Η δυστυχία είναι επιλογή!

Η δυστυχία είναι επιλογή! Facebook Twitter
1
Η δυστυχία είναι επιλογή! Facebook Twitter
©stefaniatejada

Δυστυχία και ευτυχία. Δύο αντίθετες έννοιες, δύο διαφορετικά συναισθήματα, δύο διαφορετικοί κόσμοι. Έχουν κάτι κοινό... την επιλογή. Ο καθένας κάνει τις επιλογές του σε αυτή τη ζωή. Άλλοι τις πληρώνουν ακριβά και άλλοι θα τις ξαναέκαναν με μάτια κλειστά. Είναι αυτές οι επιλογές που έχουν διαμορφώσει τον χαρακτήρα μας, την προσωπικότητα μας και μαζί με αυτές χαράζουμε μια πορεία στη ζωή που δεν γνωρίζει κανείς που θα καταλήξει.

Άλλοι ψάχνουν την ευτυχία στον έρωτα, άλλοι στα λεφτά, άλλοι στα αντικείμενα και άλλοι στην καριέρα τους. Γίνονται οι τέλειοι εραστές σε τέλειες σχέσεις, γίνονται πλούσιοι και μπορούν να αγοράσουν οτιδήποτε θέλουν σε χρόνο μηδέν, γίνονται οι κορυφαίοι επαγγελματίες με μία καριέρα που όλοι θα ζήλευαν. Λένε σε φίλους ότι είναι πολύ ευτυχισμένοι ξέροντας βαθιά μέσα τους πως δεν είναι. Εγώ θα γράψω για εκείνες τις τέλειες σχέσεις που μόνο ευτυχισμένες δεν είναι...

Κάνοντας μια βόλτα στο κέντρο της Αθήνας είμαι σίγουρος πως θα έχεις παρατηρήσει τα ζευγαράκια που κρατιούνται χέρι-χέρι ενώ το βλέμμα τους προδίδει πως θα ήθελαν να είναι κάπου αλλού και συγκεκριμένα με κάποιον άλλον, το δικό τους άλλο μισό. Ζευγάρια τα οποία είναι μαζί από συνήθεια ή ανασφάλεια.

Πόσοι φίλοι, γνωστοί, συγγενείς έκαναν ή κάνουν σχέσεις μόνο και μόνο για να μην νιώθουν μόνοι; Η χειρότερη μοναξιά δεν είναι να είσαι μόνος αλλά να μοιράζεσαι την καθημερινότητα σου, το κρεβάτι σου, τις σκέψεις σου, την ζωή σου με έναν άνθρωπο που σε κάνει να νιώθεις μόνος. Στην πραγματικότητα θα 'θελαν να μοιράζονται την ζωή τους με ανθρώπους που αγάπησαν πραγματικά και τους έκαναν να νιώθουν ευτυχισμένοι πετώντας στον ουρανό για καθετί που έκαναν μαζί.

Έχουν βολευτεί στις σχέσεις αυτές. Βρήκαν το άλλο τους μισό και ας μην το αγαπούν όσο θα μπορούσαν και ας μην λιώνουν κάθε φορά που τους λένε "σ' αγαπώ". Σε πολλές από αυτές τις σχέσεις υπάρχει ο ευτυχισμένος και ο δυστυχισμένος. Ο ένας ευτυχισμένος που βρήκε τον άνθρωπο του με τον οποίο είναι μαζί και τον αγαπάει. Ο άλλος δυστυχισμένος γιατί θα ήθελε να ήταν σε κάποια άλλη αγκαλιά μοιράζοντας στον άνθρωπο του εκείνα τα παθιασμένα φιλιά του έρωτα που δεν κατάφερε ποτέ να τα δώσει σε αυτή την σχέση.

Στην εποχή μας, αυτές οι ανούσιες σχέσεις πολλαπλασιάζονται. Σχέσεις για συμφέρον, για τα μάτια του κόσμου οι οποίες, αν καταφέρουν και δουλέψουν καλά, καταλήγουν σε γάμο και οικογένεια. Ίσως να έχει τύχει σε όλους μας να κοιμόμαστε μαζί με ένα άλλο σώμα το οποίο δεν καιγόμασταν για να το ακουμπήσουμε και παράλληλα σκεφτόμασταν εκείνο το σώμα στο οποίο κουμπώναμε ολόκληροι. Με τα χείλια κολλημένα, σφιχτές αγκαλιές και τρυφερά χάδια μέχρι το πρωί. Πόσο έτοιμοι είμαστε όμως να πάρουμε το ρίσκο και να φύγουμε για μία άλλη σχέση στην οποία πραγματικά ανήκουμε;

Η ευτυχία, ειδικά στον έρωτα, δεν είναι εύκολη υπόθεση αλλά αξίζει να κάνεις τα πάντα για να την ζήσεις. Σταμάτα να το παίζεις ευτυχισμένος/η σε μία σχέση η οποία αποτελεί βιτρίνα και τα πάντα μέσα σου φωνάζουν ότι δεν αντέχεις άλλο, δεν είναι αυτό που ονειρευόσουν και ήθελες. Διεκδικείσαι τον άνθρωπο που σου προσφέρει απλόχερα την ευτυχία. Πάρε τηλέφωνο, τρέχα από το σπίτι του, φώναξε του πόσο τον θες, πόσο σου λείπει και πόσο άδεια είναι η ζωή σου χωρίς εκείνον. Ρίσκαρε καταστάσεις και δεδομένα.

Περιμένουμε να περάσει ο χρόνος μήπως αλλάξει κάτι. Η ευτυχία θέλει ρίσκο! Αξίζει όμως να ρισκάρεις οτιδήποτε είναι ανούσιο στη ζωή σου για να γίνεις ευτυχισμένος.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

1 σχόλια
Μπραβο σου!!! Πολυ ωραιο το κειμενο σου!!! Περιγραφεις την πραγματικοτητα που ζουμε ολοι μας αλλα κανεις δεν θελει να την αποδεχτει! Ισως φταιει η κριση αξιων που υπαρχει στις ανθρωπινες σχεσεις σημερα!