν τα βράδυα είναι α)για ν' ακούσουν μουσική, β)να καταναλώσουν αλκοόλ, γ)για να μιλήσουν με τους φίλους τους. ΥΓ. Να μην το ξεχάσω: υπάρχει και ενδεχόμενο απαγωγής σε άτοπο.
Και κάτι επιπλέον: στα αγγλικά υπάρχει η λέξη flirt αλλά δεν υπάρχει αντίστοιχη λέξη στα ελληνικά! Παρομοίως, στα ελληνικά υπάρχει η λέξη παρέα αλλά δεν υπάρχει αντίστοιχη λέξη στα αγγλικά! Είναι άραγε τυχαίο; Εγώ πιστεύω πως όχι. Οι ελληνόφωνοι γενικώς δεν συμπαθούν αυτό το "παιχνίδι" που λέγεται flirt. Αντιθέτως, προτιμουν να ζευγαρώνουν με άτομα που γνωρίζουν μέσω κοινων γνωστών και φίλων. Κάποτε διάβαζα σε ένα φόρουμ που γράφεται από LGBT άτομα (Lesbian Gay Bisexual Transgender) ότι τάχα αξιόλογα άτομα γνωρίζεις μόνο μέσω παρέας, κοινων γνωστών και φίλων και ότι αυτή η διαδικασία (η οποία μονολεκτικώς ονομάζεται "προξενιό") αποτελεί εγγύηση για το ποιόν του άλλου! Έχω μια απορία: Πιστεύουν και οι straight ότι το προξενιό αποτελεί εγγύηση για το ποιόν του άλλου;
Ή συχνάζεις σε πολύ περίεργα μπαρ (ξέρεις, απ'αυτά που υπάρχουν μόνο στις ταινίες) ή πρέπει να κάνεις κάτι με την αυτοπεποίθησή σου. Αν έχεις αυτή τη διαστρεβλωμένη εικόνα για τον κόσμο, κακό στον εαυτό σου κάνεις μόνο.Μια απ'τις πιο συγκινητικές πτυχές της ανθρώπινης φύσης είναι ακριβώς η ανάγκη μας για συντροφιά. Κάθε άνθρωπος ψάχνει να βρει ένα σύντροφο να μοιραστεί τα όμορφα, ένα σύμμαχο να στηριχτεί στα δύσκολα. Κάποιον να τον νοιαστεί στην τελική να τον ρωτήσει αν είναι καλά και πώς πέρασε τη μέρα του, και πολύ σημαντικό: κάποιον να φάει παρέα το βράδυ. Οι άνθρωποι αν απλά ήθελαν να πηδήξουν όπως το παρουσιάζεις, δε θα το έκαναν τόσο θέμα, ούτε θα τους τρόμαζε τόσο πολύ η απόρριψη. Ακριβώς το γεγονός ότι όλοι βγαίνουν αλλά διστάζουν να επικοινωνήσουν, δείχνει πόσο σημαντική θεωρούν την επικοινωνία. Μην το κάνεις τόσο φτηνό λοιπόν, αυτό που είναι από τα πιο ευγενή και αξιόλογα χαρακτηριστικά του ανθρώπου. Όχι γιατί πειράζεις εμάς τους υπόλοιπους, αλλά γιατί δεν το εκτιμάς και άρα δε θα μπορέσεις να το βρεις και αυτό είναι τεράστιο κρίμα.
Αφού πω ότι συμφωνώ απόλυτα με τον Vangelis1972 να συμπληρώσω το εξής: τρομερές αντιφάσεις στο κείμενο σου, σύγχυση για το τι είναι κ τι δεν είναι, τρικυμία εν κρανίω. Το βασικό σου πρόβλημα είναι ότι παραασχολείσαι με το τι κάνουν,τι είναι και τι σκέφτονται οι άλλοι. Θες να βγείς μόνη, βγες. Θες να βρείς άντρα, βρες, θες να ντυθείς λατέρνα, ντύσου κλπ κλπ. Άσε την προσπάθεια να ερμηνέυσεις τους άλλους κατά μέρους, γιατί το κάνεις αποτυχημένα. Τέλος να πω ότι απο το κείμενο σου φαίνεται να έχεις μια απίστευτη μισανδρία. Αυτό νομίζω πρέπει να το κοιτάξεις με τον εαυτό σου. Κ για να το ελαφρύνω λίγο, νομίζω αν ήσουν στη Σουηδία θα ήσουν υπέρ αυτού του αστείου κόμματος που πρότεινε να απαγορευτεί στους άντρες να ουρούν όρθιοι (καταχώρηση στη λαιφο χτες ή προχτες δε θυμάμαι). Αφού τους επιτρέπουν ακόμα να έχουν αντρικά γεννητικά όργανα κάτι είναι κ αυτό!
είναι δυστυχώς "σημεία των καιρών"..τα πάντα όλα σφάζονται και θυσιάζονται στο βωμό της θεάς Επιφάνειας.όπου όλα μεταμορφώνονται σε απλοϊκά και όχι απλά..οϊμέ!!!..δε φταίει το κορίτσι......
Πως με ενοχλούν άρθρα σαν αυτό που τσουβαλιάζουν έτσι τους ανθρώπους. Αρθρογράφε, μήπως θα έπρεπε να προσπαθήσεις να υπερνικήσεις τα κολλήματα σου αντί να γράφεις κλισέ γυναικεία πιστεύω σε ιστοσελίδες;
Δεν χρειάζεται υπογραφή στο κείμενο για να καταλάβουμε ότι ο συντάκτης είναι γυναίκα - αφού αναφέρει τα περισσότερα τετριμμένα βλακώδη γυναικεία στερεότυπα για τους άνδρες. Οι γυναίκες στα μπαρ "περνάνε υπέροχα, γελάνε ανέμελα, κουτσομπολεύουν, χαριεντίζονται (...) και γενικά είναι πολύ χαρούμενες". Οι άνδρες, αντίθετα, βγαίνουν έξω "μόνο για να πηδήξουν". Η περίπτωση και κάμποσοι άνδρες να πηγαίνουν σε μπαρ για να ξεσκάσουν και να κάνουν χαβαλέ με τους φίλους τους, προφανώς, αποτελεί για την συγγραφέα του πνευματικού αυτού πονήματος κάτι αδιανόητο. Επίσης, η πιθανότητα κάποιες κοπέλες να πηγαίνουν σε μπαρ γιατί αντίστοιχα γουστάρουν να βρουν κάποιον για να κάνουν sex (ή βρουν γκόμενο/μέλλοντα σύζυγο/πατέρα των παιδιών τους/κτλ) επίσης ξεπερνάει τις αντιληπτικές ικανότητες της συντάκτριας.Η όλη αφήγηση βασίζεται (χωρίς να το αναφέρει-ούτε καν να το υποψιάζεται) στο απλό γεγονός ότι στο παιχνίδι των ανθρώπινων σχέσεων (και στο ζωικό βασίλειο εν γένει) οι γυναίκες αποτελούν την προσφορά, ενώ οι άνδρες αντιπροσωπεύουν τη ζήτηση. Πράγμα το οποίο σε απλά ελληνικά σημαίνει ότι εάν μια κοπέλα είναι στενοχωρημένη και βγεί σε ένα μπαρ για να πιεί τον πόνο της, θα βρεθεί πλήθος αρσενικών που θα την παρηγορήσουν και θα τη; προσφέρουν τον ώμο τους για να κλάψει και να αισθανθεί ασφάλεια. Αντιθέτως, εάν εγώ περνάω δύσκολη φάση στη ζωή μου και πάω σε ένα μπαρ, καμιά κοπέλα δεν θα έρθει από μόνη της να με κεράσει ποτό και να με ρωτήσει τί έχω (εκτός κι’ αν είμαι ο δίδυμος ξάδερφος του Brad Pitt). Μια δακρυσμένη κοπέλα αποτελεί θέαμα που ραγίζει την καρδιά και του πιο macho αρσενικού. Αντιθέτως, η φύση κάνει τον άνδρα που κλαίει να μοιάζει με μπαμπουίνο (χώρια που δεν είναι και ιδιαίτερα ανδροπρεπές).Αν από τα απλά ελληνικά περάσουμε την ανάλυσή μας ένα σκαλοπάτι παραπάνω, ο νόμος της προσφοράς και της ζήτησης στις ανθρώπινες σχέσεις συνεπάγεται πώς όσο πιο σπάνιο είναι το προσφερόμενο αγαθό, τόσο υψηλότερο είναι και το κόστος κτήσης του. Και, όπως θα μπορούσε να μας πληροφορήσει οποιοσδήποτε πρωτοετής, υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να γίνει τεχνητά ένα αγαθό σπάνιο (πχ με διοικητικά μέτρα). Έτσι, το θέμα δεν είναι ότι στην Ελλάδα οι γυναίκες είναι λίγες και οι άνδρες πολλοί – το θέμα είναι ότι οι γυναίκες τεχνητά μειώνουν την προσφορά τους με διάφορους τρόπους. Ένας κλασικός είναι η εδραιωμένη μυθολογία για τον άνδρα που θα πρέπει να είναι έξυπνος και με χιούμορ, εμφανίσιμος και μπρατσαράς, με καλή δουλειά, καλό αυτοκίνητο (κατά προτίμηση cabrio) και καλές γνωριμίες για να πηγαίνει την καλή του διακοπές στην Πάρο και να μην χρειάζεται να περιμένει στην είσοδο του club στην ουρά με την πλέμπα. Δεν είναι άποψη που την ασπάζονται όλες οι Ελληνίδες, αλλά από καθημερινές συζητήσεις μπορεί κανείς να δει κανείς πόσες μέτριας εμφάνισης/ευφυΐας/επιπέδου/κτλ γυναίκες στη χώρα μας έχουν το κόμπλεξ του «πρίγκιπα με το άσπρο άλογο». Η άλλη (παρόμοιας λογικής - που πλασάρεται εμμέσως και από το άρθρο) αντίληψη είναι ότι ο άνδρας που πλησιάζει μια γυναίκα είναι οπωσδήποτε «ένα μπακούρι που θέλει να πηδήξει». Πρόκειται για μια επίσης διαδεδομένη άποψη σε πολλές γυναίκες, κάτι που εξηγεί και τις αντιδράσεις τους έναντι των αρσενικών που θα κάνουν το λάθος να τις προσεγγίσουν.Το αποτέλεσμα των παραπάνω (και το μόνο σωστό σχόλιο σε όλο το άρθρο) είναι πώς τελικά άνδρες και γυναίκες καταλήγουν μόνοι/μόνες. (Αν και η αυτοϊκανοποίηση ως παρεπόμενο, είναι, κατά την αρθρογράφο, ανδρικό «προνόμιο»).PS: Επειδή έχω εκφράσει στο παρελθόν παρόμοιες απόψεις σε διάφορα μέσα, και η μόνιμη γυναικεία γραμμή υπεράσπισης είναι πως τα λέω αυτά γιατί είμαι μπακούρι, κτλ, προκαταλαμβάνω λέγοντας πως ούτε στερημένος είμαι, ούτε είναι κατ’ ανάγκην αυτοβιογραφικά τα όσα σχολιάζω. Το θέμα πολύ απλά δεν είναι προσωπικό – είναι κοινωνικό.
Και μποεμ, και αψογα ντυμενος αφου χαλαει σε ρουχα ολο το μισθο, και του μαγειρευει η μανα του αφου σιδερωσει,κοριτσι μου τι σου συμβαινει,κλειστη τη γαμιμενη την τηλεοραση,θα στο καψει τελειως το ρημαδι.