Στο σημερινό «Α μπα»: όμως τον αγαπώ

Στο σημερινό «Α μπα»: όμως τον αγαπώ Facebook Twitter
59

 

__________________
1.

Αγαπητή Α μπα θα προσπαθήσω να μη σε κουράσω πολυ, λοιπόν η μητέρα μου όταν μεγάλωνα ασκούσε βία πάνω μου και στον αδερφό μου, αλλά πάντα την αισθανόμουν πιό εχθρική απεναντί μου. ενικά όμως δεν είμασταν και μια οικογένεια υγιής,{ο πατέρας μου γυρνούσε δεν ήταν ποτέ κοντά μας} Οταν ήμουν στα 19 με 20 φοιτήτρια τότε, τώρα είμαι 26,κατάλαβα οτι είχα αρκετά ψυχολογικά εξαιτίας τους αλλά κυρίως εκείνης λόγω της σωματικής και ψυχολογικής βίας που μου ασκούσε όσο είχε επιρροή πάνω μου.Και σε εκείνη είχαν ασκήσει βία οι γονείς της και τη δικαιολογούσα ως ένα σημείο μέχρι φετος που ύστερα απο κάποιες κουβέντες μαζί της που θεωρούσε οτι ήταν υπόδειγμα μητέρας, εφόσον δε γυρνούσε, μας τα χε όλα έτοιμα αλλά να μας δέρνει που και που δε της φαινόταν παράξενο..Οταν της το είπα η απάντηση της ήταν ε και κι έμενα με δέρναν και είμαι μια χαρά. Πριν λίγο καιρό μέσω τσατ της τα είπα πάλι στην αρχή δε παραδεχόταν τίποτα αλλά στο τέλος είπε εντάξει αυτή είμαι και τι θές να κάνω,της είπα τίποτα μόνο ήθελα να στα πω και για να ξέρεις τι μου έχεις προκαλέσει και γιατί είμαι αυτή που είμαι. Παρεπιμπτόντως μου τύχε ένα θέμα υγείας όχι πολύ σοβαρό και μου είπε οτι είναι ψυχολογικό.. και εκεί δε κρατήθηκα τα ξέρασα όλα. Το θέμα μου είναι ότι δε ξέρω τη στάση να κρατήσω μαζί της, τώρα που είμαι μακριά είναι γλυκιά και με τρελένει γιατι όταν έπρεπε δεν ήταν έτσι και κάποιες φορές είμαι απότομη. Εχω μάθει πλέον να της λέω μόνο αυτά που θέλω για να διατηρήσω την ηρεμία μου και να αποφύγω τη κριτική της.Προσπάθησα να τη συγχωρέσω αλλά στη τελική κατάλαβα οτι δεν είμαι υποχρεωμένη να το κάνω,δεν είναι οτι τη μισώ απλά δε μπορώ να ξεχάσω.Η ερωτησή μου είναι τι στάση να κρατήσω απέναντι της?Και όσοι λένε σε συχγωρώ απλά δεν ξεχνώ πως το κάνουν αυτό κι εγώ δε μπορώ??πως γίνεται να συγχωρέσεις κάποιον ενώ σου ρχονται μνήμες και δε πρόκειται να τα ξεχάσεις ποτέ??Θα θέλα να τη συγχωρούσα αληθινά για να είμαι και πιό ήρεμη εγώ αλλα δε ξέρω αν μπορώ!!!
Υ.Γ να σου πω οτι κάποτε της τα έλεγα για να παραδεχτεί αυτά που έκανε, φυσικά κάτι τέτοιο δε γινόταν κι εγώ σπάραζα κι απογοητεύομουν κάθε φορά μέχρι που άρχισα να σε διάβαζω και κατάλαβα ότι έτσι της δίνω εξουσία, όποτε τις τελευταίες φορές που το κάνω αυτό το κάνω μόνο για να ξεσπάσω όπως αυτή τη φορά. Ισως να μη χρειαστεί να το ξανακάνω αλλά μετά απο αυτό ένιωθα καλύτερα!!

Πριν φτάσουμε στο μεγάλο θέμα της συγχώρεσης, το θέμα έχει ως εξής.


Έχεις ψυχολογικά θέματα λόγω της μητέρας σου. Όμως αυτά τα θέματα δεν θα λυθούν μέσα από τη μητέρα σου.


Ακούγεται παράλογο, αλλά έτσι είναι. Ό,τι έχεις μέσα σου εξαιτίας της, ό,τι πρόβλημα δημιουργήθηκε επειδή μεγάλωσες μαζί της, όλα αυτά, θα λυθούν, αν λυθούν, χωρίς να χρειάζεσαι τη συμμετοχή της.


Δεν έχει σημασία τι λέει, τι κάνει, τι αισθάνεται, τι της λες. Δεν είναι τόσο σημαντικό το ποια στάση θα κρατήσεις απέναντί της τώρα. Δεν χρειάζεται να παραδεχτεί τίποτα. Δεν χρειάζεται να ξεσπάς πάνω της. Μπορείς να το κάνεις, αλλά αυτό δεν θα σε φτάσει στην ηρεμία που θέλεις – και αυτή η ηρεμία, ΑΥΤΟ είναι η συγχώρεση.


Η συγχώρεση είναι μια ψυχική κατάσταση που ίσως θα μπορούσε να περιγραφεί ως εξής: όταν θα θυμάσαι αυτά που σου έκανε, είπε, δεν θα ταράζεσαι. Θα τα έχεις αποθηκεύσει ως γεγονότα που έχεις επεξεργαστεί και αποδεχτεί. Θα έχεις αποδεχτεί τα αποτελέσματα και τα γεγονότα – όχι την μητέρα σου, απαραίτητα.


Πρόκειται για μια απολύτως προσωπική, και πολύ μοναχική διαδικασία. Για να φτάσεις μέχρι εκεί, θα πρέπει να δεχτείς ότι ήσουν ένα αβοήθητο παιδί και δεν είχες άλλη επιλογή, και να δεχτείς ότι είχες την ατυχία να έχεις μια κακοποιημένη και αδύναμη γυναίκα για μητέρα. Είναι πολύ δύσκολο να δεχτείς αυτά τα δύο ως δεδομένα, χωρίς να ταράζεσαι. Γι' αυτό θα σου πρότεινα να ξεκινήσεις θεραπεία με ψυχολόγο, για να μην κάνεις όλη αυτή τη διαδρομή χωρίς βοήθεια.

__________________
2.


Αγαπητή Α μπα,
Είμαστε και οι δυο γύρω στα 30 και συναντιόμαστε σε εβδομαδιαία βάση λόγω κοινών δραστηριοτήτων. Εμένα μου άρεσε απο την αρχή και φλέρταρα, με τον τρόπο μου. Το ίδιο νόμιζα και γι αυτόν αλλά εκ του αποτελέσματος θα πω, μιας εδω και 2 μήνες δεν προχώρηςε η ιστορία, πως αυτός μάλλον τελικά δεν ενδιαφερόταν ή δεν ενδιαφερόταν τόσο ώστε να την εξελίξει. Όπως καταλαβαίνεις οποιαδήποτε μορφή απόρριψης, ακόμα και αν βασίζεται σε προσδοκίες πονάει. Το ερώτημα μου είναι, ούσα 30άρα, το οτι δεν μπορώ να διαβάσω τα σημάδια που λαμβάνω απο τον άλλον σωστά δεν δείχνει κάποιο πρόβλημα με μένα. Σίγουρα ο καθένας έχει έναν δικό του τρόπο να φλερτάρει αλλά κάποια πράγματα δεν θα έπρεπε μετά απο κάποια ηλικία να είναι πιο εύκολα και πιο ξεκάθαρα? Απο την άλλη μπορεί και τα δικά μου σημάδια να μην έφτασαν σωστά. Είναι καλή ιδέα να του ξεκαθαρίσω την θέση μου και την προτίμηση μου για να νιώσω πως έκανα ό,τι μπορούσα και να κλείσω την ιστορία εκεί; Μήπως τέτοιες συζητήσεις έχουν ως σκοπό να εκβιάσουν καταστάσεις; Ή συμπεριφέρομαι σαν 15χρονο;- Άκυρες προσδοκίες

Νομίζω ότι είχες υπερβολικά πολλές προσδοκίες για κάτι πολύ φλου.


Τα φλερτ δεν οδηγούν πάντα σε κάτι περισσότερο, και αυτό δεν χρειάζεται να σε οδηγήσει σε ολική αμφιβολία του εαυτού σου. Είπες, είπε, βλεφαριάσατε ο ένας τον άλλον, και δεν συνεχίστηκε, χίλια δυο μπορεί να έγιναν. Από το να βλεφαριάζει και άλλες εκατό, μέχρι του να άλλαξε γνώμη γιατί έτσι, μπορεί να μην ήθελε και τόσο πολύ να συνεχιστεί. Μπορεί και να μην έστειλες αρκετά ισχυρά μηνύματα – για αυτόν – αλλά είσαι αυτή που είσαι, δεν γίνεται να αλλάζεις προσωπικότητα ανάλογα με το ποιον συναντάς. Αν δεν τα έπιασε, προφανώς εκπέμπετε σε άλλα κύματα, άρα προφανώς δεν έχασες κάποιον μεγάλο έρωτα.


Όχι, τα πράγματα δεν γίνονται ούτε πιο εύκολα, ούτε πιο ξεκάθαρα με την ηλικία. Λες και «ηλικία» λες και τα 30 είναι η ηλικία που κατακτάται η απόλυτη ανθρώπινη σοφία. Ίσως να γίνονται ξεκάθαρα στα 85, αν είμαστε τυχεροί θα δούμε.


Κατά πάσα πιθανότητα πέρασες μια χρονική περίοδο που δεν είχες κάτι πιο ενδιαφέρον για να ασχοληθείς. Βγες με παρέες, γνώρισε καινούριο κόσμο, και αναθεώρησε τη βαρύτητα ενός φλερτ που γίνεται μια φορά την εβδομάδα. Η συζήτηση που αναλογίζεσαι εμένα μου φέρνει στο μυαλό μόνο αμήχανες σιωπές και παγωμάρα.

__________________
3.

Αγαπητή Α μπα
Εδώ και λίγο καιρό, έχω εμπλακεί σε σχέση με έναν άντρα πολύ μεγαλύτερο μου, εγώ 25 αυτός κοντά στα 50,στην επιχείρηση του οποίου κάνω πρακτική. Η σχέση αυτή, η οποία πλέον είναι μόνο σεξουαλική, με φθείρει τρομερά και δεν με αφήνει να συγκεντρωθώ στην πρακτική μου και φυσικά φέρομαι, τελείως ανισόρροπα στην δουλειά (νεύρα, μούτρα, ό,τι μπορείς να φανταστείς) όπως και στους γύρω μου, στην οικογένεια μου στους φίλους μου μέχρι και τον ύπνο μου έχω χάσει. Συνεχίζω όμως και δεν φεύγω, γιατί τρέφω την αυταπάτη ότι θα καταφέρω να το κόψω οριστικά και θα συνεχίσω εκεί χωρίς κανένα πρόβλημα, διατηρώντας απλώς φιλικές σχέσεις στο πλαίσιο της συνεργασίας. Κι αυτό γιατί κατά τα τ´ άλλα, αν δεν συνέβαινε αυτό, είναι μια πολύ καλή περίπτωση πρακτικής με καλές εργασιακές συνθήκες για τα δεδομένα του χώρου από άποψη χρημάτων, ωραρίου και δυνατότητας απόκτησης γνώσεων στο αντικείμενο της πρακτικής. Θα ´θελα να μου απαντούσες όσο πιο γρήγορα γίνεται, εχω κουραστεί τόσο πολυ. Ίσως μέχρι να μου απαντήσεις να ´χω παραιτηθεί, γιατί το να κοιμάσαι με χάπια δεν είναι λύση.

Άσε τα σάπια που είναι πολύ καλή η περίπτωση πρακτικής. Φανταστική περίπτωση, να δώσουμε στο αφεντικό βραβείο επιχειρηματικότητας. Δεν λες αρκετά, αλλά σε αυτή την περίπτωση κατά κάποιο τρόπο πιστεύω ότι φτάνουν. Είναι πέρα από τις δυνάμεις σου αυτό που γίνεται, και ευτυχώς να λες. Φύγε, και να σου γίνει μάθημα αυτή η ιστορία για το μέλλον.

__________________
4.


Χθες διάβασα για μια κοπέλα που την έχει καταπιέσει η σχέση με τους γονείς της. Η φράση: "επιπλέον έχω ελάχιστη αυτοπεποίθηση. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να προσκολλώμαι στην μητέρα μου, να μην μπορώ να πάρω τις δικές μου αποφάσεις (γενικά να πράξω οτιδήποτε χωρίς την έγκρισή της)" με προβλημάτισε γιατί ένιωσα ότι έυκολα μπορώ να γίνω και εγώ τέτοια μητέρα.

Είμαι τρομερό control freak και αρκετά έντονη προσωπικότητα και ενώ θα ήθελα να μεγαλώσω 2 ανεξάρτητα, αυτόνομα κορίτσια με αυτοπεποίθηση, συχνά φοβάμαι ότι θα τις "πνίξω".

Δε λέω, τους μιλάω για τη σημασία της ανεξαρτησίας, τους μεταφέρω με απά λόγια και πολλά από τα οποία συνειδητοποιώ από τη στήλη τα τελευταία χρόνια, τις αυτονομώ σε διαφορα πράγματα με βάση την ηλικία τους, γενικά παρακολουθώ τις κατευθύνσεις της παιδιατρικής και ψυχολογίας για την ανατροφή.

Ο φόβος μου όμως είναι: μπορείς να ξεφύγεις από τα κακά του χαρακτήρα σου μεγαλώνοντας παιδιά;

Και που εκφράζω το πώς θα ήθελα να γίνουν δείγμα controlmania δεν είναι πάλι;

Μάλλον οι υποψήφιοοι γονείς θα έπρεπε να κάνουμε υποχρεωτικά όλοι 2 χρόνια εντατική ψυχοθεραπεία πριν τεκνοποιήσουμε, για μην καταστρέψουμε και τις επόμενες γενιές (να το πάλι το καταπιεστικό μου)- μανα κουράγιο

Και ποιος σε εμποδίζει να κάνεις τώρα εντατική ψυχοθεραπεία, για να μην κάνεις όλα αυτά που φοβάσαι;

__________________
5.


Γεια σου αμπα και συνεργάτες. Είμαι σε σχέση 6 χρόνια με εκείνον που μάλλον θα περάσω τη ζωή μου μαζί (δηλαδή κάποιες φορές μου σπάει τα νεύρα αλλά γενικά νιώθω ότι είναι ο καλύτερος για εμένα). Το πρόβλημα είναι ότι δεν έχω σεξουαλική επιθυμία τα τελευταία 3, 4 χρόνια. Στον γιατρό πήγα, δεν είναι σωματικό. Η Σεξολόγος που μίλησα μου είπε ότι είναι η οικειότητα που φθείρει πολλά ζευγάρια και μου είπε διάφορα κολπάκια (εσώρουχα, μασάζ, sex toys κλπ) αλλά όλα μοιάζουν στημένα και γελοία όταν τα κάνουμε. Να πω ότι ο σύντροφός μου είναι πολύ τρυφερός αλλά εγώ φαντασιώνομαι υποταγή και αγριάδα αλλά δεν του βγαίνει(προσπαθεί αλλά και αυτό μοιάζει κάπως γελοίο, δεν είναι αυτός). Υπάρχει λύση? Θα μείνω για πάντα ανικανοποίητη?

Λύση δεν έχω, αλλά μπορώ να σου πω μέρος του προβλήματος. Είσαι βέβαιη ότι θα μείνεις με αυτόν για πάντα, κι επιπλέον νομίζεις ότι αυτό εξαρτάται απόλυτα από σένα. Δηλαδή πιστεύεις ότι θα τον έχεις για όσο θέλεις. Αν συνειδητοποιούσες πόσο αβέβαιο είναι αυτό που έχεις και πόσο εύκολα θα μπορούσε να χαθεί, νομίζω ότι θα αυξανόταν το σεξουαλικό σου ενδιαφέρον γι' αυτόν κατακόρυφα.

__________________
6.

 

Καλησπερα. Με μειωνε και εβγαζε τα κομπλεξ του πανω μου. Με τη σειρα μου ενιωθα ανασφαλεια και ημουν πιεστικη κ απαιτητικη. Τα ειχαμε 1,5 χρονο κ ειμαστε χωρια 6 μηνες. Νιωθω οτι εγιναν λαθη αμοιβαια και βγαλαμε τον χειροτερο μας εαυτο. Αλλα τον αγαπω – Εύα, 30

Λόγω της ανύπαρκτης προσωπικής ενδοσκόπησης δεν έχεις ιδέα ποια είσαι, και αυτό οδηγεί στην ανασφάλεια, δηλαδή, είσαι ανασφαλής επειδή δεν έχεις ιδέα ποια είσαι. Αυτό που λες «αγάπη» είναι ότι μαζί του αισθάνεσαι σημαντική και ξεχωριστή. Μέχρι σήμερα ο μοναδικός τρόπος που έχεις βρει για να αισθανθείς έτσι είναι μέσω του εγωισμού, του ανταγωνισμού, και την προσπάθεια επιβολής σε σεξουαλικές σχέσεις. Όλα αυτά επιστρέφουν και ταυτόχρονα πηγάζουν από το γεγονός ότι δεν έχεις κάνει τον τεράστιο αγώνα και τη δουλειά που χρειάζεται για να γνωρίσεις τον εαυτό σου, να τον αποδεχτείς, και μετά να φτύσεις αίμα για να τον βελτιώσεις.

__________________
7.


Γειά! Είπα κ γω να γραψω μήπως και πάρω άλλη μια γνώμη όσο αφορα τη σχεση μου με το φιλο μου. Εγω ειμαι 25 κ αυτος 36 εγω εχω πρωινη δουλειά κ αυτος δουλευει βραδυ dj κ έχει κ δική του μπάντα. Είμαστε αρκετο καιρο μαζι και τον τελευταιο χρονο δεν εχει λεφτα ουτε για τα βασικα κ γω εχω κουραστει να του δινω λεφτα για οτι χρειαστει καθως δεν μου περισσευουν. Παρολα αυτα τον αγαπω κ δε μου παει η καρδια να του πω οχι. Οι γονεις μου εχουν ψιλοκαταλαβει τι παιζει γιατι δε μου μενουν λεφτα στο τελος του μηνα κ ολο τους αποφευγω. Κανω υπομονη να αλλαξει αυτη η κατασταση γιατι τον νοιαζομαι κ τον αγαπω. Ευχαριστω !

Κι άλλος «που αγαπά» για τη βάρκα μας.


Η υπομονή είναι αρετή, αλλά με προϋποθέσεις. Εξαρτάται από τι προσδοκίες έχεις, και αν είναι ευθυγραμμισμένες με τον ρεαλισμό. Να αλλάξει αυτή η κατάσταση και να γίνει τι; Να σταματήσεις να νιώθεις ότι σε εκμεταλλεύεται; Να σταματήσεις να ντρέπεσαι για την υπόθεση; Να αποκτήσει δικά του λεφτά; Καταρχάς, θέλει να αποκτήσει λεφτά; Αν θέλει, με ποιον τρόπο; Και αν έχει βρει τον τρόπο, κάνει κάτι προς αυτή την κατεύθυνση; Η υπομονή για την υπομονή δεν είναι κάτι αξιοσέβαστο, και η λέξη «αγάπη» δεν είναι το θαυματουργό ξόρκι που λύνει όλα τα προβλήματα, ούτε δίνει άφεση, ούτε εξαγνίζει τα γαϊδούρια.

__________________
7.1

Γεια σου Αμπα!!
Θέλω απλώς να πω ότι σ'αγαπώ και σε παρακολουθώ από τον καιρό του μπλογκ σου!!
Σου λείπει καθόλου εκείνος ο καιρός? Εμένα μου λείπει ειδικά η περίοδος που έβγαλε ο ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ τους 4 και κάναμε το live σχολιασμό! Πόσο γέλιο θεε μου!! Τώρα που θα βγει η καινούρια του ταινία με ποιον θα την σχολιάσω ρε Αμπα? Θα ήθελα πολύ όταν τη δεις (αν τη δεις - που πιστεύω πως θα τη δεις) να κάνεις ένα αφιέρωμα, ή κάτι παρόμοιο. Είσαι απίθανη! Με αγάπη, μια παλιά καραβάνα.

Γεια σου, παλιά καραβάνα! Πήγαμε τα Χριστούγεννα να δούμε την καινούρια ταινία, και ήταν sold out. Εκεί μας φτάσαν τα μνημόνια, που λένε.

59

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

20 σχόλια
#4 Θα σου πρότεινα αν θέλεις, να εστιάσεις στο πως οι κόρες σου θα μάθουν οι ίδιες τι θέλουν από τη ζωή τους. Κάνε τους ερωτήσεις, δώσε τους ερεθίσματα και άφησέ τες να ψάξουν την απάντηση. Για κάποιους γονείς, γενικά μιλώντας, είναι δύσκολο να συνειδητοποιήσουν ότι τα παιδιά του είναι εντελώς ξεχωριστές προσωπικότητες από τους ίδιους. Εγώ πάντως, έστω και θεωρητικά, θα συμφωνήσω με τον Χαλίλ Γκιμπράν, ο οποίος γράφει στον Προφήτη ότι τα παιδιά τα κάνουμε για να φύγουν μακριά.
#3 Από το γεγονός ότι λες πως η σχέση είναι "πλέον μόνο σεξουαλική" καταλαβαίνω πως ίσως ξεκίνησε κάπως αλλιώς,εξελίχτηκε αλλιώς, όμως εσύ έχεις ερωτευτεί. Αυτό που έχεις δεν σε καλύπτει, αλλά σε φθείρει, γιατί ελπίζεις πως κάτι θα αλλάξει κάποια στιγμή. Η ελπίδα είναι που σε τρώει. Δεν υπάρχει περίπτωση όμως να αλλάξει η κατάσταση. Και μόνη σου το λες πως είναι αυταπάτη, αλλά αρνείσαι να το πιστεψεις. Η πικρία που σου βγαίνει με τα νεύρα και τα μούτρα δείχνει ότι έχεις φτασει στα όριά σου και δεν το διαχειρίζεσαι πλέον. Μην πω για τα χάπια...Το γεγονός ότι μιλάς για εργασιακή ευκαιρία, ακόμα κι αν ισχύει, είναι η δικαιολογία σου για να μη φύγεις, το δε χειρότερο είναι πως πιστεύεις ότι με το πέρας της πρακτικής θα παραμείνεις εκεί και δεν τρέχει τίποτα!Πλανασαι και θα το καταλάβεις, όσο πιο νωρίς όμως, τόσο πιο καλά.Υ.Γ Προσωπικά, δεν τρέφω καμία εκτίμηση για κάποιον που πηγαίνει με την κόρη του. Δική μου άποψη
Τα ίδια ακριβώς έγραψα και μπερδεύτηκα στην οθονη του κινητου και αντί να τα στείλω σαν σχόλιο τα έστειλα δεν ερώτηση... ( Λένα μην τη λάβεις υπόψη ) , ίσως να φταίει και η ολίγη στραβομαρα που απόκτησα τελευταία : p. Πάντως συμφωνώ 100% μαζι σου.
Αυτό με τον πατέρα που γυρνούσε ενώ η μάνα δεν γυρνούσε το κατάλαβε κανείς;Γυρνούσε στο σπίτι μάλλον όχι από τα συμφραζόμενα,αλλά τριγυρνούσε,δεν γυρνούσε σπίτι ή γυρνούσε με την μια και την άλλη;Μετά δυσκολίας έβγαλα άκρη με την ερώτηση βασικά...
7.1 Από τα χέρια αυτού του τύπου πέρασαν μπάτζετ όσο το ΑΕΠ μιας μικρής χώρας για να κατακλέβει -και άσχημα- σειρές και ταινίες ΠΟΥ ΞΕΡΟΥΝ ΟΛΟΙ. Μια ταινία με τις κλανιές του με συνοδεία άρπας θα κόψει 500.000 εισιτήρια. Αν το ζητήσει, του χρόνου τέτοια εποχή ο κόσμος θα τρέχει στο Μαναθώνιο. Αυτοί είμαστε.(Κλεμμένο από το luben)
Ότι καλύτερο έχει κανείς ποτέ πει γι'αυτό το θέμα! Επίσης ακόμα δεν έχω ξεπεράσει το γεγονός ότι επί μία εβδομάδα προσπαθούσα να αποφύγω τα spoilers για το νέο Star Wars λόγω του ότι την ίδια εβδομάδα που σε όλον τον πλανήτη προβλήθηκε αυτό, στην Ελλάδα προβλήθηκε ο Χριστόφορος! Unforgettable and unforgivable! :)
Καθίστε βρε παιδιά, υπάρχουμε κι εμείς που είμαστε φαν του Χριστόφορου. Για την ατμοσφαιρική μουσική, για το all-star cast, για τα τραπέζια που μαζεύονται όλοι κι εκεί που τρώνε και πίνουν χαρούμενοι ξεσπάει η καταιγίδα-βλέπε συγκλονιστικές αποκαλύψεις, τα ωραία γυρίσματα στο εξωτερικό. Έχει κάνει τρομερές δουλειές τη χρυσή εποχή της τηλεόρασης, που ούτε κατά διάνοια δεν φτάνουν τις σημερινές σειρές που είναι για τα σκουπίδια. Προσωπικά μου άρεσε το Αν, όπως μου είχε αρέσει και η τηλεταινία Τρεις Ευχές. Να μη μιλήσω και για το καθιερωμένο ραντεβού τη Δευτέρα το βράδυ στο σαλόνι για δράμα by Χριστόφορος. Μερικά σίριαλ του έχουν αφήσει εποχή και οι ιστορίες του συζητιούνται μέχρι σήμερα. Την καινούργια ταινία δεν την έχω δει ακόμα (δεν μπορούσα να πάω σινεμά) αλλά θα την δω σίγουρα γιατί μου αρέσει η αισθητική του και τα μοτίβα του.
Ναι βρε πουλακι μου, αυτο σου λενε παραπανω. Οτι σου αρεσουν γιατι ειναι ξεπατικωτουρα απο ηδη επιτυχημενα και αρεστα πραγματα...τηλεοπτικα, μουσικα, κινηματογραφικα, εικαστικα, σεναριακα....Ας πουμε οτι ο Χριστοφορος ειναι ενας πανουργος κολαζιστας μαρκετιρ.
Αυτό το δεν θέλω να κάνω σεξ μαζί του "αλλά γενικά νιώθω πως είναι ο καλύτερος για εμένα", όταν πειραματιζόμαστε σεξουαλικά με κολπάκια το αποτέλεσμα είναι γελοίο "αλλά γενικά νιώθω πως είναι ο καλύτερος για εμένα", θέλω αγριάδες και υποταγή ενώ εκείνος είναι τρυφερός και δεν του βγαίνει "αλλά νιώθω πως είναι ο καλύτερος για εμένα"... Καλύτερος από άλλους μπορεί να είναι. Μπορεί να είναι ο καλύτερος άνθρωπος που γνωρίζεις. Αλλά το "ο καλύτερος για εμένα" ίσως κρύβει μέσα του το ότι θεωρείς ότι δεν αξίζεις να ζήσεις κάτι πραγματικά καλύτερο ή το ότι δεν έχεις το κουράγιο να το αναζητήσεις γιατί πού να τρέχεις τώρα. Δεκτά όλα, αλλά να είναι τουλάχιστον ξεκάθαρα μέσα μας.
Αγαπητή Α,μπα, σιχαίνομαι να πιάνω ανθρώπους που τους έχουν πιάσει άλλοι, γιατί δεν μένουμε ΟΛΟΙ ανέγγιχτοι για πάντα;Αγαπητή Α,μπα, νομίζω ότι έχω κάποια θέματα που θα μπορώ να τα λύσω με ψυχολόγο, γιατί δεν κάνουμε ΟΛΟΙ υποχρεωτικά ψυχοθεραπεία για 2 χρόνια;Αγαπητή Α,μπα, σιχαίνομαι τις μπάμιες, γιατί δεν απαγορεύουμε την καλλιέργειά τους για τα επόμενα 50 χρόνια;Αγαπητή Α,μπα, μου αρέσουν τα σουτζουκάκια, γιατί δεν τρώμε ΟΛΟΙ σουτζουκάκια υποχρεωτικά κάθε Δευτέρα για 2 χρόνια;Αγαπητή Α,μπα, ώρες ώρες νιώθω σαν πρόβατο που φοβάται μήπως ξεστρατίσει από το κοπάδι. Γιατί δεν έρχεται όλο το κοπάδι μαζί μου;
#4“μπορείς να ξεφύγεις από τα κακά του χαρακτήρα σου μεγαλώνοντας παιδιά; Πηγή: www.lifo.gr”Να σου πω πώς το βλέπω: δεν ξεφεύγεις από τα κακά του χαρακτήρα σου απλά μεγαλώνοντας παιδιά. Ίσα ίσα, που η κούραση και η αγωνία σου ενδέχεται να τα πολλαπλασιάζει κιόλας και η καθημερινή τριβή, σε συνδυασμό με τον ισχυρό ψυχικό δεσμό, δε σου επιτρέπει καν να τα κρύψεις. Το να μεγαλώνεις παιδιά όμως, εφόσον έχεις στοιχειώδη επίγνωση της σημασίας του ρόλου σου (όπως φαίνεται ότι έχεις), οπωσδήποτε σε βάζει στη διαδικασία και της αυτοκριτικής και της προσπάθειας να αποτελέσεις καλό παράδειγμα για το παιδί σου. Υπό αυτό το πρίσμα, ναι, η γονεϊκότητα είναι δυνατό να σε κάνει «καλύτερο άνθρωπο» - ας το πω έτσι – ή τουλάχιστον σου δίνει το έναυσμα για αυτοβελτίωση. Και μόνο που κάνεις την ερώτηση, είσαι σε καλό δρόμο, νομίζω. «Και που εκφράζω το πώς θα ήθελα να γίνουν δείγμα controlmania δεν είναι πάλι; Πηγή: www.lifo.gr»Εξαρτάται τι λέει κανείς και πώς το λέει. Δεν το θεωρώ a priori κακό. Σίγουρα θα δώσεις συμβουλές στα παιδιά σου και οφείλεις να τους εμφυσήσεις βασικές αξίες, όπως είναι η σημασία της ανεξαρτησίας, έτσι δεν είναι; Το θέμα είναι πού σταματάει η συμβουλή και ξεκινά η χειραγώγηση. Ο γονεϊκός ρόλος μας θέτει εξ ορισμού σε μία θέση εξουσίας απέναντι στο παιδί – θέλουμε δε θέλουμε – και κάποιες φορές θα γίνουμε και controlfreaks. Ας το παραδεχτούμε, πάει πακετάκι με τη γονεϊκότητα και η εξισορρόπηση είναι πάντα ζητούμενο. Σε όλα αυτά που σε απασχολούν βοηθάει πάρα πολύ η ψυχοθεραπεία και τη συνιστώ ανεπιφύλακτα.
Ο μεγαλύτερος κίνδυνος είναι οι κακές αποφάσεις που μπορεί να παρθούν για τη ζωή ενός ανθρώπου, την στιγμή που εκείνος δεν μπορεί να τις πάρει μόνος του. Πχ. πόση ζημιά μπορεί να κάνει στην μαθησιακή εξέλιξη ενός παιδιού η εμμονή της μητέρας του να το κάνει τον ΚΑΛΥΤΕΡΟ μαθητή, λιώνοντάς το στο διάβασμα από το προνήπιο (με φωνές, απειλές και τιμωρίες) πηγαίνοντας κόντρα σε όλες τις ντιρεκτίβες?? (true story)! Η ευθύνη είναι τεράστια.
#1 μου θύμισες έναν φίλο μου που όταν ήταν στην ηλικία σου, ήθελε να φύγει από τη χώρα για να μην μάθει η μαμά του ότι είναι gay! Και του έλεγα 'Γιατί βρε πουλάκι μου να φύγεις από την Ελλάδα? Μετακόμισε στο Χαλάνδρι. Κι αυτό μακριά από τον Πειραιά και τη μάνα σου είναι!" Και μου απαντούσε "Α τι λες τώρα? Και να φοβάμαι συνεχώς μήπως βάλει το κλειδί στην πόρτα και μπει μέσα απροειδοποίητα?"!!!!
Μετακομισε οντως στο εξωτερικο εξαιτιας ενος ερωτα (και κατα την προσωπικη μου αποψη εναν πολυ καλο ανθρωπο και ωραιο τυπο)! Δυστυχως η σχεση δεν προχωρησε και μετα απο 2 χρονια επεστρεψε Ελλαδα. Τωρα μενει με τους γονεις του και ψαχνει για δουλεια.
Αγαπητή #4 εγώ κάνω ήδη ψυχοθεραπεία για αυτόν ακριβώς τον λόγο! Αυτό που έχω αποκομίσει ως τώρα είναι ότι έχω βάλει τις σκέψεις μου και τα αισθήματά μου σε μια σειρά. Αναγνωρίζω σχετικά γρήγορα τι μου συμβαίνει σε σχέση γεγονότα που αφορούν στην κόρη μου και μπορώ να καταλάβω τις αντιδράσεις μου καλύτερα, και άρα μπορώ και να συμπεριφερθώ στο παιδί πιο σωστά. Το πιο εντυπωσιακό αποτέλεσμα της ψυχοθεραπείας, για μένα, είναι ότι είδα το παιδί μου με ΕΝΤΕΛΩΣ διαφορετικό μάτι! Σαν κάποιος να άναψε το φως στο σκοτεινό δωμάτιο! Από ένα εξαρτημένο, άβουλο εύθραυστο νήπιο που που με είχε απόλυτη ανάγκη, όπως το έβλεπα μέχρι πριν λίγο καιρό διαπίστωσα ότι είναι ένα έξυπνο, δυνατό, ώριμο κορίτσι των 5μιση ετών που μπορεί να τα βγάλει πέρα μόνο του σε πολύ μεγάλο βαθμό. Και ξαφνικά άρχισα να τη σέβομαι απίστευτα. Αυτό ήταν εντελώς αποκαλυπτικό για μένα! Και φυσικά της συμπεριφέρομαι αναλόγως. Θέλω να πιστεύω ότι είμαστε σε καλό δρόμο. Απλά είναι δύσκολο και ειδικά για μια μητέρα.Σου προτείνω να δοκιμάσεις.
#5:Είσαι με καποιον εδω και πολλά χρονια με τον οποία δεν εχεις επιθυμια για σεξ. Επίσης λες ότι με αυτον θα περάσεις την υπολοιπη ζωή σου. Ως τί θα περασετε μαζι την υπολοιπη ζωή σας, εαν δεν υπάρχει και σεξουαλικη επιθυμία; Σαν φιλαράκια;Καποια μερα θα θες κατι περισσοτερο απο αυτό, θα θες να ζησεις το παθος και το σεξ και θα πας να το βρεις αλλου. Και εαν εχετε κανει οικογενεια και παιδια, θα πληγωθεις και εσύ και αυτά και ο συντροφός σου.Μηπως πρεπει να αναθεωρησεις αυτό που λες , ότι θα περασεις με αυτον τον άνδρα την υπολοιπη ζωή σου και να ψαξεις να βρεις τωρα αυτο που πραγματικα θελεις;
Συμφωνώ απόλυτα. Ανωριμότητα. Επίσης, εάν δεν αρέσει σ' αυτήν, τότε ούτε αυτή είναι σωστή γι' αυτόν, δε φτάνει που δεν κάνουν σεξ, θα τον κάνει να αισθάνεται κι άσχημα ότι δεν την ικανοποιεί, ήδη τον θεωρεί "μαλακό" [ή μήπως μαλ.κα(;) σεξουαλικά], στο τέλος αναπόδραστα θα τον κερατώσει με κάνα συναρπαστικό "αλήτη" να στανιάρει. Οφείλει να το συζητήσει μαζί του, κι αν δε βγάλουν άκρη, να τον αφήσει, ν' απελευθερωθεί κι αυτή, ν' αφήσει κι αυτόν ήρεμο, να βρει μία στα κυβικά του, εκτός αν τον χρειάζεται γι' αποκατάσταση..
#3:Υποτιθεται οτι μια σχεση που κάνουμε ηθελημενα και ειναι καθαρα σεξουαλικη, την κανουμε γιατι μας ευχαριστεί, μας φτιαχνει τη διάθεση και περναμε καλά. Το να κρατας μια εντελως σεξουαλικη σχεση με καποιον και να εχεις νευρα στην εργασιακή και προσωπική σου ζωή, δεν το καταλαβαίνω. Τότε γιατι εξακολουθεις να την κρατάς; Μήπως σε πιέζει ο εργοδότης/εραστής σου για αυτή τη σχέση; Μήπως ελπίζεις ότι μέσω αυτής της σχέσης θα λάβεις καποια ανταλλάγματα απο τον εργοδότη/εραστή σου στη δουλεια; (πχ μια μόνιμη θέση;).Εδώ υπάρχει κάτι που δεν καταλαβαίνω...
Πριν καποια χρονια στο πλαισιο μιας διερευνησης για τη δουλεια μου, έπεσα σε μια ερευνα που είχε γίνει σε κοινό-στοχο 18-24 και με παρα πολυ τεραστια εκπληξη διαβασα οτι μεγαλο μερος των ερωτηθεντων απαντησαν οτι θα εκαναν σεξ με τον μελλοντικο προισταμενο/εργοδοτη για να ανεβουν επαγγελματικα. Η εκπληξή μου ήταν, και εξακολουθει μετα απο τοσα χρονια να ειναι πολυ πολυ μεγαλη...
Πραγματική απορία: εσείς που ψηφίσατε αρνητικά στο σχόλιο μου, πιστεύετε ότι δεν ειναι ΤΕΡΑΣΤΙΟ λάθος να εμπλακείς σε σεξουαλικη σχέση στο χώρο εργασίας; Ακόμα και αν πρόκειται για ομοβαθμο συνάδελφο ; Δεν το συζητάω καν για διευθυντή! Η επόμενη μέρα μετά τη λήξη του ρομαντσου, ειναι εξαιρετικά άβολη γιατι ενώ έχει λήξει με τον συγκεκριμένο άνθρωπο, πρέπει να τον βλέπεις καθημερινά και να συνεργάζεσαι αρμονικά μαζί του.
Μου θυμίζει μια παλιά ερώτηση που ο ερωτών (ή ερωτώσα) ήθελε να γίνει σκηνοθέτης και όλοι του στενού της περιβάλλοντος του/της έλεγαν ότι για να καταξιωθεί θα πρέπει να το πληρώσει με σεξ.
Γιατί προφανώς δεν είναι για εκείνην "καθαρά σεξουαλική", απλώς αυτός είναι που της έχει ξεκόψει ελπίδες για ρομάντζα. (Δε μπορώ να αποκλείσω το ενδεχόμενο της πίεσης από μέρους του, απλώς δεν αφήνει τέτοιες υπόνοιες στο γράμμα.)
Σχέση μάνας κόρης. Η πολυπλοκότητα αυτής της σχέσης εμένα προσωπικά με συνταράζει αφού εκτός από το γεγονός ότι βιώνω πλέον την μητρότητα με τις προκλήσεις και τα διλήμματα που φέρνει στη ζωή μου, τυγχάνει να είμαι κόρη μιας μάνας με την οποία το παρελθόν μας «μετράει» αρκετές δυσκολίες που σαν αποτέλεσμα έφεραν το φαινόμενο της «ασφυξίας», δηλαδή ενώ λαχταράω να την δω, όταν την συναναστρέφομαι νιώθω σαν δύο αόρατα χέρια να μου σφίγγουν το λαιμό. Αυτή η δυσφορία όπως είναι φυσικό «βγαίνει» προς τα έξω σαν θυμός και καταλήγει σε καβγάδες για την παραμικρή βλακεία.Διαβάζοντας τη στήλη παρατηρώ ότι είναι μια κατάσταση που την βιώνουν κι άλλοι με αποτέλεσμα να βλέπουμε πολύ συχνά ερωτήσεις με κεντρικό άξονα την σχέση μάνας κόρης.Η δική μου απειροελάχιστη συνεισφορά στο θέμα είναι να προτείνω την αριστουργηματική ταινία του Ίνγκμαρ Μπέργκμαν «Φθινοπωρινή σονάτα». Ένα έργο-ψυχογράφημα πάνω στην ανελέητη σύγκρουση γονιού- παιδιού. Φυσικά λύσεις και εύκολες απαντήσεις δεν θα πάρετε από τον Μπέργκμαν, μιας και η ταινία είναι ανοιχτή σε ερμηνείες ανάλογα με ποια μεριά θα ταυτιστείτε ή ποια από τις δύο θα κατανοήσετε μέσα σας πιο εύκολα, την εγωκεντρική μητέρα, ή την θυματοποιημένη κόρη που φτάνει στο σημείο να κατηγορεί τη μαμά της ακόμα και για την αρρώστια της αδερφής της?Όπως και να ‘χει, το σίγουρο είναι ότι μετά το τέλος της προβολής θα έχετε μάθει κάτι παραπάνω για τον εαυτό σας. Και κανονίστε μετά μια έξοδο για κανένα ουισκάκι να ξεδώσετε!
7Όσο έχει εσένα να αρμέγει, δεν πιστεύω ότι θα κάνει κάποια σοβαρη ενέργεια για να βγάλει κάποια παραπάνω χρήματα. Για κάποιο λόγο πιστεύω ότι και να τον αφήσεις, θα βρει σύντομα παρόμοια περίπτωση με σένα για να λύσει το ...βιοποριστικό του. Είναι ρε παιδί κι αυτή η κρίση που κάνει τους τεμπέληδες να έχουν το μέγα επιχείρημα...
Ούτε κι εγώ...Νομίζω πρέπει απλώς να πάρει απόφαση ότι δεν δένουν ερωτικά, και να σκεφτεί πόσο ρόλο παίζει για εκείνην αυτό. (Ας ψάξει πάντως αν παίζουν ρόλο και πράγματα πέρα από την μαλακή του συμπεριφορά στο κρεββάτι.)
Στο μεταξύ ήδη από τον τρόπο, με τον οποίο διατυπώνει τη σχέση που έχει με αυτόν τον άνθρωπο-"έχω εμπλακεί σε σχέση"- προμηνύει και ότι η σχέση είναι προβληματική. Σαν μία χώρα που έχει εμπλακεί σε πόλεμο. Γιατί και οι ανθρώπινες σχέσεις μπορούν κάλλιστα να μετατραπούν σε πεδίο μάχης.
γελάω κι εγώ eternal. Πράγματι, η διατύπωση θυμίζει "εμπλοκή"*. *με την οποία ο Parisios και οι 9 στους 10 (άντρες) αναγνώστες μπορούν να κάνουν κι άλλο συνειρμό και να ρίξουν κι άλλο το επίπεδο.
#2 Γιατί πολλοί νομίζουν πως το να είσαι 30 σημαίνει πως πρέπει να έχεις φτάσει σε expert level στα ερωτικά; Γιατί δηλαδή να πρέπει να έχεις κατακτήσει στα 30 τον τίτλο της σοφίας; Και τελικά ποια είναι η απόλυτη σοφία ; Κατακτάται ποτέ; (Ρητορικά είναι τα ερωτήματα) Γενικώς μην σκαλώνετε σε πεποιθήσεις πως ξέρετε τα πάντα για το φλερτ, αυτή άλλωστε είναι και η μαγεία του. Δεν χρειάζεται στα 30 σου να είσαι κινητή εγκυκλοπαίδεια και να λύνεις ερωτικούς γρίφους πιο επιτυχημένα και απο οτι θα έλυνες τον κύβο του ρούμπικ! Χαλαρα.
Μόνο την απόλυτη σοφία;Εδώ υπάρχουν ένα κάρο λίστες για το τι πρέπει να έχεις κάνει στο σεξ μέχρι τα 30, ποια βιβλία πρέπει να έχεις διαβάσει, ποιες ταινίες να έχεις δει, σε ποιες χώρες να έχεις ταξιδέψει κ.ο.κ. Λες και έχεις διαγνωστεί με ασθένεια στο καταληκτικό στάδιο και πρέπει να βιαστείς μπας και δεν προλάβεις.