60 καλλιτέχνες εμπνέονται από το ποδήλατο, για το ποδήλατο

60 καλλιτέχνες εμπνέονται από το ποδήλατο, για το ποδήλατο Facebook Twitter
0
60 καλλιτέχνες εμπνέονται από το ποδήλατο, για το ποδήλατο Facebook Twitter

To Bikeart.gr και η ομάδα Urbanact διοργανώνουν στην Θεσσαλονίκη την Poster Bikeart Exhibition με την αιγίδα και στήριξη της “Θεσσαλονίκη Ευρωπαική Πρωτεύουσα Νεολαίας 2014”.

Η έκθεση, που θα φιλοξενηθεί από τις 16 έως τις 24 Δεκεμβρίου 2013, στην Αίθουσα Τέχνης / Εθν. Αμύνης 9α, περιλαμβάνει πρωτότυπα έργα πόστερ bikeart 60 επώνυμων καλλιτεχνών από όλη την Ελλάδα, από τον χώρο της urban art, tattoo,κόμικ και της γραφιστικής. Όλα τα έργα έχουν ως κεντρικό θέμα το ποδήλατο, το οποίο προσεγγίζει κάθε καλλιτέχνης μέσα από τη δική του εικαστική ματιά και καλλιτεχνική αντίληψη.

Στον χώρο της έκθεσης θα γίνονται ομιλίες - συζητήσεις από εκπροσώπους ποδηλατικών συλλόγων της Θεσσαλονίκης και ιδιωτών σε μαθητές. Επίσης θα φιλοξενούνται βιντεοπροβολές, έκθεση ποδηλατικών βιβλίων και περιοδικών, καθώς και συμμετοχικές δράσεις, ενώ τους επισκέπτες θα περιμένουν και πολλές εκπλήξεις.

Παράλληλα με την κεντρική έκθεση οι συμμετέχοντες καλλιτέχνες θα υλοποιήσουν μια σειρά δημόσιων τοιχογραφιών σε σχολεία της Θεσσαλονίκης, με θεματική το ποδήλατο.

Στόχος της πρωτοβουλίας όπως επισημαίνει η ομάδα Urbanact είναι “η παρέμβαση- επαναχρησιμοποίηση των δημόσιων χώρων και η δημιουργία αφορμών για συμμετοχή της νεολαίας και διεκδίκηση μιας πιο όμορφης πόλης με συμμετοχικούς πολίτες”.

Συμετέχουν από τη Θεσσαλονίκη οι καλλιτέχνες: Χριστίνα Ανθηροπούλου, Σωτήρης Αυγερινός (Amok), Θεανώ Γιαννέζη, Βασίλης Γκογκτζίλας, Γιώργος Δουτσιόπουλος, Βασίλειος Ζεμπίλης (RINO), Έφη Κυρτσούδη, Τάσος Μαραγκός (Tasmar), Βαγγέλης Ματζίρης, Γιώργος Μαυρίδης, Γιώργος Παπαδόπουλος (LACRIMOSA DESIGN), Αργυρώ Πάσχου, Σοφία Σπυρλιάδου, Γιώργος Τριανταφυλλάκος, Νεφέλη Ψωμοπούλου, Apset, Designers United, Dolphins, Elixirion Design/Μιχαήλ Σαχπαζής – Γιώργος Πρέντζας, Ionas, JAasone, Jorz, Live2, Nade, Nastwo, Together Design, Viktor Koen και από τον Βόλο οι Σταμάτης Λάσκος και Λευτέρης Πλάβος.

Παράλληλα η έκθεση φιλοξενεί και 30 πρωτότυπα poster bikeart έργα πουφιλοτέχνησαν οι καλλιτέχνες από την Αθήνα: Δημήτρης Αρβανίτης, Σοφία Γεωργοπούλου, Γιώργος Γούσης, Κωνσταντίνος Δαμουλάκης (JAMER),Λίλα Καλογέρη, Νίκος Κούτσης, Κώστας Κυριακάκης, Χρήστος Κωτσίνης,Γιώργος Μαραζιώτης, Μetoo, Γιάννης Μπαρδάδος και Λίνα Σπανού, Νέαρχος Ντάσκας, Παναγιώτης Πανταζής, Τάσος Παπαϊωάννου,Φώτης Πεχλιβανίδης, Στέφανος Ρόκος, Γιάννης Στίλος,Θοδωρής Τιμπίλης, Δημήτρης Τριμίντζιος, Χριστίνα Τσεβή, Γιώργος Τσίτρας, ΠέτροςΧριστούλιας, Dpn.213, Kez, Poster, Pupet, Rtmone, Same84 & Stupid Greg.

 

Ώρες λειτουργίας

Αίθουσα Έκθεσης / Εθν. Αμύνης 9α
16 - 24 Δεκεμβρίου 2013
Καθημερινά (και το Σαββατοκύριακο) από 10.00 π.μ. -2.00 μ.μ. & 5 μ.μ. -9.00 μ.μ.
Με την φιλοξενία του χώρου - ευγενή συμμετοχή: Εκκλησίας της Ελλάδος

Για πληροφορίες:

URBANACT & BIKEART.GR urbanact.gr / bikeart.gr
fb: facebook.com/bikeart.gr
e: [email protected]

και
www. thessaloniki2014.gr,
fb: facebook.com/Thessaloniki2014

60 καλλιτέχνες εμπνέονται από το ποδήλατο, για το ποδήλατο Facebook Twitter
60 καλλιτέχνες εμπνέονται από το ποδήλατο, για το ποδήλατο Facebook Twitter
60 καλλιτέχνες εμπνέονται από το ποδήλατο, για το ποδήλατο Facebook Twitter
60 καλλιτέχνες εμπνέονται από το ποδήλατο, για το ποδήλατο Facebook Twitter
60 καλλιτέχνες εμπνέονται από το ποδήλατο, για το ποδήλατο Facebook Twitter
60 καλλιτέχνες εμπνέονται από το ποδήλατο, για το ποδήλατο Facebook Twitter
60 καλλιτέχνες εμπνέονται από το ποδήλατο, για το ποδήλατο Facebook Twitter
60 καλλιτέχνες εμπνέονται από το ποδήλατο, για το ποδήλατο Facebook Twitter
Εικαστικά
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Ντυσάν, η γυμνή Ίβ Μπάμπιτζ και η στιγμή που το Λος Αντζελες απέκτησε δικό του μύθο

Πολιτισμός / Ο Ντυσάν, η γυμνή Ίβ Μπάμπιτζ και η στιγμή που το Λος Αντζελες απέκτησε δικό του μύθο

Με αφορμή τη μεγάλη αναδρομική του Μαρσέλ Ντυσάν στο MoMA, επιστρέφουμε σε μια από τις πιο παράξενες, σαγηνευτικές και λιγότερο γνωστές εικόνες γύρω από το όνομά του: τη φωτογραφία του 1963 με τη γυμνή Ίβ Μπάμπιτζ απέναντί του σε μια σκακιέρα. Οι σπάνιες φωτογραφίες και η ιστορία πίσω από αυτό το καρέ φωτίζουν όχι μόνο έναν μικρό μύθο της αμερικανικής τέχνης, αλλά και τη στιγμή που το Λος Αντζελες άρχισε να πιστεύει πραγματικά στον δικό του.
THE LIFO TEAM
Η 9η Μπιενάλε Θεσσαλονίκης λέει πως «όλα πρέπει να αλλάξουν»

Αποκλειστικό / Η 9η Μπιενάλε Θεσσαλονίκης λέει πως «όλα πρέπει να αλλάξουν»

Η 9η Μπιενάλε Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης ξεκινά με ένα εκρηκτικό και ριζοσπαστικό πρόγραμμα εκθέσεων, προβολών και περφόρμανς, αναδεικνύοντας τη σημασία της συλλογικής αντίστασης σε μια εποχή πολλαπλών κρίσεων.   
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ
Τα 20 σημαντικότερα έργα τέχνης Eλλήνων καλλιτεχνών από το '60 ως σήμερα

Εικαστικά / Τα 20 σημαντικότερα έργα τέχνης Eλλήνων καλλιτεχνών από το '60 ως σήμερα

Ζητήσαμε από καταξιωμένους επιμελητές, ιστορικούς τέχνης, συλλέκτες και γκαλερίστες να επιλέξουν τα εμβληματικά έργα τέχνης που καθόρισαν, μεταμόρφωσαν και επηρέασαν το τοπίο της σύγχρονης τέχνης στην Ελλάδα από τη δεκαετία του ’60 έως σήμερα.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Ο Απρίλιος φέρνει τις μεγάλες εκθέσεις στην Αθήνα

Εικαστικά / Ο Απρίλιος φέρνει τις μεγάλες εκθέσεις στην Αθήνα

Από τις εκθέσεις σημαντικών Ελλήνων καλλιτεχνών στο ΕΜΣΤ μέχρι τη ρωσική πρωτοπορία στην Εθνική Πινακοθήκη και τις συγκλονιστικές φωτογραφίες του Νίκου Μάρκου, η εικαστική σκηνή του Απριλίου είναι πιο γεμάτη από ποτέ.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ
Το ΜΙΕΤ παρουσιάζει για πρώτη φορά έργα από τη συλλογή του

Εικαστικά / Το ΜΙΕΤ παρουσιάζει για πρώτη φορά έργα από τη συλλογή του

Μια έκθεση στο Μουσείο Μπενάκη δίνει στον επισκέπτη την ευκαιρία να περιηγηθεί στον κόσμο των Ελλήνων καλλιτεχνών του 20ού αιώνα μέσα από έργα που έχει συγκεντρώσει το Μορφωτικό Ίδρυμα της Εθνικής Τραπέζης.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Σύλβια Κούβαλη: «Το μόνο που φοβάμαι, το πιο επικίνδυνο, είναι ο συντηρητισμός»

Οι Αθηναίοι / Σύλβια Κούβαλη: «Το μόνο που φοβάμαι, το πιο επικίνδυνο, είναι ο συντηρητισμός»

Μεγάλωσε στην Αχαρνών, ανάμεσα σε μωσαϊκά και τσιμέντο. Η τέχνη την ενδιέφερε πάντα και τελικά βρέθηκε να στήνει γκαλερί ανάμεσα σε Κωνσταντινούπολη, Πειραιά και Λονδίνο. Από τότε που άνοιξε τη Rodeo, το μόνο που την ενδιέφερε ήταν να κάνει εκθέσεις, δεν σκεφτόταν πώς θα βγάλει χρήματα. Η γκαλερίστα, Σύλβια Κούβαλη, αφηγείται τη ζωή της στη LiFO.
M. HULOT
Οι αιχμηρές λέξεις και οι καθηλωτικές εικόνες της Μπάρμπαρα Κρούγκερ

Εικαστικά / Οι αιχμηρές λέξεις και οι καθηλωτικές εικόνες της Μπάρμπαρα Κρούγκερ

Η εμβληματική Αμερικανίδα καλλιτέχνιδα κάνει την πρώτη της ατομική έκθεση στην Ελλάδα, με δεκατρία νέα μεγάλης κλίμακας έργα, ειδικά σχεδιασμένα για τον εξωτερικό χώρο του ΚΠΙΣΝ.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Ο Τζεφ Κουνς συζητά με Έλληνες δημοσιογράφους στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

Εικαστικά / Τζεφ Κουνς: «Η τέχνη είναι κάτι που μας ενώνει»

Στο πλαίσιο της παρουσίασης του έργου του «Balloon Venus Lespugue (Orange)» στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, ο Αμερικανός εικαστικός μίλησε για τη ζωή, την τέχνη, το έργο του και την οφειλή του ως καλλιτέχνη στην ανθρωπότητα.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ
«Είσαι ό,τι φοράς», μια έκθεση για την τέχνη και το ρούχο στον 21ο αιώνα

Εικαστικά / «Είσαι ό,τι φοράς» και ό,τι φοράς ίσως είναι τέχνη

Με επίκεντρο το έργο της Σοφίας Κοκοσαλάκη, η έκθεση στο Μουσείο Μπενάκη φέρνει σε δημιουργικό διάλογο 32 Έλληνες και διεθνείς καλλιτέχνες και σχεδιαστές, προτείνοντας τη μόδα ως μορφή τέχνης, στάση ζωής και πολιτισμική δήλωση.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Πότε θα προλάβουμε να δούμε τόσες εκθέσεις;

Εικαστικά / Πότε θα προλάβουμε να δούμε τόσες εκθέσεις;

Αληθινή πoπ αρτ από τον πρωτοπόρο Τομ Γουέσελμαν, ποίηση με νέον από τον Stephen Antonakos, τα λησμονημένα αλλά αριστουργηματικά έργα της Αλεξάνδρας Χρήστου. Όλες οι εκθέσεις εικαστικών που έχουν εγκαίνια τώρα και αξίζουν την προσοχή σας.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ
Ο Βαγγέλης Γκόκας ανακαλύπτει τη ζωγραφική ξανά

Εικαστικά / Βαγγέλης Γκόκας: «Αυτό που πρέπει να μείνει στο τέλος είναι μια συγκίνηση»

Μπορεί να σταθεί σε ένα μήλο, σε ένα αχλάδι πολλές μέρες, δουλεύει σε οικείες επιφάνειες, όχι στο παγωμένο λευκό του τελάρου και έχει πάντα τον θεατή στο μυαλό του. Στη νέα του έκθεση δείχνει μικρά έργα που έχουν περάσει άπειρα στάδια και αποτυπώνουν μια κατάσταση που δεν τελειώνει.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Όσο ζούσε η ζωγραφική της δεν εκτιμήθηκε. Τώρα θριαμβεύει

Αλεξάνδρα Χρήστου / Όσο ζούσε η ζωγραφική της δεν εκτιμήθηκε. Τώρα θριαμβεύει

Η Αλεξάνδρα Χρήστου δεν κατόρθωσε όσο ήταν εν ζωή να δει τους πίνακές της σε μια γκαλερί. Τα θέματά της, μια μοναδική καταγραφή των ανθρώπων του περιθωρίου, ήταν απαγορευτικά. 16 χρόνια μετά τον θάνατό της, πήραν τη θέση που τους αξίζει με εκθέσεις στο εξωτερικό και την Ελλάδα. Αυτή είναι η ιστορία της.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Χλόη Ακριθάκη: Φωτογράφος. Γεννήθηκε στο Βερολίνο, ζει στα Εξάρχεια.

Οι Αθηναίοι / Χλόη Ακριθάκη: «Θαύμαζα τον πατέρα μου, κάποιες φορές τον αμφισβήτησα»

Μεγάλωσε δίπλα σε έναν από τους σημαντικότερους Έλληνες ζωγράφους ενώ από την ηλικία των 8 έζησε το θρυλικό εστιατόριο της μητέρας της, το Fofi's Bar στο Βερολίνο. Είναι φωτογράφος και ακόμα θυμάται τον Χέλμουτ Νιούτον να της λέει στα πρώτα της βήματα «Τι κάθεστε και διαβάζετε; Βγείτε έξω, ζήστε». Η Χλόη Ακριθάκη αφηγείται τη ζωή της στη LiFO.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ
Ο Μιχάλης Κιούσης ζωγραφίζει ανθρώπινες φιγούρες σε αφρικανικά τοπία

Εικαστικά / Η αγάπη του Μιχάλη Κιούση για την Αφρική φαίνεται στα έργα του

Στην τρίτη προσωπική του έκθεση με τίτλο «The spaces in between», ο μυστικισμός, ο ανιμισμός και ο θρησκευτικός συμβολισμός συνυπάρχουν και συγκρούονται σε συνθέσεις μεγάλων διαστάσεων που δημιουργούν έναν δικό του κόσμο, αναγνωρίσιμο και γεμάτο χρώματα.
M. HULOT