Απεργία την Πρωτομαγιά

Η Conchita Wurst κυκλοφορεί την αυτοβιογραφία της

Η Conchita Wurst κυκλοφορεί την αυτοβιογραφία της Facebook Twitter
2

Η νικήτρια της περσινής Eurovision εμφανίστηκε στο βερολινέζικο ξενοδοχείο Soho House τη Δευτέρα, όπου παρουσίασε την αυτοβιογραφία της με τίτλο "I, Conchita: My story. We are unstoppable" και το νέο της single, You are unstoppable

Στο βιβλίο η Conchita Wurst, που αποτελεί την καλλιτεχνική drag περσόνα του Αυστριακού Tom Neuwirth, αφηγείται το ταξίδι της ζωής της και τη μεταμόρφωσή της από ένα νεαρό ομοφυλόφιλο αγόρι στη διάσημη γενειοφόρα drag queen. Το βιβλίο θα κυκλοφορήσει επίσης στα γαλλικά και τα αγγλικά τον Μάιο.

Η ίδια μίλησε στο event της Δευτέρας σχετικά με το coming out της, που έγινε μέσω συνέντευξης που είχε δώσει για εφημερίδα, πριν καν το αποκαλύψει στους γονείς της. "Δεν έγινε παρά τη θέλησή μου. Ήταν εκείνη η στιγμή που λες "τι κάνω τώρα; Είμαι εγώ ή λέω ψέματα;". Έτσι αποφάσισα να μιλήσω ειλικτινά. Δεν θα το συνηστούσα ωστόσο. Όχι πρώτα οι εφημερίδες κι έπειτα οι γονείς. Το αντίστροφο είναι κάπως καλύτερο".

Σε συνέντευξή της για αυστριακό ραδιοφωνικό σταθμό την Κυριακή, η 26χρονη αναφέρθηκε στο bullying που δέχθηκε ως παιδί, περιστατικά που περιγράφονται και στο βιβλίο. "Ψίθυροι πίσω από την πλάτη μου, προσβολές - το σχολείο μου φαινόταν γεμάτο από τραμπούκους και ομοφοβικούς". Η ίδια θεωρεί ότι αυτές οι εμπειρίες σίγουρα συντέλεσαν στη διαμόρφωση της προσωπικότητάς της, δεν την έκαναν όμως εχθρική.

Μετά την ανάδειξή της στον περσινό ευρωπαϊκό διαγωνισμό τραγουδιού, η Conchita Wurst έγινε σύμβολο για την LGBT κοινότητα, κι έκτοτε μάχεται για τα δικαίωματα των ομοφυλοφίλων και για την πάταξη των διακρίσεων. "Δεν ήταν μόνο νίκη για μένα, αλλά και για όσους πιστεύουν σε ένα μέλλον χωρίς διακρίσεις, βασισμένο στην ανοχή και τον σεβασμο" είχε δηλώσει αμέσως μετά τη νίκη της. Ο φετινός επετειακός 60ος διαγωνισμός θα διεξαχθεί στη Βιέννη τον Μάιο.

It's Viral
2

Απεργία την Πρωτομαγιά

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

2 σχόλια