Καλλιτέχνιδα αποκάλυψε «την καταγωγή του κόσμου» (NSFW)

Καλλιτέχνιδα αποκάλυψε «την καταγωγή του κόσμου» (NSFW) Facebook Twitter
9

Καλλιτέχνιδα αποκάλυψε «την καταγωγή του κόσμου» (NSFW) Facebook Twitter

 

Υπάρχει ένας πίνακας του Gustav Courbet που έχει εντυπωσιάσει με την τόλμη του, ακόμα κι εκείνους που είναι αδαείς καλλιτεχνικά, ή αγνοούν το σπουδαίο, ιδιοφυές του έργο. Πρόκειται για το «Η καταγωγή του κόσμου», ο οποίος μάλιστα ενέπνευσε μια άλλη καλλιτέχνιδα ονόματι Deborah de Robertis, να δώσει πρόσφατα μια αμφιλεγόμενη περφόρμανς μπροστά στο κλασικό αριστούργημα.

 

 

Η Deborah de Robertis φορώντας ένα μικροσκοπικό χρυσό φόρεμα, μπήκε στις 29 Μαΐου στο Παρισινό Μουσείο D'Orsay, στην αίθουσα 20, κάθισε κάτω από τον πίνακα και αποκάλυψε την καταγωγή του κόσμου.

 

Kαι αν στους υπεύθυνους του Μουσείου αυτή η κίνηση δεν άρεσε καθόλου, η De Robertis αισθάνεται διαφορετικά.

 

«Αν αγνοήσετε το πλαίσιο, η παράσταση αυτή θα μπορούσε να ερμηνευτεί ως πράξη επιδειξιομανίας, ωστόσο αυτό που έκανα δεν ήταν μια παρορμητική πράξη» εξήγησε στο Luxemburger Wort.

 

«Υπάρχει ένα κενό στην ιστορία της τέχνης, η απουσία της άποψης του αντικειμένου στο βλέμμα. Ο ζωγράφος παρουσιάζει τα ανοιχτά πόδια, αλλά ο κόλπος παραμένει κλειστός. Δεν αποκαλύπτει την τρύπα, δηλαδή, το μάτι. Εγώ δεν θέλω να δείξω τον κόλπο μου, αλλά να αποκαλύψω ό, τι δεν βλέπουμε στη ζωγραφική, το μάτι του κόλπου, τη μαύρη τρύπα, αυτό το κρυφό μάτι, αυτό το χάσμα, το οποίο πέρα από τη σάρκα, αναφέρεται στο άπειρο, στην προέλευση της προέλευσης.»

 

 

Το βίντεο περιέχει γυμνό

 


9

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

5 σχόλια
νταξ :) εκτός κι αν φταίει η μετάφραση, αλλά είναι λίγο κοντόφθαλμο να πιστεύεις ότι ο κόσμος προέρχεται από τα γεννητικά σου όργανα. οι ελέφαντες, οι μέλισσες, οι κατσαρίδες, οι πιγκουίνοι, τα δάση, τα βράχια, οι πέτρες, τα ρυάκια, το φυσικό αέριο, ....
"Εγώ δεν θέλω να δείξω τον κόλπο μου, αλλά να αποκαλύψω ό,τι δεν βλέπουμε στη ζωγραφική, το μάτι του κόλπου, τη μαύρη τρύπα, αυτό το κρυφό μάτι, αυτό το χάσμα, το οποίο πέρα από τη σάρκα, αναφέρεται στο άπειρο, στην προέλευση της προέλευσης.» Πάντως δε τα λέει καθόλου άσχημα, μου άρεσε πολύ ο τρόπος σκέψης της
Πειραζει που, ενω αγαπω την τεχνη, η ακραια εκφραση της με ενοχλει?Οχι, δεν ειμαι κατα του γυμνου, οχι δεν ειμαι κατα της ελευθερης εκφρασης, απλα πιστευω πως οι ακροτητες στην τεχνη λειτουργουν ως απωθητικο για τους ανθρωπους που δεν ειχαν ποτε την ευκαιρια να γνωρισουν την τεχνη και αυτοματως την κανει ενα ελιτιστικο μεσο εκφρασης στα ματια τους
Άρα απλά εξέφρασες την άποψή σου, όπως έκανα κι εγώ.Και σε μένα αρέσει η τέχνη γενικά, και πολλές φορές και η ακραία μορφή της, απλά δεν μου άρεσε το συγκεκριμένο περιστατικό. Δεν νομίζω ότι είναι κακό αυτό. ;)