Στο σημερινό «Α μπα»: κολλητική αρρώστια

Στο σημερινό «Α μπα»: κολλητική αρρώστια Facebook Twitter
82


__________________
1.


Αγαπητή α-μπα εδώ και 4 χρόνια είμαι χωρισμένη και μπορώ να πω πως επιτέλους η ζωή μου έχει μπει σε ισορροπία και αυτά που με βασανίζουν είναι σχεδόν μόνο τα καθημερινά που απασχολούν τους περισσότερους. Ο γάμος μου ήταν κακός, αγχώδης , πολυτάραχος κλπ και έτσι κάπως ή και χειρότερα και ο πρώην. Το πρόβλημα μου είναι το εξής: Τον επόμενο Σεπτέμβρη τελειώνει το νόμιμο περιθώριο που έχω να διεκδικήσω μέρος του σπιτιού που αγοράστηκε κατά τη διάρκεια του γάμου μας, στο όνομα του πρώην, αφού το δάνειο ήταν στο όνομα του. Εγώ δεν πλήρωνα τις δόσεις , πλήρωνα όμως το πολύ μεγαλύτερο μέρος από τα έξοδα του σπιτιού ώστε υποτίθεται εκείνος να πληρώνει τη δόση, αν και πιστεύω πως παράλληλα έκανε και αποταμίευση κρυφά, πράγμα που εγώ αδυνατούσα να κάνω λόγω όγκου εξόδων. Δεν ξέρω αν θέλω να μπω σε αυτή τη διαδικασία. Μου πήρε καιρό να βρω την ηρεμία μου και ξέρω πως η έννομη διεκδίκηση θα ξεκινήσει έναν πόλεμο από την πλευρά του, καθώς είναι άνθρωπος που δεν έχει όρια. Οι δικοί μου άνθρωποι μου λένε πως είναι ανοησία να μην κάνω τίποτα και να του τα χαρίσω όλα, εγώ όμως πραγματικά δεν ξέρω τι να κάνω. Δεν έχω άλλη περιουσία ούτε ανθηρά οικονομικά, τα καταφέρνω όμως. Είμαι στο δίλημμα περιουσία vs ψυχικής ηρεμίας, αν και κάποιες φορές νιώθω αδικημένη και η ψυχική μου ηρεμία κλονίζεται προσωρινά. Πλην όμως έχω αλλάξει τη ζωή μου , έχω μια όμορφη σχέση, τα παιδιά μου, κάνω πράγματα που αγαπώ, αρκετά καλή δουλειά. Φοβάμαι απλώς μήπως όταν πια είναι οριστική η απόφαση επικρατήσει το συναίσθημα της αδικίας και θα είναι πολύ αργά να κάνω κάτι.

-Μήπως το μετανιώσω?


ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ Α, ΜΠΑ

Αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να βρεις έναν άσσο δικηγόρο που θα σε κάνει να νιώσεις ασφάλεια. Ένας κατάλληλος βέβαια δεν εύκολο να βρεθεί, είναι λίγο σαν dating, αλλά σίγουρα υπάρχει κάποιος κατάλληλος για σένα. Νομίζω ότι παίζονται πάρα πολλά για να μην κάνεις τίποτα. Κάθε δικαστήριο θα σου αναγνώριζε δικαίωμα σε ένα μέρος του σπιτιού. Αν δεν ήσασταν παντρεμένοι και αν δεν συμμετείχες στα έξοδα του σπιτιού, αυτός δεν θα μπορούσε να πληρώνει το δάνειο. Το δυσάρεστο είναι ότι για όλα αυτά πρέπει να βρεις αποδείξεις, που μπορεί να σημαίνει και μάρτυρες, αλλά έχεις σίγουρα case, που λένε και στο Boston Legal. Τέλος, αυτό που πιστεύω είναι ότι αν αναρωτιέσαι αν θα το μετανιώσεις, είναι πάρα πολύ πιθανό να το μετανιώσεις. Μας διαβάζουν πολλοί δικηγόροι απ' όσο ξέρω, ίσως από τα σχόλια πάρεις κάποια πληροφορία παραπάνω.

__________________
2.

Γεια σου Α μπα
Κατ'αρχάς συγχαρητήρια για τη στήλη σου, θεωρώ ότι είσαι πανέξυπνος άνθρωπος και μακάρι να σε είχα φίλη μου. Έχω πολλές ερωτήσεις που θα ήθελα να σου κάνω, αλλά θα αρκεστώ με μια εύκολη - για αρχή. Που λες, έχω δυο φίλες, η μια εξ αυτών παντρεύτηκε πρόσφατα . Να σημειώσω ότι είμαστε φίλες από παλιά, τώρα στα τριάντα μας. Αυτή λοιπόν που παντρεύτηκε, στη δεξίωση μας έβαλε (την παρέα της) σε ενα χάλια τραπέζι (μακριά από την πίστα, κάτω από ηχείο), ενώ η παρέα του άντρα της ήταν πρώτο τραπέζι πίστα. Λιγο πριν τελειώσει η δεξίωση τη ρωτήσαμε αν θα συνεχίσει το γλέντι κάπου αλλού (ως είθισται και γιατί ψηνομασταν να συνεχίσουμε) και μας είπε όχι, γιατί ήταν πολύ κουρασμένη. Την επόμενη μέρα, όμως, είδαμε όλοι στο φεισμπουκ ανεβασμένα βιντεάκια με αυτήν και την παρέα του άντρα της να χορεύουν σε νυχτερινό κέντρο, χωρίς φυσικά να μας έχει πει τίποτα. Όπως καταλαβαίνεις, μας πείραξε όλους. Εγώ τις επόμενες μέρες της είπα (όχι εκνευρισμένα, δεν μαλώσαμε) ότι ενοχληθήκαμε γιατί τη ρωτήσαμε κιολας και μας είπε ότι κανονίστηκε τελευταία στιγμή. Η άλλη η φίλη της έχει βάλει από τότε χι, θεωρώντας ότι θα έπρεπε να μας πάρει έστω και τελευταία στιγμή τηλέφωνο να μας ενημερώσει να πάμε. Εγώ, ενώ με πείραξε, το έκανα γαργάρα. Σε ρωτώ, είναι όντως τόσο χοντρό αυτό που έκανε ; Για να είμαι ειλικρινής, εγω δεν θα το έκανα ποτέ αυτό, όπως και δεν το έκανα στον δικό μου γάμο. Είναι πολύ αυστηρή η φίλη μου με το χι η εγώ είμαι λίγο χαιβανακι και νομίζω ότι με τη φίλη-νύφη είμαστε ακόμα καλύτερες φίλες ;
-Κάποια Άλλη


ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ Α, ΜΠΑ

Δεν ξέρω αν είναι για χι, (αν με χι εννοείς πλήρη απομάκρυνση) δεν μπορώ να σου το πω εγώ αυτό, είναι προσωπική απόφαση, αλλά δεν είναι για γαργάρα. Το «κανονίστηκε τελευταία στιγμή» μου φαίνεται πολύ ψόφια δικαιολογία όταν μιλάμε για γάμο, είναι πολύ εντυπωσιακό πώς καμία σας δεν το έμαθε ούτε κατά λάθος ενώ πληροφορήθηκαν όλοι οι φίλοι του άντρα της χωρίς εξαίρεση. Αν ξέρατε κάποιον από εκείνη την παρέα θα μπορούσατε να το επιβεβαιώσετε, αλλά αντί να κάνετε τις Nancy Drew ίσως είναι καλύτερα να εκφράσεις την δυσαρέσκεια σου, τουλάχιστον για να μη νομίζει ότι σας ξεγέλασε. Γιατί να μην σας θέλει εκεί; Γιατί να σας έβαλε σε άλλο τραπέζι από την άλλη παρέα; Είναι τα μοναδικά παράταιρα που έχει κάνει; Μου φαίνεται δύσκολο να προέκυψε κάτι τέτοιο στα καλά καθούμενα.


__________________
3.

Γλυκια μου α μπα,
Ειμαι 25, κοπελα. Ξερω και απο σενα ( το εχεις δηλωσει στο 'α μπα' καποιες φορες) αλλα και απο ψαξιμο ( πολυ επιφανειακο) οτι ειναι εξαιρετικα δυσκολο να μεταναστευσει κανεις για εργασια στις ΗΠΑ. Σε ερωτηση της 13/02 αφησες το παραθυρακι ' να εχει καποιος πολλα λεφτα'. Οταν λες πολλα λεφτα, εννοεις οτι με αυτα θα χρηματοδοτησει σπουδες? ή εννοεις την εξαγορα βιζας που νομιζω ειναι γυρω στα 8 χιλιαρικα ανεξαρτητα απο σπουδες? Ή γενικα καποιο άλλο ( νομιμο) παραθυρακι που να εξαγοράζεται με χρηματα και σε ανταλλαγμα αδεια καποιων χρονων? Υπηκοοτητα δεν εχω, σχεση μονιμη εχω και λατρευτη, γ αυτο δεν παιζει να γνωρισω καποιον/α εκει να με παντρευτει. Επισης για τη γνωστη λοταρια που δινει αδεια παραμονης γελαω και μονο που το ακουω. Πιο πιθανο ειναι να μου κατσει το λαχειο.Επισης ακουσα οτι ειναι αδυνατο να πας εκει, να μεινεις το κλασικο τριμηνο και σ αυτο το τριμηνο να βρεις δουλεια, καθως πρεπει παλι να ξαναγυρισεις στο Ελλαδισταν να εκδωσεις βιζα.
Δεν σκεφτομαι σοβαρα την Αμερικη γιατι ξερω οτι ειναι απιστευτα δυσκολο να μπορεσεις να μεινεις και να εργαστεις αλλα σκεφτομαι πόσο άδικο ειναι για καποιον που θελει να μεινει ολη του τη ζωη εκει ( οπως εγω- εχω ταξιδεψει Αμερικη καποιες φορες και εχω μεινει αρκετες μερες και οχι μονο σε μερη οχι πολυ τουριστικα, δεν επηρεαζομαι μονο απο ταινιες και Χολιγουντ). Δυστυχως εχω φτασει στο ασχημο και καπως υπερβολικο σημειο να μου φαινεται η Ευρωπη 'χωριο' απο αποψη μεγεθους πολεων οσο και ανοικεια για διαβιωση. Φυσικα και στην Αμερικη ισχυει το ιδιο αναλογα με την πολη, αλλα ρε αμπα μου η Αμερικη ειναι καυλα, αιωνιος καημος και πιο ευκολα θα της συγχωρουσα κατι στραβο παρα σε μια ευρωπαικη πολη που θα εμενα με σχεδον μιση καρδια μεν, αναγκαστικα δε λογω απαισιου και παρακμιακου κλιματος εδω (μονη εξαιρεση το Λονδινο αλλα και αυτο με το Μπρεξιτ θα εξομοιωθει με Αμερικη). Ειπα να πω τον πονο μου, δεν εχω καποια συγκεκριμενη ερωτηση, παρα μονο αυτο με τα πολλα χρηματα που ειπες ( δεν εχω ΠΟΛΛΑ αλλα εχω στην ακρη καποια για αρχη και βιζα). Το σημαντικοτερο ομως ειναι οτι θελω να παω μονο με την κοπελα μου. Αυτο δημιουργει το προβλημα του οτι ακομη και μπορεσει η μια να παει και να παρει αδεια, η αλλη θα μεινει πισω. Επειδη ετσι κ αλλιως θελουμε να παντρευτουμε ή να κανουμε συμφωνο για να ειμαστε νομικα καλυμμενες, σκεφτομαστε αν ο γαμος μεταξυ ατομων ιδιου φυλου στην Αμερικη ( στις πολιτειες που επιτρεπεται) δινει δικαιωμα για μετακληση στο συζυγο που δεν εχει μονιμη αδεια εκει ή υπαρχει κανενα παραθυρακι ειδικα για γκει ζευγαρια που να το περιοριζει αυτο. Ειπα τον πονο μου και γω, ελπιζω να μη σε ζαλισα. Για να μη σε κουραζω, ερωτηση απο οσο διακρινω καμια συγκεκριμενη που να μη λυνεται με γκουγκλ, κατα την αρχη Λενφου, αλλα θα ηθελα πολυ να το δημοσιευες για να ακουσω απο σενα γενικα μια τοποθετηση, στα σχολια καμια πληροφορια, κανενα παραθυρακι γενικως, κατι που να μην εχω αναφερει, ποτε δεν ξερεις. Ελπιζω σε μια δημοσιευση σου, αν νιωθεις την πικρα μου! Την επομενη φορα θα γραψω ερωτηση με περισσοτερο φοκους, ειμαι σε συγχυση λογω απανωτων πληροφοριων αυτων των ημερων επι του θεματος. Καλη συνεχεια Α μπα μου και σ ευχομαι να εισαι παντα χαρουμενη εκει !

υ.γ. η δουλεια που κανω ( νομικη) δεν αφηνει περιθωρια να βρω εργασια στο αντικειμενο μου.

-Sara

 

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ Α, ΜΠΑ

Τα «πολλά λεφτά» πήγαιναν σε κάποιον που ήθελε να μείνει συγκεκριμένα στην Καλιφόρνια, και η Καλιφόρνια, εκεί που είναι ωραία δηλαδή, είναι ακριβή. Πολύ ακριβή. Εκτός αν έχεις πραγματικά πάρα πολλά λεφτά, τόσα ώστε να κάνεις επένδυση, να ανοίξεις επιχείρηση, και να προσλάβεις δέκα υπαλλήλους.


Με τα λεφτά εννοούσα κυρίως τις σπουδές, γιατί είναι ο πιο εύκολος τρόπος για να αποκτήσεις κάποια βίζα, δηλαδή την φοιτητική. Επειδή η υποτροφία είναι κάπως δύσκολη υπόθεση, όποιος έχει λεφτά για να χρηματοδοτήσει μεταπτυχιακό, έχει τρόπο για είσοδο στη χώρα.


Τα λεφτά δεν αρκούν για να βγάλεις βίζα – δεν τους λείπουν τα λεφτά για να τις πουλάνε, κάνουν ουρά οι υποψήφιοι για να τις αποκτήσουν. Επίσης δεν είναι «η βίζα». Υπάρχουν πολλές κατηγορίες βίζας, πολλά είδη βίζας, και για να δεις αν έχεις πιθανότητες για κάποια κατηγορία, πρέπει να διαβάσεις τις οδηγίες. Τα οχτώ χιλιάρικα δεν ξέρω ποιος τα είπε, δεν έχουν όλες οι βίζες τα ίδια έξοδα, αλλά σε αρκετές περιπτώσεις είναι απαραίτητη η συμμετοχή δικηγόρου που αυξάνει κατά πολύ το κόστος. Επίσης δεν δίνουν όλες οι βίζες παράλληλα άδεια για εργασία, και η βίζα εργασίας σε δεσμεύσει συχνά με συγκεκριμένο εργοδότη, δεν την βγάζεις γενικά για να δουλέψεις οπουδήποτε. Ο γάμος μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου είναι νόμιμος σε όλες τις πολιτείες εδώ και λίγα χρόνια και ναι, αν η μια από τις δύο έχει βίζα, την αποκτάει και η σύζυγος της.


Το θέμα είναι μεγάλο και περίπλοκο και χρειάζεται μελέτη. Δεν μπορώ να το κάνω εγώ για σένα. Μην ακούς τον κάθε ένα γιατί το μεταναστευτικό είναι πολύ περίπλοκο και κάθε ένας ξέρει μόνο την δική του περίπτωση και μπορεί να νομίζει ότι τις ξέρει όλες. Κατά συνέπεια, μην ακούς ούτε εμένα, άνοιξε το σάιτ της πρεσβείας και διάβασε. Μπορεί να βρεις μια διέξοδο που δεν φαντάζεσαι τώρα, αλλά δεν θα τη βρει άλλος για σένα, αλλά όπως έχεις ήδη καταλάβει – είναι δύσκολη η μετανάστευση στην Αμερική.

__________________
4.

Λένα Γεια σου! Θα προσπαθήσω να είμαι όσο γίνεται περιεκτική! Είμαι 23 χρονών και εδώ και 18 χρόνια κολλητη με τη Ν. Εδώ και 1 χρόνο η Ν. έχει γνωρίσει τον Χ. ο οποίος είναι σχεδόν 20 χρόνια μεγαλύτερός της. Μετά απο σχέση 6 μήνων αποφάσισαν να συγκατοικήσουν και στον χρόνο ήρθε και η πρόταση! Μου ζήτησε να την πάντρεψω και αρνήθηκα αποφασίζοντας να ειμαι ειλικρινής για την επιλογή μου να αρνηθώ. Της είπα οτι έχω πολλές αμφιβολίες γι αυτον γάμο και ότι για να "ενώσεις" δυο ανθρωπους θεωρώ ότι πρέπει να το κανεις με όλη σου την καρδιά και όχι απο υποχρεωση γιατί είναι άδικο και διπρόσωπο και για τις δύο μεριές κι οτι θα την στηρίξω σε όποια αποφασή της σαν φίλη αλλά όχι σαν κουμπάρα της.
Και η απάντηση της με έβαλε σε ακόμα περισσότερες σκέψεις και μου επιβεβαίωσε τις αμφιβολίες μου. Μου παραδέχτηκε κι η ίδια ότι κι εκείνη έχει πολλές αμφιβολίες και δεν είναι σίγουρη γι αυτό τον γάμο. Δεν είναι τα 20 χρόνια μόνο που με προβληματίζουν, είναι ότι δεν την βλέπω ευτυχισμένη ,κάτι το οποίο δυστυχώς μου το παραδέχτηκε κι η ίδια! Είναι 23 χρονών και είναι κλεισμένη μέσα σε ενα σπίτι να μαγειρεύει, να πλένει και να καθαρίζει. Παράτησε τη δουλειά της και τις σπουδές της μετά απο πιέσεις του Χ. Στην πρώτη μου γνωριμία μαζί του ο ίδιος μου είπε ότι θέλει την γυναίκα "παραδοσιακή" και νοικοκυρά κι ότι έχει την επιθυμία να κάνει παιδί γιατί τα χρόνια περνάνε ενώ ο καημός της φίλης μου είναι να βγει για ένα καφέ η για ένα ποτό κάτι το οποίο έχει να κάνει 1 χρόνο! Επειδή η Ν. μεγάλωσε υπό άσχημες οικογενειακές συνθήκες καταλαβαίνω εν μέρει την ανάγκη να δημιουργήσει την δική της οικογένεια όπου θα αισθάνεται ασφαλής και αποδεκτή αλλά επίσης πιστεύω ότι ο Χ. ήταν η πρώτη ευκαιρία που της παρουσιάστηκε για να επιτευχθεί αυτό και την δέχτηκε αφιλτράριστα και όχι ο άνθρωπος που συνειδητά έχει επιλέξει να πέρασει τη ζωή της μαζί του. Εχει κάνει αυτη τη συζήτηση και με ψυχολόγο και μολονότι κάποιες φορές σκέφτεται κι οι ίδια ότι ίσως θα πρέπει να καθυστερήσει αυτόν τον γάμο Η ακόμα και να τον ακυρώσει μετά απο 2 μέρες ξαναπέφτει με τα μούτρα στις ετοιμασίες! Και μετα την μακροσκελή εισαγωγή καταλήγω στο ερώτημα μου : Πως μπορείς να βοηθήσεις έναν άνθρωπο όταν ο ίδιος δεν θέλει να βοηθηθεί? Και στα πλαίσια της φιλίας που σταματάει η φιλική συμβουλή και αρχίζει η παρέμβαση στη ζωή του αλλού? Και το σημαντικότερο εγώ περα απο την στήριξη μου, υπάρχει κάτι πού μπορώ να την βοηθήσω. Μήπως είμαι κι εγώ κάπου υπερβολική στην αντίδραση μου?
Απεγνωσμένη Μ.

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ Α, ΜΠΑ

«Μήπως είμαι υπερβολική», the girlfriend edition. Όχι, δεν είσαι υπερβολική, αν είναι τα πράγματα όπως τα λες. Η φίλη σου ετοιμάζεται να παντρευτεί και δεν είναι σίγουρη αν είναι καλή ιδέα να παντρευτεί. Από τα λάθη που μπορούμε να κάνουμε στη ζωή, αυτό είναι από τα μεγάλα, όπως και να το κάνουμε.


Όπως έχουμε πει πάμπολλες φορές στο «α μπα», κανείς δεν μπορεί να σώσει κανέναν που δεν θέλει να σωθεί. Δεν μπορείς να την κάνεις να θέλει να αλλάξει ζωή, μόνο να συμπαρασταθείς σε περίπτωση που το αποφασίσει. Της είπες ότι διαφωνείς, δεν μπορείς να κάνεις κάτι άλλο – όταν λες για «παρέμβαση», σαν τι εννοείς;


Η απάντηση είναι δυστυχώς «δεν μπορείς να βοηθήσεις έναν άνθρωπο που δεν θέλει να βοηθηθεί». Μπορείς να είσαι δίπλα του και να του δείχνεις ότι τον δέχεσαι και στις λάθος αποφάσεις του. Κάτι που θα μπορούσες να κάνεις ίσως είναι να της προτείνεις να ξεκινήσει θεραπεία με ψυχολόγο. Η θεωρία που έχεις για την απόφαση της μοιάζει σωστή, αλλά το σημαντικό είναι να το καταλάβει η ίδια. Είναι πάρα πολύ δύσκολο να δεχτεί ότι κανείς δεν μπορεί να την σώσει από τα παιδικά της χρόνια και ότι η ασφάλεια που ψάχνει μόνο μέσα της μπορεί να την βρει. Όλοι ελπίζουμε σε σωτήρες, ολόκληρες χώρες ελπίζουν σε σωτήρες, αλλά αν υπάρχει έστω και μια πιθανότητα να το καταλάβει, αυτό θα γίνει με θεραπεία.

__________________
5.

 

Σου αρεσει ο λανθιμος; ο αστακος; ο κυνοδοντας ; οι αλπεις;


ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ Α, ΜΠΑ

Μου άρεσαν ο Κυνόδοντας και ο Αστακός, τις Άλπεις δεν τις είδα. Είναι ταινίες που δεν ξεχνάς, και για μένα τουλάχιστον δεν μοιάζουν με άλλες. Δεν ξέρω πολλά από σινεμά, αλλά πιστεύω ότι ο Λάνθιμος είναι μεγάλο ταλέντο.


__________________
6.

Αγαπημένη αμπα, ξερω οτι ακουγεται ηλιθιο προβλημα, ομως θελω να μου απαντησεις με αυτη τη μητρική αυστηρότητα που σε διακρίνει. Εχω ανασφάλεια με την εμφάνιση , και συγκεκριμενα του προσώπου μου. Αυτο έρχεται σε τεράστια αντίθεση με το ποση αυτοπεποίθηση εχω για τον χαρακτήρα μου, το μυαλο μου , το σωμα μου καθώς εχω δουλέψει για αυτα. Ποτε δε θα άφηνα κανεναν να δει οτι ειμαι οντως ανασφαλής για το πρόσωπο μου, ίσα ίσα φαίνομαι λες και με θεωρω αρκετα ωραια, κι απ'οτι φαινεται πειθω, καθώς εχω καταφέρει να θεωρούμαι όμορφη. Δεν εχω μιλήσει ποτε σε κανεναν για αυτο, ζω σε μέρος που ψάχνουν να σε "φάνε" απο παντού (και δε θα ηθελα ποτε να βαλω τον αλλον να μπει στην awkward διαδικασια "τι λες βρε; κουκλα εισαι"). Εχω μεγαλώσει σε μια πολυ , πολυ judgmental περιοχη, με πολυ ανταγωνιστικοτητα και girl-hate, και απο μικρή λόγω υπερασχολησης με ιντερνετ ήρθα σε επαφή με την εικόνα της "τέλειας ομορφιάς". Εχω σκεφτεί απίστευτα πολλές φορες να κανω πλαστική στη μύτη, κανω edit στις φωτό μου για να τη κρύβω, συνεχεια σκεφτομαι αν κατω απο το τάδε φως φαίνομαι ασχημη.. να σημειώσω οτι αληθεια εχω δεχτεί απίστευτη αγάπη απο το αντίθετο φύλο, και αυτη τη στιγμη ειμαι με άνθρωπο που με αγαπάει πραγματικα υπερβολικά πολυ. Το συγκεκριμενο κόμπλεξ μου δεν ειναι μια παροδική κρίση, με θυμαμαι να κρύβομαι απο ομαδικές φωτογραφιες απο το γυμνάσιο. Δεν μπορω να ειμαι ανασφαλής, ειναι αρρώστια αυτο το πράγμα . Δεν μπορω να καταλαβω αν ζω σε ψευδαίσθηση , ή αν οντως δεν ειμαι ωραια, ή τουλαχιστον οσο θα ηθελα να ειμαι.. ξερω οτι θα πεις οτι πρεπει να μάθω να ζω οπως ειμαι, ομως δε μπορω να αποδεχτώ οτι δεν ειμαι τελεια, ή έστω κατι κοντα σε αυτο. Ειναι σαν εμμονή, οταν κάθεται κάποιος δίπλα μου σκεφτομαι πως φαινεται η μυτη μου, το σαγόνι μου, δε μπορω να ηρεμήσω . Ξερω οτι ακουγεται παιδικό και ηλιθιο, εντελώς first world problem, ομως δεν μπορω να το κρατάω αλλο μεσα μου. Please απάντησε μου κατι, έστω και αυτονόητο.


ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ Α, ΜΠΑ

Δεν είναι ούτε χαζό πρόβλημα, ούτε αμελητέο. Ούτε υπάρχει κάτι αυτονόητο να σου πω, εκτός από το εξής: πρέπει να το αντιμετωπίσεις με έναν ψυχολόγο. Είναι κάτι που σου δημιουργεί προβλήματα στην καθημερινότητα σου, και δεν ξέρεις πώς ακριβώς έχει προκύψει, (η περιοχή και το ίντερνετ είναι κάτι που έχουν κι άλλοι, αλλά δεν αναπτύσσουν τέτοια σχέση με την εικόνα τους) ούτε πώς να το αντιμετωπίσεις. Μην το υποτιμάς. Η άποψη που έχουμε για την εμφάνιση μας δεν είναι δευτερεύον θέμα.

 

_________________
7.

Αμπα καλημέρα! Αυτήν την περίοδο έχει δημιουργηθεί ένα θέμα και θα ήθελα πολύ να δω την άποψη σου και τι έχεις να πεις. Είμαστε μια παρέα 8 ατόμων, αγόρια και κορίτσια και είμαστε πολύ δεμένοι στα όρια του γκέτου κάποιες φορές. Βασιζόμαστε ο ένας στον άλλον πολύ και υπάρχει πάντα αγάπη και σεβασμός. Πριν λίγες μέρες ένα μέλος της παρέας μπήκε στο νοσοκομείο για σοβαρή ασθένεια η οποία είναι κολλητική και θα μπορούσε να έχει μη αναστρέψιμες επιπτώσεις. Ήταν αρχικά σε καραντίνα σε πολύ άσχημη κατάσταση και εμείς επικοινωνούσανε με τους γονείς για να μαθαίνουμε την κατάσταση. Μετα από κάποιες μέρες ήταν καλύτερα και μπορούσε να επικοινωνήσει οπότε μας έστειλε και μας είπε ότι πλέον δεν υπάρχει φόβος μετάδοσης και να πάμε για επίσκεψη. Αλλά βρε συ αμπα εμείς φοβόμασταν και δεν μας άφηναν και οι δικοί μας οπότε δεν πήγαμε, γι αυτό μετά ακολούθησε ένα μήνυμα που έλεγε ουι δεν θέλει να μας ξαναδεί και να έχει καμία σχέση μαζί μας κτλπ. Υπήρξε ένας μεγάλος διάλογος που δεν οδήγησε πουθένα. Σε ρωτώ τώρα ήταν σωστή αυτή η στάση; Φταίγαμε; Τι μπορούμε να κάνουμε τώρα;;
Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων.
- Dragonslayer


ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ Α, ΜΠΑ

Αν είναι βέβαιο ότι δεν υπήρχε φόβος μετάδοσης, πολύ κακώς δεν πήγατε. Δεν είναι ζήτημα άποψης αυτό, είναι ιατρικό, ή υπήρχε, ή δεν υπήρχε. Αν υπήρχε μικρή πιθανότητα αλλά η ασθένεια είναι πολύ σοβαρή, αλλάζει – αλλά όπως όλοι οι μυστήριοι που ζουν σε χώρα του εξωτερικού, και οι άλλοι μυστήριοι που έχουν περάσει σε υψηλόβαθμες σχολές, έτσι κι εσύ μας αφήνεις να μαντέψουμε αν μιλάς για λοιμώδη μονοπυρήνωση ή για Έμπολα. Δεν ξέρω τι να σου πω αν δεν πεις για τι αρρώστια μιλάς. Το «δεν μας άφησαν οι γονείς μας» μπορώ να το εκτιμήσω μόνο αν είσαστε κάτω των 18.


Αυτό που μπορείτε να κάνετε τώρα είναι να ενημερωθείτε για την ασθένεια αυτή και να ζητήσετε συγνώμη από τον φίλο σας που στην πρώτη δυσκολία τον κρεμάσατε. Δεν αρκεί η μεγάλη κουβέντα, αν δεν έχετε ακόμα αποφασίσει αν φταίξατε σε κάτι ή όχι.

82

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

20 σχόλια
Βρε τι κακο πραγμα ειναι αυτο με τους "καλους" η ακομα χειροτερα "καλυτερους " μας φιλους που για να μη θιξουν η κακοκαρδισουν η τελος παντων ριξουν οοολους τους αλλους στο τελος καταφερνουν να φερθουν γαιδουρινα σε εμας τους κοντινους γιατι να μωρε δεν παρεξηγεις εσυ ετσι δεν ειναι 200 χρονια φιλοι ειμαστε τι πειραζει??να, ελα μονο να με βοηθησεις στο γαμο μου να μοιρασεις μπομπονιερες και ρυζια να τρεξεις μαζι μου για ολες τις διαδικασιες για βοηθεια(εχουν συμβει αυτα ακριβως ετσι!) και στο τελος κατσε και σε ενα τραπεζι πισω πισω γιατι ελα μωρε,ας κατσουν οι αλλοι μπροστα να χαρουν κι αυτοι και στο τελος να τα πιουμε με τους αλλους γιατι εσεις δεν παρεξηγειστε φυσικα 200 χρονια φιλοι ειμαστε!!!ε, λοιπον οχι, αυτες οι γαιδουρινες συμπεριφορες δε συμβαινουν απο καλους πραγματικα φιλους γιατι οι τελευταιοι θελουν να ευχαριστιεσαι και να χαιρεσαι μαζι τους διπλα τους και οχι μονο για τις αγγαρειες να εισαι χρησιμος.
#6 Καλή μου, γιατί να βασανίζεσαι έτσι; Κατανοώ απόλυτα το πρόβλημά σου και την εμμονή που σου έχει δημιουργηθεί από την παιδική σου ηλικία. Κάποιες φορές, το πρόβλημα δεν είναι στο μυαλό μας, αλλά πραγματικά υπάρχει ένα άσχημο χαρακτηριστικό που, ούτε λίγο ούτε πολύ, μας χαλάει όλη την εμφάνιση. Αυτό δε σημαίνει ότι ένας ψυχολόγος δε θα σε ωφελούσε, αν και ολοφάνερα δεν είναι στο μυαλό σου το πρόβλημα (αναφέρεις ότι έχεις αυτοπεποίθηση για το σώμα, τον εσωτερικό σου κόσμο κλπ). Και όλοι εσείς που αποτρέπετε ανθρώπους με κάποιο ελάττωμα που τους ενοχλεί από τη λύση της πλαστικής, τι ακριβώς επιθυμείτε; Ντε και καλά να παραμείνει κάποιος/α για όλη του/της τη ζωή π.χ. με μια γερακίσια μύτη, την οποία ο ίδιος/α θα πασχίσει να αποδεχτεί και παράλληλα όλοι θα συνεχίσουν να προσέχουν και να σχολιάζουν αρνητικά; Κοπέλα μου, διόρθωσε αυτό που σε ρίχνει τόσο πολύ. Οι πλαστικοί χειρουργοί εδώ και πολλά χρόνια δε φτιάχνουν μύτες-απολειφάδια τύπου Μάικλ Τζάκσον, αλλά λαμβάνουν υπόψη τη δομή και τη συμμετρία του προσώπου, προβαίνοντας μόνο σε όσο γίνεται μικρές παρεμβάσεις. Επίσης, να σου πω ότι, αν το πρόβλημά σου είναι ένας μεγάλος ύβος (καμπούρα), είσαι τυχερή διότι αυτό ανήκει στην κατηγορία δυσμορφιών που διορθώνονται ακόμα και χωρίς πλαστική, απλώς με την έκχυση υαλουρονικού οξέος. (Οπότε το αποτέλεσμα είναι πιο ασφαλές, αν δε σου αρέσει-πράγμα δύσκολο-είναι προσωρινό και η διαδικασία επαναλαμβάνεται με χαμηλό κόστος ανα 2 περίπου χρόνια). Περισσότερες πληροφορίες θα βρεις στο ίντερνετ σε σάιτ πλαστικών χειρουργών, μέχρι να αναζητήσεις τον κατάλληλο για εσένα γιατρό. Καλή επιτυχία!
#6 Καλή μου, γιατί να βασανίζεσαι έτσι; Κατανοώ απόλυτα το πρόβλημά σου και την εμμονή που σου έχει δημιουργηθεί από την παιδική σου ηλικία. Κάποιες φορές, το πρόβλημα δεν είναι στο μυαλό μας, αλλά πραγματικά υπάρχει ένα άσχημο χαρακτηριστικό που, ούτε λίγο ούτε πολύ, μας χαλάει όλη την εμφάνιση. Αυτό δε σημαίνει ότι ένας ψυχολόγος δε θα σε ωφελούσε, αν και ολοφάνερα δεν είναι στο μυαλό σου το πρόβλημα (αναφέρεις ότι έχεις αυτοπεποίθηση για το σώμα, τον εσωτερικό σου κόσμο κλπ). Και όλοι εσείς που αποτρέπετε ανθρώπους με κάποιο ελάττωμα που τους ενοχλεί από τη λύση της πλαστικής, τι ακριβώς επιθυμείτε; Ντε και καλά να παραμείνει κάποιος/α για όλη του/της τη ζωή π.χ. με μια γερακίσια μύτη, την οποία ο ίδιος/α θα πασχίσει να αποδεχτεί και παράλληλα όλοι θα συνεχίσουν να προσέχουν και να σχολιάζουν αρνητικά; Κοπέλα μου, διόρθωσε αυτό που σε ρίχνει τόσο πολύ. Οι πλαστικοί χειρουργοί εδώ και πολλά χρόνια δε φτιάχνουν μύτες-απολειφάδια τύπου Μάικλ Τζάκσον, αλλά λαμβάνουν υπόψη τη δομή και τη συμμετρία του προσώπου, προβαίνοντας μόνο σε όσο γίνεται μικρές παρεμβάσεις. Επίσης, να σου πω ότι, αν το πρόβλημά σου είναι ένας μεγάλος ύβος (καμπούρα), είσαι τυχερή διότι αυτό ανήκει στην κατηγορία δυσμορφιών που διορθώνονται ακόμα και χωρίς πλαστική, απλώς με την έκχυση υαλουρονικού οξέος. (Οπότε το αποτέλεσμα είναι πιο ασφαλές, αν δε σου αρέσει-πράγμα δύσκολο-είναι προσωρινό και η διαδικασία επαναλαμβάνεται με χαμηλό κόστος ανα 2 περίπου χρόνια). Περισσότερες πληροφορίες θα βρεις στο ίντερνετ σε σάιτ πλαστικών χειρουργών, μέχρι να αναζητήσεις τον κατάλληλο για εσένα γιατρό. Καλή επιτυχία!
Μόνο αν έχετε τη μύγα. Μα είναι δυνατόν να προσπαθείτε να δαιμονοποιήσετε την επεξηγηματική χρήση μιας λέξης σε παρένθεση, την οποία έκανα προκειμένου να διευκολύνω κάποιο άτομο που δε γνωρίζει/θυμάται τι θα πει "ύβος";
#5: Προσωπικα, αυτες τις ταινιες δεν τις θεωρω Τεχνη.Πιστευω στην υπαρξη χορηγων και στην δυναμη της διαφημισης για την αναγνωρισιμοτητα τους.Αλλα εφοσον εχουν απηχηση σε καποιους, θα συμφωνησω οτι προκειται για φαινομενο.
Φιλε Καστωρ,Ειναι προσωπικη μου αποψη.Δεν θεωρω αυτες τις δυο συγκεκριμενες ταινιες τεχνη.Δεν κατακρινω καποιον που του αρεσουν, σε καμια περιπτωση. Το τι αγγιζει τον καθενα ειναι θεμα υποκειμενικο.Φιλικα.
Gwgw, Εγώ δεν επέκρινα την προσωπική σου άποψη. Γιατί να το έκανα αυτό; Είναι διαφορετικό όμως να πεις κάνει τέχνη και εμένα δεν μου αρέσει, κι άλλο δεν κάνει καν τέχνη. Είναι πολύ βαρύ και ... άκυρο. Τι είναι τέχνη και τι δεν είναι, ορίζεται από τους θεωρητικούς της τέχνης. Αν διαφωνείς με αυτό τότε χρειάζεται να μετατοπίσουμε την συζήτηση. Ο υπενιγμός μου για την αφηρημένη τέχνη ήταν για αυτό, διότι γίνεται το ίδιο πολύ συχνά.
Αυτές οι ταινίες είναι αδιαμφισβήτητα Τέχνη, είτε μας αρέσουν είτε όχι. Αλίμονο αν στις Τέχνες συγκαταλεγόντουσαν μόνο ότι εμείς, ως μονάδες, βρίσκουμε aesthetically pleasing ή νοηματοφόρο.Πραγματικά είναι σαν να λέμε ότι ένας πολιτικός δεν είναι πολιτικός επειδή δεν συμφωνούμε μ' αυτόν(ή αυτό που λέει ο Κάστωρ περί abstract).(btw δεν έχει τύχει/έχω επιδιώξει να δω τίποτε του Λάνθιμου).
#2: Δικαιολογημενα θυμωσατε και συ και η φιλη σου.Πες την νυφη ολα αυτα που εγραψες, οπως τα νιωθεις, οχι με ντροπες γιατι απο μερια σας δεν κανατε κατι κακο. Αν νιωθεις οτι θες να συνεχισεις να κανεις παρεα μαζι της συνεχισε, αλλα μην την αφησεις να νομιζει οτι σε εχει του χεριου της και ξανακανει παρομοια σκηνικα.
Ενθουσιάστηκα με τα αραβικά στο ψευδώνυμο!Πες μου ότι ζεις σε αραβική χώρα,όπως λέει τ όνομά σου!Έχεις ξανασχολιασει και δεν τόλμησα να σε ρωτήσω. Αν θες απαντάς,εννοείται.
Υπάρχει το learningarabicwithMaha στο youtube, με πάνω από 400 video,αν δεν έχεις βρει δασκάλους για να συννενοηθείς εκεί για μαθήματα(απίθανο λίγο!). Είναι εκπληκτική γλώσσα, πολύ διαφορετική. Πώς θα γίνει να μας γράψεις τι γίνεται εκεί;Είσαι η ανακάλυψη της ημέρας!
Ευχαριστώ rosa, είναι πολύ ωραίο να σε αποδέχονται οι άλλοι! Και να το λένε. Γράφω πάντα όταν αισθάνομαι την ανάγκη να πω κάτι. Δεν το νιώθω πολύ συχνά αλλά όταν έρχεται είναι έντονο και το ακούω.
6# Υπάρχει ένα πολύ ωραίο βιβλίο της Alessandra Lemma, ψυχαναλύτριας, γραμμένο σε μη επιστημονική γλώσσα, που αναφέρεται στους ανθρώπους που επιλέγουν να τροποποιήσουν το σώμα τους με διάφορους τρόπους (τατουάζ, piercιng, αισθητική χειρουργική, botox). Ανάμεσα σε άλλα αναφέρεται στην ιστορία που αφηγείται το σώμα μας καθώς και σε λόγους που κάποιοι άνθρωποι αναζητούν εμμονικά τέτοιες τεχνικές. Έχει μεταφραστεί στα ελληνικά από τις εκδόσεις Αρμός. Ισως βοηθήσει.
#1 παιδιά δε χρειάζεται να βγάζεις καπνό από τα αυτιά για να είσαι θυμωμένο.Εγώ λόγω επαγγελματικής ιδιότητας το εντόπισα, από το γεγονός ότι ισχυρίζεται ότι ο πρώην της , με τον οποίο έχει παιδιά (το τονίζω, έχει παιδιά) είναι 100% λάθος.Τον κατηγορεί για όλα, όπως επίσης λέει ότι έχουν περάσει 4 χρόνια από το χωρισμό και ακόμα δεν τον έχει συγχωρέσει.Οι χαρακτηρισμοί που κάνει γι αυτόν είναι βαρείς.Αυτό το λέω εκ πείρας, πως ποτέ δε φταίει κάποιος μόνο.Όσοι ασχολούμαστε με διαζύγια πέφτουμε από τα σύννεφα όταν ακούμε την άλλη πλευρά.Τώρα όσον αφορά την αγωγή που θέλει να κάνει , πάλι δεν έχω καταλάβει τι θέλει
Μα που λέει ότι δεν τον έχει συγχωρήσει; Γράφει πολύ συγκεκριμένα πως έχει προχωρήσει στη ζωή της και απλά θεωρεί πως μια δικαστική διαμάχη μαζί του θα ήταν ψυχοφθόρα λόγω χαρακτήρα του.
Άνδρόγυνο: Το ένα party σαπορτάρει για x χρόνια το άλλο party, ούτως ώστε να μπορεί να πληρώνει το δάνειο σπιτιού, που αποκτήθηκε στο όνομα του ενός, κατά τη διάρκεια του γάμου. Μετά την λήξη του γάμου το party που έχει ξοδέψει y χρήματα, δεν έχει *κανένα* δικαίωμα στο σπίτι; Κι αν δεν έχει δικαίωμα στο σπίτι, δεν υπάρχει κάποιο "ηθικό /άγραφο" δικαίωμα ενός κάποιου χρηματικού compensation? Είναι τόσο ...ακατανόητη και παράλογη η σκέψη της γράφουσας;Επίσης δεν αντιλαμβάνομαι το ψυχογράφημα στην οποία υποβάλλεται η γράφουσα, καθώς και την έννοια της αναγκαστικής «συγχώρεσης», που οφείλει να έχει προκαταβάλει «επειδή έχει παιδιά», μου ακούγεται αναίτια μοραλιστικό όλο αυτό (κατ’ αρχάς το ότι σ' εμάς τους total strangers αναφέρεται κατ’ αυτόν τον τρόπο στον πρώην σύζυγο, δεν σημαίνει -απαραιτήτως- ότι πολώνει και τα παιδιά της, αντιστοίχως). Και παρότι σε αρκετά διαζύγια τα 2 parties μπορεί να έχουν ισομοιρασμένες ευθύνες, αυτό δεν είναι δική μας δουλειά να το κρίνουμε, με τα παρόντα (ανεπαρκή) στοιχεία.
#6 Αγαπητή φίλη, σου προτείνω να διαβάσεις για το body dysmorphic disorder. Στα ελληνικά νομίζω είναι "διαταραχή δυσμορφίας του σώματος". Ανήκει στις διαταραχές άγχους. Δεν είναι καθόλου ασήμαντο αυτό που περιγράφεις, ίσα ίσα. Νομίζω ότι πρέπει να πας άμεσα σε ψυχολόγο για αξιολόγηση.Ξεκίνα με αυτοhttps://www.adaa.org/understanding-anxiety/related-illnesses/other-related-conditions/body-dysmorphic-disorder-bdd
#1 Όταν το δάνειο είναι στο όνομα κάποιου, είναι και το σπίτι, εκτός και υπάρχει κρυφή ιδιωτική συμφωνία.Δεν καταλαβαίνω πιο νόμιμο περιθώριο, αγοράς μεριδίου σπιτιού τελειώνει τον Σεπτέμβρη, αφού όπως είπες αυτό έχει μεταγραφεί στο όνομα του πρώην συζύγου σου.Αν είχατε πάρει από κοινού δάνειο και είχες μερίδιο εξ αδιαιρέτου στο σπίτι (πάντα μεταγεγραμμένο στο υποθυκοφυλακείο), θα μπορούσες να ζητήσεις (όχι απαιτήσεις), να αγοράσει ο πρώην σύζυγος το μερίδιο σου και να απεμπλακείς από το δάνειο. Δεν καταλαβαίνω το νομικό θέμα έτσι που το λες.Επίσης αυτό που δεν καταλαβαίνω, είναι γιατί θέλεις να γίνεις συνιδιοκτήτρια ακινήτου με κάποιον, που τα πας χάλια.Η συνιδιοκτησία είναι πολύ μεγάλο πρόβλημα. Στην ουσία είναι ένα άχρηστο δικαίωμα.Ό,τι και να αποφασίσεις, είτε να πωλήσεις, είτε να ενοικιάσεις, πάντα εξαρτάται από τη συναίνεση του άλλου συγκυρίου. Ένα μερίδιο ακινήτου, δεν το αγοράζει κανείς όπως καταλαβαίνεις, ούτε ενοικιάζεται.Όσο για τα περιουσιακά σας, πρέπει να ξέρεις ότι στα Δικαστήρια, δεν αρκεί να έχεις δίκιο, πρέπει να το αποδείξεις.Εσύ έχεις αξίωση από τα αποκτήματα του γάμου; Δηλαδή αποκτήσατε κάτι μετά το γάμο; Εννοώ κάτι που να έχει σοβαρή αξία, όπως επιχείρηση, ακίνητα κλπ.Κατά τεκμήριο, ο ένας σύζυγος, δικαιούται το 1/3 στην κοινή περιουσία, εκτός αν αποδείξει (τονίζω το αποδείξει), ότι η συμβολή του ήταν περισσότερη, στην απόκτηση της περιουσίας.Αν διεκδικείς διατροφή για τα παιδιά, πρέπει πάλι να αποδείξεις ότι βγάζει περισσότερα από όσα δηλώνει, όπου το ύψος της διατροφής κρίνεται ανάλογα με τα έξοδα των παιδιών στην ηλικία που είναι, πως είχαν συνηθίσει αυτά, να ζουν πριν το διαζύγιο, αν ο πρώην βγάζει όντως τόσα όσα ισχυρίζεσαι ή αν απλώς νομίζεις.Σε δίκες διατροφής, ανοίγουν Τραπεζικοί λογαριασμοί, με εισαγγελική παραγγελία, αλλά αν έχει χρήματα στο εξωτερικό αυτό είναι αδύνατο.Θέλω να πω ότι δεν είναι απλή μία δικαστική διαμάχη με τόσα θέματα και να επισημάνω , ότι στα δικαστήρια, δεν κρίνεται ο χαρακτήρας κανενός, παρά μόνο το νομικό ζήτημα.Πολλοί πελάτες, παρασύρονται από την εμπάθεια που αισθάνονται για τους πρώην και γίνονται παρανοϊκοί. Νομίζουν ότι ο δικηγόρος ή ο δικαστής είναι ο φίλος τους ή η μαμά τους και δεν ακούνε.Δε λέω ότι είσαι έτσι, μόνο επισημαίνω, ότι τα θέματα χαρακτήρα ή συμπεριφοράς δεν ενδιαφέρουν μία δίκη, με περιουσιακό αντικείμενο. Μόνο δίκες σχετικές με αγωγή διαζυγίου, για ισχυρό κλονισμό.Γι αυτό σκέψου καλά αν έχουν πραγματική βάση αυτά που λες ή είναι απόρροια του θυμού σου.
Ορθώς μεν αναφέρεις όσα αναφέρεις (και σίγουρα οι γνώσεις σου είναι υπερπολλαπλάσιες των δικών μου σχετικά) αλλά δεν μου φάνηκε ότι η ερωτώσα έχει θυμό. Μάλλον να αποφύγει τις διαμάχες θέλει αλλά την ψήνουν (κλασικά) φίλοι και γνωστοί να διεκδικήσει "για να μην πιαστεί κορόιδο". [Το "να μην πιαστείς κορόιδο" είναι ένα κλασικό ελληνικό σύνδρομο. Το παρατηρώ παντού. Λες κι αν τελικώς πιαστείς και πουθενά κορόιδο κάτι τρέχει στα γύφτικα.]
Δεν είναι απόρροια θυμού πάντα το να θέλει κάποιος να διεκδικήσει τα νομιμα δικαιώματα του. Εδώ μάλλον η γράφουσα αποφεύγει τη σύγκρουση απεμπολώντας δικαιώματα, όπως εύστοχα έγραψε η rosa nera. Το σπίτι γράφει πως είναι κοινό απόκτημα μετά το γάμο, λίγο γρήγορα ίσως έβγαλες συμπεράσματα για τη μαινόμενη πρώην που θέλει να του τα πάρει όλα.Το αντίθετο μάλιστα λέει πως θέλει την ησυχία της και δεν διεκδικεί, είναι όμως σωστό?
Μα για αξίωση συμμετοχής στα αποκτήματα μιλάει η #1, απλώς δεν το έχει εκφράσει νομικά. Το σπίτι αποκτήθηκε μετά τον γάμο και προφανώς επαύξησε την περιουσία του πρώην συζύγου. Και δεν προκύπτει ότι θέλει μερίδιο εξ αδιαιρέτου, προφανώς θα διεκδικήσει το χρηματικό ποσό που αντιστοιχεί στη συμβολή της (με ελάχιστο το 1/3 που τεκμαίρεται από τον ΑΚ). Επίσης, μπορεί μην έχουμε αμφότερες τις πλευρές υπ' όψιν, αλλά είναι σχεδόν βέβαιο ότι ο σύζυγος μπορούσε να πληρώνει τις δόσεις του δανείου επειδή η #1 επωμιζόταν περισσότερα από τα μισά έξοδα διαβίωσής τους. Για να μην πολυλογώ, της προτείνω ανεπιφύλακτα να ακολουθήσει τις συμβουλές που δίνει πιο πάνω η maria vechera
Η περίπτωση αυτή μού θυμίζει μια παλαιότερη επιστολή όπου η γράφουσα ήταν υπάλληλος και συμβία του κυρίου και πλήρωνε από τον πενιχρό μισθό που της έδινε ο κύριος τα έξοδα του σούπερ μάρκετ (και δεν θυμάμαι τι άλλα) επειδή φιλοξενείτο στην οικία του. (Με είχε εξοργίσει κάπως εκείνη η υπόθεση.)
Haifischnet χαχα ολοι θυμομαστε την περιπτωσαρα που ο κυριος με 600 το μηνα ειχε υπαλληλο ,οικονομο και συνοδο!Kαι παροτι η J.Brian ,ειναι παντα μια φωνη λογικης,δεν θα ηταν τρομερα αδικο ας πουμε να παντρευτει ξανα ο πρωην και να κανει αλλο παιδι και αυτο το παιδι να εχει δικαιωματα στο σπτι που βγηκε απο τον κοπο της 1?
Haifischnet χαχα ολοι θυμομαστε την περιπτωσαρα που ο κυριος με 600 το μηνα ειχε υπαλληλο ,οικονομο και συνοδο!Kαι παροτι η J.Brian ,ειναι παντα μια φωνη λογικης,δεν θα ηταν τρομερα αδικο ας πουμε να παντρευτει ξανα ο πρωην και να κανει αλλο παιδι και αυτο το παιδι να εχει δικαιωματα στο σπτι που βγηκε απο τον κοπο της 1?
Όσο γι αυτά που αναφέρει για το χαρακτήρα του πρώην, προφανώς εννοεί ότι είναι ικανός να φέρει ψευδομάρτυρες στο δικαστήριο, να διαστρευλώσει τα πραγματικά περιστατικά κλπ
#7.Ό,τι κι αν ήταν αυτή η άγνωστη ασθένεια,αν υπάρχει ο κίνδυνος μετάδοσης μιας επικίνδυνης νόσου,οι ίδιοι οι γιατροί απαγορεύουν την επαφή με άλλους.Ή συστήνουν κάποια αυστηρά μέτρα προφύλαξης τέλος πάντων.Το πολύ πολύ να φτάνατε ως εκεί και να τρώγατε πόρτα.Καλό θα ήταν να είχατε ενημερωθεί και να ξέρατε δυο-τρία πράγματα,πριν σας καταβάλει ένας φόβος,που δε γνωρίζετε,αν έχει βάση.Κι εσείς πρέπει να ζητήσετε συγνώμη και να εξηγήσετε,ότι η άγνοια σάς κράτησε μακριά,αλλά κι ο φίλος σας πρέπει να βάλει λίγο νερό στο κρασί του.Για την υγεία σας φοβηθήκατε.Δεν είναι ότι τον γράψατε,γιατί βαρεθήκατε να πάτε στο νοσοκομείο.Ή μήπως υπάρχει λόγος να σκέφτεται,ότι μπορεί και να βαρεθήκατε;
#1 Το δίλημμα δεν είναι περιουσία versus ψυχικής ηρεμίας.Έτσι το βαφτίζεις εσύ για να μην το παλέψεις. Φυγή προ της βίας. Για ποιό λόγο να παραιτηθείς αμαχητί από κάτι που δικαιούσαι βάσει νόμου; Ελπίζω να μην παραιτείσαι γενικώς διαφόρων δικαιωμάτων σου. Αν ισχύει ,ξέρεις τι πρέπει να κάνεις. Το γεγονός ότι ο σύζυγος δεν έχει όρια πώς συνδέεται με τις νόμιμα δικαιώματά σου;Εκτός αν συνδέεται κάπως.Σ έχει απειλήσει με κάποιο τρόπο; Αυτός είναι επιπρόσθετος λόγος να αναλάβει δικηγόρος. Αυτός θ αναλάβει την νομική διεκπεραίωση,ούτως ή άλλως.Η υποχωρητικότητά σου είναι κάτι το οποίο εκμεταλλεύτηκε στο παρελθόν ο σύζυγός σου;
#4 Δεν είσαι υπορβολική. Η φίλη σου εγκατέλειψε την πρώτερη ζωή της για να είναι με αυτόν τον άντρα και δεν είναι ευτυχισμένη. Μπορείς να την στηρίξεις και να την συμβουλέψεις να πάει σε έναν ψυχολόγο αλλά πέραν τούτου δεν μπορείς να κάνεις κάτι άλλο.
#7 Αντέστρεψέ το:Είσαι εσύ νοσηλευόμενη σε κρίσιμη; κατάσταση στο Νοσοκομείο. Όταν παρέρχεται ο κίνδυνος μετάδοσης,αναζητάς τους φίλους σου,οι οποίοι δεν εμφανίζονται ,επειδή δεν τους αφήνει η μαμά τους! Γενικά μιλώντας,θα ήταν καλό να πάψουμε να παίζουμε το βρες το και πάρτο εδώ.Προφανώς ο πιτσιρικάς δεν είχε ούτε Εμπολα,ούτε λοιμώδη μονοπυρήνωση.Μιλάς για κάποιο λοιμώδες νόσημα;Για άλλη ασθένεια;Σε κάθε περίπτωση,αν οι θεράποντες γιατροί διαβεβαίωσαν ότι δεν μεταδίδεται,οι έξτρα προφυλάξεις δεν κρίνονται αναγκαίες.Η τρομάρα των τρίτων δεν ξέρω αν δικαιολογείται σ αυτόν τον βαθμό.Εξαρτάται από το μορφωτικό επίπεδο του καθενός,την ενημέρωση και βέβαια,το νόσημα. Ν' ανοίξουμε διαδικτυακό μαντείο;Αν δεν γράφετε περί τίνος ομιλούμε,τι απάντηση θα έχετε;Στο δια ταύτα που ρωτάς:Οι φίλοι και όλοι ανεξαιρέτως, φαίνονται στα δύσκολα. 8 ολόκληρα άτομα,θα μπορούσατε να πηγαίνετε εκ περιτροπής στο Νοσοκομείο, ΕΦ ΟΣΟΝ ΔΕΝ ΥΠΉΡΧΕ Ή ΟΤΑΝ ΠΑΡΗΛΘΕ Ο ΚΊΝΔΥΝΟΣ ΜΕΤΑΔΟΣΗΣ,για να μην αφήσετε τον φίλο σας στην απέραντη ανία. Προτείνω να επιμείνετε ευγενικά και σταθερά με τα μηνύματα.Αν σας μπλοκάρει, δοκιμάστε,ο πλέον αγαπητός των οκτώ, να εμφανιστεί στο Νοσοκομείο.Έχω την αίσθηση ότι,για να ρωτάς, επιτρέπεται χωρίς τον παραμικρό κίνδυνο να τον επισκεφθείτε.Στείλτε λουλούδια,παιχνίδια με χιουμοριστικές καρτούλες, Asterix,δεν ξέρω τι μπορεί να του φτιάξει την διάθεση αυτού που δεν του έφτανε η ασθένεια,αισθάνθηκε ότι τον παράτησαν κι οι φίλοι του. Θα χρειαστεί καιρός για να του περάσουν τα νεύρα και η απογοήτευση,αλλά η έμπρακτη,ειλικρινής μεταμέλεια σας θα τον μαλακώσουν ίσως.Πήρε πολύ νωρίς στην ζωή του ένα μάθημα:όσοι αποκαλούνται φίλοι,στην πράξη αποδεικνύονται πόσο φίλοι είναι,όταν χρειαστεί. Και κάτι τελευταίο για σένα .ΟΛΑ όσα κάνεις τα εγκρίνει η μαμά σου;Ο καθένας μας στην ζωή του ψάχνει μια δικαιολογία για αυτά που κάνει και γι αυτά που δεν κάνει.Και ίστανται όλες.
Ασχέτως ασθενείας, οι φίλοι δεν το πήραν τόσο ζεστά. Προσωπικά, από την στιγμή που οι γιατροί το επέτρεπαν, ακόμη κι αν δεν με άφηνε η μαμά μου, θα πήγαινα κρυφά.Είχα μια φίλη στις αρχές της δεκαετίας του 90 που αρρώστησε με AIDS και ήταν στο τελικό στάδιο της νόσου, μια εποχή που οι ασθενείς με AIDS ήταν καταδικασμένοι σε θάνατο και η ενημέρωση του κοινού πολύ περιορισμένη (δεν είχαμε και τα διαδίκτυα τότε). Μέρα παρά μέρα έκανα 50 χιλιόμετρα πήγαινε-έλα και την έβλεπα (δεν την κουράριζα εγώ, είχε την μαμά της). Ήμουν μάρτυρας της απομόνωσης που βίωναν οι ασθενείς του AIDS από το ίδιο το νοσηλευτικό προσωπικό, ενώ αν διάβαζες λιγάκι γνώριζες ότι οι τρόποι μετάδοσης είναι ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΙ. Στους γονείς μου δεν είπα ποια ήταν η ασθένεια για να μην με πρήζουν με τα "μην πας και κολλήσεις". Η αδελφή μου που ήξερε, παρόλο που σπούδαζε παιδαγωγός, έλεγε κι αυτή "γιατί πάτε, δεν φοβάστε;"
Rudi ,το ανοσοποιητικό ενισχύεται από την καλή διάθεση,ή ρημάζεται από την στενοχώρια,νομίζω το γνωρίζουν όλοι αυτό.Δεν χρειάζεται επιστημονική ανάλυση.
#7 Από τα χειρότερα που μπορεί να σου συμβεί. Να μην σου συμπαρασταθούν οι φίλοι σου σε μια τόσο δύσκολη στιγμή.Στην προκειμένη περίπτωση είχατε και ενημέρωση πότε ήταν σε καραντίνα, που σημαίνει ότι σας προστάτεψε από την ασθένειά του και πότε μπορούσατε να τον επισκεφτείτε. Μόνο μια τεράστια συγνώμη και αν σας σώσει.
Kαστωρ θα συμφωνησω.Απο τα χειροτερα.Μου έχει συμβεί,ενταξει εγω δεν ημουν σε καραντινα αλλα απο τα 8 ατομα βρε παιδια ,ενας δεν βρεθηκε να πει ''μα εγω θελω να τον δω,δεν θα ανταλαξουμε γλωσσοφιλα,λιγο να μας δει''.Να χαρω εγω γκετο.Τι νομίζετε οτι είστε τα φιλαράκια αλλα μπήκε στο νοσοκομειο ο ανθρωπος και ουτε πηγατε ενω ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΚΙΝΔΥΝΟΣ?τι γαιδουρια...νομιζω οτι ο ανθρωπος πάντα θα το έχει στο μυαλο του οτι 8 ατομα τον εγραψαν συλλογικα και δεν πηγαν να τον επισκεφτουν μετα απο μια τετοια περιπετεια.Κατα τα λοιπα στους καφεδες και στα τραπεζια ολοι καλοι είμαστε.
#6 – “Εχω μεγαλώσει σε μια πολυ , πολυ judgmental περιοχη, με πολυ ανταγωνιστικοτητα και girl-hate” να προσθέσουμε στους μυστήριους που μένουν σε μια χώρα εξωτερικού ή σπουδάζουν σε υψηλόβαθμες σχολές, κ τους μυστήριους που μένουν σ αυτήν την περιοχή! :)Στα σοβαρά τώρα, μην το αμελήσεις καθόλου κ να επισκεφθείς ψυχολόγο. Μια καλή μου φίλη με παρόμοια συμπεριφορά (η οποία είναι απλά κουκλα) διαγνώστηκε με κάποιο συνδρομο εμμονικής συμπεριφοράς και την έχει βοηθήσει ο ψυχολόγος της πάρα πολύ. Εκείνη έφτανε σε σημείο να μην μπορει να κοιμηθεί το βράδυ επειδή της έσπαγε πχ το νύχι πριν πέσει για ύπνο κ ήθελε να πάει στην νυχού να το φτιάξει επι τόπου γι ανα μπορέσει να κοιμηθεί – μια φορά έκλαιγε όλο το βράδυ για αυτό. Ακούγεται αστείο, αλλά δεν είναι κ είναι πραγματικό πρόβλημα. Μην το αφήσεις, ψάξτο.
#5 Η μεγάλη μου αδυναμία. Αναμφισβήτητα ό,τι καλύτερο έχει εμφανιστεί στον κινηματογράφο τα τελευταία χρόνια,παγκοσμίως. Έχει δημιουργήσει δική του σχολή, greek weird wave, η οποία έχει επηρεάσει τον διεθνή κινηματογράφο, δες la la land.Εγώ τον λατρεύω, σε φέρνει αντιμέτωπο με αυτά που δεν θες να δεις. Γροθιά στο στομάχι. Καθρέπτης στις πραγματικότητες που αποφεύγεις να δεις. Τσιγκλήστε με, μπορώ να μιλάω ώρες για αυτόν και τον Ευθύμη Φιλίππου, φυσικά.
Εντάξει, δεν μπορώ να ξέρω τι μπορεί να σημαίνουν οι αρνητικές. Ελπίζω να αφορούν το αστείο για τσίγκλισμα επειδή το βρήκατε κακόγουστο και όχι τα λεγόμενα για τον Λάνθιμο. Δεν θέλω να παραλείψω να πω ότι αποτελεί ένα κορυφαίο παράδειγμα δημιουργού που έκανε focus σε αυτό που ήξερε καλά να κάνει την ώρα που πολλοί τριγυρίζουν από πάνελ σε πάνελ ή από οποιονδήποτε τόπο, γραπτό ή ηλεκτρονικό και σκοτώνουν την ώρα τους γκρινιάζοντας.
Aκριβώς στο σημείο που στο la la land γίνεται η αναστροφή της πραγματικότητας και σου δείχνει πως θα ήταν τα πράγματα αν είχαν γίνει αλλιώς. Η αναστροφή, η ανατροπή, το παράξενο είναι στοιχεία Λάνθιμου
@καστωρ, για να ειμαι ειλικρινής δε μου φάνηκε αυτο που λες. Το στοιχείο της ανατροπής ειναι κλασικό μοτίβο σε πάμπολλες ταινίες. Όπως κ να χει, έχουμε να περιμένουμε ενδιαφέροντα κ ωραία πράγματα κ απο τους δυο !
@καστωρ, για να ειμαι ειλικρινής δε μου φάνηκε αυτο που λες. Το στοιχείο της ανατροπής ειναι κλασικό μοτίβο σε πάμπολλες ταινίες. Όπως κ να χει, έχουμε να περιμένουμε ενδιαφέροντα κ ωραία πράγματα κ απο τους δυο !
Κάστωρ την κολοκυθιά θα παίξουμε; Εσύ το έγραψες λίγες γραμμές πιο πάνω: <<Έχει δημιουργήσει δική του σχολή, greek weird wave, η οποία έχει επηρεάσει τον διεθνή κινηματογράφο, δες la la land>>
-μαυρη μπυρα-, Όχι, να μην παίξουμε την κολοκυθιά. Να παίξουμε το "ξαναδιαβάζω αυτά που έγραψες". Δεν γράφω πουθενά ότι τον αντιγράφει το Χόλιγουντ. Γράφω <<Έχει δημιουργήσει δική του σχολή, greek weird wave, η οποία έχει επηρεάσει τον διεθνή κινηματογράφο, δες la la land>>. Επηρεάσει είναι το ρήμα που χρησιμοποιώ. Εσύ λες να βρέθηκε στη Χόλιγουντ με "μέσον", όπως Ελλάδα; Ή περνούσε από εκεί, είδε φως, χτύπησε και του άνοιξαν. Δεν έχει λειτουργήσει εν τω μεταξύ η συνέργεια, η ζύμωση, τόνοι μελάνι έχουν ξοδευτεί και γραφεί για το πως περνάει η δουλειά ενός καλλιτέχνη μέσα στον άλλο. Ο Λάνθιμος δημιούργησε μια καινούργια πρωτότυπη μανιέρα στις ταινίες του που εξελίσσεται με απίστευτο τρόπο από την μια ταινία στην άλλη ( για αυτό αξίζει να τις δει κανείς με την σειρά ) και για αυτό προτάθηκε για όσκαρ πρωτότυπου σεναρίου. Αυτό που κάνει είναι καινούργιο, ευφυές, σαφώς έχει επηρεάσει τον παγκόσμιο κινηματογράφο και αν δεν το βλέπεις εσύ, δεν σημαίνει ότι δεν συμβαίνει.
Κορίτσι του μπαρ, ναι φυσικά η ανατροπή είναι κλασικό μοτίβο σε πάμπολλες ταινίες, ασφαλώς. Ο Λάνθιμος έχει άλλη μανιέρα, πολύ διαφορετική, είναι σχεδόν εμμονική, αυτιστική μπορείς να πεις, παράξενη , μοιάζει με την εμμονή στα patterns του πόνου μας, του πόνου που αγαπάμε και δυσκολευόμαστε να εγκαταλείψουμε. Αυτό με δεξιοτεχνία και ευφυία, κυρίως με το πρωτότυπο σενάριο, στο φέρνει μπροστά σου, δεν γίνεται να μην το δεις.
#2.Στο τραπέζι μπορώ να σκεφτώ,ότι ίσως δεν είχε υπολογίσει καλά τα πράγματα κι ήταν τυχαίο,που βρεθήκατε σε όχι ιδιαίτερα ευνοϊκή θέση.Ίσως επίσης να ήταν πολύ περιορισμένες οι επιλογές της και προτίμησε να δυσαρεστήσει εκείνους,που νιώθει πιο κοντά της και θα έδειχναν μεγαλύτερη κατανόηση.Εσάς δηλαδή,από τους οποίους θα άκουγε τη λιγότερη γκρίνια.Ξέρουμε πόσο δύσκολο είναι να τους έχεις όλους ευχαριστημένους σε τέτοιες περιπτώσεις,πώς ανακατεύονται και τα σόγια μέχρι θρυμματισμό των όρχεων και πώς μπορεί να κάνει υποχωρήσεις κανείς,για να μην τα τινάξει όλα τελευταία στιγμή και στείλει κόσμο σε κανένα διάολο.Τον γαμπρό/τη νύφη πρώτα πρώτα.Συμβαίνουν αυτά και δεν τα παρεξηγώ.Αφού όμως σας "ξέχασε" και στην έξοδο μετά,για μένα το μήνυμα είναι σαφές.Φίλοι,παρέα του ζευγαριού είναι πλέον εκείνοι,που ορίζει ο άντρας της.Και πρώτη μούρη στο τραπέζι και μόνο αυτοί για ποτάκια ύστερα.Δεν ξέρω κατά πόσο είναι σύμφωνη με αυτό η φιλενάδα σας,αλλά έτσι μου φαίνονται τα πράγματα.Θα ήταν ενδιαφέρον,να γνωρίζαμε τώρα,αρκετό διάστημα μετά το γάμο,πόσο συχνά τη βλέπεις εσύ,που έχετε ακόμα καλές σχέσεις.Μακάρι,αν έχουμε απάντηση,να με βγάζει λάθος.Για την ιστορία πάντως κι εγώ θα στράβωνα,αν δε με καλούσαν στο after,αλλά μάλλον δε θα το κρατούσα.
#5 Ο Αστακός μου άρεσε πολύ, και ο Κυνόδοντας είναι οπωσδήποτε ταινία ξεχωριστή που σε κάνει να σκεφτείς.Αλλά για το ότι δεν μοιάζει με άλλη δεν είμαι τόσο σίγουρη...Πολλοί εχουν επισημάνει την φοβερή ομοιότητα της ιστορίας (αλλά και ορισμένων σκηνών)με το "Κάστρο της Αγνότητας" (Μεξικό, 1973): http://www.myfilm.gr/8661που με τη σειρά της βασίστηκε σε μυθιστόρημα (La Carcajada del Gato, Μεξικό, 1964) που με τη σειρά της βασίστηκε σε αληθινό, ανατριχιαστικό περιστατικό που αποκαλύφθηκε το 1959, επίσης στο Mεξικό (http://necropsiadeley.blogspot.gr/2014/06/el-hombre-que-secuestro-su-familia-para.html)[Για το μυθιστόρημα και tην αληθινή ιστορία δυστυχώς δεν υπάρχουν επαρκείς πηγές παρά μόνο στα ισπανικά. Για την ταινία υπάρχουν και στα αγγλικά, ενώ βρίσκεται ολόκληρη στο Youtube: https://www.youtube.com/watch?v=eIPKAQJvFoE]
Iris όλοι στην τέχνη από κάπου έχουν επηρεαστεί, κάπου έχουν πατήσει, είναι ορισμός στην τέχνη κάθε είδους. Αυτό δεν μειώνει την δουλειά κανενός, ιδιαιτέρως αν το πράγμα το πας παρακάτω και ο Λάνθιμος έχει δημιουργήσει ρεύμα, έχει κάνει δικιά του σχολή, το έχει αναγάγει σε επιστήμη.Είχα ακούσει για την ταινία που λες από αυτούς που τον επέκριναν αρχικά, οι οποίοι τώρα, εννοώ μετά την αναγνώριση από Αγγλία και Χόλλυγουντ, τα ανασύρουν σιγά σιγά, ευτυχώς.
Το στιλ του ούτως ή άλλως είναι ιδιαίτερο, Κάστωρ, και είναι βέβαιο ότι το τελικό αποτέλεσμα έχει την δική του ξεχωριστή αξία σε κάθε περίπτωση.Πάνω απ' όλα, δε με χαλάει καθόλου η ιδέα να επηρεάστηκε από κάτι. Είναι γνωστό το θέμα με την παρθενογένεση κλπ. Αλλά με χαλάει λίγο όταν μία επιρροή είναι σαφής και ευδιάκριτη, και δεν αναφέρεται πουθενά - όταν αποσιωπάται μια σημαντική πηγή έμπνευσης δίνεται η αίσθηση ότι θέλει κανείς τα εύσημα για το σύνολο της ιδέας, και όχι μόνο για τη δική του ανάγνωση, που φυσικά (μπορεί να) έχει τεράστια αξία από μόνη της, και μεγαλύτερη από το πρωτότυπο συχνά.Να πω ότι αντίστοιχα "δάνεια" έχουν εντοπιστεί πχ. σε έργα τεράστιων μουσικών, επιπέδου Zeppelin, Purple*, Metallica κλπ. Αυτό δεν τους κάνει λιγότερο κορυφαίους στο είδος τους, μιλάμε για γίγαντες - αλλά είναι λιγάκι απογοητευτικό ως συμπεριφορά.* Χαρακτηριστική περίπτωση: Child in Time / Bombay Calling
Iris, Δεν μπορούμε να απαντήσουμε εμείς για αυτό, δεν έχουμε στοιχεία, αλλά και καμία διαμαρτυρία από αυτόν που έχει τα δικαιώματα της ταινίας.Επομένως είναι σημαντικό να αποφασίσουμε που θα εστιάσουμε. Εγώ είμαι θεατής και βλέπω αριστουργήματα, που εξελίσσονται ραγδαία. Παραδείγματα που αποτέλεσαν πηγή έμπνευσης έχω να αναφέρω κι εγώ πολλά, ιδιαιτέρως στην ζωγραφική.