ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Οι βόλτες με ποδήλατο στην παραλιακή, το απόγευμα που πέφτει ο ήλιος

Οι βόλτες με ποδήλατο στην παραλιακή, το απόγευμα που πέφτει ο ήλιος Facebook Twitter
0

H Αθήνα είναι ένα πανέμορφο μωσαϊκό. Ανάλογα με την ώρα, τη διάθεση και την παρέα υπάρχει τουλάχιστον ένα φανταστικό μέρος για να περάσεις καλά. Αν όμως έπρεπε να σκεφτώ τι δε θα άλλαζα ποτέ και για κανένα λόγο σε αυτή την πόλη και θα το αποτύπωνα για πάντα στο Athens Mosaic, αυτό είναι σίγουρα η Μαρίνα Φλοίσβου. Ίσως το καλύτερο μέρος της πόλης για βόλτες με το ποδήλατο, ειδικά το απόγευμα που πέφτει ο ήλιος. Η διαδρομή σου παίρνει χαλαρά περίπου δύο ώρες και είναι όλο εκπλήξεις και ωραίες εικόνες.

#openathens. Μοιράσου τα αγαπημένα σου σημεία στην πόλη. Γράψε στη δική σου ψηφίδα τι δε θα άλλαζες με τίποτα στην Αθήνα, και γίνε κι εσύ κομμάτι του Athens Mosaic

 

Αρχικά βλέπεις στα δεξιά σου την πιο εντυπωσιακή οικοδομή της Αθήνας αυτόν τον καιρό. Η Λυρική Σκήνη και η Εθνική Βιβλιοθήκη που χτίζονται με πολύ γρήγορους ρυθμούς και του χρόνου θα είναι έτοιμα. Όταν διασχίζεις την αερογέφυρα που ενώνει την Καλλιθέα με το Φάληρο, χαζεύεις τις εργασίες, τους εντυπωσιακούς γερανούς, προσπαθείς να δεις το πάρκο που είναι ήδη έτοιμο και φαντάζεσαι πως θα είναι όταν ολοκληρωθεί.

Οι βόλτες με ποδήλατο στην παραλιακή, το απόγευμα που πέφτει ο ήλιος Facebook Twitter

Μετά την αερογέφυρα έχει μια ωραία κατηφόρα με άπλα και εκεί που έχεις κουραστεί να κάνεις πετάλι αφήνεσαι στην ταχύτητα και απολαμβάνεις την θέα που ξεπροβάλει μπροστά σου. Η θάλασσα με διάφορα ιστιοπλοϊκά και γιοτ αραγμένα από εδώ και από εκεί και στο βάθος η Καστέλα και το Μικρολίμανο. Εκεί μπορείς να αράξεις κιόλας πριν συνεχίσεις τον δρόμο σου. Συνήθως δεν κυκλοφορεί ψυχή αλλά ακόμη και αν έχει κόσμο έχει τόσο χώρο που κάπου θα βρεις να απομονωθείς.

Οι βόλτες με ποδήλατο στην παραλιακή, το απόγευμα που πέφτει ο ήλιος Facebook Twitter

Η διαδρομή συνεχίζεται και πριν φτάσεις στην πάντα γεμάτη και πολύβουη Μαρίνα Φλοίσβου, θα δεις το θωρηκτό Αβέρωφ και την κλασική Τριήρης από εκεί φεύγουν και καραβάκια για μονοήμερες εκδρομές στα νησιά του Αργοσαρωνικού σε περίπτωση που αποφασίσεις ξαφνικά να φύγεις μακριά από όλους, απλά φρόντισε να έχεις μαζί σου χρήματα. Έχει και ψαράδες που πουλάνε φρέσκα ψάρια κατευθείαν από τα καΐκια τους σε πολύ καλές τιμές, τα πρωινά φυσικά. 

Η Μαρίνα Φλοίσβου έχει κάτι για όλους, γι' αυτό και είναι ένα κομμάτι του όμορφου μωσαϊκού της Αθήνας και θα είναι ωραίο να αποτυπωθεί στο Athens Mosaic. Έχει μαγαζιά με παγωτό και frozen yogurt, καφέ και μπαράκια που παίζουν μουσική. Είναι πολύ ωραία στα σκαλάκια μπροστά από τα μαγαζιά. Κάθεσαι, ξεχνιέσαι, μόνος ή με την παρέα σου ονειρεύεσαι ταξίδια – τα πολυτελή γιοτ σε εμπνέουν – και η μουσική από τα μπαράκια δημιουργεί την κατάλληλη ατμόσφαιρα. Η Μαρίνα Φλοίσβου είναι πολύ φιλική για τους ποδηλάτες παρότι έχει πολύ κόσμο, πιτσιρίκια, οικογένειες, ζευγαράκια. Έχουν συνηθίσει και δεν ενοχλούνται. Αν προτιμάς πιο γρήγορη διαδρομή μπορείς να πας από τον παράλληλο δρόμο που οδηγεί στο ίδιο σημείο, στο πάρκο του Φλοίσβου. Εκεί έχει ωραίο και καθαρό γρασίδι και μπορείς να κάνεις πικ-νικ ή απλά ποδηλατοβόλτα. Από εκεί ξεκινάει και η παραλία του Φλοίσβου και μπορείς να πας με το ποδήλατο άνετα και ξεκούραστα, παράλληλα με τις γραμμές τους τραμ μέχρι τον Άλιμο και αν θες και μέχρι την Γλυφάδα. Όπου σου κάνει κέφι κατεβαίνεις από το ποδήλατο και αράζεις, έχει μόνο ωραία μέρη. Στον γυρισμό αν είσαι πτώμα μπορείς να πάρεις το τραμ. Η διαδρομή αυτή είναι ότι πρέπει για τους ποδηλάτες, συνδυάζει τις όμορφες εικόνες με ξεκούραστη βόλτα αλλά και άθληση, σίγουρα είναι κάτι που δεν θα άλλαζα με τίποτα στην Αθήνα.


Το μέρος που δεν θα άλλαζε με τίποτα στην Αθήνα η Μαρίνα, θα αποτυπωθεί σε ένα πλακάκι, που θα είναι μέρος ενός μεγάλου, ζωντανού μωσαϊκού. Εσύ τι δε θα άλλαζες ποτέ στην Αθήνα; Βάλε κι εσύ τη δική σου ψηφίδα στο www.heineken.gr/athensmosaic.

 

Open your World - #openathens

0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Δ. Πολιτάκης / Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Μπορεί να έχει άμεση ανάγκη κάποιου είδους ανάπλασης η Πλατεία Εξαρχείων, το τελευταίο που χρειάζεται όμως είναι ένα μίζερο χριστουγεννιάτικο δέντρο με το ζόρι.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Β. Βαμβακάς / Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Οποιοσδήποτε απολογισμός της είναι καταδικασμένος στη μερικότητα, αφού έχουν συμβεί άπειρα γεγονότα που στιγμάτισαν τις ζωές όλων μας ‒ δύσκολο να μπουν σε μια αντικειμενική σειρά.
ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΒΑΜΒΑΚΑ
Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Β. Στεργίου / Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Αντί να βλέπουμε τη χώρα σαν άδεια πισίνα όπου πρέπει να γυρίσουν τα ξενιτεμένα της μυαλά για να γεμίσει, ας αλλάξουμε τα κολλημένα μυαλά σ' αυτόν εδώ και σε άλλους τόπους.
ΤΗΣ ΒΙΒΙΑΝ ΣΤΕΡΓΙΟΥ