ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΜΑΪΟΥ

Τόση ανάγκη είχε το ξενοδοχείο President τα λεφτά;

Τόση ανάγκη είχε το ξενοδοχείο President τα λεφτά; Facebook Twitter
54

Σήμερα, στο ξενοδοχείο President θα γίνει αυτό:

Είναι έκπληξη το ότι ένα τουριστικό ξενοδοχείο, Κηφισίας με Αλεξάνδρας, που ζει κυρίως απ' τους ξένους επισκέπτες και τουρίστες αποφάσισε να φιλοξενήσει -με το αζημίωτο προφανώς!- μια εκδήλωση της Χρυσής Αυγής. 

Το http://thearkanproject.com/ δημοσίευσε μια ανοιχτή επιστολή προς τους υπεύθυνους του President.

Ανοιχτή Επιστολή προς τη Διεύθυνση του ξενοδοχείου President Hotel (Λεωφ. Κηφισίας 43, Αθήνα)

Κυρίες / Κύριοι,

Με την παρούσα επιστολή επιθυμούμε να εκφράσουμε τη δυσαρέσκειά μας σχετικά με την απόφασή σας να φιλοξενήσετε στο χώρο του ξενοδοχείου σας εκδηλώσεις της νεοναζιστικής οργάνωσης «Χρυσή Αυγή» και μάλιστα εκδηλώσεις που αφορούν στον προσηλυτισμό και ανήλικων παιδιών.

Συγκεκριμένα, αναφερόμαστε στην Ημερίδα με τίτλο «Μαθήματα Ιστορίας - Η αλήθεια για το '21» που πρόκειται να πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 15 Μαρτίου 2013 στις 19:30 και στην οποία θα «διδάξουν» κύριοι όπως ο Χρήστος Παππάς, γνωστός για τις φιλοχουντικές του πεποιθήσεις, ο Ηλίας Κασιδιάρης, γνωστός για τη μισαλλόδοξη και βίαια δράση του, ο Νικόλαος Μιχαλολιάκος, γνωστός για τις φιλοχουντικές, νεοναζιστικές και ρατσιστικές του πεποιθήσεις, αλλά και για τις καταδίκες του για βομβιστικές επιθέσεις στο παρελθόν.

Γνωρίζουμε πως η φιλοξενία οποιασδήποτε εκδήλωσης δε σημαίνει και την από πλευράς σας de facto υιοθέτηση της ιδεολογίας του φορέα που τις πραγματοποιεί, ωστόσο πιστεύουμε πως υπάρχουν πράγματα σημαντικότερα από τα κέρδη που ενδεχομένως σας αποφέρουν τέτοιου είδους εκδηλώσεις και πως αυτό που καθορίζει τον καθένα μας δεν είναι άλλο από τις ίδιες του τις πράξεις.

Σκοπός μας δεν είναι η αναβολή της εν λόγω εκδήλωσης, όπως και καμίας άλλης εκδήλωσης στο χώρο σας καθώς, εφόσον σας το επιτρέπει η ισχύουσα νομοθεσία, δεν είμαστε εμείς αυτοί που θα σας απαγορεύσουν κάτι τέτοιο. Λάβετε όμως υπόψιν πως θα κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας ώστε, στα πλαίσια του Νόμου, να αποδοκιμάσουμε τέτοιου είδους δράσεις. Για αρχή λοιπόν σας αποστέλλουμε την παρούσα επιστολή, η οποία θα κοινοποιηθεί τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό.

Σας ευχαριστούμε προκαταβολικά για την κατανόησή σας και ευελπιστούμε πως από εδώ και στο εξής – ακόμη και αν επιθυμείτε να συνεχίζετε να λαμβάνετε έσοδα από παρόμοιες δραστηριότητες – τουλάχιστον θα λαμβάνετε υπόψιν σας και τις συνέπειες των πράξεών σας.

Κίνηση "Ενάντια στο Φασισμό - Ελλάδα"

____________________

Η παραπάνω επιστολή μεταφράστηκε και στάλθηκε σε πολλά ξένα ΜΜΕ. Το Facebook του ξενοδοχείου κατακλύστηκε με μηνύματα - και αναγκάστηκαν να το κατεβάσουν. 

Αυτό όμως που θα τσούξει περισσότερο είναι αυτό εδώ: 

Dear foreign and Jew visitors, you should know that this hotel plans to host neo-nazi Golden Dawn history lessons. Golden Dawn is directly linked to attacks to immigrants, also known for publicly denying the Holocaust. For more info: http://bit.ly/Zo3vhL

 

Ένα μήνυμα που κυκλοφορεί στα σόσιαλ μίντια και μοιράζεται από Έλληνες σε ξένους και από ξένους σε ξένους, φτάνοντας, ελπίζω και στα αυτιά πελατών που θα σκέφτονταν να μείνουν στο President τους προσεχείς μήνες, οι οποίοι δικαιούνται να γνωρίζουν ότι αυτό είναι το μόνο ξενοδοχείο της Αθήνας που "φιλοξενεί" τέτοιες εκδηλώσεις. 

Όπως σχολίασε και ο φίλος μου ο Αντώνης: "Επιτέλους, ας γίνει ταμπού το να πληρώνεσαι απο τη ΧΑ για να της προσφέρεις υπηρεσίες σου. Πρέπει να κάνουμε κακό στο brand τους για να γίνει παράδειγμα προς αποφυγήν. Να τους αναγκάσουμε να απολογηθούν. Τέτοιες διαμαρτυρίες στην Αγγλία έχουν πιάσει τόπο."

ΥΓ. Τελικά καλά κάναμε με την αδερφή μου, έστω και 20 χρόνια πριν, και ψιλοκλέβαμε το President, στην κωμικοτραγική ιστορία που έχω αφηγηθεί εδώ...

54

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΜΑΪΟΥ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών - Μικροπράγματα

Mικροπράγματα / Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών

«Υστερικές» όσες μιλούν συνεχώς για τα γυναικεία δικαιώματα και «τα θέλουν» όσες είναι θύματα καταπίεσης και δεν το καταγγέλλουν, μάς ενημερώνει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής, Δημήτρης Παπανώτας.
ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΝΑ ΚΡΑΒΑΡΗ

σχόλια

10 σχόλια
Στην πραγματικότητα, είναι γραμματικό λάθος: Jew είναι το ουσιαστικό, Jewish το επίθετο, άρα το σωστό θα ήταν Jewish visitors. (Το Jew ως ουσιαστικό δεν είναι προσβλητικό, ωστόσο σύμφωνα με το dictionary.com, η χρήση του ως επιθέτου είναι όντως προσβλητική)http://dictionary.reference.com/browse/jew?s=t
Χαίρομαι πολύ για την κίνηση που έγινε. Και συμφωνώ απόλυτα με τη θέση ότι πρέπει να γίνει ταμπού το να πληρώνεσαι από την ΧΑ για να προσφέρεις τις υπηρεσίες σου.Και φυσικά περιμένω του 3 που ψήφισαν αρνητικά σε όλα τα προηγούμενα σχόλια να κλικάρουν και το δικό μου.Οι οποίοι προφανώς δεν ανήκουν απλώς στον ίδιο χώρο αλλά είναι και οι ίδιοι...χαχαχαχαχα!!
Καλημέρα :) Όσο και αν απεχθάνομαι τα χρυσά αυγά , για να κάνω λίγο το δικηγόρο του εξαποδω, νομίζω οτι είναι παράνομο να αρνηθεί να νοικιάσει τον χώρο του σε κάποιον λόγω πολιτικών πεποιθήσεων. Με την ίδια λογική και στον ψιλικατζή αν πας για τσιγάρα, θα πρέπει να δηλώνεις πολιτικές πεποιθήσεις;
o ναζισμος δεν ειναι πολιτικη πεποιθηση , ειναι εγκληματικη πρακτικηκαι ο εθνικισμος δεν ειναι ιδεολογια ειναι ΙΔΕΟΛΟΓΗΜΑ των ηλιθιων Διότι οι αρχές πάνω στις οποίες βασίζεται το ιδεολόγημα του εθνικισμού είναι απλά ανοησίες: Καθαρότητα του αίματος του έθνους (όποιος πιστεύει στην φυλετική καθαρότητα είναι ή ηλίθιος ή λαοπλάνος έγραφε ο κοζανίτης Β. Ραφαηλίδης), υπεροχή της φυλής (φυσικά κάθε εθνικιστής υποστηρίζει ότι η δική του φυλή είναι ανώτερη των άλλων)και κάθε έθνος-μία χώρα ( προφανώς η χα θα υποχρεώσει τα 10 εκατομμύρια των ελλήνων της διασποράς να επιστρέψουν στην Ελλάδα…).
"προφανώς η χα θα υποχρεώσει τα 10 εκατομμύρια των ελλήνων της διασποράς να επιστρέψουν στην Ελλάδα…"ΑΝ δεν τους έχουν σφάξει πρώτα ως υπανθρώπους τίποτα ξένα εθνικιστάκια σαν τα δικά μας, και ΑΝ τα δικά μας τους κάνουν την τιμή να τους θεωρήσουν "πραγματικούς Έλληνες" - είναι "καθαρό" το αίμα του παιδιού που γεννήθηκε από Έλληνα και, π.χ., Αμερικανίδα άραγε;
Καθόλου.Το president είναι επιχείρηση και θέλει λεφτά, η χα είναι αυτό που είναι και χρειάζεται προβολή. Δε θα ασχοληθώ μαζί τους ούτε θα τους διαφημίσω.Με ενοχλεί όμως που μου αφαιρούνται κομματάκι κομματάκι οι άμυνές μου ως πολίτη.Αν κλείνουν τα μουσεία και άλλοι χώροι πολιτισμού κάθε που του τη βαράει του καθενός, γιατί να κάτσω να ασχοληθώ και να διαβάσω ιστορία της Ελλάδας ή άλλης περιοχής; Τι κίνητρο έχω να ξεσκονίσω αυτά που ξέρω ή να διαβάσω κάτι καινούριο, αν είναι πιο απλό και εφικτό να πάω για μπύρες το τριήμερο;Κι αφού δε θα ερευνήσω μόνη μου, θα τα μάθω όπως μου τα μάθουν και έτσι θα τα διδάξω και στους άλλους.Τι καλύτερο δωράκι για την κάθε χα;Αν δεν τους ανοίγαμε κενά δε θα 'βρισκαν να χωθούν. Εγώ αυτό ξέρω.Οπότε, όχι, καθόλου δεν αστειεύομαι. Δε με απασχολούν τόσο τα διαβήματά τους, όσο με ενοχλεί που τους ανοίγουμε την πόρτα.
Νομίζω οτι το οφθαλμον αντι οφθαλμου θα μπορουσε καλλιστα να εφαρμοστει σε αυτη την περιπτωση. Με τον ιδιο τροπο που μελη της μαυρης δυσης εμποδισαν και τελικα ματαιωσαν την παρασταση corpus christi, κοσμος αντιθετος με "αυτους" θα ηταν μαλλον καλο να πραξει αναλογα. Αλλα απ'την αλλη απο περιεργεια και μονο θα πηγαινα να τους ακουσω για να δω τη μ......ς θα πουνε παλι και αν ειχα τις γνωσεις για αντιπαραθεση πολυ ευχαριστως...
Καλώς ή κακώς, αντιπαράθεση με αυτούς νοείται μόνο ως βίαιη. Μην έχεις ψευδαισθήσεις ότι αν εμφανιστεί κάποιος με μέτριες ιστορικές γνώσεις και καταρίψει τις ανιστόρητες αρλούμπες του, θα αντιδράσουν σε στυλ " αχ τελικά έχετε δίκιο αγαπητέ, είχαμε πέσει σε πλάνη και θα επανορθώσουμε". Εξ άλλου γνωρίζουν μια χαρά και οι ίδιοι την ποιότητα της πραμάτειας μους.
Επίσης είναι πολύ καλό και έξυπνο που η Κίνηση ονομάζεται "Ενάντια στο φασισμό - Ελλάδα"Ας καταλάβουν όλοι πως με τίποτε δε 'μονοπωλείται' η λέξη και η έννοια της Ελλάδας από ακραίους. Υπάρχουν και οι υπόλοιποι που αντιλαμβάνονται και την ιστορία και τον πολιτισμό αυτού του λαού χωρίς εξάρσεις και φανατισμούς.
Το President φιλοξενεί συνήθως άραβες και λοιπούς μουσουλμάνους επιχειρηματίες. Τα τακτικά έσοδα από αυτούς τους πελάτες προφανώς και είναι περισσότερα από της ενοικίασης του χώρου για μια εκδήλωση ξενοφοβικού περιεχομένου. Επιπλέον η απώλεια των εσόδων, σε περίπτωση επικράτησης των ιδεολογιών και της κουλτούρας που προάγει η εν λόγω εκδήλωση, για το συγκεκριμένο ξενοδοχείο θα είναι ανυπολόγιστη και θα έχει ως συνέπεια να μετατραπεί σε "ξενοδοχείο ήμι-διαμονής". Εξαιτίας της κεντρικής τοποθεσίας του ξενοδοχείου και της αναγνωρισιμότητας του,αυτό μοιραία θα οδηγήσει στη χρεοκοπία. Όσο αντίθετο και αν είναι στην ιδεολογία μου, το "follow the money" πάντα λειτουργεί. Οπότε είτε το President θέλει να χρεοκοπήσει, είτε έχει πολύ κακό οικονομικό διαχειριστή. Αν έχει τα λεφτά ανάγκη, αυτός δεν είναι ο τρόπος να τα βρει.Αυτά.
"To 1821 Σήμερα" - Νικόλαος Μιχαλολιάκος.Εδώ παίζει να είναι τυπογραφικό.ΜάλλονΜάλλον για το πώς θα φέρουμε "To 1940 Σήμερα" θα μας μιλήσει ο Νικολάκης