Όλοι οι ρατσιστές χρησιμοποιούν τα ίδια επιχειρήματα και ιδού η απόδειξη!

Όλοι οι ρατσιστές χρησιμοποιούν τα ίδια επιχειρήματα και ιδού η απόδειξη! Facebook Twitter
0
Όλοι οι ρατσιστές χρησιμοποιούν τα ίδια επιχειρήματα και ιδού η απόδειξη! Facebook Twitter

Το προσφυγικό ζήτημα, αν και αποτελεί μια φρικτή ανθρώπινη τραγωδία, τουλάχιστον μας έδωσε την ευκαιρία να γνωρίσουμε καλύτερα τους συμπολίτες μας. Η προσφυγική κρίση αποτέλεσε αφορμή πολλοί να εκφράσουν τις ρατσιστικές τους απόψεις και να δείξουν τον πραγματικό τους εαυτό.

Το ότι υπάρχουν και πάντα θα υπάρχουν ρατσιστές είναι, νομίζω, γνωστό σε όλους. Αυτό που προκαλεί εντύπωση είναι πως όλοι οι ρατσιστές του κόσμου είναι ίδιοι. Και όταν λέω ίδιοι εννοώ ολόιδιοι. Χρησιμοποιούν ακριβώς τα ίδια (χαζά) επιχειρήματα, ακριβώς τον ίδιο (χαζό) τρόπο σκέψεις και πολλές φορές κάνουν τις ίδιες (χαζές) ρατσιστικές ενέργειες.

"Έχουμε ήδη αρκετούς αστέγους και αρρώστους να φροντίσουμε και δίνουν χρήματα σε Σύριους; Και γιατί τόσοι μόνοι άντρες;" Όχι, αυτή η φράση δεν ξεστομίστηκε από κάποιον Έλληνα, αλλά από κάποιον Καναδό. Το αστείο είναι πως ο Καναδάς είναι μια από τις χώρες με το καλύτερο βιοτικό επίπεδο με την ανεργία να είναι γύρω στο 5%. "Δεν έχουμε αρκετές δουλειές για εμάς" διαβάζω σε άλλο σχόλιο επίσης Καναδού πολίτη!

"Δείτε τι συμβαίνει στην Αγγλία, τη Γαλλία, και στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Θέλουμε να συμβεί ο,τι στο Παρίσι και τις Βρυξέλλες; Το ξέρω, δεν θέλουμε!" διερωτάται ένας άλλος Καναδός ανάγοντας όλους τους πρόσφυγες σε εν δυνάμει τρομοκράτες.

Είναι, συνεπώς, ξεκάθαρο πως οι ρατσιστές όλου του κόσμου χρησιμοποιούν ακριβώς τα ίδια επιχειρήματα: κυρίως την οικονομική κατάσταση και την τρομοκρατία. Φυσικά, χρησιμοποιούν και άλλα όπως η διαφορετική κουλτούρα των προσφύγων.

Τα παραπάνω σχόλιο τα διάβασα σε ένα διαδικτυακό αίτημα που δημιούργησε ένας Καναδός και απευθύνεται στον Τζάστιν Τριντό ζητώντας να μην εγκατασταθούν πρόσφυγες στον Καναδά. Το εν λόγω αίτημα συγκέντρωσε περίπου 48,000 υποστηρικτές. Ευτυχώς, πάντως, δεν φαίνεται να κατάφερε το στόχο του μιας και ο Καναδάς είχε δεσμευτεί να πάρει 25,000 πρόσφυγες και αυτή τη στιγμή φιλοξενεί γύρω στους 35,000.

Δείτε εδώ το ρατσιστικό αίτημα και τα επίσης ρατσιστικά σχόλια των ψηφισάντων του: http://www.thepetitionsite.com/790/431/152/stop-settling-25000-syrian-refugees-in-canada/

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ