Δέκα χρήσιμα links για καλύτερη διατροφή

Δέκα χρήσιμα links για καλύτερη διατροφή Facebook Twitter
0

 


Ιδού λοιπόν δέκα χρήσιμα και όχι τόσο γνωστά links σχετικά με τη διατροφή που μπορούν να βοηθήσουν προς αυτή την κατεύθυνση:

 


1. Eat Different

 


Τι θέλετε να ελαττώσετε; Τα σνακ; Τις μεγάλες μερίδες; Τα φρούτα; (λέμε τώρα). Αν δεν μπορείτε να το οργανώσετε μόνοι σας, μια νέα υπηρεσία που λέγεται Eat Different έρχεται να το κάνει για σας, με διαγράμματα, progress tracking και κοινοποίηση της εν λόγω προόδου στα κοινωνικά δίκτυα (αυτό μπορείτε και να το παραλείψετε, θυμάστε άλλωστε εκείνη τη ζυγαριά που σας διαπομπεύει στο facebook..)

 


2. Swole.Me

 


Είστε μήπως κολλημένοι με τις θερμίδες; Καλώς ήλθατε στο Swole.me, τον αυτόματο 'diet planner'. Πόσες θερμίδες θέλετε σήμερα; Σε πόσα γεύματα; Με ποιες τροφές; Voila!

 


3. Foodpairing

 


Προσωπικά δεν έχω καθόλου φαντασία στο φαγητό. Οι αυτοσχεδιασμοί μου καταλήγουν σχεδόν πάντα σε.. τέλος πάντων, δεν θέλετε να ξέρετε! Συχνά αναρωτιέμαι, ποιος ήταν αυτός που πρώτος σκέφτηκε να συνδυάσει πχ τα όσπρια με τα παστά ψάρια; Πως πειραματίζεται κανείς συνδυάζοντας τις γεύσεις; Το Foodpairing είναι ένα πραγματικά εξαιρετικό site που απαντά σε τέτοιου είδους ερωτήματα με επιστημονικό τρόπο. Είμαι βέβαιος πως πολλοί επαγγελματίες σεφ το χρησιμοποιούν ήδη ως πηγή έμπνευσης, αν όχι τότε you're welcome!

 


4. Eating The Beats

 


Και μια που μιλάμε για έμπνευση, θα φανταζόσασταν ποτέ ότι, στην κουζίνα τουλάχιστον, θα μπορούσε να την παρέχει η μουσική; Το Eating The Beats είναι ακριβώς αυτό, συνταγές εμπνευσμένες από (ή έστω αφιερωμένες σε) γνωστά και άγνωστα τραγούδια και καλλιτέχνες.

 


5. Gojee

 


Τι να την κάνω όμως την έμπνευση, τι να το κάνω το ακτινίδιο που συνδυάζεται τέλεια με το στρείδι, εγώ θέλω να βλέπω το πιάτο και να μου τρέχουν τα σάλια, θέλω να κοιτάζω το πιάτο στην οθόνη και να δακρύζω, θέλω.. να φιλήσω σταυρωτά αυτόν που δημιούργησε το Gojee!

 


6. No Takeout

 


Είπαμε, τέρμα η σαβούρα και το delivery. Το No Takeout σας στέλνει καθημερινά μια ωραία, απλή και νόστιμη συνταγή. Επιτέλους, να απαντηθεί κάποτε και το μισητό ερώτημα 'Τι μαγειρεύουν πάλι σήμερα;'

 


7. Still Tasty

 


Όπως ξέρουν όλοι οι καλοί μάγειρες, το πιο σημαντικό πράγμα στη μαγειρική είναι τα ψώνια. Εγώ, ως κακός μάγειρας, καταλήγω να πετάω ένα μεγάλο ποσοστό από τα τρόφιμα που αγοράζω, λόγω κακού υπολογισμού, λανθασμένου τρόπου αποθήκευσης και άγνοιας ως προς τη διάρκεια συντήρησης των περισσότερων τροφών. Το Still Tasty είναι ένα site που έψαχνα για χρόνια, και δίνει επιτέλους απάντηση στο ερώτημα: Keep It Or Toss It;

 


8. Foodgawker

 


Παρόμοιας φιλοσοφίας / ομορφιάς / σχεδιασμού με το προσωπικό μου αγαπημένο Punchfork.


9. Evernote Food

 


Εντάξει, καλή η μαγειρική και η υγιεινή διατροφή, που και που όμως μπορούμε να βγαίνουμε και για ένα φαγητό με τους φίλους μας (ειδικά κάθε Τρίτη βράδυ, με την καθιέρωση του μενού των 10€ από σειρά εστιατορίων στα πλαίσια του Food Festival). Αν λοιπόν είστε σαν κι εμένα και ποτέ δε θυμάστε που φάγατε εκείνη την ωραία κρασάτη σουπιά ή τι να ΜΗΝ παραγγείλετε στο αγαπημένο σας εστιατόριο, τότε καταγράψτε τα γεύματά σας με αυτό το πολύ χρήσιμο plugin του έτσι κι αλλιώς απαραίτητου Evernote.

 


10. Ταβερνοχώρος / Tερπνόν

 


Εις αναμονήν του ελληνικού Yelp ας εστιάσουμε για το τέλος σε δύο πολύ καλές ελληνικές προσπάθειες, τον εξαιρετικό θεσσαλονικιώτικο Ταβερνοχώρο (όπου θα βρείτε μέχρι και το τελευταίο μπουγατσατζίδικο, ναι αυτό με την κρέμα) και το (πρώην) Τερπνόν (νυν Topadvisor) με το πολύ χρήσιμο mobile app που εμφανίζει κριτικές και βαθμολογίες των χρηστών για όλα τα εστιατόρια που βρίσκονται σε μια συγκεκριμένη απόσταση από εσάς και τη συσκευή σας. Μην ξεχάσετε να ενισχύσετε τις παραπάνω κοινότητες εμπλουτίζοντας το περιεχόμενό τους, γράφοντας απλώς μια κριτική ή προσθέτοντας στη βάση δεδομένων τους το καταπληκτικό εστιατόριο που μόλις ανακαλύψατε!


Αυτά για την ώρα, λέω να αναπληρώσω τις θερμίδες της πληκτρολόγησης με ένα γλυκάκι

 

Περιμένω τις προτάσεις / παρατηρήσεις σας στα σχόλια.

 


Follow @RenoDakota on Twitter & on Pinterest.

 

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Δ. Πολιτάκης / Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Μπορεί να έχει άμεση ανάγκη κάποιου είδους ανάπλασης η Πλατεία Εξαρχείων, το τελευταίο που χρειάζεται όμως είναι ένα μίζερο χριστουγεννιάτικο δέντρο με το ζόρι.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Β. Βαμβακάς / Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Οποιοσδήποτε απολογισμός της είναι καταδικασμένος στη μερικότητα, αφού έχουν συμβεί άπειρα γεγονότα που στιγμάτισαν τις ζωές όλων μας ‒ δύσκολο να μπουν σε μια αντικειμενική σειρά.
ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΒΑΜΒΑΚΑ
Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Β. Στεργίου / Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Αντί να βλέπουμε τη χώρα σαν άδεια πισίνα όπου πρέπει να γυρίσουν τα ξενιτεμένα της μυαλά για να γεμίσει, ας αλλάξουμε τα κολλημένα μυαλά σ' αυτόν εδώ και σε άλλους τόπους.
ΤΗΣ ΒΙΒΙΑΝ ΣΤΕΡΓΙΟΥ