Η μεταμόρφωση ενός αστέγου

Η μεταμόρφωση ενός αστέγου Facebook Twitter
16

Ο Jim Wolf, ένας βετεράνος του στρατού των ΗΠΑ, πάλευε για χρόνια να νικήσει τον αλκοολισμό και να εξασφαλίσει μια στέγη. 

Χρησιμοποιήθηκε σε αυτό το βίντεο από τον παραγωγό Rob Bliss για να ευαισθητοποιήσει το κοινό και να συλλέξει πόρους για την οργάνωση αστέγων Grand Rapids.

Σύντομα όμως το βίντεο έγινε ένα από τα πιο εκπληκτικά viral του ιντερνετ. Πάνω από 20.000.000 χρήστες το έχουν δει μέχρι στιγμής μόνο στο YouTube.

 

Οχι χωρίς λόγο...

 

16

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

11 σχόλια
Υποθέτω πως δεν είχαν σκοπό να δείξουν πως το κοστούμι κάνει τον άνθρωπο. Είναι μια συμβολική μεταμόρφωση ενός παρατημένου ανθρώπου. Από την παραίτηση στην επιμέλεια. Με βοήθεια. Η αλλαγή του περιτυλίγματος είναι το εύκολο που μπορεί κάποιος να δείξει σε ένα βίντεο 2:50 λεπτών. Και τα δύο άκρα της εμφάνισης είναι για να είναι κατανοητό το αποτέλεσμα σε όλους...
Τρανή απόδειξη του πόσο η εμφάνιση (δυστυχώς αλλά είναι αλήθεια) επηρεάζει το πώς αντιμετωπίζουμε έναν άνθρωπο αλλά και πώς αντιμετωπίζει ο ίδιος τον εαυτό του.Το συμπέρασμα αυτού του βίντεο είναι ότι αυτή η "επιφανειακή" μεταμόρφωση αποτέλεσε την αφορμή γι'αυτόν τον άνθρωπο να ξαναβρεί την αυτοεκτίμηση του και να προσπαθήσει για την ζωή του ξανά.
το βλέμμα του όμως παρέμεινε ίδιο..(προφανως και δεν κανω καποιο ειρωνικο σχολιο, απλως οτι ρουχα και να του αλλαξαν, ο τροπος π κοιτουσε εμεινε ιδιος.. το τι εχει περασει και εχει ζησει δε προκειται να ξεχαστει ουτε και να αλλαξει ..ο,τι ρουχα και να του βαλουν)
Ειλικρινά δεν κατάλαβα, τον άνθρωπο τον κούρεψαν / έβαψαν και του έβαλαν σακάκι και ξαφνικά άλλαξε η ζωή του; Με ένα κούρεμα; Η κομμωτική τέχνη ανέβηκε σε άλλο λέβελ στην συνείδηση του απλού λαού, γουανταφάκ δηλαδή!
Άλλο και τούτο πάλι με τις ανταύγειες, έκαναν ανταύγειες στον άστεγο βετεράνο και φωτίστηκε η ζωή του, άρχισε να πηγαίνει στους ΑΑ. Μου ρχεται να χαστουκίσω την Λένα την κομμώτριά μου, τόσα χρόνια ανταύγειες και καμία επιφοίτηση, αίσχος.
1. Νομίζω πως η λέξη "χρησιμοποιήθηκε" που χρησιμοποιείς στο άρθρο σου είναι πολύ λάθος. Ο άνθρωπος "συμμετείχε".. εξάλλου το λέει και στην αρχή του βίντεο ότι το έκανε εθελοντικά.2. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί πρέπει να του βάψουν το μαλλί και να του βάλουν γραβάτα.. Αγγίζουν λίγο κάποια κοινωνικά κατεστημένα. Κατά τ'άλλα όμως πολύ καλή δράση ειδικά στους καιρούς που διανύουμε..
Συμφωνώ με το σχόλιο σου και καταλαβαίνω το σκεπτικό σου.Όσο όμως αφορά το δεύτερο σκέλος περί «κοινωνικών κατεστημένων» (λογική η απορία σου), νομίζω πως μεγάλο ποσοστό πολιτών ανήκουν σε αυτή την κοιμισμένη-συντηρητική κατηγορία του κατεστημένου. Κυρίως αυτές τις συνειδήσεις στόχευσαν και προσπάθησαν να αφυπνίσουν. Είναι αυτοί οι γραβατωμένοι με τσάκιση στα μπατζάκια που όταν περνούν αναγκαστικά δίπλα από τους άστεγους, επειδή δεν μπόρεσαν να περάσουν απέναντι, κρατάνε τις μύτες τους... ...η τραγική ειρωνεία είναι πως την ίδια εκείνη στιγμή μπορεί να κατευθύνονται ή να επιστρέφουν από την εκκλησία...