Απεργία την Πρωτομαγιά

O Kanye West θα ήθελε να είναι ο Leonardo Da Vinci

O Kanye West θα ήθελε να είναι ο Leonardo Da Vinci Facebook Twitter
0

 

Όχι και πολλοί σύγχρονοι καλλιτέχνες θα ρίσκαραν να συγκρίνουν τους εαυτούς τους με ιδιοφυΐες της Αναγέννησης αλλά ο Kanye West φαίνεται πώς δεν έχει κανένα πρόβλημα να συγκρίνει τον εαυτό του με τον Λεονάρντο Ντα Βίντσι.

Ο 38χρονος Αμερικανός ράπερ που έχει το ψευδώνυμο Yeezy και που στο παρελθόν έχει παρομοιάσει τον εαυτό του με τους Pablo Picasso, Steve Jobs, Walt Disney, Andy Warhol, Shakespeare και ακόμη και τον Ιησού είπε ότι αψηφά τις συμβάσεις και τα τελευταία 12 χρόνια έχει αγωνιστεί ώστε να μην εγκλωβιστεί σε ένα συγκεκριμένο είδος.

Σαν τους στοχαστές της Αναγέννησης όπως ο Μιχαήλ Άγγελός, ο Γαλιλαίος και ο Ντα Βίντσι έτσι και ο ίδιος αντιστέκεται στην στενή κατηγοριοποίηση.

Δήλωσε στους Sunday Times «Φανταστείτε αν ρωτούσαν τον Ντα Βίντσι ή τον Μιχαήλ Άγγελο ή τον Γαλιλαίο να μην σκέφτονται τίποτα άλλο εκτός από το ένα πράγμα που τους έκανε διάσημους. Έτσι ο Ντα Βίντσι θα είχε μόνο μια ιδέα. Προς όλους τους haters, δεν λέω ότι είμαι ο Ντα Βίντσι αλλά νοιώθω ότι είναι σωστό για κάθε άνθρωπο να συγκρίνει τον εαυτό του με οτιδήποτε».

Είπε ότι οι κριτικοί είναι νευρικοί με τις συγκρίσεις που κάνει για τον εαυτό του και πρόσθεσε, «Είμαι ένας ακραίος ομιλητής, μιλάω μέσα από τις συγκρίσεις».

Ο West που βγάζει 30 εκατομμύρια ετησίως, παράτησε για λίγο την μουσική για να γίνει σχεδιαστής μόδας και είναι από τους πιο αμφιλεγόμενους σταρ της Αμερικής αυτή τη στιγμή. Πάνω από 130.000 άτομα υπέγραψαν μια αίτηση για να μην παίξει στο Glastonbury, χαρακτηρίζοντας την μουσική του σαν μια «αδικία».

Ο παραγωγός του Yeezus θα ακολουθήσει τα βήματα του στενού του φίλου και μακροχρόνιου συνεργάτη Jay Z και της γυναίκας του Beyonce σαν headliner του φεστιβάλ.

Το έβδομο του άλμπουμ θα κυκλοφορήσει αυτό το φθινόπωρο.

It's Viral
0

Απεργία την Πρωτομαγιά

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ