Απεργία την Πρωτομαγιά

Γράμμα στον εαυτό μου

Γράμμα στον εαυτό μου Facebook Twitter
1
Γράμμα στον εαυτό μου Facebook Twitter

Συμβουλή στον εαυτό μου: Όταν έρθει η στιγμή που μέρα με την μέρα θα δουλευεις και πιο σκληρά, θα ξυπνάς κάθε πρωί με τον ίδιο σκοπό με τον οποίο κοιμήθηκες το βράδυ, όταν τα όνειρα σου θα σε φοβίζουν, τότε θα ανοίξει η πόρτα και θα ξεκινήσει το πραγματικό ταξίδι. Απαξ και ξεκινήσεις το ταξίδι, κάθε βράδυ θα φτάνεις και σε μια Ιθάκη και κάθε πρωί θα μπαρκάρεις για μια νέα. Μια από τις ανακαλύψεις σου, ίσως η πιο σημαντική, θα είναι το παράδοξο της επιτυχίας, άπαξ και φτάσεις στην πηγή και πιεις νερό, οσω πιο πολύ πίνεις τόσο πιο έντονη θα γίνεται η δίψα.


Το μεγαλύτερο εμπόδιο στην επιτυχία είναι η απογοήτευση. Σε όλα τα επίπεδα.

Απογοητεύεσαι από μια σχέση και σταματάς να πιστεύεις στον έρωτα, αποτυγχάνεις ένα ένα τεστ και χάνεις το ενδιαφέρον σου για την εκπαίδευση, νιώθεις προδομένος από έναν φίλο και σταματάς να πιστεύεις στην πραγματική φιλία. Κανείς δεύτερες σκέψεις, κλείνεσαι στον εαυτό σου και εσωστρεφής ή μη, πλέον μοιράζεσαι μόνο την επιφάνεια, τον αφρό, και δεν αφήνεις άνθρωπο να πλησιάσει τον ωκεανό σου. Η απογοήτευση λοιπόν αντιμετωπίζεται με όραμα και πίστη.


Η συνταγή για την επιτυχία είναι το μεγαλύτερο κοινό μυστικό στην ανθρωπότητα. Πρέπει να θες κάτι πολύ και να είσαι διατεθειμένος να δουλέψεις σκληρά και με συνέχεια για να το πετύχεις. Όταν η εξίσωση είναι απλή η απάντηση είναι πάντα η ίδια. Όταν στην εξίσωση όμως εμπλέκονται και άλλοι πολύ παράγοντες τότε γίνεται περίπλοκο. Θες να γίνεις ποδοσφαιριστής αλλά θες και να βγαίνεις για ποτό τρεις φορές την εβδομάδα, ευελπιστείς να γίνεις εκατομμυριούχος αλλά ξεκίνησες να δουλεύεις στα 25 σου σε μια δουλειά ενός φίλου του μπαμπά. Από μικρός είχες βάλει στόχο να γίνεις συγγραφέας αλλά πλέον τα βραδιά πριν κοιμηθείς βλέπεις σειρές στην τηλεόραση αντί να διαβάζεις βιβλία ή να γράφεις σκέψεις στο χαρτί, ονειρεύεσαι να γίνεις ταξιδιώτης και να δεις τον κόσμο αλλά ξόδεψες τα λεφτά που είχες μαζέψει για ταξίδια στο καινούργιο σου κινητό τηλέφωνο για να βγάζεις τον εαυτό σου φωτογραφίες. Και η εξίσωση μεγαλώνει, τα παιδιά θα πάνε για καφέ μετά την σχολή και είπες να πας και εσύ, το βράδυ έβλεπες σειρές μέχρι τα χαράματα, δεν ξυπνάς νωρίς πλέον γιατί είσαι φοιτητής και δεν έχεις υποχρεώσεις. Και φτάνεις στο σημείο να κοροϊδεύεις το εαυτό σου μαζί με τους αξιολύπητους φίλους σου και να γελάς, να το απολαμβάνεις. Τους περιγράφεις για το πως από τότε που μπήκες στο πανεπιστήμιο δεν έχεις ανοίξει βιβλίο ή για το πως δεν έχεις πάει γυμναστήριο εδώ και δυο βδομάδες, λένε και αυτοί τις δικές τους ιστορίες και γελάτε όλοι μαζί με τα χάλια σας πάνω από έναν καφέ ή ένα ποτό. Την ίδια μέρα λίγες ώρες αργότερα αναρωτιέσαι πως έχει τέτοιο σώμα αυτός ο τύπος στην διαφήμιση, πως έβγαλε τόσο λεφτά αυτός ο πιτσιρικάς στο ίνσταγκραμ;


ΕΣΥ ο ίδιος είσαι ο μεγαλύτερος εχθρός του εαυτού σου και όχι η κοινωνία. Ούτε για αστείο πλέον δεν λες τα πραγματικά σου όνειρα στον κόσμο γιατί η λογική σου λέει ότι αποκλείεται να είσαι εσύ ο ένας ανάμεσα στους πολλούς που θα τα καταφέρεις, και τα μεγαλεπίβολα όνειρα είναι για τους καβαλημένους. Κάνω λάθος; Θα κοιτάξεις κάποιον στα μάτια και θα του πεις ελπίζω να καταφέρω να ιδρύσω τον δικό μου όμιλο με επιχειρήσεις, θα προσπαθήσω να γίνω ο καλύτερος ποδοσφαιριστής στην ιστορία της χώρας, θα κάνω μια τεχνολογική ανακάλυψη που θα αλλάξει τον κόσμο, θα ταξιδέψω σε όλα τα μήκη και τα πλάτη αυτού του κόσμου. Πλέον προσπαθείς με όλες σου τις δυνάμεις να γίνεις ένας ακόμα ανάμεσα σε πολλούς. Ακόμα και οι εναλλακτικοί, οι ειρηνιστές, οι επαναστάτες, τα ανήσυχα πνεύματα, σε ένα καλούπι προσπαθούν να μπουν, να ταιριάξουν με αυτούς που θεωρούν ότι τους αντιπροσωπεύουν. Άκουσες ποτέ κάποιο παιδί στο σχολείο με μπλούζα peace και φιλειρηνικές απόψεις να λέει θέλω μια μέρα να εμπνεύσω με της ιδέες μου όσους ανθρώπους ενέπνευσε και ο Γκάντι; Όχι, γιατί η πίστη στο εαυτό σου σε έπεισαν ότι είναι αλαζονεία. Κάνουν λάθος, ψάξε μέσα σου να βρεις τι θα σε κάνει ευτυχισμένο, κοιτά το καθρέφτη και ψιθύρισε στον εαυτό σου ότι ότι και να γίνει, ό,τι και να λένε οι άλλοι θα τα καταφέρεις, και το μόνο που θα πρέπει να σε νοιάζει από εδώ και στο εξής είναι αν σήμερα είσαι πιο κοντά στον στόχο σου από ότι ήσουν χθες. Λαιστρυγόνες και Κύκλωπες θα συναντήσεις σίγουρα στο δρόμο σου, και όπως και Οδυσσέας η αλήθεια είναι ότι δεν ξέρεις αν θα φτάσεις ποτέ στην Ιθάκη, αν δεν κανείς το ταξίδι όμως όλος ο πόλεμος (η ζωή σου) θα πάει χαμένος. Πίστεψε λοιπόν στον εαυτό σου και ξεκινά το ταξίδι.

1

Απεργία την Πρωτομαγιά

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

1 σχόλια
5 το χαραμα ....μολις τελειωσα τις ασκησεις φυσικης μου,χαζευοντας λιγο στη lifo για να με παρει ο υπνος πεφτω πανω στο κειμενο σου.Σε 2 μηνες ξανα δεινω πανελλαδικες,ειμαι πολυ απογοητευμενη,νιωθω οτι και παλι δεν θα περασω ακομα και αν περυσι εβγαλα 18.000 μορια,μ φαινεται ακατορθωτο,!παρολαα αυτα ευχαριστω εσενα αγνωστε που μου εδωσες δυναμη και ελπιδα να συνεχισω τον αγωνα μου!απο δω και περα χωρις απογοητευση!σε ευχαριστω!