ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Κράτα με να σε κρατώ ν' ανεβούμε στο βουνό. Οι σχέσεις σε περίοδο κρίσης.

Κράτα με να σε κρατώ ν' ανεβούμε στο βουνό. Οι σχέσεις σε περίοδο κρίσης. Facebook Twitter
0
Κράτα με να σε κρατώ ν' ανεβούμε στο βουνό. Οι σχέσεις σε περίοδο κρίσης. Facebook Twitter
©Jarek Puczel

Η οικονομική κρίση που έχει χτυπήσει τη χώρα μας, δεν έχει αφήσει κανέναν τομέα της ζωής μας ανεπηρέαστο καθώς όλα λειτουργούν αλυσιδωτά: "Δεν είμαι καλά στα επαγγελματικά μου, θα επηρεαστεί και η τσέπη μου", "Η τσέπη μου είναι άδεια; Θα επηρεαστεί και η σχέση μου". Οι σχέσεις των ανθρώπων φαίνεται πως έχουν πληγεί σε τεράστιο βαθμό, λόγω της κρίσης, ιδιαίτερα όσο αυτή βαθαίνει και μας πλήττει περισσότερο.

Η οικονομική και κοινωνική κρίση που βιώνουμε όλοι μας σήμερα, όμως μπορεί να μας φέρει πιο κοντά σαν ανθρώπους και να συσφίξει τις σχέσεις των φιλικών και ερωτικών σχέσεων. Υπάρχουν στιγμές όπου από φόβο η ανασφάλεια δοκιμάζουμε λανθασμένα να στριμώξουμε όσο πιο πολύ πολλές σχέσεις χωράει η ζωή μας.

Οι αξίες και οι ανάγκες αναθεωρούνται διαρκώς ( όλοι ξέρουμε πόσο αδιαμαρτύρητα γίνονται γίνονταν μέχρι σήμερα αποδεκτές οι επιταγές και τα must του life­style! Ντύσιμο, λεξιλόγιο, τρόπος διασκέδασης και σκέψης,) σήμερα λίγο η πολύ έχουμε αποχαιρετήσει τις παραπάνω αυταπάτες και έχουμε σίγουρα μεγαλύτερη ανάγκη ο ένας τον άλλο, ιδιαίτερα σε καταστάσεις «εκτάκτου ανάγκης όπως αυτή που βρισκόμαστε». Η διερεύνηση της συντροφικότητας, της εγγύτητας, της σύνδεσης με τους ανθρώπου γύρω μας κρύβουν μέσα τους μιαν ελπίδα αγάπης.

Γι' αυτό, καλό θα ήταν να μην ξοδεύουμε σκέψη και ενέργεια σε αλληλοχρεώσεις και αλληλοκατηγορίες, αλλά να συσπειρωθούμε με το σύντροφό σας, να είμαστε υποστηρικτικοί ο ένας με τον άλλον. Να επιχειρήσουμε να ανοίξουμε τα συναισθηματικά μας δοχεία ώστε να συνελέξουμε αρκετή αγάπη και να γίνουμε άνθρωποι προσφοράς και αγάπης με μια ιδιαίτερη ευαισθησία.

0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ