Στο σημερινό «Α μπα»: ρομαντική βόμβα Ναπάλμ

Στο σημερινό «Α μπα»: ρομαντική βόμβα Ναπάλμ Facebook Twitter
50

 

__________________
1.


Αγαπητή Α μπα,
είμαι με ένα παιδι εδώ και καμποσο καιρό. Όλα πηγαίνουν μια χαρά, περνάμε πολύ ωραία και υπάρχει αυτή η ωραία αίσθηση της συντροφικότητας, έρωτα, αγάπης και της ισορροπίας που έψαχνα καιρο. Το θέμα μου είναι ότι διαφωνούμε στον τομέα της θρησκείας. Εγώ είμαι ένα άτομο που δεν πιστεύει στον Θεό ενώ εκείνος είναι Χριστιανός. Θα νηστέψει καθε Τετάρτη και Παρασκευή, θα πάει εκκλησία την Κυριακή και γενικά το σπίτι του είναι γεμάτο εικόνες. Όλο αυτό με τη θρησκεία προέρχεται από τους γονείς οι οποίοι είναι hardcore Χριστιανοί και οι οποίοι προφανώς δεν ξέρουν οτι εγω δεν πιστεύω γιατι δε θα με άφηναν με τπτ να ξανακοιμηθώ σπίτι τους με το αγόρι μου. Δεν ξερω πως να το διαχειριστώ όλο αυτό βρε α μπα. Από τη μια αυτός δεν προσπαθεί να μου αλλάξει τα πιστεύω και αποδέχεται τη διαφορετική αποψή μου παρόλο που τη θεωρεί λάθος. Εγώ γιατί δεν μπορώ να κάνω το ίδιο?? Γιατί εκνευρίζομαι όταν μου λέει οτι θα πάει εκκλησία τις Κυριακές και γενικά οταν κανει κατι θρησκευτικό? Πως γίνεται να προσπαθώ πχ να τον πείσω οτι πρέπει να σεβόμαστε τις απόψεις του άλλου σε θέματα όπως πχ η ομοφυλοφιλία και να μου ανάβουν τα λαμπάκια όταν νήστευε τη Μεγάλη Εβδομάδα από το σεξ? Μήπως απλά τρώγομαι με τα ρούχα μου?

Υ.Γ. τους γονείς πως τους αντιμετωπίζεις σε τετοιες περιτώσεις?? να το παίξω διπλωματικά?? αλλά δε θελω να λέω και ψέμματα για τα πιστεύω μου.

Οι φανατικοί Χριστιανοί επιτρέπουν στο κορίτσι του γιου τους να κοιμάται μαζί του, στο σπίτι τους, χωρίς να υπάρχει καν υπόσχεση γάμου; Αυτά δεν τα επιτρέπουν ούτε οι γιαλαντζί. Μήπως σε έχουν παντρέψει στον ύπνο σου και δεν το έχεις καταλάβει; Κάτι δεν μου πάει καλά εδώ.


Για την ερώτηση, αυτός δεν ασχολείται με τις απόψεις σου γιατί τις θεωρεί τελειωμένη υπόθεση, κι εσύ ασχολείσαι γιατί πιστεύεις ότι υπάρχει περίπτωση να γίνει ένα ΘΑΥΜΑ και να καταλάβει ότι έχει άδικο κι έχεις δίκιο.


Η αίσθηση της συντροφικότητας είναι ωραία, αλλά υπάρχει επειδή την έψαχνες εδώ και καιρό. Αν διαφέρετε τόσο πολύ σε αυτό το θέμα, διαφέρετε πάρα πολύ. Αργά ή γρήγορα θα φανεί η απόσταση, και κυρίως θα φανεί αν πραγματικά «δέχεται την διαφορετική σου άποψη» ή όχι, και τότε θα δείτε και οι δύο πόσα απίδια βάζει ο σάκος.


ΥΓ. Οι γονείς του δεν σε απασχολούν εκτός κι αν σκοπεύεις να τον παντρευτείς. Μη δημιουργείς προβλήματα εκεί που δεν χρειάζεται, τα πιστεύω σου δεν είναι απαραίτητο να είναι γνωστά σε όσους γνωρίζεις στη ζωή σου.

__________________
2.


αν υπάρχει πιθανότητα κάποιος μετά από μακροχρόνια τακτική χρήση (περί τα 15-20 τσιγαριλίκια την μέρα επί 12 χρόνια μαριχουάνας και σκαγκ) και αφού το έχει πλέον κόψει εντελώς εδώ και 2 χρόνια να εμφανίσει νοσήματα νοητικά η ψυχικά?- Αντουανετα

Αυτή η ερώτηση είναι για γιατρό. Όμως, δεν καταλαβαίνω πώς γίνεται το 2016 να υπάρχει ακόμα νέος κόσμος που δεν έχει καταλάβει ακόμα τι είναι το ίντερνετ και πόσες χρήσεις έχει.


Ας κάνω την αρχή από το σάιτ του ΟΚΑΝΑ.

«Από την κλινική πείρα έχει φανεί ότι σε νεαρά άτομα με ιδιοσυστασιακή προδιάθεση στην ψυχική διαταραχή, η χρήση της κάνναβης μπορεί να αποτελέσει εκλυτικό παράγοντα στην εκδήλωση ψυχωσικών επεισοδίων, καθώς και αυξημένο κίνδυνο υποτροπής της ψυχικής διαταραχής μετά την αποδρομή του επεισοδίου.»


Από το iatronet
 

«Η χρήση της κάνναβης μπορεί να προκαλέσει ψυχικές διαταραχές που προσομοιάζουν με τις πρωτογενείς ψυχικές διαταραχές όπως οι αγχώδεις, οι συναισθηματικές ή οι ψυχωτικές διαταραχές. Στη διαφορική διάγνωση μεταξύ των ψυχικών διαταραχών που προκαλούνται από τη χρήση της κάνναβης και των πρωτογενών ψυχικών διαταραχών ο κλινικός λαμβάνει υπόψη, εκτός από τα απαραίτητα τεκμήρια για χρήση της ουσίας, τη χρονική σχέση ανάμεσα στην έναρξη και τη λήξη της χρήσης και την έναρξη και τη λήξη των ψυχιατρικών συμπτωμάτων.


Θα πρέπει ακόμα να σημειωθεί ότι τίθεται πάντα το ερώτημα κατά πόσον η χρήση της κάνναβης συμμετέχει στην εκδήλωση των ψυχικών διαταραχών ως πρωτογενής αιτιολογικός παράγων ή ως εκλυτικός επί προϋπάρχουσας ευάλωτης προσωπικότητας, ψυχοπαθολογικής επιρρέπειας ή λανθάνουσας ψυχικής διαταραχής.»

__________________
3.


Τον Ιουλη θα γινω 19 και εχω μια πολυ αγαπημενη ξαδελφη στα -που ειναι 21 ετων- με την οποια επικοινωνουμε πολυ και συχνα. Γενικα ειναι σκεπτομενο ατομο, εχει κριση και φανατσια παρολο που δεν διαβαβζει ποτε βιβλια ή εφημεριδες η΄ενημερωνεται-ή αν το κανει, το κανει σπανια- Ακουει ομως ψαγμενη μουσικηκαι της αρεσει ο κινηματογρφαος. Παρατηρω οτι παρολο που ειναι ανοιχτομυαλη και φιλελευθερη αναπαραγει κατι στερεοτυπα, που ειναι οχι μονο ξεπερασμενα αλλα και καπως παραλογα. Για παραδειγμα θεωρει οτι στην πραγματικη της ζωη δεν χρειαζεται ο φεμινισμος γιατι δεν το αντιμετωπιζει σχεδον ποτε και οτι ολοι οι γκει ειναι αγιοι ανθρωποι, γλυκουληδες, ευγενικοι και με ωραιο στυλ. Οταν της λεω την αποψη -μενουμε μακρια αρα μιαλμε μεσω φβ- νομιζω ακουγομαι σα μαμα ή δασκαλα της γαιτι αυτη το απιρνει παντα στραβα και μπορει να μην μου ξαναστειλει για μια βδομαδα μηνυμα. Δεν ξερω αν παρξεηγειται αλλα διεσθανομαι οτι ξενερωνει. Δε ξερω πως να θετω την αποψη μου, και ειδικα οταν οι αποψιες των αλλων ειναι ακνευριστικες και ηλιθιες και απλα δε στεκουν χωρις να γινομαι προσβλητικη ισως?!? Ειδικα μεσω φβ. Σκεφτηκα να βαλω φατσουλες αλλα δεν το κανω ποτε οπε ισως να ειναι χειροτερο. Τι προτεινεις;;- Potterhead

Με μερικούς δεν μπορείς να κερδίσεις ό,τι και να πεις, και αν πρόκειται για άτομο που δεν διαβάζει ποτέ τίποτα, δεν μπορείς να αντικαταστήσεις αυτά τα κενά με κουβέντα, κι ας έχεις τη ρητορική δεινότητα του Ομπάμα.


Σε αυτές τις περιπτώσεις προτείνω τα gif ή τα meme. Έχει δουλίτσα για σένα, αλλά έτσι τουλάχιστον θα διασκεδάσεις.
Ας πούμε, σου λέει «ο φεμινισμός δεν χρειάζεται.» Απάντηση:


__________________
4.


Εστω οτι ειχες δεσμο με καποιον ο οποιος ασχολιοταν με τη συγγραφη μυθιστορηματων/ ποιηματων κλπ - και ενιοτε αντλουσε έμπνευση για τις ιστοριες του απο στιγμες σας ή συναισθηματα που ετρεφε για το προσωπο σου. Εαν χωριζατε και γνωριζες οτι συνεχιζει να γραφει για σενα, θα τα διαβαζες; Θα αγοραζες πχ το βιβλιο ή θα εμπαινες στο ιστολογιο του; Εαν ναι ή οχι, γιατι;- Τιτος κατρικιος

Εννοείται! Δεν μπορώ να φανταστώ ούτε έναν λόγο για να μην το κάνει κανείς. Είναι εντελώς ανώδυνο, γιατί γίνεται από μακριά, και αν είναι επώδυνο, ο άλλος δεν το μαθαίνει. Ιδανικά μπορεί να γίνει καταπληκτική πηγή διασκέδασης για την παρέα, με αναπαραστάσεις, σκετς και άλλες περφόρμανσες.

__________________
5.


Ειμαι 18 ετων, και για να περναω την ωρα μου χαλαρα και ευχαριστα εχω τρια χομπι. Διαβαζω περιοδικα μοδας και κουτσομπολιου, βλεπω ελληνικες σειρες(απο Απαραδεκτους και Κων/νου κ Ελενης, μεχρι Παρα Πεντε και Τρελλη οικογενεια) και διαβαζω βιβλια ολων των ειδων. Επισης μου αρεσει το θεατρο το οποιο θα αριχσω σε λιγακι να σπουδαζω παραλληλα με την σχολη μου. Μου αρεσει ενας ανδρας 22 ετων ο οποιος πιστευει οτι τα περιοδικα και οτιδηποτε δεν προσφερει στον ανθρωπο γνωσεις ουσιαστικες και παιδευτικες ειναι ανοητο και για απαιδευτους. Ειναι ηθοποιος αλλα εχει και δικη του θεατρικη σκηνη και ανεβαζει παντα εξαιρετικα ποιοτικες παραστασεις που γραφει ο ιδιος και παντα κανουν παταγο.Δε βρισκεις να κατεις καθε φορα! θελω να ειμαι μαζι του και επαγγελαμτικα και ερωτικα λλα φοβαμαι οτι αν μαθει τα ενδιαφεροντα που εχω στον ελευθερο χρονο μου θα ξενερωσει και απλα θα με εχει στην πλακα. Και δεν θα με εμπσιτευεται για δουλεια ειδικα. Δε θελω να σταματησω να τα κανω γαιτι με χαλαρωνουν. Και δεν ξερω αν μπορω να ειμαι παντα μονη μου. Μοροει να στο μεσημεριανο να βλεπω Εθνικη Ελλαδος και πριν κοιμηθω Σαββατογεννημενες. Σιγουρα αν ερθουμε πιο κοντα θα το δει. Δεν ξερω πως να φερθω.. Εσυ τι λες πως πρεπει να κανω;;- μαρακι

Πάρε το Πόλεμος και Ειρήνη και κρύβε μέσα του τα κουτσομπολίστικα. Για τις σειρές προτείνω να τις βλέπεις σε λάπτοπ και ακουστικά με πρόχειρο ανοιχτό παράθυρο τα άπαντα του Μπέργκμαν. Για τα βιβλία «όλων των ειδών» προτείνω e-reader, είναι πρώτο καμουφλάζ. Είναι τόσο καλό καμουφλάζ, που όταν διαβάζω κάτι κουλτουριάρικο, εκνευρίζομαι που δεν μπορεί να δει κανείς το εξώφυλλο. Αν πάνε καλά τα πράγματα και ξεκινήσει το φλερτ, πες του ότι ασχολείσαι με την ποπ κουλτούρα γιατί ετοιμάζεις ένα πρότζεκτ, μια περφόρμανς ίσως (κάτι έχω σήμερα με τις περφόρμανσες), που φυσικά δεν θέλεις να συζητήσεις ακόμα.

__________________
6.


Α μπα μου, γιατι τρωμε κολλημα με τους ανεκπληρωτους ερωτες μας;- Μαρια

Ακριβώς επειδή είναι ανεκπλήρωτοι, συμπληρώνουμε την ιστορία με το μυαλό μας, και το μυαλό μας τα φτιάχνει και τα διορθώνει και τα αλλάζει όπως συμφέρει. Είναι λιγομίλητος επειδή είναι σοφός, τον απολύουν συνέχεια επειδή δεν συμβιβάζεται, κουτσομπολεύει τους φίλους του επειδή απλώς είναι καλύτερος από αυτούς, είναι τσιγκούνης επειδή... όχι, δεν είναι τσιγκούνης. Με τον τέλειο άνθρωπο είναι φυσικό να φάμε κόλλημα.


Το κόλλημα με ανεκπλήρωτο έρωτα δείχνει τα πάντα γι'αυτόν που τον παθαίνει, και απολύτως τίποτα για το άτομο του ενδιαφέροντός του.

__________________
7.


Ξαναστελνω αναδιατυπωνοντας τις αποριες μου γιατι περασαν μηνες - χωρίς να πιστευω οτι θα απαντήσεις. (Αλλωστε θα συνεχίσω να σε διαβάζω καθημερινά). Το status μου: 36 χρονών, σταθερή δουλειά, οικονομικα το κατιτις παραπανω, κοινωνική, με φίλους αληθινούς και άλλους όχι τόσο, με ταξίδια, εξόδους, μόρφωση, την εμφάνιση την παλευω, με όνειρα, αισιοδοξία, κύρος στην πόλη μου, δραστηριότητες, οικογενεια που στηριζει κτλ κτλ Όλα καλά αλλά με εναν διαλυμένο αρραβώνα απο εναν ανθρωπο φιλότιμο, ηθικό με τον οποίο σε επίπεδο προσωπικό κυλούσαν όλα όμορφα. Οι λόγοι χωρισμου: 1. Εθισμός στο ιντερνετικό στοίχημα (το σταμάτησα με τη μια- του είχα πει οτι αν συνεχισει και το αντιληφθω την ίδια μέρα θα φύγω. Τοξανακανε για καιρο, το πηρα χαμπαρι και την ιδια στιγμη έφυγα. με βαρύ ιστορικό πολλών χιλιάδων ευρώ χαμένων σε 5 μέρες) 2α.Εξάρτηση απο μαμά που καθορίζει τα παντα χωρίς να το παιρνει κανείς χαμπαρι μεσα στο σπίτι 2β Εξάρτηση από αδερφή της οποίας ο πρώην μου μεγάλωσε τα 3 παιδιά αν και υπάρχει άντρας υγιής και αρτιμελής και παράλληλα πανέξυπνος!
Απορία 1η: ποιό είναι χειροτερο το 1 ή το 2? Απορία 2η:υπήρχε σωτηρία? Απορία 3η:του πρότεινα απεξάρτηση, δέχτηκε αλλά αρνήθηκαν οι δικοί του και χάλασε εντελώς το πράγμα, χωρίσαμε βίαια γιατί όλοι έμαθαν τον πραγματικό λόγο παρά τις φιλότιμες προσπάθειες τους να μην το μάθει κανείς και να με σπιλώσουν με αισχρά ψευδή στην τοπική κοινωνία, με στήριξαν όλοι, φίλοι, οικογένεια, γνωστοί, ψυχολόγος με χίλιους δυο τρόπους, παράπονο δεν έχω... Αλλά εγώ ακόμη τον αγαπώ και τον συγχωρώ και τον σκέφτομαι διαρκώς. Δε θέλω να παψω να τον αγαπώ γιατί θα είναι σα να ακυρωνω την τοτε επιλογή μου και να αρνούμαι όλα όσα μου πρόσφερε. Αλλά δε γίνεται τίποτα καθώς αρνήθηκε οποιαδήποτε ευθεία επικοινωνία μαζί μου, κρατά μόνο μια άτυπη επαφη μαζί μου μέσω facebook πασπαλισμενη με μπολικο θυμό, θλίψη και απογοήτευση, την οποία και γω συντηρω μηνες τωρα και όλο αυτό δε βγάζει πουθενά - αν και ξέρω και νιώθω βέβαιη οτι κι αυτός δεν με έχει ξεχάσει και έχει μετανιωσει- ολες του οι κινήσεις αυτό δείχνουν- αλλά ο εγωισμός και η επιρροή απο την οικογένεια του δε θα τον αφήσουν ποτε να γυρίσει πίσω- η λογική μου αρνείται οποιοδήποτε πισωγύρισμα έτσι η αλλιως, αλλά η καρδιά περιμένει κάτι που δε θα γίνει ποτέ. Οποτε η απορία είναι πως ξεαγαπας κάποιον αφού αν συνεχίσεις να αγαπάς μένεις κολλημένος στα παλιά. Απορία 4η: είναι ηλίθιο να θέλω και να επιδιώκω έστω και φιλικά μονο να τον βοηθησω και να του ανοίξω τα μάτια σχετικα με την εκμετάλλευση στην οποία τον υποβάλλουν για να καταλάβει ποσο ευνουχισμένος είναι απο το περιβάλλον του και ποσο καταδικαστικό είναι αυτό για το μέλλον του και για όποια αλλη σχέση επιχειρήσει να κάνει αργότερα; (μεταξύ μας τις απαντήσεις νομιζω τις ξέρω αλλά κάπου χάνω ενα λεπτο καθοριστικό σημείο που τα ξεδιαλύνει όλα και φυσικά δεν πιστεύω ότι θα βρω χώρο στις απαντήσεις σου αλλά καθότι αθεράπευτα ρομαντική ελπίζω πως ναι... Η λογική και η καρδιά βλέπεις που λέω και πιο πάνω). Thanks ούτως η άλλως!

Νομίζω ότι δεν ολοκλήρωσες την προσπάθεια που έκανες με τον ψυχολόγο σου, και ότι είναι απολύτως κρίσιμο να ξαναπάς. Χάνεις το χρόνο σου. Χάνεις τον χρόνο σου με ονειροφαντασίες και διαστρεβλωμένη πραγματικότητα που σε κρατάει πίσω, με τεχνητά εμπόδια περί ευθύνης που σε σκαλώνουν ακόμη περισσότερο, και μοιάζει σα να το κάνεις εσκεμμένα για να μην προχωρήσεις μπροστά.


Το λεπτό σημείο που λες πράγματι υπάρχει (ας το πούμε λεπτό, γιατί είναι βόμβα αυτοκαταστροφής) είναι η φράση:


«Δε θέλω να πάψω να τον αγαπώ γιατί θα είναι σα να ακυρώνω την τότε επιλογή μου και να αρνούμαι όλα όσα μου πρόσφερε.»


Το γεγονός ότι το έγραψες με πλήρη συνείδηση και δεν καταλαβαίνεις το κακό που κάνεις στον εαυτό σου με κάνει να πιστεύω ότι άφησες μισοτελειωμένες δουλειές στη θεραπεία σου, και έχεις να κάνεις πολλές ουσιαστικές κουβέντες ακόμα.


Ρωτάς πώς θα ξεαγαπήσεις κάποιον; Μα, μόνη σου λες ότι ΔΕΝ ΘΕΛΕΙΣ να σταματήσεις να τον αγαπάς. Όσο δεν θέλεις, δεν θα το κάνεις, γιατί είναι πολύ πιο εύκολο να παραμείνει κανείς στα ίδια, όσο άσχημα και να είναι, αν έχει σοβαρό κίνητρο. Συνήθως ο κόσμος μένει στα γνωστά, όσο χάλια κι αν είναι, γιατί φοβάται τα χειρότερα. Εσύ νομίζω ότι έχεις κι άλλο λόγο (ενώ βλέπεις τα προβλήματα, που είναι ένα κατεβατό, μόνο ένα από αυτά αρκεί για να λήξει μια σχέση). Τον εγωισμό σου. Επιμένεις γιατί νομίζεις ότι αν εγκαταλείψεις τώρα, θα είναι σαν να παραδέχεσαι ότι έκανες λάθος.


Δεν ξέρω ποιος είναι ο μηχανισμός που σε έχει κάνει να πιστεύεις ότι πάνω από όλα, το σημαντικό είναι να έχεις δίκιο, ή, σε έχει πείσει ότι ο πετυχημένος άνθρωπος είναι αλάνθαστος, ή ότι όποιος χωρίζει είναι αποτυχημένος, και το «κύρος» που αναφέρεις στην αρχή, είναι κάτι που σε απασχολεί πάρα πολύ και είναι κάτι με το οποίο έχεις ανάγκη να ταυτίζεσαι.


Δεν γίνεται να αρνηθείς εκ των υστέρων όλα όσα σου πρόσφερε. Δεν γίνεται να κάνεις λάθος στο μέλλον. Υποθέτω ότι ξεκίνησες τη σχέση γιατί περνούσες καλά. Υποθέτω ότι συνέχισες επειδή δεχόσουν αυτά που σου πρόσφερε. Δεν είσαι Θεός για να μπορείς να ακυρώσεις τώρα όσα έγιναν στο παρελθόν. Ούτε καν εσύ δεν μπορείς να ξαναγράψεις αυτά που έγιναν στη ζωή σου. Αυτά που έγιναν είναι σα να τα έκανε κάποιος άλλος – και κατά κάποιο τρόπο, κάποιος άλλος τα έκανε. Μπορείς να πεις ότι τότε δεν είδες κάτι που θα έπρεπε να είχες δει, και αυτό μπορείς τώρα να αναγνωρίσεις ως λάθος. Αυτό δεν αλλάζει το πώς ένιωθες τότε. Το μόνο που προσφέρει είναι γνώση για το παρόν, οπότε και για το μέλλον σου. Αν δεν κάνεις τώρα την κίνηση, σκέψου τι θα μετανιώνεις σε δέκα χρόνια από τώρα, και αποφάσισε τι σου φαίνεται καλύτερο (ή χειρότερο).

50

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

20 σχόλια
#7Συμφωνώ απολύτως με την Α μπα και θέλω να τονίσω ότι το κύρος και η προσωπική ευτυχία δεν είναι απαραίτητα εξαρτώμενες μεταβλητές. Μπορεί και να είναι, μπορεί και όχι.Το πρόβλημα αρχίζει, όμως, όταν πρέπει να είναι.
Νο 7 Η αλλιώς 36χρονη με το κατιτίς Κ το πρεστιζ, ελκύεις συγκεκριμένους χαρακτήρες Κ όταν Κ αυτοί οι χαρακτήρες έχουν το κατιτίς τους (χιλιάδες ευρώ για να χάνουν σε πενθημερους μαραθωνιους ιντερνετικου στοιχιαματος) έχε υποψη σου ότι Είναι αδύναμοι χαρακτήρες που ελκονται από ισχυρούς. Μόνο που ενώ εσύ, κατά τη γνώμη μου τον αγαπάς γιατί τον θεωρείς ισοτημο (είπαμε, έχει κατιτίς) Κ βλέπεις Κ τη λατρεία στα μάτια του γιατί σε θαυμάζει. Μέσω αυτού του μηχανισμού, νιώθεις επιβεβαίωση της ανώτερης εικόνας που ήδη έχεις για τον εαυτό σου. Ως εκεί όλα καλά. Μόνο που Ο αγαπημένος σου έχει Κ Κανά δυο Άλλες ισχυρές που λατρεύει.. έδω τα χαλάμε λιγο.. Κ καπελωμενος από τις τοσσες ισχυρές, το ρίχνει στο τζόγο, γιατί κάθε φορά που κερδιΕι νιώθει μάγκας Κ αυτός... πάει, χάλασε τελείως.. Μετά χωρισατε Κ τον έβγαλες τζογαδόρο Κ αποφάσισαν οι ισχυρές να βάλουν τα πράγματα στη θέση τους Κ τον ξεκωψαν απ το ψώνιο (εσένα). Βρε Αγάπη μου γλυκιά, μακάρι να είχα την ευγενική προσέγγιση της Rosa nera, να,σου πω πως δεν.πειράζει... Εγώ θα σου πω να φύγεις χτες... Κ να κάνεις τη δουλειά με τον ψυχολόγο, όπως λέει η Λένα, αλλά για να δεις ποια είναι τα δικά σου χαρακτηριστικά που ελκύουν χαρακτήρες με χαμηλή αυτοεκτίμηση... Δεν θα σε κάνει ευτυχισμένη κανένας τέτοιος Κ αν σου αρέσει η αντανάκλαση σου στα μάτια τους, πρέπει να το λύσεις γιατί σε πάει πίσω.
#7 - Δηλαδή πόσα άλλα ελαττώματα πρέπει να έχει κάποιος ώστε να τον διαγράψεις από το σύστημά σου; Δεν έχει να σου προσφέρει τίποτα η σχέση με έναν τέτοιον άνθρωπο.
# 7 Απαντάς επί της ουσίας μόνης σου στο ερώτημα σου. Η ερώτηση σου, αν είναι χάλια η εξάρτηση από τον τζόγο και ο εγκλωβισμός του στο οικογενειακό περιβάλλον, είναι ρητορική....το καταλαβαίνεις νομίζω.Χώρισες γιατί αυτά που αναφέρεις είναι πολύ σοβαρές εξαρτήσεις, που εγγυώνται μια δυστυχισμένη ζωή, από την οποία ήδη πήρες γεύση...Δυστυχισμένη ζωή, τουλάχιστον για σένα, αφού δεν μπόρεσες να αποδεχθείς την κατάσταση και χώρισες.Αλλά δεν αντέχεις και να μείνεις μόνη σου. Ούτε το κοινωνικό βάρος, που σηκώνουν οι γυναίκες της ηλικίας σου, δηλαδή ότι αν θέλουν αυτές μπορούν να αλλάξουν τον άντρα, κατά πως θέλουν.... δηλαδή η διάπλαση των παίδων κι άλλη δουλειά δεν είχαν οι γυναίκες..... Νομίζω ότι έχεις πάθει το σοκ, που παθαίνουμε όλοι, όταν συνειδητοποιούμε ότι στην πραγματική τους διάσταση, κάποιοι άνθρωποι που επενδύσαμε, ήταν καταστροφικοί για εμάς.Δεν είναι όμως έτσι, γιατί ο χρόνος δεν αποτιμάται όταν τον ζείς, παρά μόνο μετά....Δεν έχει νόημα να μετανιώνεις, όχι γιατί είμαστε αλάνθαστοι, αλλά γιατί είναι υποκρισία να να ακυρώνεις κάτι που έζησες, εκ των υστέρων. Άλλο να μαθαίνεις από τις εμπειρίες σου.Πιστεύω ότι σε έχει καταβάλλει το άγχος της ηλικίας σου (30 κάτι με 40 κάτι οι περισσότερες γυναίκες την ακούνε στερεοφωνικά....) ενώ επί της ουσίας δεν θέλεις πραγματικά να ξαναμπλέξεις με αυτόν τον άνθρωπο
#1 Έχεις μια καλά κρυμμένη συντηρητική πλευρά ,η οποία είναι εκπεφρασμένη μέσω αυτής της σχέσης.Όταν θα αρχίσει να σε ενοχλεί επί του πραγματικού,θα τελειώσει και η σχέση σου.
#7 Αγαπητή φίλη.Μην πάψεις να τον αγαπάς .Εκεί κόλλησες;Ξέρεις πόσους ανθρώπους αγαπάμε ενώ δεν θα έπρεπε;Τυραννικούς γονείς, αδέρφια,φίλους.Προχώρησε όμως παρακάτω.Η αγάπη σου προς αυτόν είναι μία πολύ ωραία δικαιολογία που χρησιμοποιεί ο εαυτός σου για να σε βασανίζει και να σε κρατά πισω.Πώς σου φαίνεται η εξήγηση; Εμάς εδώ περιμένεις να αποφανθούμε ότι αυτός είναι αυτό ή εκείνο;Είναι διάφορα,υπήρξε ένα κομμάτι της ζωής σου,γι αυτό τον αγαπάς και θα τον αγαπάς ίσως και στο μέλλον,δεν διαγράφουμε ανθρώπους πατώντας κουμπιά. Έκανε λάθη,μετάνιωσε,δεν μπορείς να επέμβεις να τον αλλάξεις.Δεν θες έναν διπλά και τριδιπλα εξαρτημένο άτομο,εκτός αν όντως αυτό θες.Εγώ δεν πρόκειται να σε κρίνω.Αν τον θες,επανασυνδέσου, σε περιμένει.Δεν πρόκειται να αλλάξει όμως,να το έχεις υπ όψιν σου.Αυτά τα λέμε στον εαυτό μας,όταν τα λέμε,γιατί μας αρέσει να μας λέμε παραμύθια.Επίσης,τα λέμε στον εαυτό μας,γιατί χρειάζεται χρόνος και κυρίως ενέργεια για να βγούμε από μία σχέση και να πάμε παρακάτω.Όλοι μας.Αρνείσαι να δεις κάποια πράγματα που σε αφορούν και σένα ίσως.Εγώ ,ξαναγράφω,δεν σε κρίνω. Αν θες να σκέφτεσαι ότι τον αγαπάς ακόμα,καλώς.Σκέψου όμως επισης,για πόσο καιρό ακόμα,τι κερδίζεις και τι κέρδισες από αυτή την ιστορία και κυρίως,το ερώτημα πέλεκυς,γιατί εσύ ,οπως περιγράφεις τον εαυτό σου, ερωτεύτηκες αυτόν,μ αυτά τα χαρακτηριστικά,τότε.Σε περιμένει δουλίτσα,μην την τρέμεις,θα εξελιχθείς μέσω αυτής. Ποτέ, τίποτα δεν είναι τόσο αθώο όσο φαίνεται και δη μια ερωτική έλξη διαρκείας.Συλλογίσου επ αυτού.Ο εαυτός σου ήξερε τι διάλεγε. Τίποτα δεν σ εμποδίζει να αποπειραθείς νέα ,καλύτερη σχέση,έχοντας επεξεργαστεί τα τρέχοντα, αγαπώντας και λίγο τον πρώην.Καλή συνέχεια.
#5: Μόλις γνωριστείτε καλύτερα πάρ' τον α λα μπρατσέτα και δείτε σερί καμιά 10αριά επεισόδια από τους "Δύο ξένους". Δε μπορεί κοτζάμ Μαρκοράς να μην ήξερε τι έκανε!! (Μόνο σε μένα θύμισε αυτό το σίριαλ ετούτη η ιστορία; Σε βλέπω για τρολ αγαπητό 5 με μόνο ειλικρινές σημείο το ότι σου αρέσουν οι ελληνικές τηλεοπτικές σειρές)
#7, Άσε το "κύρος" και το πρεστίζ στην πόλη σου, μην τσινάς στη λογική κι ουδέτερη υπόδειξη της στήλης, και σκέψου ότι είναι δύναμη μυαλού και χαρακτήρα ν' αντιλαμβάνεσαι αλλά και να παραδέχεσαι ότι κάπου έκανες λάθος και να συνεχίζεις την πορεία σου πιο συνειδητοποιημένη για τον εαυτό σου, και βεβαίως το περιβάλλον σου, από πριν.
#1, Εγώ νομίζω 3 πράγματα: α. Να είσαι ανοιχτή και με τους γονείς για το τι (δεν) πιστεύεις, β. Μήπως η σχέση σου (αλλά κι οι γονείς του) ελπίζει, χωρίς να στο δηλώνει, προσεύχεται για σένα, ότι κάποτε κοντά τους θα δεις το φως το αληθινό και θα σε φέρουν και σένα στο δρόμο του Θεού, οπότε επιτελούν και θεάρεστο έργο; γ. Αυτή η σχέση δεν έχει προοπτική, αν ένας απ' τους δύο δεν αλλάξει...
5. Α μπα μου, ελπίζω να είναι ειρωνική η απάντηση σου και να μην προτρέπεις τη κοπέλα να υποδυθεί κάποια άλλη. Έλεος πια μ αυτή τη μάστιγα της υψηλής διανόησης. Πρέπει επιτέλους να καταλάβουμε τη σημαντικότητα της ελαφρότητας, του χαλαρού, της ψυχαγωγίας στην πιο απλή μορφή της. Κάθε πράγμα έχει τον τόπο και το χρόνο του. Δηλαδή γυρνάω από τη δουλειά, δε θέλω να δω ούτε το ντοκιμαντέρ της κρατικής τηλεόρασης για τα αλιευτικά δικαιώματα της κουβάς(!), ούτε τις ειδήσεις γιατί δε θέλω να ψυχοπλακωθώ, κι αυτό δε με κάνει ούτε χαζό άνθρωπο, ούτε πνευματικά κατώτερο που δεν έβαλα Μπέργκμαν με το φαΐ, με κάνει άνθρωπο κουρασμένο μετά τη δουλειά. Τέλος, θα υπερασπιζόμουν την αγάπη μου για τους Απαράδεκτους ακόμα και σε συζήτηση με πρύτανη πανεπιστήμιου!
True story: ημουν στα πατώματα για ένα χωρισμό. διάβαζα τον αγαπημένο μου ποιητή και βίωνα ολοκληρωτικά το δράμα. Μ' επισκέφθηκε ο κολλητός μου με δώρα ανακούφισης του πόνου: Κουτσομπολίστικα περιοδικά και σοκολάτες.... Ακόμη πιστεύω ότι ο συνδυασμός ανέβασε εκπληκτικά τα επίπεδα σεροτονίνης μου :D :D :D (Μεγάλη απώλεια και οι έγκυρες ειδήσεις του STAR!)
5. Κορίτσια,κορίτσια,κορίτσια!Αυτές οι δυσκοίλιες υπάρξεις δεν έχουν θέση στη ζωή μας!Τα περιοδικά είναι για απαίδευτους και το λεει ο πεπαιδευμένος 22άχρονος?Το οτι δεν πεφτει καρφίτσα στις παραστάσεις του δεν πρέπει να σε ψαρώνει.Το ίδιο συμβαίνει και στο Δελφινάριο.Κάποιος που χρησημοποιεί τον όρο ''απαίδευτοι'' είναι νούμερο.Απλά.Μην του δίνεις σημασιά ,παροτι φαινεται να την ζητάει τοσο απεγνωσμένα.Υ.Γ.Μην ξεχνάτε και τα χαμμενα διαμάντια της ελληνικής τηλεόρασης οι νεότεροι.Οι τρεις χάριτες ,η ντόλτσε βίτα και το δις εξαμαρτείν ειναι μέρος της κληρονομιάς μας.
#1Η άποψή του για τους ομοφυλόφιλους δεν είναι το θέμα σου.Εκείνο που θα έπρεπε να σε απασχολεί είναι η άποψή του για τις γυναίκες.Όχι ότι θα στην πει ξεκάθαρα, γιατί αν το έκανε θα έπρεπε να καταπιείς 2 υπογλώσσια μαζεμένα επί τόπου,και μην την είδατε την Παναγούλα...
Φυσικά και είναι το θέμα της και η άποψή του για την ομοφυλοφιλία. Αφενός γιατί τα ανθρώπινα δικαιώματα θα έπρεπε να είναι αδιαπραγμάτευτα, αφετέρου γιατί μισογυνισμός και ομοφοβία είναι άκρως αλληλένδετα.
#7 Toν αγαπάς ακόμα και τον σκέφτεσαι γιατί τον χώρισες με τη λογική και όχι επειδή σου τελείωσε ο έρωτας και είναι πολύ φυσιολογικό. Αλλά είναι και ο πληγωμένος σου εγωισμός στη μέση, γιατί νιώθεις ότι αφού τον είχες προειδοποιήσει ότι αν συνεχίσει τον τζόγο θα τον χωρίσεις και αυτός τον συνέχισε, ουσιαστικά σε απέρριψε πρώτος αυτός και εσύ δεν είχες άλλη αξιοπρεπή επιλογή από το να κρατήσεις το λόγο σου. Το βιογραφικό που παρέθεσες σε κάνει να φαίνεσαι κελεπούρι και αυτός ανάξιός σου, οπότε η απόρριψη πονάει διπλά γιατί νιώθεις ότι δεν σου άξιζε.Και ενώ το αποτέλεσμα είναι υπέρ σου δεν μπορείς να τον ξεπεράσεις γιατί έγινε με τρόπο που δεν επέλεξες εσύ. Αυτό δείχνει ένα θεματάκι με τον έλεγχο, και θα συμφωνήσω με τη Λένα ότι πρέπει να μιλήσεις ειλικρινά με τον ψυχολόγο πάνω σε αυτό.Επίσης διάβασε όσο μπορείς για τις εξαρτήσεις. Τα άτομα που αγαπούν εξαρτημένους δεν διαφέρουν από τους ίδιους τους εξαρτημένους γιατί φέρονται εμμέσως αυτοκαταστροφικά με το πρόσχημα "θέλω να βοηθήσω" διάβασε και αυτό http://www.diadrastika.com/2015/05/characteristika-ekeino-pou-agapoun-exartitika.html
4. Την έχω ζήσει τη φάση. Αν έχεις προχωρήσει στη ζωή σου και δε σε πονάει είτε γράφει θετικά είτε αρνητικά είναι ιδανικό για σκηνικά όπου θα κλαίτε από τα γέλια στην παρέα και θα λες "ε το μαλάκα, δεν έγινε έτσι αυτό". Άσε που έτσι βλέπεις και τελικά πόσο διαφορετικά μπορεί να έβλεπε τα πράγματα ο άλλος και να κάτσεις να σκεφτείς ίσως.
3:Αγαπητή Α,μπά,Cherish those who seek the truth but beware of those who find it.Ο θεϊσμός είναι η γενική ιδέα που υποστηρίζει ότι υπάρχουν θεοί. Ένας συγκεκριμένος τύπος θεϊσμού είναι και ο χριστιανισμός. Άκου τώρα το παρακάτω επιχείρημα:Ο χριστιανισμός είναι η μόνη σωστή και αληθινή θρησκεία. Μέσω του χριστιανισμού μπορείς να μάθεις την μια και μοναδική αλήθεια. Δεν μπορείς να πιστεύεις σε έναν αληθινό θεό χωρίς να πιστεύεις στον χριστιανισμό. Χριστιανισμός και πίστη στον πραγματικό θεό είναι το ίδιο πράγμα.Πως θα χαρακτήριζες ένα άτομο που σου περιέγραφε αυτό τον συλλογισμό;Πάμε τώρα στην ισότητα των δύο φύλων. Η ισότητα των (δύο) φύλων, όπως το περιγράφει και η φράση είναι η γενική αρχή που υποστηρίζει ότι τα (δυο) φύλα είναι και θα πρέπει να είναι ίσα (ας μην κολλήσουμε στον αριθμό, ούτε στο τι σημαίνει ίσα, δεν μας ενδιαφέρει στο συγκεκριμένο επιχείρημα). Ο φεμινισμός είναι μια θεωρία/φιλοσοφία που βασίζεται στην γενική αυτή αρχή. Άκου τώρα το παρακάτω επιχείρημα:Ο φεμινισμός είναι η μόνη σωστή και αληθινή φιλοσοφία. Μέσω του φεμινισμού μπορείς να μάθεις την μια και μοναδική αλήθεια. Δεν μπορείς να πιστεύεις στην ισότητα των φύλων χωρίς να πιστεύεις στον φεμινισμό. Φεμινισμός και πίστη στον ισότητα των φύλων είναι το ίδιο πράγμα.Πως θα χαρακτήριζες ένα άτομο που σου περιέγραφε αυτό τον συλλογισμό;Όπως μπορώ να απορρίπτω τον χριστιανισμό χωρίς να απορρίπτω και την έννοια του θεϊσμού (παραμένοντας ένα έλλογο ον) έτσι μπορώ και να απορρίπτω τον φεμινισμό χωρίς να απορρίπτω την ισότητα των δύο φύλων (παραμένοντας ένα έλλογο ον). Το πως, αν και γιατί απορρίπτει κανείς τον φεμινισμό δεν μας ενδιαφέρει καθόλου αυτή τη στιγμή (προφανώς ούτε το πως, αν και γιατί απορρίπτει κανείς τον χριστιανισμό ή θεϊσμό).
Δεν μπορώ να εντοπίσω την αντιστοιχία.Υπάρχουν χιλίαδες θρησκείες. Μπορείς να ανήκεις σε οποιαδήποτε από αυτές. Ή μπορείς να είσαι άθεος.Τα βιολογικά φύλα είναι δύο. Πιστεύεις ότι είναι ίσα ή δεν το πιστεύεις. Δεν υπάρχουν πολλές εκδοχές.Λέγεται "φεμινισμός" επειδή ιστορικά το φύλο που χρειάστηκε να διεκδικήσει την ισότητα ήταν παντού και πάντα οι γυναίκες.Αν κάποιοι απορρίπτουν τη λέξη επειδή έχει μέσα το femina, απλώς το παρεξηγούν. Αν τον έχουν συνδέσει με "μισανδρικές" συμπεριφορές, επίσης το παρεξηγούν: οι ακρότητες συγκεκριμένων ομάδων (που, ειδικά στο παρελθόν, δικαιολογούνταν συχνά από τη συσσωρευμένη καταπίεση αιώνων) δεν αντιπροσωπεύουν ένα ολόκληρο κίνημα και στάση ζωής.
Δεν νομίζω πως ο κόσμος καταλαβαίνει το πρόβλημα. Τίποτα από αυτά που έγραψα δεν έχει να κάνει με το γιατί κάποιος θα έπρεπε να υποστηρίζει ή όχι τον φεμινισμό. Είναι απλό θέμα λογικής.Ξεκινάς με μια αφαιρετική ιδέα (θεϊσμός, ισότητα των φύλων) και χτίζεις μια θεωρία (χριστιανισμός, φεμινισμός). Η θεωρία που έχεις κατασκευάσει βασίζεται στην αρχική ιδέα αλλά ΔΕΝ είναι αρχική ιδέα, δεδομένου ότι έχει επιπρόσθετες ιδέες, χαρακτηριστικά και ερμηνείες. Το να απορρίπτεις την επαγόμενη θεωρία δεν είναι ισοδύναμο με τον να απορρίπτεις την αρχική ιδέα, πράγμα που απλά παπαγαλίζει ο κόσμος χωρίς να καταλαβαίνει τι λέει. Το να δηλώνεις ότι όποιος είναι αντίθετος με τον φεμινισμό είναι αυτόματα αντίθετος και με την ιδέα της ισότητας των δυο φύλων είναι τυφλός φανατισμός. Αντίστοιχα παραδείγματα:Είσαι αντίθετος με το ΚΚΕ? Είσαι αντίθετος με τα δικαιώματα των εργατών.Είσαι αντίθετος με το δόγμα Μπους; Είσαι με τους τρομοκράτες
Ούτε και στο παράδειγμα με το ΚΚΕ βρίσκω την αντιστοιχία. Ναι, μπορώ να υποστηρίζω τα δικαιώματα των εργατών χωρίς να είμαι ΚΚΕ, γιατί μπορώ να θέλω τη δίκαιη μεταχείρισή τους χωρίς να πιστεύω ότι "νόμος είναι το δίκιο (μόνο) του εργάτη".Θα ήθελα λοιπόν να μου φέρεις ένα παράδειγμα: Τι είναι ένα πράγμα που λέει ο φεμινισμός και κάποιος το θεωρεί λάθος, ασπαζόμενος συγχρόνως πλήρως την ισότητα των φύλων.(Επαναλαμβάνω, αν ως "φεμινισμό" ορίζεις ακραία και εντελώς απαρχαιωμένα τσιτάτα που παρουσιάζουν όλους τους άνδρες σαν γουρούνια, που λένε ότι η πραματική φεμινίστρια πχ. δεν πρέπει να κάνει παιδιά ή να φοράει σουτιέν, είσαι φάουλ. Είναι σα να απορρίπτεις την ψυχιατρική επειδή δεν πιστεύεις ότι η ομοφυλοφιλία είναι ασθένεια και θεραπεύεται με ηλεκτροσόκ. Να αναφέρεσαι δηλαδή στην ιατρική λες και έχουμε 1920.)Άρα, στον φεμινισμό το 2016, τι ακριβώς είναι αυτό που εντοπίζεις με το οποίο κάποιος θα διαφωνούσε, συμφωνώντας ωστόσο με την ισότητα των φύλων;
Δυστυχώς υπάρχει όριο στο βάθος των συζητήσεων. Το site μου επιτρέπει να απαντήσω στο προηγούμενο σου σχόλιο αλλά όχι στο τελευταίο σου. “Άρα, στον φεμινισμό το 2016, τι ακριβώς είναι αυτό που εντοπίζεις με το οποίο κάποιος θα διαφωνούσε, συμφωνώντας ωστόσο με την ισότητα των φύλων; “Επιμένω στο γεγονός ότι δεν έχω εκφράσει καμία άποψη πάνω στον ίδιο τον φεμινισμό. Το πρόβλημα είναι καθαρά θέμα λογικής. Αν υποστηρίζεις μια φιλοσοφία (ή πιο απλά ένα σύνολο ιδεών) για την οποία είναι αδύνατο να εκφράσει κανείς διαφωνίες, τότε η φιλοσοφία σου αυτή είναι μεταφυσική (θεωρώ δεδομένο εδώ πως καταλαβαίνουμε τι είναι αυτό που κάνει την διαφορά ανάμεσα στις επιστημονικές και στις μεταφυσικές θέσεις). Τι είναι τελικά ο φεμινισμός;Εδώ λοιπόν έχουμε δυο επιλογές:Α) Ο φεμινισμός δεν βασίζεται στην λογική και είναι μια καθαρά μεταφυσική θεώρηση, άρα δεν μπορείς να φέρεις διαφωνίες. Μια μεταφυσική θεώρηση δεν είναι και αυτόματα λανθασμένη. Απλά εξ ορισμού δεν μπορείς να αποδείξεις κάτι με βάση την λογική/επιστήμη. Έχεις δυο επιλογές: Την δέχεσαι ή την απορρίπτεις γιατί έτσι θέλεις. Β) Ο φεμινισμός βασίζεται στην λογική και άρα υπόκεινται στους κανόνες της. Αν συμφωνείς σε αυτό το σημείο, τότε θα πρέπει να συνεχίσουμε με κάποιους βασικούς ορισμούς, για τους οποίους δυστυχώς ο κάθε άνθρωπος λέει το μακρύ του και το κοντό του. Αν ορίζεις ως φεμινισμό την θέση ότι όλα τα φύλα είναι και πρέπει να είναι ίσα (και εκεί τέλος) τότε ναι είναι παράλογο το να απορρίπτεις τον φεμινισμό χωρίς να απορρίπτεις την θέση αυτή. Ο φεμινισμός όμως σταματάει εκεί; Όταν φτάσουμε σε πιο πρακτικά προβλήματα, τι θέσεις παίρνει; Ανάλογα λοιπόν με τι παραδοχές συνεχίσεις, καθώς και με την λογική (ή μη) συνέπεια των επιχειρημάτων σου, κάθε άνθρωπος μπορεί να διαφωνεί ή να συμφωνεί με τις θέσεις σου. Η απόρριψη αυτή μπορεί να γίνει με βάση των νέων αυτών δεδομένων, και όχι επειδή η βασική σου αρχή (ισότητα των φύλων) ήταν λανθασμένη.TL:DR: Αν ο φεμινισμός είναι μια μεταφυσική θεώρηση, τότε κάθε άνθρωπος έχει δικαίωμα να την απορρίψει χωρίς να διαφωνεί με την ισότητα των δυο φύλων. Αν ο φεμινισμός είναι μια λογική/επιστημονική θεώρηση τότε μπορεί κάποιος να την απορρίψει, χωρίς να απορρίπτει την ισότητα των δυο φύλων γιατί: Αν Α συνεπάγεται Β τότε η άρνηση του Β δεν συνεπάγεται την άρνηση του Α.
υπάρχουν πολλές θρησκείες βασισμένες στην έννοια του θεϊσμου,όχι μόνο ο χριστιανισμός, όπως και πολλά κινήματα που υπερασπίζονται τα δικαιώματα των εργατών, όχι μόνο το ΚΚΕ. Ποιό άλλο κίνημα (ή θεωρία) έκτος του φεμινισμούυπερασπίζεται την ισότητα των φύλων? Υποψιάζομαι οτι διαφωνείς με τη λέξη, ή σου φαίνεται πιο εύκολο και ανώδυνο να λες οτι πιστεύεις στην ισότητα των φύλων χωρίς να κουραστείς να παρατηρήσεις τις ανισότητες που συμβαίνουν, τις δικές σου προκαταλήψεις και να διαμαρτηρηθείς για αυτές.
Δεν θα μακρυγορήσω γιατί με κάλυψαν απολύτως ο πελεκάνος και ο/η notorious παραπάνω.Παρά τη μακροσκελή σου απάντηση, paparis, δεν μου απάντησες στο απλό και συγκεκριμένο που ρώτησα. Ποιες είναι λοιπόν οι θέσεις που παίρνει ο φεμινισμός σε "πρακτικά προβλήματα", πότε προχωράει πέρα από την απλή παραδοχή ότι τα φύλα είναι ίσα;Αν διαφωνείς με μια τραβηγμένη θέση ενός συγκεκριμένου πχ. θεωρητικού δεν σημαίνει ότι απορρίπτεις μια ολόκληρη θεωρία. Βασικά θα ήταν απίθανο να συμφωνείς με κάθε λεπτομέρεια που έχει υποστηρίξει ο κάθε ένας, γιατί δεν λένε όλοι πάντα ακριβώς το ίδιο. (Όπως δεν θα απέρριπτες τον χριστιανισμό μόνο και μόνο επειδή διαφωνείς με μία φράση σε μια επιστολή του Παύλου.)
Full Definition of feminism1: the theory of the political, economic, and social equality of the sexes2: organized activity on behalf of women's rights and interestsSource: Merriam-Webster's Learner's DictionaryΆρα ενστερνίζεσαι την πρώτη έννοια του φεμινισμού και απορρίπτεις τη δεύτερη; Γιατί ως ένα βαθμό φεμινισμός και ισότητα των φίλων είναι συνώνυμα, σε αντίθεση με το παράδειγμα θεϊσμού / θρησκείας και χριστιανισμού.
Πουθενά δεν έγραψα τι υποστηρίζω. Το μόνο που γράφω είναι ότι το επιχείρημα ότι όποιος απορρίπτει τον φεμινισμό αυτόματα απορρίπτει και την ισότητα των φύλων είναι πολύ απλά μια λογική πλάνη. Είναι καθαρά θέμα λογικής. Εξ ορισμού τα δυο αυτά πράγματα δεν είναι συνώνυμα ή ισοδύναμα, άσχετα με το αν στην καθημερινή γλωσσά ή αν στο μυαλό του κόσμου έχει γίνει αυτή η συσχέτιση. Η ισότητα των δυο φύλων είναι μια αφαιρετική ιδέα και ο φεμινισμός είναι ένα σύνολο από πολιτικές/κοινωνικές θεωρίες που βασίζοντα σε αυτή (όπως και ο χριστιανισμός αποδέχεται την αφαιρετική ιδέα του θεϊσμού και χτίζει πάνω σε αυτή). Κάθε σκεπτόμενος άνθρωπος μπορεί να συμφωνεί ή να διαφωνεί με τις θεωρίες αυτές χωρίς να έρχεται σε αντίθεση με την αρχική θέση στην οποία βασίζονται. Είναι πολύ σημαντικό να καταλαβαίνουμε τι σημαίνουν οι λέξεις που χρησιμοποιούμε
#7 Όχι, δεν υπάρχει σωτηρία. Όσο πιο νωρίς το συνηδητοποιήσεις και αλλάξεις πορεία, μακριά από αυτόν, τότε θα τα δεις όλα να ξεδιαλύνονται. Και τότε θα γνωρίσεις ένα άλλο πρόσωπο του εαυτού σου, που προηγουμένως δεν γνώριζες την ύπαρξή του γιατί παρέμενες κολλημένη στη συνήθεια και στην εξειδανίκευση του συγκεκριμένου ατόμου.
5.Είναι μόλις 22, ηθοποιός αλλά και θεατρώνης, γράφει και έργα για εξαιρετικά ποιοτικές παραστάσεις που κάνουν πάντα πάταγο... Τι να πω γι΄αυτό το παιδί - θαύμα! Ο μόνος που ξέρω που έγραψε θεατρικό έργο της προκοπής στα 22 του ήταν ο Μπύχνερ. Τείνω να πιστέψω ότι είναι τρολιά το γράμμα... Αν όχι, αν μιλάμε για κάποιον στη επαρχία που κληρονόμησε ένα χώρο που ονομάζει θέατρο και το παίζει μάγκας, πάω πάσο. Να ξέρεις όμως, αποκλείεται να γράφει έργα ποιότητας και να κάνουν πάταγο, δεν περνάνε αυτά στην Ελλάδα (πίστεψε με, ο ίδιος ο Μπύχνερ δεν θα είχε κόψει ούτε ένα εισιτήριο). Μάλλον καλύτερη επιλογή οι Σαββατογεννημένες...
#1Έχεις αυτό. ῾῾Όλα πηγαίνουν μια χαρά, περνάμε πολύ ωραία και υπάρχει αυτή η ωραία αίσθηση της συντροφικότητας, έρωτα, αγάπης και της ισορροπίας που έψαχνα καιρο᾽᾽ και ασχολείσαι με το αν πιστεύει και πηγαίνει στην εκκλησία;Φίλη άλλοι περνάνε χρόνια και χρόνια και δεν φτάνουν καν στο περνάμε πολύ ωραία και εσύ έχεις βρει κάτι τόσο (κατα τα λεγόμενα σου) όμορφο και υγιές και νευριάζεις με τα πιστεύω του ή αν θέλει να νηστεύει; Ασχολήσου με την ουσία της σχέσης σου, δέξου τον άνθρωπο σου και μην προσπαθείς να αλλάξεις απόψεις που προυπήρχαν της παρουσίας σου στην ζωή του.Ρώτα και εμάς που ακόμα δεν έχουμε βρει το ᾽᾽περνάμε καλά᾽᾽. Ας είχα κάτι ολοκληρωμένο και εγώ και θα του έπαιρνα δώρο και μια λαμπάδα το πάσχα μαζί με κομποσχοίνι.
Και σιγά μωρε τη μεγάλη βδομάδα.Πες οτι εχει περίοδο πχ σκεψου το ετσι.Η οτι την Κυριακή του Πάσχα θα κάνεις ''Ανασταση'' ''Πως γίνεται να προσπαθώ πχ να τον πείσω οτι πρέπει να σεβόμαστε τις απόψεις του άλλου '' .Αφού βρε κουκλα μου ούτε εσυ σέβεσαι τις απόψεις του.Αμα κάθε κυριακη πήγαινε γήπεδο ας πουμε τι θα έκανες?Και τι πείράζει που νηστευει?Κανει και αποτοξίνωση!
Διαφωνώ κάθετα. Η πίστη και η έλλειψη αυτής δεν είναι άποψη. Είναι διαφορετική κοσμοθεωρία. Άποψη έχω πάνω σ'ένα βιβλίο που διάβασα, για έναν άνθρωπο που γνώρισα. Όταν δεν πιστεύεις -όντως δεν πιστεύεις και δεν είναι αντίδραση έτσι για να μιλάμε- δεν μπορείς να συνυπάρξεις μ'έναν άνθρωπο τόσο πιστό. Γιατί όλα αυτά τα οποία γι'αυτόν είναι σημαντικά εσένα σου φαίνονται στην καλύτερη των περιπτώσεων γελοία. Γι'αυτό αυτή δεν έχει υπομονή κι αυτός φαίνεται να έχει. Θα έλεγα να μη βιαστείς καθόλου φίλη μας. Αστο να πάει. Αν όντως δεν πιστεύεις κι αν αυτός όντως πιστεύει ο χωρισμός είναι προ των πυλών.