Σαγηνευτικά αγόρια βλέπουν Σουλεϊμάν στο σημερινό ‘Α, μπα’

Σαγηνευτικά αγόρια βλέπουν Σουλεϊμάν στο σημερινό ‘Α, μπα’ Facebook Twitter
49

________________
1.


Αγαπητή α μπα, γιατί κάποιες φυσικές ανάγκες προκαλούν αμηχανία στους ανθρώπους και άλλες όχι;;; Ένας Σουηδός σήκωσε το πόδι του και έκλασε τη γιαγιά μου μέσα σε super market...Είναι θέμα κοινωνικής σύμβασης λες;- αφηρημένη επαρχία

Λες να είναι κοινωνική σύμβαση το να θεωρείται αγένεια να ψεκάζεις αγνώστους με τα προσωπικά σου αέρια τα οποία μυρίζουν εμετικά; Αν ναι, μερικές κοινωνικές συμβάσεις είναι απαραίτητες και χαίρομαι που υπάρχουν.

________________
2.


Αγαπητή μου Αμπα, έχω κολλήσει μαζί σου και είσαι εκπληκτική!!Το θέμα μου τώρα δεν είναι από τα κλασσικά σχέσικα θέματα που σε κουράζουν.(ελπίζω δλδ!!) Είμαι με κάποιον εδώ και 2χρόνια αλλά ζούμε σε διαφορετικές πόλεις, και οι δυο μας συντηρούμαστε από τους γονείς μας, κάτι που δεν μπορεί να αλλάξει άμεσα. Το τελευταίο διάστημα της σχέσης μας πήγαινω εγώ στην πόλη του για να τον δω καθώς εκεί υπάρχει σπίτι για να μείνουμε κάποιες μέρες. Επειδή όμως στην οικογένεια μου δεν τα πολυβγάζουμε πέρα τελευταία κ εκείνος το ξέρει, μου πληρώνει εκείνος τα εισιτήρια κ κάποιες φορές κανά φαγητό-ποτό ή δίνω λιγότερα πχ για το σουπερμαρκετ απ'οτι εκείνος. Καθώς όμως δεν είμα απο τις κοπέλες που θέλω όλα να τα πληρώνει ο άλλος, ούτε δέχομαι σχέσεις που για παράδειγμα ο γκόμενος κάνει δώρο στην κοπέλα του αυτοκίνητο ή σπίτι (ναι υπάρχουν αυτά κ οχι απο γκόμενους πάμπλουτους απαραίτητα), εμένα με ενοχλεί κάπως που μου καλύπτει κάποια έξοδα! ποιο είναι το όριο για το όποιο δεν θα πρέπε να με πειράζει σε δύσκολες τέτοιες εποχές κ καταστάσεις?(επίσης οι γονείς του πρότειναν εξαρχής να μου βάζουν τα εισιτήρια αφού εγώ πηγαίνω συνέχεια)- ονειροπαρμένη


Πρόβλημα υπάρχει μόνο όταν πρόκειται για εσκεμμένη εκμετάλλευση (το «εσκεμμένη» μάλλον είναι πλεονασμός). Όλα τα άλλα είναι θεμιτά, γι' αυτό υπάρχουν τα ζευγάρια, για να αντιμετωπίζουν τα προβλήματα ως ομάδες.

________________
3.


Δεν μπορώ να καταλάβω, όταν βλέπω φωτογραφίες της Betty Page σκέφτομαι "Α, τι ωραίες. Τι cult", όταν τύχει να δω καμιά γυμνή φωτογραφία σημερινού κοριτσιού σκέφτομαι "Α, το τσουλάκι, αμέσως να βγάλει εύκολο χρήμα". Γιατί μου συμβαίνει αυτό;

Το παρελθόν τυλίγεται εύκολα με ένα πέπλο νοσταλγίας, ακόμα και το παρελθόν που δεν ζήσαμε ποτέ. Είναι ένδειξη ότι γερνάμε :)

______________
4.


Ειναι κακο το να σκεφτεσαι συνεχεια και να αναλυεις καταστασεις?- TσικιΤσικι

 

Μόνο αν καταλήγεις σε λάθος συμπεράσματα.

________________
5.


Αγαπητή Α,μπα υπάρχει έρωτας στην Αθήνα? Απάντησε μου με ειλικρίνεια.- Πι

Ρωτάς – με στόμφο – αν υπάρχει «έρωτας» σε μια πόλη του ανεπτυγμένου κόσμου, ζωντανή, με πλούσια και μακραίωνη ιστορία. Λαμβάνοντας υπόψη όλη τη γη (γιατί σ' αυτή ζεις!) λες να είναι ατυχία το να ζεις στην Αθήνα; Κούνα το κεφάλι σου. Έρωτας υπήρχε και στα στρατόπεδα συγκέντρωσης.

________________
6.


"Λένα χαίρομαι πολύ που σου μιλάω, η στήλη σου είναι ότι καλύτερο υπάρχει στο ίντερνετ.
Σε διαβάζω εδώ και μήνες και αναρωτιόμουν πως να είσαι άραγε.
Σε έψαξα στο google και σε βρήκα. Για κάποιο λόγο σε φανταζόμουν με μακρύ ίσιο μαλλί αλλά έπεσα τελείως έξω, όπως και να 'χει βέβαια είσαι φοβερή. Θα ήθελα πλ να σε γνωρίσω απο κοντά. Τι βιβλίο συστήνεις σε κάποιον να διαβάσει ώστε να κατανοήσει πλήρως τι είναι καπιταλισμός;"- imnothuman_imhuwoman

Ε λοιπόν, δεν ξέρω, αλλά φαντάζομαι ότι ένα τόσο αμφιλεγόμενο θέμα θέλει προσοχή γιατί όποιον ρωτήσεις, άλλη απάντηση θα πάρεις. Για άλλους είναι ο Σατανάς – για άλλους αναγκαίο κακό – για άλλους η μόνη λύση. Αυτό σημαίνει ότι δεν είναι ένα το βιβλίο.


Όταν θέλω να διαβάσω για κάτι για το οποίο έχει χυθεί αίμα, ξεκινάω από τις πιο τυπικές και αξιοσέβαστες πηγές και όταν αποκτάω προσωπική άποψη διαβάζω τα πιο εξειδικευμένα. Δηλαδή ξεκίνα από ορισμούς λεξικών (αναγνωρισμένων), από κανάλια, πανεπιστήμια και εκδόσεις που χαίρουν σεβασμού από μεγάλη μερίδα ανθρώπων. Βέβαια τα περισσότερα έχουν γραφτεί από καπιταλιστές, εδώ χρειάζεται και προσωπική κρίση.


Παρακαλώ τους αναγνώστες να μας διαφωτίσουν, μόνο αν είναι σίγουροι για το αποσμητικό τους. Μην μας στείλετε λινκ που αποδεικνύουν ότι ο καπιταλισμός είναι συνωμοσία των νεφελίμ. Ή μάλλον στείλτε μας, διασκεδάζω πάρα πολύ με κάτι τέτοια.

(Ευχαριστώ για τα καλά λόγια αλλά για να με γνωρίσεις από κοντά πρέπει να ξοδέψεις γύρω στα 2000 ευρώ).

________________
7.


γιατί οι περισσότεροι μεγάλοι επιστήμονες είναι άντρες, όπως και καλλιτέχνες, σκακιστές κτλ? έχει να κάνει το γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια (ίσως εσχάτως αυτό να αλλάζει) οι κοινωνίες είναι πατριαρχικές, άρα ο άντρας παίζει με παίκτη παραπάνω?- το σοβινιστικο γουρουνι

Δεν είναι δυνατόν να ρωτάς κάτι τέτοιο, αν και παραδέχομαι ότι το γεγονός ότι το ρωτάς σημαίνει ότι είναι.
Όταν λες «τα τελευταία χρόνια», μήπως εννοείς «πάντα;» (Μέχρι να πεταχτεί κάποιος και να πει για μια φυλή της Καππαδοκίας που ήταν μητριαρχική, αλλά δε θυμάται πώς τη λένε. Ή τη Σπάρτη «που η γυναίκα ήταν ισότιμη»).


Όταν λες «εσχάτως αλλάζει», σκέφτεσαι την οικογένειά σου ή όλη τη γη; Γιατί αν διαβάζεις ειδήσεις, θα ξέρεις ότι δολοφονούνται γυναίκες επειδή έπεσαν θύμα βιασμού. Αν νομίζεις ότι αυτά είναι άσχετα με τη χώρα που ζεις, κάνεις λάθος, δεν υπάρχει μόνωση. Όλοι κρίκοι μιας αλυσίδας είμαστε.


Οι ανισότητες του φύλου είναι ένα ιδιαίτερο φαινόμενο, είναι τόσο δεδομένες που ακόμα και τα θύματα δεν τις συνειδητοποιούν. Μάλιστα όχι μόνο δεν της συνειδητοποιούν αλλά πιστεύουν ότι με το να τις αρνούνται έχουν μπει στο βαγόνι της ισότητας. Η πάλη για την ισότητα έχει πάθει μεγάλη ζημιά: έγινε ντεμοντέ πριν καταφέρει να εκφραστεί.


Ξέρω ότι θα αρχίσουν τα ψιλολόγια στα σχόλια από τους προχωρημένους και προχωρημένες που θα βρουν υπερβολές στο να ζητάς ακόμα την ισότητα αφού «έχουμε τα ίδια δικαιώματα, ποιός μας εμποδίζει να γίνουμε διάσημες σκακίστριες». Δεν έχω τη ρητορική ικανότητα ή το κουράγιο για να γράψω μανιφέστο, ευτυχώς υπάρχουν έτοιμα. Σας παρακαλώ να το δείτε, είναι ψύχραιμο και αποκαλυπτικό (γιατί ξέρω πόσο εύκολα σε βγάζουν υστερική. Οι γυναίκες που μιλάνε για ισότητα είναι υπερβολικές, οι άντρες που μιλάνε για ισότητα είναι ακτιβιστές).

________________
8.


"Καταλαβαίνω γιατί δε σου άρεσε η σειρά ""Κωνσταντίνου και Ελένης"" ή γενικότερα το χιούμορ του Ρώμα. Εγώ πάντως βρίσκω ανάμεσα σε βλακώδη αστεία και μαργαριτάρια σε αυτή τη σειρά που είδα εκ νέου προσφάτως για 2η φορά στη ζωή μου(στο εξωτερικό μένω). Θέλω να ρωτήσω δύο πράγματα:

 

1.Ούτε το ""Οι Μεν και Οι Δεν"" με την απίστευτη κακία του Δάγκα δεν σου άρεσε (ήταν η πρώτη φορά που έκανε αυτό το χαρακτήρα που μετά επαναλάμβανε, αυτό τουλάχιστον μετράει!);


2. Ποιες ελληνικές σειρές της τιβί σου άρεσαν;"

Να δω πόσες λέξεις μπορώ να βρω για το χιούμορ του Ρώμα. Ευτελές, αθλίας ποιότητας, ανάξιο λόγου, ανεκδιήγητο, αχρείας ποιότητας, δ' κατηγορίας, για τα πανηγύρια, φτηνό, του σωρού, αγελαίο, για τα μπάζα. Μακάρι να έβρισκα άλλες εκατό λέξεις αλλά και πάλι δε θα έφταναν. Όσες φορές είδα σκηνές ένιωσα αυτό το απαίσιο συναίθημα, που ντρέπεσαι για λογαριασμό του άλλου.

Υπάρχει κανείς που θυμάται το "Κάτι τρέχει με το Χάρη" με τον Πυρπασόπουλο και τον Σταρόβα; Σταμάτησε μετά από ελάχιστα επεισόδια επειδή δεν το έβλεπε κανένας. Δε θυμάμαι πολλά αλλά θυμάμαι ότι είχα πάθει αμόκ με αυτή τη σειρά. Για μένα ήταν η πιο ωραία σειρά που έχει παιχτεί ποτέ στην ελληνική τηλεόραση.

________________
9.

"Ρε συ Α,μπα;,
Τι άποψη έχεις για το μπουκοφσκικό 'βρες αυτό που αγαπάς και άσ'το να σε σκοτώσει';
Γιατί εγώ ειλικρινά δεν μπορώ να το βλέπω άλλο!"- i've had enough

Βλέπω κόσμο που το μοστράρει στο Facebook (αναρωτιέμαι τι θα έλεγε ο Μπουκόφσκι για το Facebook) και σκέφτομαι το «θα ζήσω ελεύθερο πουλί». Όταν παίζει στα «ρεμπετάδικα» πετάγονται όλοι οι κοιλαράδες με τα ιδρωμένα πουκάμισα και χορεύουν ως περήφανα παγώνια, ενώ οι αρραβωνιαστικιές τους των επταετών σχέσεων με τις φρέσκιες ανταύγειες και τα φο μπιζού χτυπάνε παλαμάκια φορώντας σωμόν σατέν και σεμνό χαμόγελο.

________________
10.


"Αγαπητή Α,μπα,
είμαι φοιτήτρια πολυτεχνικής σχολής και έρχομαι συχνά αντιμέτωπη με καθηγητές που πιστεύουν ότι δεν είμαστε ικανές να γίνουμε μηχανικοί λόγω φύλου. Με νευριάζει και με στεναχωρεί που αμφισβητούν την αντίληψη μου και τις ικανότητές μου a priori. Βέβαια υπάρχουν και οι καθηγητές που είναι εντάξει, μην τα ισοπεδώσω όλα. Τι μπορώ να κάνω; Πιστεύω ότι σε αυτή τη φάση ακόμα κι αν απαντούσα ούτε το δίκιο μου θα έβρισκα, ούτε σε καλό θα μου έβγαινε. Όμως σε μια εταιρεία; Τι κάνουμε σε αυτές τις περιπτώσεις; Αποδεικνύουμε με τη δουλειά μας ότι είμαστε άξιες και δε λέμε τίποτα; Δεν μου αρέσει αυτό. Με φέρνουν σε τόσο δύσκολη θέση που ούτε να τους κοιτάζω δεν θέλω. Στεναχωριέμαι, Α,μπα μου, και νευριάζω! Θέλω τη γνώμη σου. :)"- μηχμηχ


Δες κι εσύ το βίντεο στο τέλος.


________________
11.


"Αγαπητή Α, μπα
το αγόρι μου ενώ έρχεται κάθε βράδυ σπίτι, αντί να καθόμαστε μαζί και να κάνουμε γλυκουλιές προτιμάει να κάθεται με τη μάνα μου και να βλέπουν μαζί Σουλεϊμάν και Κάτι Ψήνεται. Μέχρι πού θα πάει αυτό; Μήπως πρέπει να ντυθώ Χιουρρέμ και να του μαγειρεύω χορεύοντας για να του τραβήξω την προσοχή;

Υ.Γ. Τις Πέμπτες βλέπουν και Πακέτο και κλαίνε παρέα."- wannabe χιουρρέμ


Το διάβαζα ξανά και ξανά ενώ στο μυαλό μου έπαιζε αυτό:

________________

12.

Τι γνώμη έχεις για τις ναρκωτικές ουσίες; Υπαρχει χρήση και κατάχρηση; Ή είναι πάντα κατάχρηση; Εξαρτάται από το πόσα εγκεφαλικά κύτταρα (κ.ά. προβλήματα υγείας φυσικά) είσαι διατεθειμένος να χάσεις;

Επειδή έχω απαντήσει στην ίδια ερώτηση παλιότερα, αλλά έχει περάσει καιρός, την ξανα-παραθέτω:

Η πραγματική μου και ειλικρινής γνώμη είναι η εξής:


Θεωρώ ότι είναι χρέος του καθενός μας να προσπαθήσει να επεκτείνει τις εμπειρίες του και να ξεκλειδώσει, ας πούμε, τμήματα της φαντασίας του που βρίσκονται σε αχρηστία. Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να το κάνεις αυτό: μέσω μουσικής, τέχνης, προσωπικών σχέσεων, αυτογνωσίας, λογοτεχνίας, ακόμα και σωματικής άσκησης και νηστείας. Υπάρχουν τρόποι για τον καθένα.


Όλοι οι τρόποι απαιτούν προσωπική προσπάθεια, επιμονή και δουλειά. Μπορείς βέβαια να μην κάνεις τίποτα και να παραμείνεις ντουβάρι μια ζωή. Αν θέλεις να ζήσεις τη ζωή σου όμως, πρέπει να ματώσεις. Τα ναρκωτικά προσπερνούν κάποια εμπόδια και ανοίγουν κάποιες πόρτες, οπότε μπορούν να είναι βοηθητικά. Μόνο που αυτό γίνεται την πρώτη ή τις πρώτες φορές που τα παίρνεις. Μετά αποκτάς ανοχή, η (ευεργετική) δράση τους μειώνεται, εξαφανίζεται, και αυτό που σου μένει είναι το κόλλημα, η εξάρτηση και η πτωτική πορεία της υγείας, όπως ακριβώς και με το τσιγάρο. Παράλληλα, εσύ νομίζεις ότι είσαι ο Ντέιβιντ Μπάουι, ενώ γίνεσαι ανυπόφορος και γελοίος.


Εννοώ ότι υπάρχουν μυαλά που μπορούν να αντέξουν την καταστροφική δράση λίγο παραπάνω από τους άλλους κι ενδεχομένως για κάποιο χρονικό διάστημα να εξερευνήσουν τον εαυτό τους, αλλά πρόκειται για εξαιρετικής σπανιότητας ανθρώπους που έχουν πολύ ψηλή νοημοσύνη, θέληση, ισχυρή προσωπικότητα, στόχους και πάρα πολλά λεφτά. Η συγκλονιστική πλειοψηφία γίνεται απλώς πρεζάκι.


Απορρίπτω τα παράνομα ναρκωτικά για διάφορους λόγους: πρώτον, θεωρώ το ρίσκο (διαφόρων ειδών ρίσκα) υπερβολικά μεγάλο. Εκτός από τα προβλήματα που ανέφερα, αναγκάζεσαι να περιτριγυρίζεσαι από τους ντίλερ και από κόσμο που δε θέλεις με τίποτα να κάνεις παρέα. Δε θέλω συναναστροφές με ανθρώπους που πιστεύουν ότι με έχουν στο χέρι. Προτιμώ να πηγαίνω στα μαγαζιά και να αγοράζω νόμιμα ό,τι θέλω, και να πληρώνω και τους φόρους μου. Δηλαδή είμαι υπέρ της νομιμοποίησης και του ελέγχου της ποιότητας, της διοχέτευσης μέσα από τα κατάλληλα κανάλια. Είμαι υπέρ του δικαιώματος, χωρίς να το ασκώ.

Και τώρα, παρακολουθήστε την ομιλία της Sheryl Sandberg, της COO του Facebook, στην ομιλία που έχει αφήσει εποχή:
49

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

1 σχόλια