10 εκνευριστικά πράγματα: Στη δουλειά!

Facebook Twitter
7

I_hate_job

 

10. Η δουλειά.

Εντάξει, ας το παραδεχτούμε. Ακόμη και αν η δουλειά σου είναι η καλύτερη στον κόσμο (χαχαχαχα, α στο καλό σου με έκανες και γέλασα), ακόμη και αν είναι απίστευτα ενδιαφέρουσα (χαχαχαχα, σταμάτα, σταμάτα, δεν αντέχω άλλο), ακόμη και αν σου προσφέρει πολλά λεφτά (αχαχαχα, ουφ, λυπήσου με) και ακόμη κι αν την αγαπάς παθολογικά (χαχα, συγγνώμη, είχα λίγο γελάκι ακόμη), κάποια στιγμή τη βαριέσαι. Δεν θες άλλο. Γι' αυτό τη λένε «δουλειά». Αλλιώς, θα την έλεγαν «χόμπι». Αν και τώρα που το σκέφτομαι, τα χόμπι κι αν τα βαριέμαι.

9. Οι Δευτέρες.

Αυτό δεν νομίζω να θέλει εξήγηση. Εκτός αν η εβδομάδα σας ξεκινάει από Τρίτη.

8. Τα βύσματα.

Συνήθως είναι ανίψια/ ξαδέρφια/ γκόμενες του αφεντικού. Συνήθως, επίσης, είναι εκτός από άσχετοι, και θρασύτατοι. Και επειδή έχουν την εύνοια του «αποπάνω», συνήθως τελικά την πληρώνεις εσύ.

7. Η προαγωγή/ αύξηση που δεν έρχεται.

Τι κι αν σκοτώνεσαι στη δουλειά, τι κι αν οι πληρωμένες υπερωρίες είναι ένα μακρινό όνειρο, τι κι αν ανέχεσαι κάθε κουλαμάρα του διευθυντή που σε παίρνει τηλέφωνο στις 12 τη νύχτα γιατί ΚΑΤΙ θυμήθηκε ότι έπρεπε να σου πει, τι κι αν βλέπεις εφιάλτες τα βράδια με άπειρα excelάκια να πετάγονται στο desktop σου; Εκεί που είσαι με το μισό ποπομέρι στην καρέκλα του υπεύθυνου, τσααααακ, κάθεται το βύσμα και σε αποτελειώνει.

6. Το τσατσιλίκι.

«Μάλιστα, αφεντικό» και «Ό, τι πείτε κύριε διευθυντά» (όταν τον βρίζει), «Έχετε απόλυτο δίκιο» και «Συμφωνώ μαζί σας» (όταν βρίζει τους συναδέλφους του), «Η Σοφία από τον 3ο το έκανε» και «Εγώ δεν ξέρω, έτσι είπε ο Μιχάλης από το λογιστήριο» (όταν εκτελεί χρέη πληροφοριοδότη), σλουρπ, γλυψ, ουστ μάζεψε τη γλώσσα σου, γλίτσα.

boss

5. Η εκμετάλλευση.

Όταν ήμανε μικρή νόμιζα ότι αν δείξω όλες μου τις ικανότητες σε περίπου 52 διαφορετικούς τομείς, θα γινόμουν η βασίλισσα του γραφείου και θα έθετα τις βάσεις για μία επιτυχημένη καριέρα. Μετά από 12 χρόνια στην αγορά εργασίας, συνειδητοποίησα ότι έθεσα τις βάσεις για να είμαι το κορόιδο των λουφαδόρων και των ανίκανων. Και αυτή η καριέρα που ήταν να χτιστεί, έχει μείνει στα μπετά.

4. Ο ηλίθιος συνάδελφος.

Κάθε δουλειά έχει τον ηλίθιό της. Όλο και κάποιος συνάδελφος θα είναι αυτός που είναι τόσο μπούφος/ ρούφος/ εγωκεντρικός κάφρος που θα προτιμούσες να σου βγάλουν μία μία τις τρίχες των μαλλιών με τσιμπιδάκι παρά να συνεργαστείς μαζί του. Η μόνη περίπτωση να το γλιτώσεις είναι ο ηλίθιος συνάδελφος να είσαι εσύ.

3. Το πρωινό ξύπνημα.
Το να χτυπάνε τα ξυπνητήρια των ανθρώπων πριν από τις 11 το πρωί, είναι ΑΠΑΝΘΡΩΠΟ. Ξεκάθαρα.

2. Το αφεντικό

Μετά από τόσα χρόνια αλληλεπίδρασης με διευθυντές, υπεύθυνους και ανώτερους, κατέληξα σε ένα πράγμα: μάλλον, όταν κάποιος παίρνει μία θέση προϊσταμένου σε οποιοδήποτε επάγγελμα, του κάνουν κάποια υποχρεωτική επεξεργασία στον εγκέφαλο και αφαιρούν από μέσα τη λογική. Και δυστυχώς σε ορισμένους, αφαιρούν και την ανθρωπιά.

1. Να μη σε πληρώνουν.

Και δεν υπάρχει τίποτα χαριτωμένο να πούμε γι' αυτό.

7

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Δ. Πολιτάκης / Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Μπορεί να έχει άμεση ανάγκη κάποιου είδους ανάπλασης η Πλατεία Εξαρχείων, το τελευταίο που χρειάζεται όμως είναι ένα μίζερο χριστουγεννιάτικο δέντρο με το ζόρι.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Β. Βαμβακάς / Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Οποιοσδήποτε απολογισμός της είναι καταδικασμένος στη μερικότητα, αφού έχουν συμβεί άπειρα γεγονότα που στιγμάτισαν τις ζωές όλων μας ‒ δύσκολο να μπουν σε μια αντικειμενική σειρά.
ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΒΑΜΒΑΚΑ
Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Β. Στεργίου / Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Αντί να βλέπουμε τη χώρα σαν άδεια πισίνα όπου πρέπει να γυρίσουν τα ξενιτεμένα της μυαλά για να γεμίσει, ας αλλάξουμε τα κολλημένα μυαλά σ' αυτόν εδώ και σε άλλους τόπους.
ΤΗΣ ΒΙΒΙΑΝ ΣΤΕΡΓΙΟΥ

σχόλια

6 σχόλια
Δουλεύω από Σεπτέμβριο εως τώρα μέσω πρόγραμμα του έσπα, και τα μόνα λευτά που έχω παρει είναι 300 ευρώ. Τα υπόλοιπα δεν λένε καν πότε, ασχέτως τη βιοποριστική ανάγκη του καθένα. Έχω σύμβαση και θα δουλέυω κανονικό 8ωρο για 488 ευρώ καθαρά με πτυχίο πανεπιστημίου. Μπορώ να κάνω κάτι; Όχι, απλά να μαζέψω χρήματα ωστε κάποια στιγμή να δουλέψω κάπου στο εξωτερικό που θα σέβονται το χρόνο εργασίας μου και τη ζωή μου, και μακάρι να δουλεύω και 12ωρα - Κυριακές.
Αυτό το "Να μη σε πληρώνουν"... Εδώ μου κάθεται! Έχω πάθει και έχω μάθει! Όχι τόσο γιατί δεν ανταμοιβόταν η δουλειά μου, όσο επειδή θεωρούσαν πως είμαστε χαζοί και τρώγαμε ότι χαζή δικαιολογία μας έλεγαν! Ουφ!
Εγω κατηγορω την γενια του πατερα μου και της μανας μου που α)μας ταισαν τοσα παραμυθια β)ήταν τόσο θρήσκοι (έχει ο θεός)γ)ή μάλλον ήταν οι μπουφοί στην εργασία τους και δεν ειχαν παρει πρεφα για να μας προιδεασουν
Με πήρε ο προϊστάμενος για να πάω γραφείο Κυριακή. Έφυγα από την παραλία και πήγα με το παρεό και τις σαγιονάρες για να του δείξω πως στέλνουν φαξ...