ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Η πρόκριση της Εθνικής στο Μουντιάλ προαπαιτούμενο για την επόμενη δόση, λέει η Τρόικα

Facebook Twitter
4

Άσχημα τα μαντάτα από τις Βρυξέλλες για τους διεθνείς μας, καθώς πέρα από τις ελπίδες ενός ολόκληρου λαού για διάκριση, φαίνεται πως θα επιβαρυνθούν και με την ευθύνη εξασφάλισης της περαιτέρω χρηματοδότησης της ελληνικής οικονομίας. Κι αυτό γιατί ο δρόμος προς τις επόμενες δόσεις της δανειακής σύμβασης περνάει από τη...Βραζιλία, αφού, σύμφωνα με τις επιταγές της "περιβόητης" Τρόικα, αν η εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου δεν κατορθώσει να εξασφαλίσει το πολυπόθητο εισιτήριο για την χώρα της Σάμπα στα επικείμενα μπαράζ με τη Ρουμανία, η κάνουλα της χρηματοδότησης θα κλείσει!


Παρά την αρχική έκπληξη των διεθνών μας, και ειδικά του μονίμως έκπληκτου Γιώργου Καραγκούνη, οι γνωρίζοντες τα μέσα και τα έξω των διεθνών οικονομικών φόρουμ δεν φάνηκαν να ξαφνιάζονται από τις εξελίξεις.

 

Ψύχραιμος
Σχετικά ψύχραιμα πήρε ο Γιώργος Καραγκούνης την πρωτοφανή απόφαση FIFA-Τρόικας

 

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, κρυφή έκθεση του ΔΝΤ έκανε λόγο, ήδη από πέρυσι το καλοκαίρι, για «...διασύνδεση της δημοσιονομικής πορείας της Ελλάδας με την πορεία της στα προκριματικά του Μουντιάλ...» με χειρόγραφη υποσημείωση «Lol, αν δεχτούνε κι αυτό θα τους φορτώσω και την πεθερά μου » και «Μην ξεχάσω το conditioner γιατί θα με σκοτώσει η Rachel ». Φαίνεται πως αυτή η υπόθεση εργασίας κατέστη μετέπειτα επίσημη θέση του Ταμείου, εξαιτίας της αδυναμίας της εθνικής να σκοράρει πάνω από 1 γκολ ανά παιχνίδι, αφού η φτωχή συγκομιδή τερμάτων έβγαλε εκτός στόχων την πορεία εκτέλεσης των υπολογισμών του Φερνάντο Σάντος, σε μια στιγμή μάλιστα που άλλες, ανταγωνιστικές μας ομάδες, εμφάνιζαν ρυθμούς σκοραρίσματος έως και 2,7 γκολ ανά παιχνίδι. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα το «κλείδωμα» της απόφασης εκ μέρους της Τρόικα, με σύμφωνη γνώμη και της FIFA, ανώτατα στελέχη της οποίας φέρονται να δήλωσαν σε Έλληνες δημοσιογράφους, «Η Βοσνία σκόραρε συνολικά 30 γκολ και εσείς 12. Η Βοσνία δεν είναι σε μνημονίο και εσείς είστε. Food for thought».

Γραφ

Ένα πρόχειρο γράφημα του Σωτήρη Νίνη με την πορεία σκοραρίσματος της Εθνικής

Ερωτηθείς για το θέμα ο αρμόδιος για τα οικονομικά θέματα της ΕΕ επίτροπος Όλι Ρεν απάντησε: «Οι Έλληνες έχουν διανύσει τα ¾ ενός πολύ δύσκολου δρόμου - ειδικά τα εκτός έδρας ματς με Λετονία και Λιθουανία ήταν φωτιά - δεν πρέπει να τα παρατήσουν τώρα. Πιστεύω πως θα προκριθούν και θα πάρουν την δόση, είναι ένας λαός που έχει δείξει πως τα καταφέρνει στα δύσκολα. Eιδικά ο Σάλπι το έχει το κρίσιμο γκολ».


Ο πιο...αυστηρός Γεργκ Άσμουσεν, εκφράζοντας την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα δήλωσε: «Αναγνωρίζουμε τις προσπάθειες των Ελλήνων και τον πιθανό εκνευρισμό τους από αυτή την απόφαση, αλλή η θέση της ΕΚΤ δεν αλλάζει, οι κανονισμοί είναι σαφείς. Η ΕΚΤ διατηρεί το δικαίωμα, ανά πάσα στιγμή (ακόμα και μετά το κλείσιμο ενός στοιχήματος), να (i) αρνηθεί οποιαδήποτε μετακύλιση χρέους ή μέρους αυτού, καθώς η μοναδική τιμή που δέχεται ως σωστή η ΕΚΤ είναι η τιμή που προσφέρεται όταν γίνεται αποδεκτό το στοίχημα, και να (ii) παρακρατήσει οποιαδήποτε κέρδη ομολόγων από λογαριασμούς κρατών που θεωρεί ότι κερδήθηκαν ως αποτέλεσμα σφάλματος ή απάτης. Εύχομαι καλή επιτυχία στην ελληνική ομάδα, εγώ προσωπικά θα παίξω Under και τα δύο ματσάκια».


Από την πλευρά της, πιο διαλλακτική φαίνεται να είναι η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ. «Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στους Έλληνες, είναι μακράν η πιο εμφανίσιμη ομάδα των μπαράζ, εξαιρουμένου ίσως του Κώστα Μήτρογλου που μοιάζει με δευτεροκλασάτο υποτακτικό του Τζαφάρ. Ειδικά το μούσι του Σιόβα αποτελεί κεφάλαιο για την χώρα από μόνο του και αν προχωρήσει η ιδωτικοποίησή του θα κλείσουν πολλές τρύπες».

Μούσι

Πολλοί οι υποψήφιοι αγοραστές, ωστόσο αν το μούσι ανακηρυχτεί σε εθνικό δρυμό η ιδιωτικοποίηση δεν θα μπορέσει να προχωρήσει

Ο Γιάννης Στουρνάρας από την πλευρά του διαβεβαίωσε πως δεν θα υπάρξουν νέα οριζόντια μέτρα, καθώς η ομάδα θα παίξει με κάθετες μπαλιές στον άξονα, ενώ ο Αντώνης Σαμαράς δήλωσε πως «Εθνική οικονομία και Εθνική Ελλάδος πάνε μαζί. Με τη βοήθεια του θεού και κάποιο φυλαχτό που έχει αγγίξει ο Ότο Ρεχάγκελ θα τα καταφέρουμε».

4

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Δ. Πολιτάκης / Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Μπορεί να έχει άμεση ανάγκη κάποιου είδους ανάπλασης η Πλατεία Εξαρχείων, το τελευταίο που χρειάζεται όμως είναι ένα μίζερο χριστουγεννιάτικο δέντρο με το ζόρι.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Β. Βαμβακάς / Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Οποιοσδήποτε απολογισμός της είναι καταδικασμένος στη μερικότητα, αφού έχουν συμβεί άπειρα γεγονότα που στιγμάτισαν τις ζωές όλων μας ‒ δύσκολο να μπουν σε μια αντικειμενική σειρά.
ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΒΑΜΒΑΚΑ
Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Β. Στεργίου / Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Αντί να βλέπουμε τη χώρα σαν άδεια πισίνα όπου πρέπει να γυρίσουν τα ξενιτεμένα της μυαλά για να γεμίσει, ας αλλάξουμε τα κολλημένα μυαλά σ' αυτόν εδώ και σε άλλους τόπους.
ΤΗΣ ΒΙΒΙΑΝ ΣΤΕΡΓΙΟΥ

σχόλια

4 σχόλια