Στο σημερινό «Α μπα»: έχεις άδικο

Στο σημερινό «Α μπα»: έχεις άδικο Facebook Twitter
77


__________________
1.

τί λές στην συνάδερφο- "φίλη" όταν μπροστά σε παρέα απο τη δουλειά λέει: "Δεν μπορώ να φανταστώ πως θα είμαι όταν γίνω 30. Α, ναι ξέχασα είσαι ΣΧΕΔΟΝ 30 ΕΣΥ Ε;" (με υφάκι) τη σκοτώνεις ή δεν την σκοτώνεις; τη σκοτώνεις! αυτή 24
- 30s rule


ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ Α, ΜΠΑ

Εσένα σε πειράζει που είσαι τριάντα και αυτή είναι έξι χρόνια μικρότερη, ή πιστεύεις ότι κάτι τρέχει στα γύφτικα; Αν δεν σε νοιάζει, θα βρεις εκατό κατάλληλες απαντήσεις. Αν σε νοιάζει και πιστεύεις ότι είναι κάπως κερδισμένη κι εσύ κάπως πρέπει να δικαιολογείσαι που είσαι τριάντα, είναι πάρα πολύ κρίμα. Πραγματικά πάρα πολύ κρίμα.


(Άκου «δεν μπορώ να φανταστώ». Λες και της είπαν να μεταναστεύσει στον Άρη. Για γέλια είναι.)

__________________
2.

Καλησπέρα σας,
Μοιράζομαι τις αποριες μου άμεσα και ελπιζω στη μοναδική και τόσο εκλογικευμένη σας οπτική.. Ποιες οι αιτίες που μας οδηγούν στη μονογαμια; Είναι για κάθε άνθρωπο και κάτι διαφορετικό;η υπάρχουν κάποιες κοινές επιταγές; Και τέλος, η μονογαμια υφίσταται όντως, ή με τη πάροδο του έρωτος φεύγει; Ή σχέση μου μετά από 3 χρόνια θέλει πολυγαμία, θέλει δηλαδή συντροφικότητα μαζί μου, σεξ μαζί μου αλλά και με άλλους ενίοτε. Εγώ δεν εχω κατασταλάξει, είμαι αρνητική λόγω εγωισμού και ανασφάλειας και θετική λόγω φιλήδονου χαρακτήρα.. Αν συμφωνήσω θα δουλέψει η θα τα διαλύσω όλα; Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τον χρόνο σας Α,μπα μου..
- bordo fiappa


ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ Α, ΜΠΑ

Οι λόγοι που μας οδηγούν στη μονογαμία είναι ένας, ο τυφλοσούρτης, επειδή αυτό επικρατεί στην κοινωνία εδώ και πολλούς αιώνες και θεωρείται και κατά κάποιο τρόπο προϋπόθεση ένταξης σε αυτή. Φυσικά πολλοί άνθρωποι τόλμησαν όλα αυτά τα χρόνια και έζησαν τη ζωή τους αλλιώς, όπως άλλοι τόσοι και μάλλον περισσότεροι την έζησαν αλλιώς αλλά χωρίς να έχουν το θάρρος, δηλαδή εξαπατώντας. Η μονογαμία υφίσταται όντως, εφόσον το θέλει κάποιος. Δεν είναι τόσο ανεξήγητη υπόθεση πια για να το αναλύσουμε τόσο βαθιά, και δεν έχει σχέση με τον έρωτα. Υπάρχουν τόσοι και τόσοι που λένε ότι είναι ερωτευμένοι και κερατώνουν, μη μου πεις ότι δεν το έχεις συναντήσει. Είναι άλλο ζήτημα, εσωτερικό, φιλοσοφικό, υπαρξιακό ας πούμε. Αλλά όπως δεν είναι η μονογαμία για όλους, έτσι δεν είναι και οι ανοιχτή σχέση. Εσύ ξέρεις τι είσαι. Μην προσπαθήσεις να είσαι κάτι άλλο για να μην χάσεις τον άλλον.


Δεν ξέρω αν θα δουλέψει ή αν θα τα διαλύσεις όλα, δεν σε ξέρω, δεν ξέρω τη σχέση σας, χρειάζεται μεγάλη ωριμότητα γιατί η μονογαμία δεν προέκυψε πάνω στην τρέλα του ανθρώπινου γένους, η κτητικότητα και η αποκλειστικότητα και η ζήλεια είναι μέσα στην ύπαρξη μας. Αν μπορείς να τα ξεπεράσεις δεν θα είναι από την φιληδονία σου. Όπως η μονογαμία δεν είναι ζήτημα έρωτα, έτσι και η ανοιχτή σχέση δεν είναι ζήτημα φιληδονίας. Επειδή τα έχεις ταυτίσει έτσι με κάνεις να ανησυχώ για σένα, δεν μπορώ να σου το κρύψω.

__________________
3.

Είμαι σχεδόν 35 κ εδώ κ 3 χρόνια διατηρώ μια σχέση εξ αποστάσεως με τον Θ. Γνωριστήκαμε από τα social media,αλλά δεν έχω θέμα με αυτό.Αυτός είναι εξωτερικό,μένει κ εργάζεται εκεί τα τελευταία χρόνια.Ερχόταν τακτικά Ελλάδα για διακοπές κ για να δεί συγγενείς.Σ ένα από τα ταξίδια του στα πάτρια ,γνωριστήκαμε από κοντά.Ενώ ήταν να καθίσει ένα μήνα,κάθισε 4.Πριν φύγει συζητήσαμε για το είδος της σχέσης που θα διατηρούσαμε.Εκείνος είπε ότι είναι σοβαρό άτομο κ ότι θέλει σχέση.Το παλεύαμε λοιπόν εξ αποστάσεως 2 χρόνια,χωρίς να πηγαίνω εγώ εκεί λόγω οικονομικών δυσκολιών.Περίμενα πάντοτε να έρθει.Μου είχε ξεκαθαρίσει ότι λόγω κρίσης δεν πρόκειται να επιστρέψει Ελλάδα κ πως αν θέλω να είμαι μαζί του θα πρέπει να τα παρατήσω όλα κ να πάω.Του εξήγησα ότι δεν μπορώ να κάνω μια τέτοια αλλαγή στη ζωή μου,σαν απλή γκόμενα.Έχω ταλαιπωρηθεί πολύ στη προσωπική μου ζωή,για τέτοιες παρορμήσεις.Όμως δεν ήμουν,απορριπτική.Πέρασε ο 2 ος χρόνος χωρίς να πάω γιατί δούλευα 2 δουλειές,έχασα ένα αγαπημένο,μου πρόσωπο κ έπαθα κ burn out.Ψυχολογικά κ σωματικά ράκος.Χρειάστηκε να πάρω ειδική αγωγή,για να ορθοποδήσω.Έφτασε η μέρα που θα ερχόταν Ελλάδα.Καθήσαμε κ συζητήσαμε πως δεν μπορεί να τραβάει άλλο έτσι.Του είπα πως θα κάνω ό,τι χρειάζεται,για να είμαι μαζί του.Φεύγει κ μετά,από έναν μήνα,ενώ είμαι στη διαδικασία των χαρτιών για διαβατήριο κ visa, αισθάνομαι από την επικοινωνία μας ότι κάτι έχει αλλάξει.Με λίγη πίεση μου λέει ότι δυσκολεύτηκε πολύ να βρεί χειμερινή,δουλειά,ότι τα δεν του ήρθαν όπως τα περίμενε,πως αν δεν έχει,χειμερινή,δουλειά δεν μπορεί να προχωρήσει με εμένα σε γάμο ή να το σοβαρέψουμε.Σημειωτέον ότι τα προηγούμενα χρόνια μου παρουσίαζε την χώρα αυτή ως Γη της Επαγγελίας.Δούλευε κ δουλεύει εποχική δουλειά,12 ώρες αλλά βγάζει λεφτά κ αποταμιεύει.Μου είχε μάλιστα προτείνει να μου βάλει το εισιτήριο,αλλά στη πράξη δεν έκανε καμία κίνηση.Τέλος πάντων για να μη μακρηγορώ άλλο,του είπα ότι προφανώς του τελείωσε κ ότι θέλει να χωρίσουμε.Μου είπε ότι δεν μπορεί να μου Πεί χωρίζουμε γιατί εγώ,δεν φταίω σε τίποτα.Ότι με αγαπάει πολύ,αλλά επίσης δεν είναι ερωτευμένος μαζί,μου. Ότι το μόνο που τον απασχολεί είναι η δουλειά κ το τί θα κάνει εκεί.Με άδειασε κανονικά. Εννοείται πως σκέφτηκα την ύπαρξη άλλου προσώπου,αλλά ο ίδιος το αρνείται κατηγορηματικά κ νευριάζει πάρα πολύ,γιατί,ισχυρίζεται πως δεν τον καταλαβαίνω.Μετά από παρακάλια μου μου δήλωσε ότι θα το ξανασκεφτεί.Μου στέλνει που κ που κανένα τυπικό μήνυμα.Προχθές βγήκα με τις φίλες μου κ ανεβάσαμε φωτό.Το πρωί,μου έστειλε καλημέρα!!! Κ,το τί,θα έκανε στο ρεπό του.Ούτε σ αγαπώ,ούτε τίποτα όμως.Δεν ξέρω πως να το χειριστώ.Να ελπίζω ή παραμυθιάζομαι;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ Α, ΜΠΑ

Αχ βρε Μυρτώ, σε τι να ελπίζεις; Όταν έφτασε η αποφασιστική στιγμή, έκανε πίσω. Αυτό τα λέει όλα για τη σχέση σας, αλλά περισσότερο για τον χαρακτήρα του. Θα παντρευτείς κάποιον επειδή υποχώρησε στα παρακάλια σου; Δεν βλέπεις ότι όσο έλεγες ότι δεν μπορείς να πας, ήταν όλα εντάξει, και μόλις άρχισες την διαδικασία, ανακάλυψε ότι δεν είναι ερωτευμένος;


Δεν είναι η πρώτη σχέση που χαλάει στο διά ταύτα. Αντιθέτως, πολλές σχέσεις διαλύονται ακριβώς όταν φτάνει ο κόμπος στο χτένι, ειδικά σε αυτές που είναι από απόσταση. Τότε φαίνεται ποιος θέλει να είναι με ποιον και ποιος εννοεί τα μεγάλα λόγια. Στις σχέσεις που γίνονται από κοντά δεν υπάρχει σημείο τομής και μπορεί αυτή η διαδικασία να τραβήξει πολύ. Στην δική σου περίπτωση φάνηκε με την πρώτη.


Μην ρωτήσεις «τι θέλει από μένα» μόνο. Θέλει να σε έχει όπως σε είχε. Εντός αυτών των ορίων, χωρίς άλλη υποχρέωση. Όπως ήσασταν ως τώρα. Αν σου κάνει, απάντα στα μηνύματα, και όταν ξανάρθει στην Ελλάδα μπορείτε να περάσετε δυο τρεις μέρες καλά χωρίς πολλά πολλά. Αν δεν σου κάνει, σταμάτα τα παρακάλια, σταμάτα την επικοινωνία και πες ότι ξέρει τι θέλεις, αν θέλει κι αυτός, ξέρει που να σε βρει. Μην αφήνεις αυτό το ντεμί σεζόν να σου τρώει την καθημερινότητα, κάνεις μεγάλο κακό στον εαυτό σου.


__________________
4.

Θελω να διηγηθώ μια ιστορία.Είμαι γυναίκα ,άνω των 40,μόνη,με μια μέτρια δουλειά στο δημόσιο.Δεν μ αρέσει η δουλειά μου και ψάχνω επειγόντως να κάνω κάτι άλλο.Πολύ δύσκολο βέβαια με την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί.Έχω ένα συμπληρωματικό, εισόδημα, από μαθήματα.Εδώ ξεκινά το τρομερό της ιστορίας. Συνειδητοποίησα ότι ένας από τους μαθητές μου,φοιτητής στο Πανεπιστήμιο με κοιτάζει διαφορετικά.Στην αρχή είπα ότι είναι ιδέα μου και αποτελέσμα της μεγάλης περιόδου που είμαι μόνη. Τώρα που γράφω έχω βεβαιωθεί ότι πράγματι στέλνει ερωτικά σήματα. Αυτά που λέει, όπως τα λέει και όπως τον έχω τσακώσει να με κοιτάει λαίμαργα το επιβεβαιώνουν. Εμένα με συγκίνησε το γεγονός ότι ένας πολύ ωραίος και έξυπνος νεαρός με βλέπει αλλιώς. Με τρομάζουν όμως οι συνέπειες που μπορεί να έχει αυτή η ιστορία που δεν θα προχωρήσει,σε αυτόν και σ εμένα.Το πιο σιχαμένο είναι ότι τα παθιασμένα βλέμματα και τα πολύ αξιοπρεπή υπονοούμενα του με έχουν κλονίσει.Δεν θα κάνω τίποτα, ούτε αυτός τολμάει να κάνει κίνηση,δεν αφήνω περιθώρια και δεν θα κάνει.Προέκυψε όλο αυτό επειδή δυο άνθρωποι σε κακή χρονική στιγμή είναι μόνοι;Αυτός ήξερα ότι είχε κάποια φοιτήτρια,τώρα δεν έχω ιδέα αν είναι μαζί.Εμένα νομίζω ότι με παρέσυρε η θετική του ματιά και η αισιοδοξία του,η εξυπνάδα του και το μέλλον που έχει μπροστά του.Η δική μου ζωή σαν να έχει σβήσει. Μια μέτρια δουλειά, όχι πολλά χρήματα,όχι σχέση και φίλοι παντρεμένοι με παιδιά που ζουν στον κόσμο τους. Πολύ δύσκολα συνεχίζει την ζωή της μια γυναίκα, χωρίς παιδιά ή σχέση. Προσπαθώ να γεμίσω τον χρόνο που έχω για να μην πολυσκέφτομαι. Είναι απαράδεκτο να κάνω τέτοιες σκέψεις; (που σίγουρα δεν θα τις πραγματοποιήσω).Όλοι και όλες περνάνε από αυτό το στάδιο;Ο νεαρός είναι πολύ γοητευτικός επειδή είναι πολύ πολύ χαρούμενος.Μου περνάει την καλή του διάθεση. Σκέφτηκα να βρω μια δικαιολογία για να σταματήσουμε τα μαθήματα, αλλά τώρα τουλάχιστον δεν το αντέχω. Θέλω να τον βλέπω.Έχει και πολύ καλή επίδοση.Έχεις γνώμη,πώς βρέθηκα τόσο πολύ μπλοκαρισμένη ψυχικά σε αυτήν την κατάσταση από έναν που θα μπορούσε να είναι γιος μου; Τι περνάει από το μυαλό του άραγε; Τόσες κούκλες πιτσιρίκες κυκλοφορούν. Θα μπορείς ν απαντήσεις σύντομα σε παρακαλώ; Είμαι πολύ πεσμένη εξαιτίας αυτής της κατάστασης.
- Άλμπατρος

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ Α, ΜΠΑ

Δεν είναι μεγάλο μυστήριο το τι περνάει από το μυαλό του βρε παιδί μου. Σαν τι να περνάει; Είσαι σε θέση εξουσίας, ξέρει ότι δεν μπορείς να ανταποκριθείς, είσαι ωραία, αποτελείς μεγάλη πρόκληση. Τις ωραίες της ηλικίας του τις ξέρει, το απαγορευμένο και το άγνωστο έχει άλλη χάρη. Μην κάνεις κι εσύ ότι είναι κανένας τρομερός γρίφος, ολόκληρη γυναίκα είσαι.


Ούτε είναι μεγάλο μυστήριο γιατί γοητεύτηκες, φυσικά. Ο κύριος λόγος είναι ότι κολακεύτηκες, και κολλητά δεύτερος ότι νιώθεις μοναξιά. Κι εκεί είναι το μεγάλο θέμα που έχεις. Ότι δεν είσαι ικανοποιημένη από τη ζωή σου και ψάχνεις κάπου ευχάριστα να πιαστείς. Δεν ξέρω πώς έφτασες στο σημείο να νιώθεις τόσο μόνη, χωρίς φίλους, χωρίς ασχολίες, χωρίς ενδιαφέροντα, σε τόσο παθητική κατάσταση, αλλά ξέρω ότι ένα περιστασιακό πάθος με έναν ακατάλληλο μπορεί να σε κάνει να νιώσεις τρισχειρότερα αν δεν εξελιχθεί ομαλά, χωρίς απογοητεύσεις. Είσαι σε πολύ επικίνδυνη φάση της ζωής σου, να ερωτευτείς μια φάτα μοργκάνα και να χάσεις δουλειά, τη φήμη σου, την αυτοεκτίμηση σου ενδεχομένως.


Τι εννοείς με το «όλοι και όλες περνάνε αυτό το στάδιο;» Ποιο στάδιο; Δεν ξέρω τι εννοείς, ξέρω ότι η απάντηση είναι «όχι». Δεν είναι κανείς καταδικασμένος σε τίποτα, σε κανένα στάδιο. Νομίζω ότι η απογοήτευση που νιώθεις για τη ζωή σου είναι αυτό που αποφεύγεις να σκεφτείς και όχι το φλερτ με ένα παιδί. Το φλερτ σε κάνει να ξεχνιέσαι από αυτό που δεν πρέπει να ξεχνιέσαι: τι κάνεις στη ζωή σου; Πού είναι το όραμα σου, πού είναι η θέληση σου;


Πήγαινε σε ένα ψυχολόγο να ξεκινήσεις να σκέφτεσαι αυτά που δεν θέλεις να σκεφτείς. Αυτό που σου συμβαίνει θα έπρεπε να σε έχει ταρακουνήσει περισσότερο από τη σκέψη «τι να περνάει από το μυαλό του». Το θέμα είναι τι γίνεται στο δικό σου.

 

__________________
5.


Γεια σου. Με ενδιαφέρει η αποψή σου στο εξής: πες μου έναν καλό λόγο να φέρεις ένα παιδί στον κόσμο. Έναν. Όμως έναν που δεν είναι εγωιστικός. Μου φαίνεται τρελό να είμαι υπεύθυνη για τη ζωή μιας ψυχής, που θα την φέρω από την ανυπαρξία στο οξυγόνο με το έτσι θέλω, στην σκληρή επιβίωση, να το βάλω να φάει στη μάπα τα δικά μου σύνδρομα και απωθημένα που θέλω δεν θέλω θα ξεσπάσω πάνω του, σε μια ζωή που όλοι ξέρουμε πώς είναι. Από όποια πλευρά και αν το δω, εμπεριέχει εγωισμό, κίνδυνο. Είμαι σίγουρη ότι δεν είσαι από αυτούς που θα απαντήσουν ότι έτσι έχουν τα πράγματα και επειδή είσαι 25 μας το παίζεις αντισυμβατική, και αν δεν διαιωνίσουμε το είδος μας τότε τι κάνουμε;
Δεν μπορώ να φανταστώ τι θα απαντήσεις, αλλά θα με ενδιέφερε να δω το κείμενό σου πάνω σε αυτό. Δεν μπορώ να διανοηθώ ότι θα φέρω έναν άνθρωπο στον κόσμο-σ' αυτόν ειδικά τον κόσμο, με πλανητάρχη τον Τραμπ-για να χαρώ εγώ και το σόι μου, για να δω στα μάτια του την μικρογραφία του άντρα μου, για να το ταίσω πέρα από κρέμες και αχλάδια και μπόλικα σύνδρομα, απωθημένα, θυμούς, αμαρτίες που παιδεύουν τέκνα και τα ρέστα.
Εκτός αν πούμε ότι με την εγκυμοσύνη δίνουμε το δικαίωμα επιλογής σε έναν άλλον να γεννηθεί, αλλά έχει επιλογή κάτι που ούτε καν υπάρχει;
Μερικά παιδιά έρχονται στον κόσμο και μεγαλώνουν λίγο ή πολύ και τελικά δεν τον αντέχουν και δεν τα αδικώ, αλλά μετά λέμε ότι η αυτοκτονία είναι αδυναμία και έλλειψη θάρρους. Θάρρος απέναντι σε κάτι που μου το επέβαλλαν οι σεξουαλικές ορμές ή οι επιθυμίες κάποιων που ούτε θα γνωρίζαμε ποτέ αν δεν μας το είχαν επιβάλλει ΚΑΙ αυτό;
Θαρρώ πως όσα γράφω μπορεί να μοιάζουν θυμωμένα ή προβληματικά, προς το παρόν ρεμβάζω μες στη νύχτα αν και αύριο πρέπει να πάω για δουλειά, αλλά έτσι για την ιστορία...δωσμου έναν λόγο (αν έχεις).
- Δέσποινα


ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ Α, ΜΠΑ

Εύχομαι μόνο να μην πιστεύεις ότι κάνεις καμιά επαναστατική ή πρωτότυπη ή αιρετική σκέψη, γιατί είσαι ήδη 25.

__________________
6.

Αγαπητή Αμπα ήρθε η ώρα να στείλω κι εγώ ερώτηση. Είμαι σε μια σχέση λίγο παραπάνω από ένα χρόνο. Περνάω πολυ όμορφα μαζί του με αγαπάει και τον αγαπάω και η ζωή μαζί του κυλάει πολύ ζεστά και ωραία. Το θέμα είναι ότι μία πολύ καλή μου φίλη η οποία είναι δέκα χρόνια μεγαλύτερη μου και με την οποία δουλεύουμε μαζί μου είχε πεί από τα πρώτα στάδια της σχέσης μου με τον σύντροφο μου ότι είναι καλό παιδί αλλά είναι λίγος για σένα, χωρίς να τη ρωτήσω. Λίγους μήνες μετά μου είπε πάλι τα ίδια αλλά αυτή τη φορά ήμουν προετοιμασμένη και την ρώτησα είναι λίγος για μένα σε πιο τομέα εμφάνιση μόρφωση κοινωνικός κύκλος; που εντοπίζεις την διαφορά. Δεν μπορούσε να απαντήσει απλά επειδή με βλέπει λίγο σαν κορη της θέλει το καλύτερο για μένα. έμεινε εκεί δεν έχει ξανακάνει κάποιο σχόλιο έχω απομακρυνθεί εγώ λίγο και δεν μιλάω ποτέ για την σχέση μου παρά μόνο τύπου κάναμε αυτό εκείνο πήγαμε εκεί... Σε μένα τώρα με ενόχλησε η συμπεριφορά της αλλά τα χω και με μένα γιατί αφενός θεωρώ ότι εγώ της έδωσα κάποιο πάτημα να βρει το θάρρος να μου μιλήσει έτσι και δεύτερον γιατι πιάνω τον εαυτό μου να σκέφτεται τα λόγια την καμιά φορά και να έχω αμφιβολίες για τον άντρα που έχω δίπλα μου. Γενικά έχει αρκετές εμπειρίες στη ζωή της και έχει τοποθετηθεί σωστά για πολλούς χαρακτήρες. Κάποιες φορές σκέφτομαι και αν έχει δίκιο?? Και θυμώνω με τον εαυτό μου. Γιατί ξέρω ότι τα λόγια της ακούμπησαν κάτι μέσα μου γιατί έχω μία αμφιβολία αναφορικά με την μόρφωση του. Δεν έχει πτυχίο και ταυτόχρονα ακούω εγώ την φωνή της μάνας μου που από μωρό μου έλεγε να βρω κάποιον με πτυχίο. ΌΜΩΣ την δική μου καθημερινότητα η απουσία του πτυχίου του καθόλου δεν την επηρεάζει! Ισα ισα όταν ημουν σε σχέση με άτομο του ίδιου αντικειμένου ή και πιο μορφωμένα εγω βαριόμουνα. Δουλεύω πολύ και όταν φεύγω από τη δουλεία θέλω να χαλαρώνω να είμαι απλή να νοιώθω αποδοχή και να ασχολούμαι με πολύ καθημερινά πράγματα! αισθάνομαι ότι από αυτόν τον άνθρωπο παίρνω ότι έχω ανάγκη και με κάνει ευτυχισμένη αλλά νομίζω ότι δεν έχω επεξεργαστεί μέσα μου το αρχοντοχωριάτικο βρες κάποιον με πτυχίο. Λες και σήμερα οι περισσότεροι άνεργοι δεν έχουν πτυχία ενώ ο δικός μου έχει τη δουλειά του είναι εργατικός κάνει σχέδια εξέλιξης και γενικά το παλεύει! Α ρε μάνα ακόμα να σε ικανοποιήσω προσπαθώ με τη ζωή μου. Μάλλον πρέπει να επιστρέψω στο γραφείο της ψυχολόγου μου... εσύ τι λες?? Στη συντροφική σχέση κάνει το πτυχίο τη διαφορά???
- ΑΓΚΑΛΙΑ


ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ Α, ΜΠΑ

Έχετε κάνει πολύ καλή δουλειά με την ψυχολόγο σου γιατί μόνη σου ρώτησες, μόνη σου εξήγησες, μόνη σου απάντησες. Τι με θες εμένα; Όλα τα κατάλαβες. Επηρεάστηκες από τα λόγια κάποιας που βλέπεις σαν μάνα γιατί κάτι μέσα σου έκανε ένα τσαφ, και μέσα στο τσαφ αναγνώρισες τα λόγια της μάνας σου, και κατάλαβες ότι δεν έχεις επεξεργαστεί μέσα σου το αρχοντοχωριάτικο «βρες κάποιον με πτυχίο». Αν επιστρέψεις στην ψυχολόγο για να το επεξεργαστείς, τώρα που το εντόπισες, θα κάνεις πολύ καλά.


Στη συντροφική σχέση το πτυχίο μπορεί να κάνει τη διαφορά, μπορεί και όχι. Υπάρχουν πτυχία και πτυχία, υπάρχουν πτυχιούχοι και πτυχιούχοι, υπάρχουν πολλών ειδών άνθρωποι. Μην κάνεις το αντίθετο από αυτό που σου λέει η μάνα σου για να νιώσεις ότι το ξεπέρασες. Δεν βαριόσουν με άτομα που έχουν πτυχίο επειδή είχαν πτυχίο.

_________________
7.

Αμπα, θελω Την γνωμη σου.
Με τα σημερινα οικομικα δεδομενα της Ελλάδας και συνυπολιγιζωτας οτι προκειτε για υπηρεσια ψυχικης υγειας με μεγαλο αριθμο ανα μηνα.
Ποσο πιστευεις οτι ειναι μια καλη τιμή αλλα οχι υπερβολικη για συνέδρια ψυχολογου ?
Εγω πιστευω οτι ειναι γυρω στα 20 ευρω.

Αμπα, ψαχνω για ιδιωτη ψυχολογο και ειναι ολοι 30-40-50..
Έχω κανει παζαρια , επικληση στο συναισθημα, προσπαθησα να τους εκβιασω συναισθηματικα με τροπο.. Δεν πεφταν με τιποτα.
Η αληθεια ειναι οτι δεν εχω παρει ακομα ΟΛΟΥΣ τους ψυχολογους της μεγαλουτσικης πολης μου.
Επισης οκ, δεν μ έχω και για πεταμα.. βρηκα καποιους με 20 (4) Αλλα ειτε δεν τους εμπιστευτηκα , ειτε μου φανηκε οτι δεν θα κανουμε δουλεια.

Αρχικα απογοητευτηκα, μετα θυμωσα.
Ειναι πολλα ρε αμπα..
(πες οτι εχω δικαιο. Θελω να τ ακουσω )
- Λουμπεν προλεταριατο


ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ Α, ΜΠΑ

Έχεις άδικο. Έχεις άδικο σε πολλά επίπεδα. Τι να τονίσω ως δυνατό σου σημείο; Την αρχική σου υπόθεση, ότι πιστεύεις είσαι σε θέση να ορίσεις ορθή τιμή για μια υπηρεσία που σου είναι άγνωστη, αντί να λες ότι απλώς τόσα θέλεις να δώσεις; Για πες τι δουλειά κάνεις, να σου πω εγώ πόσα πιστεύω ότι πρέπει να παίρνεις. Την απόπειρα του συναισθηματικού εκβιασμού σε ψυχολόγο; Αυτό είναι επιπέδου George Costanza. Ή να επικεντρωθώ στο ότι βρήκες τέσσερις (4) στην τιμή που θέλεις αλλά δεν σου έκαναν; Και οι τέσσερις δεν ήταν καλοί, ενώ όλοι όσοι ζητάνε 50 αξίζουν παρακάλια, παζάρια, ή επίκληση στο συναίσθημα. Ή να σχολιάσω ότι το 20 σου φαίνεται καλό, αλλά το 30 απαράδεκτο;


Μήπως απλώς θέλεις να μου πατήσεις το κουμπί;

77

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ