Ανδρικός οδηγός επιβίωσης για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου

Ανδρικός οδηγός επιβίωσης για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου Facebook Twitter
2
Ανδρικός οδηγός επιβίωσης για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου Facebook Twitter


Αν είσαι από τους τυχερούς που έχεις σχέση την περίοδο αυτή και θα ήθελες να κάνεις κάτι ξεχωριστό για την κοπέλα σου, ή είσαι κοπέλα που διαβάζοντας τον τίτλο, μπήκες για να "scoutάρεις" κατά κάποιον τρόπο αυτά που θα πω, για να κάνεις τις ζήλιες σου αργότερα ή για να δεις πόσο καλύτερα ή χειρότερα "είναι η δική σου μέρα" συγκριτικά με όσα γράφω, ας κατανοήσεις από τώρα πως, ο "οδηγός" αυτός, είναι μονάχα ένας οδηγός "επιβίωσης". Με άλλα λόγια, δε θα σου πει τι είναι το σωστό να κάνεις και τι όχι, δεν θα σου δώσει τις λύσεις, τα μέρη, ή τα τεχνάσματα για να κάνεις αυτή τη μέρα ξεχωριστή, παρά μονάχα θα προσπαθήσει, να σε μυήσει με μια αδρή πλην επιμελώς προσεγμένη προσπάθεια, για απομυθοποίηση/ κατανό-ηση της γυναικείας λογικής γύρω από αυτή την μέρα, από τη δική μου οπτική.

Ας δούμε μαζί λοιπόν τώρα, τις 5 βασικές αρχές επιβίωσης αναλύοντας την κάθε μια ξεχωριστά...

1. Κατάλαβέ το - η μέρα αυτή δεν είναι, ακριβώς, όπως στις ταινίες.
Ας ξεκαθαρίσουμε κάτι εξ αρχής. Μπορεί να νομίζεις ότι μπορείς να γίνεις για αυτή την μέρα, o Mark από το "Love Actually", και να εκφράσεις την αγάπη σου στην "Juliet" σου, με έναν τόσο ξεχωριστό και πρωτότυπό τρόπο (πχ. Με Cue Cards) και μακάρι να το καταφέρεις. Μην ξεχνάς όμως πως, ποτέ δε σου ζήτησε να κάνεις κάτι το εξωφρενικό για να της δείξεις πόσο πολύ ερωτευμένος και τρελός μαζί της είσαι. Και στο λέω αυτό από προσωπική εμπειρία. Το "μαγικό" δεν βρίσκεται πάντα στα extreme. Μην προσπαθείς να είσαι κάποιος άλλος για να την εντυπωσιάσεις. Είναι μαζί σου γιατί της αρέσεις ήδη, έστω και αν είσαι σαν και μένα (...). Απλά, μείνε ο εαυτός σου, και κάνε αυτό που κανονικά θα πρέπει να κάνεις την κάθε μέρα- την ζωή της πιο όμορφη.


2. Στείλε της τουλάχιστον ένα γλυκό μήνυμα.
Και δεν εννοώ απαραίτητα γραπτό. Ενδιαφέρσου για αυτή, μίλησε της γλυκά, δείξε της γιατί είσαι ευτυχισμένος που την έχεις στη ζωή σου. Αν μπορείς, πήγαινε και βρες την τα μεσάνυχτα, αν όχι, σαν και εμένα, πάρε την ένα τηλέφωνο, στείλε της ένα μήνυμα, ένα e-mail, ένα ταχυδρομικό περιστέρι έστω, κάτι βρε αδερφέ, για να της δείξεις τι είναι για σένα. Μην το καθυστερείς και μην το αφήνεις για αργότερα. Μην βαριέσαι να εκφράσεις τα συναισθήματά σου ξεκάθαρα και μην τα θεωρείς δεδομένα. Οι γυναίκες φίλε μου, είναι μυστήρια όντα- τα θέλουν όλα μασημένα.

3. Πρόσφερέ της ένα όμορφο λουλούδι.
Ναι, ένα όμορφο λουλούδι, ένα όμορφο μπουκέτο ουσιαστικά. Ούτε "την Ανθοκομική Έκθεση Κιφησιάς" χρειάζεται να πάρεις, ούτε το τυπικό συνηθισμένο κόκκινο τριανταφυλλάκι, του γόη. Ένα όμορφο, περιποιημένο μπουκέτο με τα λου-λούδια που της αρέσουν αρκεί, για να της φτιάξεις το κέφι και να της δηλώσεις και εμπράκτως, μετά το υπέροχο μήνυμά σου, πόσο όμορφη κάνει τη ζωή σου, η παρουσία της σε αυτή. Αν είναι δε και απροειδοποίητο, ακόμη καλύτερα. Ξαναλέμε, δεν χρειάζονται υπερβολές, δεν χρειάζονται, ακραίες κινήσεις εντυπωσιασμού. Και προς θεού, μην το τσιγγουνευτείς, γιατί "μαραίνονται και πάνε τζάμπα τα λεφτά" που έλεγε και ο Αστυνόμος Λάμπης στο "Κωνσταντίνου και Ελένης", μια φορά είναι.

4. Κάνε της ένα ιδιαίτερο, συμβολικό δώρο.
Από παιδί, αν λατρεύεις κάτι είναι τα δώρα. Δώρα γενεθλίων, δώρα εορτής, δώρα αποφοίτησης, δώρα Χριστουγέννων, δώρα, δώρα, δώρα. Κάτι σαν τα επιδόματα είναι, ατελειώτα. (Μαύρο Χιούμορ...) Όλοι μας τα έχουμε συνδυάσει με "ανταμοιβές" για όσα κάνουμε, για όσα λέμε, για αυτό που είμαστε. Γιατί λοιπόν να μην της δώσεις κάτι, που θα το έχει, και θα της θυμίζει τι είναι για σένα για πάντα;
Υ.Γ.: Και εδώ ισχύει ο κανόνας του μέτρου. Δεν χρειάζεται ένα πανάκριβο δώρο για να δείξεις την αγάπη σου, αφενώς γιατί επηρεάζεις έμμεσα όλους εμάς τους υπόλοιπους που πιθανά θα ζητούν και σε μας τα ίδια (Μαύρο Χιούμορ no2), και αφετέρου γιατί δεν σε τιμά και πλήρως. Κάνε της ένα δώρο με ουσία. Αυτό εκτιμά. Ιδιαιτέρως τα DIY πχ. καρτούλες αποδίδουν πλήρως (tested).

5. Κανόνισε ένα ξεχωριστό γεύμα μαζί της.
Ένα γεύμα έκπληξη στο αγαπημένο της εστιατόριο, είναι ίσως μια από τις πιο όμορφες ιδέες για να περάσετε το βράδυ σας. Ξέρεις, όλα τα μαγαζιά, με εξαίρεση ίσως το βρώμικο της Μιχαλακοπούλου (που ακόμη και αν είναι εξαιρετικό, δεν ενδείκνυται για εκείνη την ημέρα) έχουν φροντίσει με ιδιαίτερο decoration. Κάνε της την έκπληξη, κλείσε τραπέζι, δοκίμασε μαζί της νέα φαγητά, ή ακόμη και αυτά που της αρέσουν και θεώρησέ το μια σίγουρη επιτυχία. Θα το δεις και από τα μάτια της άλλωστε. Και αν, δεν μπορείς, ή δεν θες, ή δεν γίνεται, ένα υπέροχο γεύμα στο σπίτι, μαγειρεμένο με αγάπη από εσένα τον ίδιο (Βλ. Άκης Πετρετζίκης) μπορεί να την κάνει να "λιώσει" από χαρά.

Και εδώ φίλε μου είναι το τέλος αυτού του οδηγού "βασικής" επιβίωσης, για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου. Δεν ξέρω πόσα από αυτά θα κάνεις, πόσα από αυτά αξίζουν ή πόσα θα "δουλέψουν" για σένα. Δεν είμαι, και δεν επεδίωξα να είμαι ο guru των σχέσεων, ούτε σημαίνει πως, επειδή το λέω εγώ, θα έχει αυτά τα αποτελέσματα και για σένα. Είναι όμως, αυτά που ένιωσα, αυτά που κάνω εδώ και τρία χρόνια, και που θα συνεχίσω να κάνω, με διαρκείς εμπλουτισμούς βεβαίως, για το δικό μου μοναδικό άνθρωπο. Οι καιροί που βιώνουμε είναι ιδιαιτέρως δύσκολοι. Άγχος, προβλήματα, δυσκολίες, όλοι και όλα προσπαθούν να μας "σπάσουν σε κομμάτια", να μας λυγίσουν. Η μόνη μας ελπίδα, το μόνο φως στο τούνελ (aka Αγγελική Νικολούλη), είναι ο έρωτας. Είναι η αγάπη. Και η αγάπη που μπορεί να σου προσφέρει ο άνθρωπος που είσαι μαζί αν την αξιοποιήσεις σωστά και αν είναι πραγματική, είναι το μοναδικό εφόδιο, η μοναδική δύναμη που μπορεί ενώσει όλα τα σπασμένα κομμάτια σου και πάλι σε ένα. Μη διστάσεις να αγαπάς. Μη διστάσεις να τολμάς. Μην διστάσεις να δίνεις τον εαυτό σου, σε αυτόν που είσαι μαζί, αν νιώθεις ότι αξίζει. Και αυτή η μέρα, κατάλαβε ότι μπορεί για σένα, να μην είναι κάτι το ξεχωρι-στό, (γυναικεία γιορτή - χαζή γιορτή - εμπορική γιορτή - ανούσια γιορτή - φλώρικη γιορτή κτλ.) είναι όμως μια μορφή επετεί-ου, μια μορφή να δείξεις σε αυτόν που αγαπάς, τι είναι για σένα. Μια στιγμή σε έναν ολόκληρο χρόνο. Αξιοποίησε την, όχι με την εμπορική της έννοια, αλλά με αυτή που θα έπρεπε να έχει, την συναισθηματική.


Και αν όλα αυτά αποτύχουν, πετύχουν ή ψάχνεις την αλλαγή, μη διστάσεις να εκφράσεις όσα νιώθεις. Αγάπα σαν να μην υπάρχει αύριο δε λένε;

Υ.Γ.: Στην πραγματικότητα αυτός ο οδηγός είναι ο δικός μου τρόπος να κάνω κάτι το ξεχωριστό για την κο-πέλα μου (τη δική μου πριγκίπισσα, το λουλουδάκι μου) και να της εκφράσω, μέσα από έναν οδηγό για όλους, όσα νιώθω γι' αυτήν, όσα έμαθα και προσπαθώ να κάνω δίπλα της, και όσα σκοπεύω να κάνω μελλοντικά.


Αν δεν γράψω ξανά, μάλλον δεν της άρεσε και με χώρισε.. (χαχα)

Είναι μυστήριος ο γυναικείος νους.
Καλή τύχη.
...
M.

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

2 σχόλια
Ευτυχώς για μας τους μόνους έχει το βράδυ Champions League. Θα καλέσω στο σπίτι αγόρια και κορίτσια μόνα για πίτσες και κρασιά. Δεν θα υποκύψουμε σ' αυτές τις μοντερνιές! :-p