Στο σημερινό ‘Α, μπα’: η γη δεν είναι η μαμά μας

Στο σημερινό ‘Α, μπα’: η γη δεν είναι η μαμά μας Facebook Twitter
26

________________
1.


"Α, μπα, ο μπαμπάς μου θεωρεί ότι κανένας δεν είναι κατάλληλος για τη φοβερή κόρη του. Ο φίλος μου έχει δουλειά και ζει άνετα, αλλά ο πατέρας μου θεωρεί ότι είναι πολύ κατώτερη από τη δική μου και ότι δεν θα μπορεί να συντηρεί οικογένεια στο μέλλον και με ζαλίζει, εν ολίγοις, να χωρίσω. Του έχω μιλήσει με το καλό, με το άγριο, του έχω βάλει τις φωνές αλλά δεν καταλαβαίνει... Εννοείται πως δεν επηρεάζομαι όσον αφορά τη σχέση μου αλλά ρε συ Α, μπα, το νιώθω σαν βραχνά στο λαιμό μου, κάθε φορά που πάω να τους δω αρχίζει και με πρήζει και φέρνει την καταστροφή... Και σκέφτομαι πως αν τον γνωρίσει θα τον κάνει να νιώσει πολύ άσχημα. Πώς να το χειριστώ; Σχεδόν δε θέλω να πάω στο πατρικό μου πια. Μου μαυρίζει την ψυχή!

ΥΓ: Είσαι ωραίο τυπάκι!"- dew

Δε χρειάζονται φωνές, ούτε χρειάζεται να τον πείσεις. Αν δεν μπορεί να δεχτεί τη ζωή σου, πες του ότι δε μπορείς να πηγαίνεις στο πατρικό σου σπίτι. Πες του ότι αν φερθεί άσχημα στον φίλο σου, δεν θα τον ξαναδεί. Θέσε τους όρους σου και τήρησέ τους στο ακέραιο. Αυτό που θέλει να δει είναι σιγουριά από μέρους σου. Φτάνει να είσαι εσύ σίγουρη.

________________
2.

"Α,μπα;
μήπως είσαι η Πυθία;"- Απολλωνας

Όχι, είμαι η Λένα Φουτσιτζή.

________________
3.


α-μπα μου,εχω ενα θεματακι που πολυ με απασχολει τελευταια.ειμαι με καποιον ενα μηνα και κατι .. κ η κολλητη μ εχει φρικαρει,θεωρει πως εχει χασει την αποκλειστικοτητα που της ειχα,το αγορι της ειναι μακρια και η διαθεση της εχει πεσει στα ταρταρα.εκτος ολων αυτων μου γκρινιαζει συνεχως και μ υπενθυμιζει πως το να εισαι με καποιον πολλες ωρες δηλωνει ανασφαλεια και πως θα βαρεθω και αλλα τετοια(γιατι περναω πολυ χρονο με το νεοαποκτηθεν ετερον ημισυ).η συμπεριφορα της δεν μ αρεσει καθολου,περναω πολυ καλα αυτη τη περιοδο ως ενα βαθμο και ολη αυτη η αρνητικη της συμπεριφορα με τρελαινει, μετα απο πολυ δυσκολες καταστασεις στη ζωη μου βλεπει πως ειμαι καλα και δεν χαιρεται,αλλα αντιθετως κανει τα παντα γεμιζοντας με ενοχες για να νιωθω πως κατι κανω λαθος ειτε με εκεινη ειτε με το boyfriend.τι να πω...δεν ξερω ρε α-μπα.help!- itsnicenameittwice

Κανονίστε μια μέρα την εβδομάδα να βγαίνετε οι δυο σας και κοίτα να τηρήσεις την υπόσχεση. Δεν χρειάζεται να κάνεις κάτι άλλο, μόλις ερωτευτεί κι αυτή θα κάνει τα ίδια που κάνεις εσύ τώρα.

______________
4.


τσου ρε που δεν είναι τα οικονομικά επιστήμη--.-

Θα δεχτώ ότι είναι αν βρεις δύο οικονομολόγους που συμφωνούν μεταξύ τους.

______________
5.


γεια σου ξεχωριστή μου α,μπα! είμαι σιγουρη οτι τα περνας πολυ καλα στο Αμέρικα! είμαι 28 χρονων γυναικα κ ψαχνω ακόμα εκεινο τον γοητευτικο, έξυπνο, με χιουμορ, ευαισθητο αντρα που να τον αγαπώ κ να μαγαπα! τι να κάνω για να τον βρω?- πριγκιπέσσα

Αρχικά, σταμάτα να λες τη λέξη «ακόμα». Επίσης, σταμάτα και να τη σκέφτεσαι, γιατί είναι γραμμένη στο πρόσωπό σου. Είσαι πολύ νέα – ΑΚΟΜΑ.

 

 

________________
6.


σε διαβασα 5-6 φορες, σοβαρα τωρα πιο το οφελος μιας τετοιας στηλης,γιατι να την διαβασω ενω υπαρχουν τοσα ενδιαφεροντα και επιμορφωτικα κειμενα,βιβλια κ.ο.κ που θα μπορουσαν να αμβλυνουν την οξυδερκεια καποιου αρα να λυσουν και εμμεσα πολλα ερωτηματα τους;!....μηπως αυτοι που σε ρωτανε μαθαινουνε απο τις απαντησεις σου; κουνανε το κεφαλι καταφατικα, καλα τα λεει λενε αλλα...Η ερωτηση μου ειναι λοιπον,σ΄αρεσει αυτο που κανεις,το θεωρεις μορφη τεχνης, χρησιμο;;; ποια ειναι η αποψη σου;;- BlisterTheSun

Μη χάνεις ούτε δευτερόλεπτο. Τρέχα να διαβάσεις όλα αυτά τα ενδιαφέροντα και επιμορφωτικά κείμενα και βιβλία. Να μην σε κρατάμε! Να έχεις το νου σου, κάπου εκεί μπορεί να μάθεις τη διαφορά μεταξύ του «οξύνω» και «αμβλύνω». 

________________
7.


να σου πω τον πονο μου. σε διαβαζω την ωρα που κανω διαλειμμα για φαγητό &μετά έχω διπλή απογοήτευση. τέλος. το φαΐ, τέλος&η Α,μπα.τι προτεινεις;- φαγάνας

Πρώτα να τρως, και μετά να διαβάζεις πίνοντας καφέ.

________________
8.


Στις ειδήσεις σε όλα τα κανάλια του κόσμου, στα ρεπορτάζ βλέπουμε δημοσιογράφους να παρουσιάζουν για δευτερόλεπτα κάποια θέματα, π.χ.τι είπε ο τάδε πρωθυπουργός σε συνέντευξη τύπου. Τα ρούχα που φοράνε είναι δικά τους (όπως πρέπει να έχει κάποια γκαρνταρόμπα "σοβαρή" κάποιος/α που δουλεύει σε τράπεζα) ή το κανάλι τούς δίνει μερικά ρούχα για να φορούν από τη μέση και πάνω;

Τα κανάλια που έχουν λεφτά σε χώρες που τα βγάζουν πέρα πληρώνουν αρκετά ώστε οι εργαζόμενοι να μπορούν να αγοράζουν ρούχα.

________________
9.


"Τι απαντάς στην -ηλίθια κατά την άποψη μου ερώτηση- ""που βγαίνεις;""- zipped

«Κάνεις small talk ή θέλεις ραντεβού;»

________________
10.

Να εγγραφώ στο second life;- 122

Αφού βεβαιωθείς ότι έχεις first.

________________
11.


"Αγαπητή α, μπα,
Είμαι παράλογη που πιστεύω στους εξωγήινους? Πάντα, όταν βρίσκομαι σε μια παρέα και αρχίζουν οι κλασσικές συζητήσεις σχετικά με αυτό το θέμα όλοι με κοιτούν λες κι έχω πέσει από την Σελήνη όταν τους λέω ότι πιστεύω πως υπάρχουν εξωγήινοι! Και όχι, δεν έχω στο μυαλό μου ούτε τα πρασινοκέφαλα ομοιώματα του Shredder από το Mars attack ούτε τους δολοπλόκους νεφελίμ ( είναι πολύ παρεξηγημένα και καλοπροαίρετα πλάσματα). Αυτό που προσπαθώ να εξηγήσω σε όλους είναι ότι μέσα στο αχανές σύμπαν, του οποίου το μέγεθος δεν είμαστε σε θέση να αντιληφθούμε, είναι αδύνατον ο πλανήτης Γη να είναι ο μόνος που φιλοξενεί ζωή. Είναι τόσο παράλογο σαν σκέψη ότι στην άλλη άκρη του διαστήματος, κάποια απιθανοεκατομμύρια έτη φωτός μακριά, υπάρχουν ή υπήρξαν συνθήκες κατάλληλες να δημιουργήσουν όντα με κυτταρικό αριθμό μεγαλύτερο του ενός? Μπορεί να μην είμαστε σε θέση να φανταστούμε πώς μπορεί να μοιάζουν ή να λειτουργούν σαν οργανισμοί, μπορεί να θεωρούμε απίθανες τις θεωρίες ή την συνολική εικόνα που έχει δοθεί μέχρι τώρα, αλλά είναι σωστό να απορρίπτεται ως ιδέα? Είναι παράλογο που θεωρώ ότι να πιστεύεις ότι είσαι μόνος σου σε ολόκληρο το σύμπαν είναι αλαζονικό και πολύ τρομαχτικό? Ευχαριστώ!"- η νεφελίμ

Το παράλογο είναι το ότι νομίζεις ότι χρειάζεται να δικαιολογηθείς. Επίσης παράλογο είναι ότι νομίζεις ότι λες κάτι πρωτότυπο.

________________
12.


Αγαπητή Λένα,

Είμαστε εξωγήινοι. Όλα αυτά τα χρόνια που βρισκόμαστε πάνω σε τούτο δω το πλανήτη - ναι, από κάπου αλλού μετακομίσαμε εδώ - αυτό που προσπαθούμε να πετύχουμε σαν είδος, είναι να εξομοιώσουμε τον ''μητρικό'' μας πλανήτη με τον πλανήτη Γή.

Για αυτό το λόγο λοιπόν, έχουμε δικαιολογία που τον καταστρέφουμε (είναι στο dna μας βρε κορίτσι μου γλυκό) και δεν φταίμε εμείς.

Τι λες και εσύ?

Υ.Γ. Φαντάσου πώς θα ναι ο μητρικός μας πλανήτης....- Tzouvalos

Η βεβαιότητά μας ότι μπορούμε να τον καταστρέψουμε, αν το θέλουμε, θεωρώ ότι είναι μια απόδειξη της αλαζονείας μας. Δε μπορούμε να τον καταστρέψουμε. Αυτό που μπορούμε είναι να τον κάνουμε μη βιώσιμο για το είδος μας, κι αυτό είναι εντελώς διαφορετικό.

Για το τέλος, σημαντική ανακοίνωση-παράκληση

Λένα, σε χαιρετώ. Θέλω τη βοήθεια σου για να φτάσει αυτό το μήνυμα
το συντομότερο στους αναγνώστες σου!
Πρόκειται για εναν ασθενή με λευχαιμία, ο οποίος βρίσκεται στην
Αθήνα για να κάνει μεταμόσχευση μυελού των οστών. Η οικογένειά
του δεν έχει γνωστούς στην Αθήνα, και ψάχνουν επειγόντως ένα
διαμέρισμα κοντά στον Ευαγγελισμό, επιπλωμένο, το οποίο θα
χρειαστούν για περίπου 6 μήνες. Οι άνθρωποι είναι απελπισμένοι,
επειδή τα λιγοστά διαμερίσματα που βρίσκουν είναι πανάκριβα, και
εκτός αυτού, οι ιδιοκτήτες δεν τα ενοικιάζουν για τόσο λίγο
διάστημα. Μήπως μπορεί κάποιος να βοηθήσει; Με όποιο τρόπο μπορεί!

Όποιος έχει κάτι στο νου του ας μου στείλει στο [email protected] για να το προωθήσω

26

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ