Φεύγεις ή μένεις;

Φεύγεις ή μένεις; Facebook Twitter
© Karine Fortier
1

Πόσες φορές έχουμε αναρωτηθεί αν πρέπει να είμαστε εκεί που είχαμε επιλέξει να είμαστε; Πότε είναι η κατάλληλη στιγμή να αφήσεις μια κατάσταση; Συνήθως όταν επιλέγουμε να φύγουμε από μία κατάσταση είναι γιατί είτε μας ενοχλεί κάτι που γίνεται, είτε γιατί εμείς οι ίδιοι νιώθουμε ότι δεν μπορούμε να προσφέρουμε τίποτα άλλο σε αυτή. Το πρόβλημα όμως είναι ότι σχεδόν ποτέ δεν είμαστε σίγουροι για το αν πρέπει να φύγουμε ή να περιμένουμε μήπως αλλάξουν τα κακώς κείμενα...Το βόλεμα είναι τεράστια παγίδα μερικές φορές, κυρίως όταν το μέλλον μοιάζει ασαφές και δύσκολο. Όμως όλα σχετίζονται με την κατάσταση αλλά και τους ανθρώπους που την απαρτίζουν.

Υπάρχουν άνθρωποι που μπορούν να είναι υπομονετικοί αντιμετωπίζοντας τις δυσκολίες μιας κατάσταση σε αντίθεση με εκείνους τους χαρακτήρες που ανήκουν στους ανυπόμονους και θέλουν να εξελίσσονται όλα λίγο πιο γρήγορα.Ο συμβιβασμός σε δύσκολες καταστάσεις καθορίζει πολύ την απόφαση που θα πάρεις. Αν έχει μάθει να συμβιβάζεται με τα λίγα ενώ θέλει πολλά περισσότερα. Τέλος ο εγωϊσμός είναι εκείνος που πολλές φορές δεν αφήνει να φύγεις από μια κατάσταση γιατί δεν δέχεσαι εύκολα ότι μπορεί να μην τα κατάφερες να αποφύγεις τις δυσκολίες και να καλυτερεύσεις την κατάσταση.


Πότε να φεύγεις; Να φεύγεις...από νοσηρές καταστάσεις, απ' ότι σου χαλάει την ηρεμία. Όταν τριγυρνούν το μυαλό σου πολλά «γιατί». Κάτι δεν πάει καλά. Κανείς δεν είναι τρελός ή του μπαίνουν έτσι ιδέες. Όσο και αν προσπαθούν μερικοί να σε πείσουν για το αντίθετο γιατί αυτό τους συμφέρει.Να φεύγεις...από τους δειλούς που σε έχουν δεύτερη επιλογή ή τρίτο άτομο. Από δανεικές αγκαλιές και χάδια.Γιατί δε σου ανήκει πραγματικά. Ποτέ δε σου ανήκε και δε θα γίνει ούτε τώρα ούτε ποτέ. Το ξέρεις αλλά δε θες να το δεις.Να φεύγεις...όταν η διαίσθηση σου στο λέει,όταν μια φωνή μέσα σου φωνάζει αλλά το συναίσθημα δεν υπακούει. Γιατί το ένστικτο δύσκολα σε προδίδει.Να φεύγεις...σιωπηλά και αθόρυβα στις μύτες των ποδιών σου. Από το λίγο, για το πολύ.Να φεύγεις...με το κεφάλι ψηλά και με χαμόγελο γιατί ξέρεις ότι κάτι καλύτερο σε περιμένει. ΦΥΓΕ...εκεί έξω σε περιμένει μια ολόκληρη ζωή για να την ζήσεις.


Πότε να μείνεις; Να μένεις...έστω και σαν "αφανής ήρωας" όταν ο άλλος σε έχει πραγματικά ανάγκη. Να μένεις...από σεβασμό στο άτομο που έχεις απέναντί σου και σε ότι καλό έχει να δώσει ακόμα αυτή η κατάσταση και ας μην είναι στην παρούσα στιγμή η ιδανική. Να μένεις...πάνω από όλα για τα δικά σου συναισθήματα, θυμήσου πως αν δεν τα σεβαστείς πρώτος εσύ δεν θα το κάνει κανείς! Να μένεις...χωρίς να περιμένεις ανταλλάγματα, χωρίς πολλά λόγια και δηλώσεις. ΜΕΙΝΕ...και ο χρόνος που θα δώσεις σε μια κατάσταση θα σε δείξει αν άξιζε ή όχι που έμεινες.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

1 σχόλια