''Κύριε δικαστά υποβάλω αίτημα εξαιρέσεως σας επειδή έχετε συνάψει σεξουαλική επαφή μαζί μου''

Facebook Twitter
1

#

Κάτι όλη αυτή η υπόθεση με την Κωνσταντοπούλου και το βιαστή, κάτι του Αγίου Χαραλάμπους σήμερα, μου ήρθε στο μυαλό το ακόλουθο περιστατικό:

Πριν από καμιά δεκαπενταριά χρόνια περιμένω τη σειρά μου σε ένα δικαστήριο, οπότε ξαφνικά ακούω τον πρόεδρο: "Χαράλαμπος Ταμουτζίδης".

Ο δικηγόρος μου γυρνάει και μου λέει: "Δεν θα γίνει η δίκη μας. Πρόσεχε και θα γελάσεις πολύ".

Από το κρατητήριο δεξιά της έδρας βγαίνει ένας τύπος λίγο περίεργος στην εμφάνιση, που τελικά αντιλαμβάνομαι ότι είναι τραβεστί με ενδυμασία ημέρας, η περίφημη "Αλόμα", πολιτευτής -εκτός των άλλων- της εποχής, κατηγορούμενος για πορνεία, μαστροπεία και μπόλικη ακόμη δόση του ποινικού κώδικα.

Το σημαντικότερο, κρατάει υπό μάλης, σαν τσαντάκι χειρός, έναν υπερμεγέθη Κώδικα Ποινικής Δικονομίας και δηλώνει μονομιάς στο δικαστήριο ότι θα υπερασπιστεί μόνος του τον εαυτό του.

Απευθύνεται προς τον πρόεδρο και του λέει: "κύριε πρόεδρε, θέλω να υποβάλω αίτημα εξαιρέσεως σας επειδή έχετε συνάψει σεξουαλική επαφή μαζί μου και το ερωτικό πάθος σας απέναντί μου δεν ξέρω πόσο μπορεί να σας επηρεάσει".

Ο πρόεδρος που από την πρώτη στιγμή ξέρει το παραμύθι τον ρωτάει "κάτι άλλο έχετε να προσθέσετε";

"Βεβαίως", λέει η Αλόμα ή Μπάμπης, "και ο δεύτερος κύριος που κάθεται δίπλα σας...".

"Για τον τρίτο δικαστή έχετε κάτι", ξαναρωτάει ο πρόεδρος. "Όχι, κύριε πρόεδρε, αλλά ο κύριος εισαγγελέας επίσης...".

Φυσικά, όλη η διαδικασία έγινε "ανάστα ο Κύριος", έπεσε πολύ γέλιο, οι δίκες αναβλήθηκαν και οι δικαστές αποχώρησαν για να κάνουν τις απαιτούμενες αλλαγές στη σύνθεση προκειμένου να εκδικάσουν τις "αποκαλύψεις" του Μπάμπη ή Αλόμας.

Δεν είχα ξανακούσει τέτοια ακραία τερτίπια μέχρι να έρθει στην επιφάνεια η υπόθεση της Κωνσταντοπούλου. Και λυπάμαι που καταφεύγουν σε τέτοιες γελοιότητες και επαγγελματίες δικηγόροι.

1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

1 σχόλια