Οι Αριστοκράτες της Αυθάδειας

Facebook Twitter
0

sun city

photo: Mark Sullo

Στις 25 Ιανουαρίου του 2007 είχα την τύχη να δω live στην καταπληκτική αίθουσα του Volksbuhne Theater στο Βερολίνο τους "μυθικούς" Sun City Girls (ήταν μια συναυλία στο πλαίσιο του εξαιρετικού φεστιβάλ Transmediale). Ήταν από τα πιο σουρεαλιστικά, πιο παράξενα λαίβ που έχω δει ποτέ μου. Οι αδελφοί Bishop ήταν ντυμένοι σαν καρατέκα, σταμάταγαν στη μέση τα τραγούδια και έβγαζαν κραυγές, μετά έπαιζαν έναν επαναλαμβανόμενο ρυθμό για πολλή ώρα, ύστερα "βίαζαν"τις κιθάρες τους, ο Charles Gocher καταπληκτικός στα ντραμς. 25 ημέρες μετά στις 19 Φεβρουαρίου ο Gocher πεθαίνει από τον καρκίνο που τον ταλαιπωρούσε για χρόνια. Εκείνη η βραδιά στο Βερολίνο, ίσως να ήταν και η τελευταία τους συναυλία.  Έκτοτε ο Richard Bishop (γνωστός πια με το ειρωνικό Sir Richard Bishop) ηχογραφεί σόλο ή με τους Rangda (το ‘υπεργκρούπ’ στο οποίο επίσης συμμετέχουν οι Chris Corsano και Ben Chasny) και συλλέγει μετά μανίας βιβλία για τις θρησκείες και τον αποκρυφισμό, ενώ ο Alan Bishop ηχογραφεί ως Alvarius B. (μάλιστα φέτος κυκλοφόρησε τον αριστουργηματικό δίσκο Baroque Primitiva-από τους καλύτερους της χρονιάς so far), ταξιδεύει στα πιο περίεργα μέρη του κόσμου αναζητώντας σε ξεχασμένα μαγαζιά obscure μουσικές (πολλές από αυτές τις σάμπλαρε κιόλας στους δίσκους του) ενώ τρέχει και την δισκογραφική Sublime Frequencies μαζί με τον Hisham Mayet.  Τα δυο αδέρφια παίζουν πια μαζί ως Brothers Unconnected και κάνουν στις συναυλίες τους μια αναδρομή στην τριαντακονταετή πορεία των Sun City Girls και στις δεκάδες κυκλοφορίες τους (πολλές εκ των οποίων σε συλλεκτικές σπανιότατες κασέτες). Η είδηση του ερχομού τους στην Αθήνα, είναι ίσως το πιο σπουδαίο συναυλιακό γεγονός των τελευταίων μηνών γιατί όπως έχει δηλώσει και ο μέγας Ian Svenonius στο VBS TV: «oι Sun City Girls είναι ίσως οι πιο ασυμβίβαστοι, αινιγματικοί και ανεξάντλητα ψυχαγωγικοί, μουσικοί προβοκάτορες της εποχής μας και ίσως οποιαδήποτε άλλης εποχής. Εκπροσωπούν το τελευταίο δείγμα συνέπειας και ακεραιότητας σε αυτό που κοινώς αποκαλείται «underground» μουσική, και ίσως την τελευταία ελπίδα για τον πλανήτη».

*Η συναυλία των Brothers Unconnected θα γίνει την Τρίτη 24 Μαΐου στο Six d.o.g.s. με εισιτήριο 15 ευρώ.

Την συναυλία θα ανοίξει η 50λεπτη πειραματική ταινία «The Handsome Stranger» σκηνοθετημένη από τον Charles Gocher απόσπασμα της οποίας ακολουθεί

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Δ. Πολιτάκης / Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Μπορεί να έχει άμεση ανάγκη κάποιου είδους ανάπλασης η Πλατεία Εξαρχείων, το τελευταίο που χρειάζεται όμως είναι ένα μίζερο χριστουγεννιάτικο δέντρο με το ζόρι.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Β. Βαμβακάς / Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Οποιοσδήποτε απολογισμός της είναι καταδικασμένος στη μερικότητα, αφού έχουν συμβεί άπειρα γεγονότα που στιγμάτισαν τις ζωές όλων μας ‒ δύσκολο να μπουν σε μια αντικειμενική σειρά.
ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΒΑΜΒΑΚΑ
Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Β. Στεργίου / Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Αντί να βλέπουμε τη χώρα σαν άδεια πισίνα όπου πρέπει να γυρίσουν τα ξενιτεμένα της μυαλά για να γεμίσει, ας αλλάξουμε τα κολλημένα μυαλά σ' αυτόν εδώ και σε άλλους τόπους.
ΤΗΣ ΒΙΒΙΑΝ ΣΤΕΡΓΙΟΥ