Απεργία την Πρωτομαγιά

«Καγκουρό του Βασίλη Κατσικονούρη: μια σημειολογική προσέγγιση»

«Καγκουρό του Βασίλη Κατσικονούρη: μια σημειολογική προσέγγιση» Facebook Twitter
0

Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Εύμαρος η μονογραφία του κριτικού θεάτρου Νεκτάριου – Γεώργιου Κωνσταντινίδη με τίτλο «Καγκουρό του Βασίλη Κατσικονούρη: μια σημειολογική προσέγγιση». Πρόκειται για μια εξονυχιστική ανάλυση του θεατρικού έργου του Έλληνα συγγραφέα που έχει υπογράψει μεγάλες επιτυχίες όπως Το Γάλα που παιζόταν επί σειρά ετών. Το Καγκουρό έχει ήδη παρουσιαστεί δύο φορές στην σκηνή, από το Εθνικό Θέατρο και το Θέατρο Σταθμός και συνεχίζει την ανοδική πορεία του. Το κεντρικό πρόσωπο του έργου, ο Ορφέας, είναι εγκλωβισμένος σε μια κοινωνία που δεν αφήνει κανένα περιθώριο εξέλιξης, Αισθάνεται -και είναι- θύμα της σύγχρονης ελληνικής κρίσης και όσο κι αν προσπαθεί δεν καταφέρνει να βρει το βηματισμό του. Ψάχνοντας ένα καλύτερο μέλλον, αποφασίζει να μεταναστεύσει στην Αυστραλία. Αναπάντεχες εξελίξεις όμως, εμποδίζουν το όνειρο.


Ο Κωνσταντινίδης, πατώντας στέρεα πάνω στο θεωρητικό του εξοπλισμό μας παραδίδει ένα δοκίμιο προϊόν ενδελεχούς μελέτης, που συνδυάζει την επιστημονική τεκμηρίωση με τη φρεσκάδα και τον ενθουσιασμό του θεατή – αναγνώστη που επιθυμεί να ερμηνεύσει και να προεκτείνει μία αισθητική εμπειρία.

Βιογραφικό σημείωμα συγγραφέα

Ο Νεκτάριος – Γεώργιος Κωνσταντινίδης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1981. Αριστούχος διδάκτωρ του Τμήματος Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών (υπότροφος ΙΚΥ), κριτικός θεάτρου, μεταφραστής και καθηγητής γαλλικών, εκπονεί, από το 2016, μεταδιδακτορική έρευνα στο Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του ΕΚΠΑ, με θέμα «Το γαλλόφωνο θέατρο στην ελληνική σκηνή του 21ου αιώνα».

Διάφορα
0

Απεργία την Πρωτομαγιά

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Δ. Πολιτάκης / Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Μπορεί να έχει άμεση ανάγκη κάποιου είδους ανάπλασης η Πλατεία Εξαρχείων, το τελευταίο που χρειάζεται όμως είναι ένα μίζερο χριστουγεννιάτικο δέντρο με το ζόρι.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Β. Βαμβακάς / Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Οποιοσδήποτε απολογισμός της είναι καταδικασμένος στη μερικότητα, αφού έχουν συμβεί άπειρα γεγονότα που στιγμάτισαν τις ζωές όλων μας ‒ δύσκολο να μπουν σε μια αντικειμενική σειρά.
ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΒΑΜΒΑΚΑ
Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Β. Στεργίου / Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Αντί να βλέπουμε τη χώρα σαν άδεια πισίνα όπου πρέπει να γυρίσουν τα ξενιτεμένα της μυαλά για να γεμίσει, ας αλλάξουμε τα κολλημένα μυαλά σ' αυτόν εδώ και σε άλλους τόπους.
ΤΗΣ ΒΙΒΙΑΝ ΣΤΕΡΓΙΟΥ