Όλοι μιλάνε γι' αυτόν τον τύπο και το "έξω απ' τα δόντια'' παραλήρημά του για τις αμερικανικές εκλογές

Όλοι μιλάνε γι' αυτόν τον τύπο και το "έξω απ' τα δόντια'' παραλήρημά του για τις αμερικανικές εκλογές Facebook Twitter
12

Νομίζω ότι το παρακάτω απόσπασμα το έχουν δει (σε όλες τις μορφές και σε όλες τις πλατφόρμες, εγώ το βάζω από μια εκδοχή που έχει ήδη 72 εκατομμύρια θεάσεις) περισσότεροι άνθρωποι απ' όσους ψήφισαν στις εκλογές. Στο ελληνικό Facebook μοιράστηκε πάρα πολύ με σχόλια όπως «Πρέπει να το δείτε, επιτέλους κάποιος λέει την αλήθεια» και αποφάσισα να το δω κι εγώ...

Αγχώθηκα απ' τα πρώτα δευτερόλεπτα. Ποιος είναι αυτός ο ημιπαράφρων τύπος που φωνάζει χωρίς σταματημό σαν να τον πνίγει το δίκιο που αυτός, και μόνο αυτός, ξέρει και έχει; Είναι δυνατόν όλοι να ξετρελάθηκαν από κάποιον που θυμίζει στους τρόπους του τους ακροδεξιούς Αμερικάνους τηλεπαρουσιαστές που ουρλιάζουν δημαγωγικά υπέρ της προπαγάνδας τους;

Δυσκολευόμουν να πάρω στα σοβαρά την -ενδιαφέρουσα και ουσιώδη κατά τα άλλα- κριτική του στην Αριστερά και τον σταμάτησα για να ψάξω πρώτα αν είναι αληθινός άνθρωπος και να βρω γιατί έχει τέτοιο επιθετικό στυλ. 

Όλοι μιλάνε γι' αυτόν τον τύπο και το "έξω απ' τα δόντια'' παραλήρημά του για τις αμερικανικές εκλογές Facebook Twitter

1ον) Δεν είναι αληθινός άνθρωπος.

Ο Jonathan Pie είναι ένας σατιρικός χαρακτήρας τον οποίο δημιούργησε και ερμηνεύει ο Βρετανός ηθοποιός Tom Walker. Ο Pie υποτίθεται ότι είναι ρεπόρτερ των ειδήσεων και στα βιντεάκια του τον βλέπουμε μεταξύ λήψεων -εκτός αέρα δηλαδή- να ξεσπάει κάθε φορά φρικαρισμένος και να λέει αυτά που δεν θα μπορούσε να πει στον αέρα. 

Ο ηθοποιός 38χρονος Tom Walker έφτιαξε αυτόν τον χαρακτήρα την επομένη της εκλογής του Τζέρεμι Κόρμπιν στην ηγεσία των Εργατικών και το επιθετικό χιουμοριστικό του ύφος ενθουσίασε το βρετανικό ίντερνετ. 

Σύντομα του έγινε πρόταση απ' το RT, το κανάλι που χρηματοδοτεί η Ρωσική κυβέρνηση του Πούτιν, και άρχισε να κάνει εκπομπές εκεί. Η φήμη του εξαπλώθηκε, αλλά οι σχέσεις του με το Ρωσικό προπαγανδιστικό κανάλι δημιουργούσαν ερωτηματικά. Πριν τρεις μήνες παραιτήθηκε. Προς το παρόν ανεβάζει βιντεάκια στη σελίδα του. 

2ον) Αυτά που λέει όμως, μάλλον τα εννοεί. 

Είναι κωμικός και ακολουθεί το σενάριο που ο ίδιος γράφει, αλλά είναι όντως υποστηρικτής του Τζέρεμι Κόρμπιν στη Βρετανία και του Μπέρνι Σάντερς στην Αμερική και όντως είναι απογοητευμένος απ' την Αριστερά και την τακτική της. 

Αφού τα ξεκαθάρισα αυτά, συνέχισα τη θέαση του βίντεο, αγνόησα όσο μπορούσα το τσαμπουκαλεμένο του meltdown διαφώνησα με κάποια και συμφώνησα με πολλά. 

Όλοι μιλάνε γι' αυτόν τον τύπο και το "έξω απ' τα δόντια'' παραλήρημά του για τις αμερικανικές εκλογές Facebook Twitter

ΥΓ. Ας έχουμε υπόψη μας κάθε φορά που λέμε ότι «ο Τραμπ κέρδισε τον κόσμο» ή ότι «ο κόσμος δεν ήθελε τη Χίλαρι», ότι κάνουμε λάθος. Η Χίλαρι Κλίντον βγήκε πρώτη στις εκλογές. Κέρδισε περισσότερες ψήφους απ' τον δεύτερο Τραμπ - και όχι μία ή δύο αλλά τουλάχιστον 700.000 περισσότερες ψήφους.

Η πλειοψηφία των Αμερικανών ψηφοφόρων επέλεξε την Χίλαρι Κλίντον, απλά ας το θυμόμαστε αυτό όταν κάνουμε τις βαθυστόχαστες αναλύσεις μας...

12

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών - Μικροπράγματα

Mικροπράγματα / Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών

«Υστερικές» όσες μιλούν συνεχώς για τα γυναικεία δικαιώματα και «τα θέλουν» όσες είναι θύματα καταπίεσης και δεν το καταγγέλλουν, μάς ενημερώνει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής, Δημήτρης Παπανώτας.
ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΝΑ ΚΡΑΒΑΡΗ