Ποιο είναι το χειρότερο πράγμα που σας ζήτησε ποτέ κάποιο αφεντικό να κάνετε στη δουλειά σας;

Ποιο είναι το χειρότερο πράγμα που σας ζήτησε ποτέ κάποιο αφεντικό να κάνετε στη δουλειά σας; Facebook Twitter
98
Ποιο είναι το χειρότερο πράγμα που σας ζήτησε ποτέ κάποιο αφεντικό να κάνετε στη δουλειά σας; Facebook Twitter

H εικονογράφηση είναι από πίνακες του Max Ernst

ΑΠΟ Κ.Μ.:

Δούλευα σε μια καφετέρια, μια μέρα ενώ όλο το μαγαζί ήταν γεμάτο άρχισε να βρέχει και όλοι οι πελάτες μπήκαν μέσα να πληρώσουν και να φύγουν...

Εκείνη την ώρα που όλοι με ήθελαν για να πληρώσουν μου είπε το αφεντικό μου να βγω έξω στη βροχή και να σκουπίσω τα τραπέζια και τις κερέκλες - ενώ έβρεχε ασταμάτητα..

  

ΑΠΟ Ε.Π.:

Θα μπορούσα, να γεμίσω 50φυλλο τετράδιο, περιγράφοντας, όλα τα κουλά και παράλογα που έζησα πριν από 8 περίπου χρόνια, εργαζόμενη σε μια εταιρεια, αλλα αυτό που θα θυμάμαι σίγουρα χαρακτηριστικά, είναι ένα περιστατικό που συνέβη λίγο πρίν την παραίτησή μου...

Ήμουν τεσσάρων μηνών έγκυος, όταν ο κατά γενική ομολογία παράφρων -φυσικά- πρώην εργοδότης μου, μέσα στα πλαίσια των γενικών ξαθηκόντων μου (που περιελάμβαναν και την καθημερινή βόλτα του σκύλου του, όσο απολάμβανε τις διακοπές του στη Μύκονο) μου ζήτησε να περάσω απο το διαμέρισμα του να σιγουρευτώ οτι ο πρόσφατα πρώην τοξικομανής συνεργάτης και φίλος του, που φιλοξενούσε εκεί κατά τη δοκιμαστική περίοδο της αποτοξίνωσης, είναι καλά γιατι δεν απαντούσε στο κινητό του... Τόλμησα να αρνηθώ και επικαλέστηκα φυσικά την επικινδυνότητα της κατάστασης, οταν μου έκλεισε το τηλέφωνο και συνέχισε ατάραχος τις διακοπές του...

Ποιο είναι το χειρότερο πράγμα που σας ζήτησε ποτέ κάποιο αφεντικό να κάνετε στη δουλειά σας; Facebook Twitter

ΑΠΟ Σ.Ν.:

Παρουσίαζα μια χαζο-εκπομπή στο ΡΙΚ1 της Κύπρου και είχε αρρωστήσει η Μακιγιέζ. Το αφεντικό απαίτησε να βαφτώ μόνος μου με ένα ληγμένο μεικ απ που είχε ξεμείνει στο στούντιο.

Την επόμενη μέρα ήμουν γεμάτος σπυράκια και έστειλα την παραίτηση μου.

  

ΑΠΟ Α.Λ.: 

Να πάω μέχρι τα δικαστήρια με τα πόδια (& να γυρίσω σαφώς) με 35 βαθμούς στο κεφαλι, προκειμένου να διαπιστώσω αν ειναι ανοιχτα την Πρωτομαγιά.... Το χειρότερο βέβαια ήταν η ακόλουθη ατάκα: μικρό κορίτσι εισαι... δεν παθαινεις τίποτα!!!

Ποιο είναι το χειρότερο πράγμα που σας ζήτησε ποτέ κάποιο αφεντικό να κάνετε στη δουλειά σας; Facebook Twitter

ΑΠΟ Μ.ΓΚ.:

  

Ερώτηση

Ποιό είναι το χειρότερο πράγμα που σας ζήτησε αφεντικό στη δουλειά σας?

Απάντηση

Ας είχα αφεντικό και όλα τα άλλα παίζονται

  

ΑΠΟ Μ.Γ.

Το 2005 νομίζω, το χειμώνα, δούλευα σε μια μεταφορική εταιρία και είχε ρίξει τότε πολύ χιόνι στην Αθήνα και ο εργοδότης μου τότε μας ζήτησε να πάμε στο Super Market να πάρουμε αλάτι και να ρίξουμε στο προαύλιο για να μην πιάσει χιόνι (μιλάμε για αλάτι του εμπορίου που ρίχνουμε στο φαγητό).

Τον κοιτάζαμε ολοι γιατί νομίζαμε οτι έκανε πλάκα... Πήραμε λοιπόν αλάτι και αλατίζαμε το προαύλιο...

  

ΑΠΟ Γ.Γ.:

 

Δουλεύω σε μία μεγάλη εταιρεία, ελληνική ξέρεις από αυτές που πρέπει να στηρίζουμε γιατί δίνει δουλειά στους Έλληνες στηρίζει το ΑΕΠ κτλ κτλ, με τζίρο πολύ μεγάλο, ακόμα και εν μέσω κρίσης.


Το αφεντικούλι μας παθαίνει πολλές κρίσεις καθημερινά με αποτέλεσμα όλοι εργαζόμενοι να πηγαίνουμε για δουλειά με έναν κόμπο στο στήθος κάθε μέρα εξαιτίας του φόβου για το τι θα γίνει εκείνες τις 13 με 14 ώρες που θα δουλεύουμε σαν σκλάβοι. Σαν ήρθε λοιπόν πριν κανα μήνα η γιορτή του είχε απαίτηση να τον πάρουμε τηλέφωνο ένας ένας όλοι οι υπάλληλοι να του πούμε χρόνια πολλά και όλες τις ευχές που ξέραμε διαφορετικά θα ήμασταν όλοι με δύο μέρες άδεια μείον. Και υπήρξαν άτομα που δεν τον πήραν και ναι τους έκοψε δύο μέρες άδεια.

Σίγουρα θα σας φαίνεται τρελό, μα είναι αλήθεια. Έχω πολλές ιστορίες με δαύτον αλλά προτιμώ να γράφω για "όμορφους" ανθρώπους...

  

Ποιο είναι το χειρότερο πράγμα που σας ζήτησε ποτέ κάποιο αφεντικό να κάνετε στη δουλειά σας; Facebook Twitter

  

ΑΠΟ Κ.Ζ.:

Το χειροτερο που μου ζητησε να κανω η διευθύντριά μου ηταν να ανακοινώσω σημαντικές μειωσεις μισθων σε συνεργάτες της εταιρίας τους οποίους δεν ειχα συναντησει ποτέ αλλα μεχρι τοτε ειχα καλη -τηλεφωνική- συνεργασία... Και δεν δουλευα καν στο λογιστήριο ουτε ειχα καμια επαφη με μισθοδοσιες.

[Προσθέστε ελεύθερα...]

98

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών - Μικροπράγματα

Mικροπράγματα / Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών

«Υστερικές» όσες μιλούν συνεχώς για τα γυναικεία δικαιώματα και «τα θέλουν» όσες είναι θύματα καταπίεσης και δεν το καταγγέλλουν, μάς ενημερώνει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής, Δημήτρης Παπανώτας.
ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΝΑ ΚΡΑΒΑΡΗ

σχόλια

20 σχόλια
Πριν λίγα χρόνια ως εργαζόμενη σε μία μεγάλη εταιρία της επαρχία, υποχρεώθηκα να λάβω μέρος στην προεκλογική εκστρατεία της κόρης του εργοδότη μου. Εκτός από τα προβλεπόμενα ψηφοδέλτια που συμπλήρωνα/μοίραζα μετά το πέρας του ωραρίου μου, η απόλυτη ξεφτίλα ήταν όταν μου ζήτησε να παρευρεθώ σε ομιλία του Γιωργάκη και να μοιράσω κάρτες.
Δούλευα σε μία καφετέρια με psycho αφεντικίνα. Για καλή μου τύχη, δούλευα στο μπαρ..η σερβιτόρα όμως ήταν έξω στο μαγαζί. Η καλή μας αφεντικίνα λοιπόν, είχε τη συνήθεια να σηκώνει το χέρι της ψηλά και να μυρίζει τις μασχάλες της για να δει αν μυρίζει άσχημα και να πάει να βάλει αποσμητικό(και μπροστά σε κόσμο έτσι;;;!!). Μια μέρα που δεν μπορούσε να μυρίσει καλα, σήκωσε τη χερούκλα της ψηλά και ζήτησε από την σερβιτόρα που ήταν δίπλα της να την μυρίσει!!!!
βασικα με μερικα που διαβασα δεν συγκρινονται.. κατι χοντρο δεν εχει γινει απλα ειναι ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ καποια ιδια πραγματα που οταν τα μαζευεις γινονται μια μπαλα και σε πλακωνουν. 1)να πρεπει να ειμαι καθημερινα με πονοκεφαλο επειδη η γυναικα του αντι να μιλαει φωναζει/τσιριζει μονιμως2)να ακουω οτι ειμαι πολυ τυχερη που πληρωνομαι (παιρνω τον ιδιο μισθο 6 χρονια τωρα)3)να μου δινει μειωμενα δωρα γιατι αλλα λεφτα δηλωνει οτι μου δινει και αλλα παιρνω, οποτε μου δινει δωρα συμφωνα με αυτα που δηλωνει. 4)να πρεπει να μιλαει συνεχεια η αλλη στο τηλ, να μην μας βρισκει και να ωρυεται για το που μιλαμε (εγω δεν το αγγιζω καν μεχρι τις 2 που φευγει αυτη, αλλιως καθε φορα που χτυπαει πεφτει επανω του με το πρωτο ντριν μην τυχον και το σηκωσω)5)πρεπει να παιρνω αδεια οταν αυτοι αποφασιζουν να πανε διακοπες και οταν πηγαινουν 3 εβδομαδες πρεπει να μου γ@μ@νε τις μερες αδειας μου με το ετσι θελω. 6)μας φερνουν σαλατες στο γραφειο για να φαμε τα μεσημερια και εκτος του οτι τρωει την δικη της πολλες φορες παιρνει και την δικη μου σπιτι της (εχουν να ταισουν την μιση θεσ/νικη αν θελουν)7)ζητουσα επι 2 μηνες να κανω μια εγχειρηση και οταν το ζητησα για 10η φορα μου ειπαν οτι δεν γινεται να λειψω γιατι επρεπε να φτιαξει τα δοντια της (αδεια 4 μηνων) και οταν γυρισε για να κανω εγω την εγχειρηση ειχα εξτρα ζημια λογω αργοποριας, που αντι να αισθανεται ασχημα η αντιδραση της ηταν: εμ στο λεγα εγω να μην το κανεις!!!!! 8)μπορει να μου φερεται εχθρικα και μονο επειδη ειπα καλημερα σε καποιον ''ανταγωνιστη'' που δουλευουμε στον ιδιο χωρο ή σε ατομα που ξαφνικα δεν συμπαθει (καθε χρονο εχουμε και διαφορετικους, πρεπει να μαντευω! χαχαχα)9)το παιδι τους (ετων 6) ειναι το πιο κακομαθημενο ever και παιρνει συνεχεια ολη τη μερα τηλ λεγοντας ''δωσμου τον μπαμπα μου'', κλαιει, μιλαει ασχημα, κτλ και αν δεν ειναι εδω στο κλεινει και παιρνει στην κεντρικη γραμματεια, σε αλλα γραφεια, κτλκαι πολλα πολλα αλλα μικρα. σε καποιες φασεις ειναι καλυτεροι, αναλογα με τις διαθεσεις τους, αλλα γενικα ολοι ειναι ''δουλοι'' τους, ολοι πρεπει να τρεχουν να βρισκουν τον ευκολο δρομο για το οτιδηποτε θελουν, να κατηγορουν και να βριζουν πολυ κοσμο μπροστα μου για πραγματα που κανουν τα ιδια και χειροτερα οι ιδιοι, κτλ κτλ. ο μονος λογος που μενω τοσα χρονια ειναι γιατι προσφερει αυτη η δουλεια σε μενα και στους γυρω αγαπημενους μου την ευκολια σε θεματα υγειας, ωστε να μπορω να βοηθαω κοσμο οπως μπορω, αντι να περιμενουν βδομαδες για απλες εξετασεις μεχρι το πιο συνθετο σε ικα, μικα, συκα..δυστυχως στην ελλαδα τετοια πραγματα δε θα σταματησουν ποτε.. γιατι τπτ δεν λειτουργει σωστα και η νοοτροπια ολων μας ειναι τετοια, που την διαιωνιζουμε και την περναμε και στις επομενες γενιες. εννοειται οτι φταιμε και μεις σαν υπαλληλοι που τα ανεχομαστε, αλλα ιδιως στις μερες μας με τοσα εξοδα και χαρατσια και τα παντα ολα που τρεχουν ειναι πολυ δυσκολο να αφησεις ακομα και μια δουλεια πενιχρου μισθου.
<<δυστυχως στην ελλαδα τετοια πραγματα δε θα σταματησουν ποτε.. γιατι τπτ δεν λειτουργει σωστα και η νοοτροπια ολων μας ειναι τετοια, που την διαιωνιζουμε και την περναμε και στις επομενες γενιες. εννοειται οτι φταιμε και μεις σαν υπαλληλοι που τα ανεχομαστε, αλλα ιδιως στις μερες μας με τοσα εξοδα και χαρατσια και τα παντα ολα που τρεχουν ειναι πολυ δυσκολο να αφησεις ακομα και μια δουλεια πενιχρου μισθου.>> Aυτό είναι το ζουμί από όλα τα σχόλια που έχουνε γραφτεί για το άρθρο...!!!
δουλευα 3 χρονια σε ενα ψητοπωλειο-σουβλατζιδικο τον ενα χρονο χωρις ασφαλιση. δουλευα στις παραγγελιες τηλεφωνα αλλα ειχα και τον ελεγχο στα πραγματα να φευγουν σωστα! μετα με εχωσαν και ταμειο γιατι καμια κυρατσα δεν ηθελε... εχουμε και λεμε τα πιο κραυγαλεα....-στο ενα μαγαζι στο γαλατσι το πασο με τα τηλεφωνα και τα ταμεια ειναι ακριβως μπροστα απο τη ψησταρια. ενα καλοκαιρι δουλεψα εκει 12 ωρα για εξτρα λεφτα. τις ημερες που ημουν αδιαθετη επαθα εγκαυμα εξ αποστασεως απο τη ζεστη. οι κοπελες καταλαβαινουν ακριβως τι πονο τραβηξα μεσα στη ζεστη ορθια 12 ωρες. γυρναγα σπιτι περπατωντας με δυσκολια!- στο αλλο καταστημα οπου δουλευα ολα τα χρονια στο νεο ηρακλειο τα τηλεφωνα ηταν πισω απο τη ψησταρια για να μην φαινονται στον κοσμο οσα φευγουν χωρις αποδειξη. τον χειμωνα εκανε ρευμα και ξυλιαζες οσα και να φορουσες. δεν μπορουσαμε να ντυθουμε και χοντρα γιατι δεν μπορουσαμε να δουλεψουμε. το καλοκαιρι ηταν φουρνος! αν εξω ειχε 40 εγω μεσα δουλευα στους 50 βαθμους και βαλε. εβγαινα αυγουστο μηνα εξω και κρυωνα απο την αποτομη εναλλαγη! air condition? ας γελασω! πηρε ο πρωινος υπευθυνος το κοντρολ σπιτι για να μην το αναβουμε και καιμε ρευμα! το εφερνε πρωι για τις χαιδεμενες και το επαιρνε μαζι του φευγοντας. μια μερα ερχεται το αφεντικο μας εβλεπε λιωμενες και ειπε απλα " δεν πειραζει σας εχουμε και δωρεαν σαουνα!" μου ρθε να του πεταξω την παραγγελια που τσεκαρα εκεινη την ωρα στο κεφαλι...- ημουν απο 4 εως και 13 ωρες ορθια και μαλιστα τσεκαραν και απο τις καμερες αν καθοσουν στα κιβωτια με τις μπυρες ή στην επαγγελματικη μπουκαλα για μπυρα που εχουν ολα τα μαγαζια! (φανταστειτε τη σαν μεγαλο γκαζακι) δεν τους ενδιεφερε αν ειχε ή οχι δουλεια!- οι "χαιδεμενες δουλευαν παντα μονο πρωι και ποτε σαβατοκυριακο. μαντεψτε ποιος δουλευε καθε βραδυ 6 μερες τη βδομαδα.. ενα σαββατο πηρα ρεπο γιατι αρνηθηκα να χωθω ταμειο βραδυ. ηταν το καλυτερο σαββατο που ειχα εδω κι ενα χρονο. πηγα μπουζουκια να το γιορτασω!- μου εκανε παρατηρηση οταν με εχωσε ταμειο γιατι λεει δεν ημουν ζωηρη και τσαχπινα. εκει του το ξεκοψα αμεσως "ακου να δεις του λεω εγω ειμαι σοβαρη και δεν θα σαχλαμαριζω με τον καθε λιγδιαρη για ενα σουβλακια"- τα ακουσα μια μερα διοτι μια χαιδεμενη δεν γεμισε καβα κι ετσι εστειλα ζεστα αναψυχτικα. η αλλη να τα ακουσει? ουτε λογος!-ηξερα μονο εγω να κοβω τιμολογιο και φυσικα επρεπε να παρατησω τη δουλεια μου γι αυτο και να τρεχω μετα να τα προλαβω ολα! τα ακουσα γιατι η γκομενα του αφεντικου που παρεξηγηθηκε γιατι της ειπα οτι ηρθε η ωρα να μαθει να κοβει αυτη!-επαθα διαστρεμμα στη δουλεια και με εφερε 9 ωρες ταμειο ορθια. απο τοτε με 2 μερες συνεχομενη ορθοστασια κουτσαινω. σε αλλη κοπελα που εσπασε το χερι της της εχασαν επιτηδες τα χαρτια για την καταγραφη του ατυχηματος!- οπως ειπα και πριν πολλα στη διανομη ηταν μαυρα. ειχαμε λιστα με οσους θελουν αποδειξη και στελναμε μονο εκει! οταν εβλεπα μεγαλη παραγγελια και εκοβα αποδειξη τα ακουγα κιολας! -λογω των μαυρων οταν εγινε ελεγχος και παραλιγο να φανε προστιμο με εστελναν να κλεινω τη διανομη (το τζιρο) ή πανω στο παταρι που λυποθυμουσες απο τη ζεστη ή κατω στα ψυγεια. μια μερα τσακωθηκα με εναν υπευθυνο διοτι αρνηθηκα να παω να καθησω και να τα φτιαξω με παγκους μεσα στο αιμα! τον εβαλα και πηγε ο ιδιος με μια απο τη λατζα και τα καθαρισαν πριν παω. δεν ανεφερω καν τον κινδυνο να με πιασουν με τα χαρτακια απο τις αχτυπητες παραγελιες επανω μου!- ο φιλος μου που δουλευαμε μαζι επαθε γαστρεντεριτιδα απο το γυρο που εφαγε εκει. την επομενη μερα δεν πηγε για δουλεια και τα ακουσαμε κιολας που αρρωστησε και δεν ηρθε και που τολμησαμε να κατηγορησουμε το μαγαζι!- δουλευα με 3,70 την ωρα με ασφαλεια. του ζητησα 4 την ωρα και αρνηθηκε οτι δεν βγαινει! αλλη κοπελα επαιρνε 3,50..- δεν επαιρνα νυχτερινα ουτε φυσικα επιδομα ταμειου για οταν καθομουν...-τσακωνομουν με τον πρωινο υπευθυνο για το κακο συνηθειο να βαζει χερι στο ταμειο για να πληρωνει ή να χτυπαει! μια μερα με εβριζε γιατι πηρα το κλειδι μαζι μου και δεν το αφησα εκει να κανει αυτος τα δικα του!-αλλη φορα παλι τα εκαναν μπαχαλο οι χαιδεμενες του. εψαχνα δυο ωρες να βγαλω ακρη και βγηκα 50 ευρω μειον. "εγω δεν δινω μια του ειπα να τα παρετε απο τις ομορφες που τα εκαναν μπουρδελο." δεν μου τα ξαναζητησαν...- εκατσα ενα μηνα ταμειο εν μεσω εξεταστικης διοτι δεν καθοταν καμια απο τις αλλες και απειλησαν να με διωξουν... στο τελος πατησαν ποδι πηραν την πιο μικρη και την εχωσαν.. με αυτα και με αυτα εμεινα ανεργη.... και σας εχω και το κερασακι στην τουρτα!καποια στιγμη μου ζηταει να βγω απο τα ενσημα γιατι δεν βγαινει. εγω που ειχα κουραστει με ολα τα σκηνικα κι επειδη θα σταματαγα οκτωβρη για να κανω πρακτικη σκεφτηκα και τι εγινε 4 μηνες πιο πριν? και δεχτηκα. με το που με βγαλανε ξεκινησαν να μην με βαζουν και να βαζουν μια καινουρια χαιδεμενη. το ξαναεκανα θεμα και καθησα μεχρι την αδεια μου. μετα εχωσαν εναν ανιψιο και δεν με ξαναεβαλε. - τα χριστουγεννα αφου ειχα φυγει πηγαν να μου φανε 50 ευρω δωρο χριστουγεννων. πηγα ικα και επιθεωρηση ενημερωσα τους το σφυριξαν με πληρωσαν αλλα δεν ξαναεβαλαν για δουλεια τον φιλο μου ενω ηξεραν οτι εχει οικονομικο προβλημα.μετα απο ολα αυτα θελω να το πυρπολησω! μαλιστα το αφεντικο εχει το θρασσος οποτε περναω απο μπροστα να τον χαιρετησω ενω στον δρομο χαιρεταει αυτος! ελεος! παρολο που εχουμε προβληματα λεω παλι καλα που εφυγα αλλιως τωρα θα εκλαιγα μαζι με τους αλλους που εχει ριξει στα 3 ευρω την ωρα ολους και ενω υπογραφουν δεν τους δινει δωρα και αδειες και τα τσεπωνει αυτος!
Μου πήρε την καρέκλα για να σιγουρευτεί ότι δεν "κάθομαι" αλλά να δουλεύω. Και έκανε και εφόδους μέσα στη μέρα για να σιγουρευτεί ότι δεν την έχω πάρει πίσω. Το όλο σκηνικό κράτησε μισή εργάσιμη. Την επομένη ζήτησα αύξηση και όλα επανήλθαν όπως πριν. (τρουστόρι)
Σε μια εταιρεία με "όραμα" όπου εργαζόμουν, το αφεντικό εκτός από την απαίτηση να εργαζόμαστε 10-22 ήθελε τηλεφωνική αναφορά κάθε βράδυ ως τις 24:00 για το τι κάναμε όλη την ημέρα (μέρος της εργασίας ήταν εκτός γραφείου) ενώ θα βρισκόμασταν κανονικά το άλλο πρωί στο γραφείο...
Υπηρεσία αφύπνησης! Κάθε πρωί έχω το "καθήκον" να τον ξυπνάω, καλώντας πρώτα το κινητό κι αν δεν απαντήσει, το σπίτι του!Να ελέγχω στα γύρω γραφεία, όπου δεν έχει οπτική επαφή, αν οι συνάδελφοι που λένε οι γραμματείς τους ότι απουσιάζουν, ΟΝΤΩΣ απουσιάζουν και δεν τον κοροϊδεύουν. Να "κατσαδιάζω" τους συναδέλφους που αργούν πάνω από 15'!Επίσης, πρέπει να παίρνω άδεια για να σηκωθώ από τη θέση μου κι αν δεν το κάνω, να ανακοινώνω που ήμουν μπροστά σε 5 συναδέλφους (ήμουν για 10 λεπτά στην τουαλέτα- γιατί 10 λεπτά (ρωτάει ο ίδιος); -γιατι έχω κάποιες ενοχλήσεις στο στομάχι μου) και τον ίδιο που κοιτάζει σα θριαμβευτής!Αυτά μεταξύ πολλών άλλων!
<<Επίσης, πρέπει να παίρνω άδεια για να σηκωθώ από τη θέση μου κι αν δεν το κάνω, να ανακοινώνω που ήμουν μπροστά σε 5 συναδέλφους (ήμουν για 10 λεπτά στην τουαλέτα- γιατί 10 λεπτά (ρωτάει ο ίδιος); -γιατι έχω κάποιες ενοχλήσεις στο στομάχι μου) και τον ίδιο που κοιτάζει σα θριαμβευτής!>> Δεν καθόμουνα ούτε λεπτό!Προτιμώ να πουλάω χαρτομάντηλα στην Ερμού για να βγάζω τα προς το ζήν!
δυο χρονάκια πέρασα σε μια εταιρία με προιόντα τεχνολογίας ... ημουν 09:00 με 19:00 στην καλύτερη περίπτωση , στη χειρότερη έφευγα 22:00 (μεθερμηνευόμενον, no life) , για να μην πω για μια φορά που είχα κάτσει 09:00 με 18:00 της ΑΛΛΗΣ μέρας (ναι, είχα ξενυχτήσει, οχι κοιμηθεί, ΞΕΝΥΧΤΗΣΕΙ στην εταιρία να μαζεύω δικαιολογητικά και να φτιάχνω προσφορά για να μπούμε σε διαγωνισμό τελευταία στιγμή... φυσικά όταν παίρναμε τη δουλειά, κανένας έπαινος , κανένα bonus ... όταν γινόταν κάποιο λάθος??? κανένα έλεος! Και ένα δείγμα της λεκτικής μεταχείρισης?? "Φτιάχνω" στον υπολογιστή την "πλάτη" του κουτιού του νέου προιόντος που θα μας έστελναν απο έναν οίκο που συνεργαζόμαστε, ωστε να βγεί στην ελληνική αγορά ... μετά απο συνεννόηση με το εξωτερικό πάω να ανακοινώσω με χαρά οτι η εικόνα που φτιάξαμε είναι όπως ενέκρινε και το έστειλα εξωτερικό να τυπώσουν και να μας στειλουν τα κουτιά, η απάντηση ήταν επι λέξει: "Εχω παραγγείλει 3.000 κομμάτια, αν έρθει λάθος, θα στα χώσω στον κ@λ@"! Στη συγκεκριμένη δουλειά γύρναγα κάθε βράδυ σπίτι κι έκλαιγα , πήρα κιλά απο τη στεναχώρια και , και... Να μην πολύλογώ , το καλύτερο που μου συνέβη και δεν το μετάνιωσα ποτε, είναι οτι μετά απο λίγους μήνες απο το συγκεκριμένο συμβάν, απολύθηκα (συγγνώμη , αλλα δεν θα έκανα με όσα περνούσα και τη χάρη να παραιτηθώ!)5 χρόνια μετά , κρατάω επαφές με όσα παιδιά έμειναν (έφυγαν κι άλλοι μετά απο μένα) που μου λένε οτι η εταιρία έχει πάρει τη κατρακύλα (νεύρα x 10!) το μισό προσωπικο που έχει μείνει κάνει τη διπλή δουλειά ΚΑΙ ... GET THIS... απέλυσαν μέχρι και τη καθαρίστρια (μεσόκοπη γυναικούλα που τη τραβολογάγανε και στα σπίτια της οικογένειας) και τώρα τα παιδιά μέχρι και τις τουαλέτες στους ορόφους τους καθαρίζουν!
Είχαν φτιάξει τμήματα με αρχάρια και προχωρημένα παιδάκια ανάμεικτα. Πώς να τα διδάξεις σωστά; Χώρισα τα παιδάκια σε περισσότερα τμήματα, το καθένα με παιδιά ενός και του αυτού επιπέδου. Έβγαιναν περισσότερα τμήματα απ’ ό,τι πριν. Μου είπαν ότι δεν μπορούν να πληρώσουν για επιπλέον τμήματα. Τους απάντησα ότι δεν χρειάζεται να πληρώσουν παραπάνω, διότι προτιμώ να κάνω τη δουλειά τζάμπα και σωστά, παρά να πληρώνομαι για να την κάνω στραβά. Απάντησαν ότι αυτό είναι εκβιασμός…
<<Επισης,στον ιδιο χωρο αισθητικης, μου ηρθε πελατης ο αδερφος του Αδωνη Γεωργιαδη- ο οποιος κ βρωμαγε κ εβγαλε κ το βρακι του>> Τύχη αγαθή,να δεις τα κρυφά σημεία του σώματος του αδερφού του Αδώνιδος...!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Το χειρότερο που μου 'κανε, που μου 'πε και δεν ξέρω και εγώ τι άλλο .... ζήτησα γραπτώς άδεια για να πάω στην κηδεία του πατέρα μου, ημέρα Τρίτη θυμάμαι και μου λέει πας καλά;; Αρχή της εβδομάδας που πνιγόμαστε στην δουλειά;;; γιατί δεν πας στο μνημόσυνο;; Πέφτει και Κυριακή πάντα που είμαστε κλειστά.. Και έσκισε το χαρτί....Μου έπεσαν τα μούτρα, μου 'ρθε να της σπάσω τα δικά της, έμεινα αποσβολωμένη να την κοιτώ μαζί με 4 συναδέλφους που άκουγαν και δεν πίστευαν στα αυτιά τους. Εννοείται πως δεν πήγα για δουλειά, για να μην αναφέρω ότι και νομικά ήμουν ΑΠΟΛΥΤΑ καλυμμένη και μάλλον θα 'πρεπε να μου είναι και ευγνώμων που δεν την ανέφερα στην επιθεώρηση, Απλά καμιά φορά αναρωτιέμαι.. όταν κρυώσει το παιδί της έλειπε μία εβδομάδα, αν ήταν ο δικός της γονιός, πόσους μήνες θα έλειπε;;;;;
Πες μου ότι αυτό είναι απλά ένα μύθευμα...Πες μου ότι απλά τρολάρεις...Πες μου ότι κάθε δυο και τρεις ¨πέθαινες¨ κάποιον συγγενή σου, για να την ¨κάνεις¨ από την δουλειά...Αλλά αν είναι αλήθεια, στείλε μου e-mail ή τηλέφωνο της τύπισας, να της κληρώσω ένα διήμερο σε υπόγειο που θα επιλέξω, με φουλ έξτρα περιποίηση!!!
Εννοείται πως δεν αστειεύομαι μ' αυτά τα πράγματα!Προς απάντηση σου παρόλο που δεν αντέχω να το σκέφτομαι, το 2003 θεσπίστηκε η άδεια (2) ημερών σε περίπτωση θανάτου 1ου βαθμού συγγενή, είχα κάθε δικαίωμα νομικά να το ζητήσω, δεν θα μου έκανε χάρη, αλλά και πάλι προς απάντηση σου η τυπικότητα μου ήταν κάτι για το οποίο καμάρωνε και η ίδια (ήμουν ήδη 3 χρόνια στην δουλειά και δεν είχα λείψει ΠΟΤΕ), όπως και να 'χει έχουν περάσει 9 χρόνια από τότε και δεν πρόκειται ποτέ να φύγει απ' την μνήμη μου η άθλια συμπεριφορά της.. φυσικά και άλλαξε και η δική μου από τότε για τα 3 χρόνια ακόμη που έμεινα εκεί, πως;; ΚΟΠΗΚΑΝ οι χάρες και οι εξυπηρετήσεις, φυσικά και δεν τόλμησε να μου ζητήσει τον λόγο που άλλαξα τόσο ξαφνικά....... Ευτυχώς τώρα είμαι αν μη τι άλλο σε ανθρώπινο περιβάλλον.
Το ότι ακούς για πρώτη φορά αφεντικό που δεν υπολογίζει τίποτα μπροστά στα κέρδη του και πατάει κυριολεκτικά επί πτωμάτων για μένα είναι θετικό, εμένα πάλι κάτι είχε πάρει τ' αυτί μου, απλά δεν πίστευα ότι θα τύχει σε μένα....
Προφανώς και δεν έχω λόγω να μην σε πιστεύω, εν είδει υπερβολής το έγραψα. Θα προτιμούσα να συμβαίνει κάτι απο τα τρία που περιγράφω άνωθεν παρά οτί υπάρχει τόσο ανάλγητο πλάσμα σαν την "κυρία" που περιγράφεις.
Ανάλγητο πλάσμα... όντως το έθεσες σωστά τώρα που το σκέφτομαι, τότε οι χαρακτηρισμοί μου ήταν διαφορετικοί μιας και έπιασα τον εαυτό μου να κλαίει όχι από λύπη όλες τις φορές μα κι από νεύρα, αργότερα έμαθα ότι δεν ήταν η πρώτη φορά που το έκανε, το ίδιο σκηνικό είχαν υποστεί και άλλοι, αυτό που με εξόργισε ακόμα περισσότερο ήταν ότι κάποιοι απ΄αυτούς (συμπεριλαμβανομένης και μιας πολύ καλής μου φίλης 47 ετών)δεν πρόβαλαν αντίρρηση και δεν τόλμησαν να λείψουν από φόβο επικείμενης απόλυσης!!! Εννοείται ότι το κουβαλάει ακόμα μέσα της, μετανιωμένη πλέον που δεν ύψωσε ανάστημα και αφάνταστα λυπημένη. Τι να πω, αν ποτέ αποκτήσω εξουσία και γίνω έτσι κάντε μου ευθανασία!
στην Ελβετία όπου μένουν οι αδερφές μου κ μου έχουν πει πολλά περιστατικά, δεν μπορείς να κάνεις ούτε παρανομία γιατί όποιος σε δει θα σε "καρφώσει", ούτε να είσαι ασυνείδητος ή παράλογος ως αφεντικό ή υπάλληλος γιατί επίσης σε "καρφώνουν" κ αμέσως σε διώχνουν. κ πριν βιαστείτε να πείτε 'α! το "κάρφωμα"' δεν είναι σωστό, όλα αυτά που ζούμε τώρα με τα κομπλεξικά αφεντικά κ όχι μόνο, γίνονται γιατί κάποιοι δεν μιλήσανε για να σταματήσουν αυτές οι συμπεριφορές όσο ήταν νωρίς κ τώρα διαιωνίζονται.
@Angie Evan 16.6.2013 | 12:36Τα ίδια και στη Γερμανία — ένας Γερμανός μού είχε πει «Wir sind ein Denunziantenvolk», δηλαδή «Είμεθα ένα έθνος καταδοτών»!Δυστυχώς τα δικαστήρια είναι αυστηρά μέχρι αηδίας και με τους υπαλλήλους, π.χ. είχαν πιάσει έναν υπάλληλο να φορτώνει το κινητό του από πρίζα της εταιρείας και τον απολύσανε. Στο δικαστήριο ο δικηγόρος υπεράσπισης απέδειξε ότι αν ο υπάλληλος είχε φορτίσει το κινητό του δέκα χιλιάδες φορές από την πρίζα της εταιρείας, θα την είχε ζημιώσει συνολικά κατά €0,14 (οι αριθμοί από μνήμης). Παρ’ όλ’ αυτά το δικαστήριο θεώρησε ότι καλώς απολύθηκε! Την ίδια απόφαση είχε λάβει και για υπάλληλο σουπερμάρκετ που τη διώξανε διότι είχε κρατήσει για τον εαυτό της εκπτωτικά κουπόνια ενός ή δύο ευρώ.
Δούλευα σε καφετέρια και γινόταν πανικός μια μέρα αργίας.ειχα ψοφησει στη δουλεια οταν ενας θαμώνας μου λεει:"ψιτ,μικρε,πετάξου στο περίπτερο να μου πάρεις τσιγάρα"!εννοειται πως αρνήθηκα αφου μολις ειχε περάσει απο το περίπτερο ερχόμενος και είχα και πολλή δουλεια.αμεσως με φωνάζει το αφεντικό μου και μου έβαλε τις φωνές γιατι δεν πήγα αφου ηταν απο τους καλύτερους πελάτες.του ζήτησε συγγνώμη και με έστειλε να του πάρω βάζοντας μου τις φωνές μπροστά σε ολο τον κοσμο.!!!
ακριβώς το ίδο και εγώ μόνο,που το δικό μου αφεντικό τότε,τον παίρνανε τηλεέφωνο απο τα γύρω γραφεία να τους παίρνω τσιγάρα και να τους τα ανεβάζω.ελεος
Είναι κάτι το κοινότοπο να πηγαίνει ο σερβιτόρος/σερβιτόρα να αγοράζει τσιγάρα για τον "καλό" πελάτη.Μάλιστα,δε,με χρήματα του ταμείου.(Στο τελικό λογαριασμό προσετίθετο και το ποσό των τσιγάρων)Όταν ο πελάτης έδινε χρήματα,ο ίδιος,για τα τσιγάρα,τις περισσότερες φορές άφηνε τα ρέστα στον/στην σερβιτόρο/σερβιτόρα,εν είδει φιλοδωρήματος.
1995. Είχα πάρει 5 μέρες άδεια από το γραφείο που δούλευα για να πάω μια εκδρομή στο Λονδίνο. Το αφεντικό και η γυναίκα του ήθελαν να κουβαλήσω ένα τάπερ μαγειρεμένες φακές και μισό κατσίκι ωμό στον κανακάρη τους που σπούδαζε εκεί. Πήγα μόνο τις φακές.
Μετά από όλα όσα διαβάσαμε από σχόλια στον ιδιωτικό τομέα, δεν θα ήταν ενδιαφέρον να γίνει post για τα χειρότερα του δημόσιου τομέα ; Ετσι για να έχουμε καλύτερη εικόνα...ΥΓ. Μπροστά σε αυτά που έχω ακούσει, ζήσει, δει, το post γράφει εξαιρετικά light "χειρότερα". Εβαλε τώρα ληγμενο make up και έβγαλε σπυράκια ... Στα σχόλια φαίνεται η πραγματική Ελλάδα. Στον τύπο με τα κουνέλια και στη άλλη που την τρέχαν έγκυο...
Η κόρη μου ήταν σοβαρά άρρωστη στο νοσοκομείο και όλοι το γνώριζαν στη δουλειά από την πρώτη στιγμή. Δεν σταμάτησα να εργάζομαι καθημερινά στο ωράριό μου. Όταν ήταν να κάνει μια σοβαρή επέμβαση, αιτήθηκα άδεια γαι εκείνη την ημέρα και ο προϊσταμενός μου μου ζήτησε να του εξηγήσω το γιατί... Είχα κάνει το λάθος να βάζω πάνω από όλα πάντα την δουλειά, και όταν κάτι άλλαξε, ξεβολεύτηκαν και ζητούσαν και τα ρέστα. Από εκεί και έπειτα άλλαξε ο τρόπο που αντιμετώπιζα την εργασία και τον κόσμο όλο. Φυσικά λίγο καιρό μετά δεν είχα δουλειά...
Ωχ, Θεέ μου και τι τραβά ο κόσμος με τον κάθε λογής ψυχανώμαλο που βρέθηκε να κάθεται σε μια καρέκλα!Αν και είμαι αρκετά ευνοημένη απ' την μοίρα (βασικά, γιατί την κοπανούσα εύκολα από δουλειές πληρώνοντας το τίμημα!) έχω και γω δυο περιστατικάκια για το καλό (έτσι για να μπει και μια ιστοριούλα απ' το θέατρο που το 90% των ανθρώπων είναι για τα πανηγύρια, έτσι κι αλλιώς:1. Πρώτη μου παράσταση στην Ελλάδα και δουλεύω με ένα γνωστό όνομα της θεατρικής πρωτοπορίας (μη χέσω, τρομάρα μου!) Δουλεύουμε με τρομερή αυταπάρνηση, τρεις μήνες πρόβες απλήρωτοι, με ποσοστά. Γίνεται η πρεμιέρα, κόσμος στο θέατρο δεν πατά, φεύγουμε με εισπράξεις του ενός και των δυο χιλιάρικων κάθε μέρα, όμως έρχονται κριτικοί και άνθρωποι του θεάτρου να μας δουν. Για κακή μου τύχη, την ίδια ημέρα δημοσιεύεται μια κριτική που κάνει το λάθος να με αναφέρει ιδιαιτέρως και έρχεται στο θέατρο να δει την παράσταση ένας ηθοποιός με τον οποίο η μαντάμ σκηνοθέτης είχε μεγάλη καψούρα στο παρελθόν. Κι αυτός ο χριστιανός έκανε το λάθος να της πει ότι του άρεσα και πως ήμουν καλή. Αποτέλεσμα: να μου βάλει πρόβες κάθε μέρα πριν την παράσταση γιατί ήμουν, λέει, απαράδεκτη.Όταν την επόμενη χρονιά μου τηλεφώνησε για να συνεργαστούμε, έβαλα τα γέλια και της έκλεισα το τηλέφωνο στα μούτρα.2. Αρκετά χρόνια πριν, είχαμε μια παράσταση δρόμου σε ένα μεσαιωνικό φρούριο της Κρήτης. Φυσούσε 10 μποφόρ, ο αέρας άρχισε να παίρνει κι εμάς και τους θεατές (μοναδικό θέαμα, δεν θα το ξεχάσω ποτέ!) με αποτέλεσμα να διακοπεί η παράσταση. Στην παράσταση χρησιμοποιούσαμε κάτι μπουκαλάκια στα οποία βάζαμε παραφινέλαιο κι έγινε το τραγικό λάθος να χαθεί ένα καπάκι. Ενώ είχαμε μαζέψει τα πράγματα μας, ο σκηνοθέτης - στα όρια νευρικού κλωνισμού, ζήτησε ουρλιάζοντας απ'τους ηθοποιούς να ξανανοίξουν όλα τα πράγματα για να βρουν αυτό το πώμα που είχε αγοραστεί απ' τα τζάμπο. Αποτέλεσμα να φάει ένα ξεγυρισμένο χαστούκι απ' τον άνδρα μου (που γενικά δεν πειράζει ούτε μυρμήγκι) και να κατεβούμε όλοι οι ηθοποιοί με τα πόδια απ' το φρούριο μέσα στους αέρηδες! Την επόμενη μέρα υπέβαλα την παραίτηση μου: Το αστείο του πράγματος είναι πως όλοι οι υπόλοιποι ζήτησαν και συγνώμη για την συμπεριφορά τους, άρα τις πταίει γι' αυτά που περνάμε;Υ.Γ. Βλέπω συχνά τον σκηνοθέτη σε διαδηλώσεις να παριστάνει τον εργατοπατέρα και πεθαίνω στα γέλια!
Όχι τον είχα πάρει από πριν, ένεκα που δεν πείραζε μυρμήγκι. Η πλάκα είναι πως δεν ήταν ηθοποιός, απλά έμαθε ξυλοπόδαρα και τριγυρνούσε το καλοκαίρι μαζί μου για την πλάκα! Βέβαια έπαθε ένα πολιτισμικό σοκ μ' αυτά που είδαν τα ματάκια του..
Μου εχει μινει ενα ψιλοτραυμα (ψυχολογικο) απο τοτε. Ηταν καλοκαιρι του 2011 και ειμουν βοηθος μηχανικου σε συνεργιο αυτοκινητων. Ηρθε ενας τακτικος πελατης του συνεργειου, που φαίνεται να ηταν οικογενιακος φίλος με το αφεντικο μου και του εφερε κατι περιστερια,ζωντανα. Αφου λοιπον ο φιλος του αφεντικου τους γυρισε τον λαιμο μπροστα στα ματια μου,το αφεντικο μετα μου ζητησε να τα ξεπουπουλισω. Περιττο να πω πως την υπολοιπη μερα ετρεμαν τα χερια μου. Μετα απο ολο αυτο παραιτήθηκα.
<<Αφου λοιπον ο φιλος του αφεντικου τους γυρισε τον λαιμο μπροστα στα ματια μου >> όπως στα χωριά που πάει η αγαπημένη μας θεία να σφάξει την στρουμπουλή την κότα επειδή ήρθε το συγγενολό'ι' από την Αθήνα.Μπαίνει στο κοτέτσι με την μαχαίρα,τσακώνει την κότα,την αποκεφαλίζει στην ψύχρα και η κότα να τρέχει πανικόβλητη απο εδώ και από εκεί,χωρίς το κεφάλι της όμως...!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Πριν από 1μιση χρόνο ο πρωην εργοδότης μου και αδερφός του πατέρα μου όταν του ζήτησα να φύγω 1μιση ωρα νωρίτερα να πάω στο νοσοκομείο όπου εγχειρίζονταν για αφαιρεση κακοήθη όγκου η μητέρα μου και κουνιάδα του μου είπε πως δεν γινεται να αφηνουμε ετσι τη δουλειά καιμου ζήτησε να μείνω στο γραφείο - αποθήκη βιοτεχνίας να φωτογραφίσω τα προιόντα για να μπούνε στον καταλογο που θα εβγαινε σε 3-4 μηνες.Ο καταλογος δεν βγήκε ποτέ.