Η μεγάλη εκδίκηση της Ζωής Κωνσταντοπούλου απ' τους επικριτές της

Η μεγάλη εκδίκηση της Ζωής Κωνσταντοπούλου απ' τους επικριτές της Facebook Twitter
51

Χλευάστηκε ως γραφική. Κατηγορήθηκε ως *σπασαρχίδω*. Κοροϊδεύτηκε ως σούπερ κουραστική. 

Γράφτηκαν πολλά για την (όντως κουραστική) επιμονή της αγέλαστης και μονίμως συνοφρυωμένης Ζωής Κωνσταντοπούλου. Κυρίως όμως λέχτηκαν πολλά απ' τους εξουθενωμένους συναδέλφους της.

Η μεγάλη εκδίκηση της Ζωής Κωνσταντοπούλου απ' τους επικριτές της Facebook Twitter
Η μεγάλη εκδίκηση της Ζωής Κωνσταντοπούλου απ' τους επικριτές της Facebook Twitter

Όπως αποδεικνύεται σήμερα όμως η επιμονή της ήταν χρήσιμη - κι ας ενοχλούσε τους συναδέλφους της στη Βουλή. Επέμεινε για ώρες κατά την εξέταση του Γιώργου Παπακωνσταντίνου, εξοργίζοντάς τον και κάνοντάς τον να κερδίσει την συμπάθεια του κοινού. Τα αστεία του τύπου "Πωπω πρήχτρα η Κωνσταντοπούλου, σκέψου την κρεβατομουρμούρα της" έδιναν και έπαιρναν. Χωρίς όμως αυτήν (και χωρίς και τον Βαξεβάνη) η λίστα Λαγκάρντ κι ο Παπακωνσταντίνου σίγουρα δεν θα ήταν σήμερα πρώτο θέμα στις ειδήσεις - δεν θα ήταν ούτε τελευταίο. 

Δεν την συμπαθώ καθόλου. Και επίσης όποιος φωνάζει ή επιμένει δεν έχει απαραίτητα δίκιο (θαυμάστε την ανεκδιήγητη βουλευτίνα του Σύριζα Βαλαβάνη που μας ενημέρωνε ότι η κανοική λίστα Λαγκάρντ έχει 600 ονόματα παραπάνω, ενώ στην πραγματικότητα είχε 3 λιγότερα απ' ό,τι η πειραγμένη). Όμως δεν χρειάζεται να είσαι συμπαθής για να κάνεις σωστά τη δουλειά σου και να επιμείνεις να πάρεις απαντήσεις από έναν πρώην Υπουργό Οικονομικών που φαίνεται πως κάτι κρύβει. 

Όσοι θεωρήσαμε την Ζωή Κωνσταντοπούλου κουραστική ή γραφική σήμερα πρέπει να αναθεωρήσουμε (εγώ αναθεωρώ και δημοσίως). Το σωστό να λέγεται. 

Ας τιμωρηθεί ο πρώην Υπουργός αν γίνεται - κυρίως όμως ας γίνει επιτέλους αυτό για το οποίο στάλθηκε αυτή η αναθεματισμένη λίστα: ας ελεγχθεί, ας πιαστούν τυχόν φοροφυγάδες και ας ΕΠΙΣΤΡΑΦΟΥΝ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ τα λεφτά που του ανήκουν. 

Η μεγάλη εκδίκηση της Ζωής Κωνσταντοπούλου απ' τους επικριτές της Facebook Twitter
51

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών - Μικροπράγματα

Mικροπράγματα / Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών

«Υστερικές» όσες μιλούν συνεχώς για τα γυναικεία δικαιώματα και «τα θέλουν» όσες είναι θύματα καταπίεσης και δεν το καταγγέλλουν, μάς ενημερώνει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής, Δημήτρης Παπανώτας.
ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΝΑ ΚΡΑΒΑΡΗ

σχόλια

11 σχόλια
Για την ανεκδιήγητη βουλευτίνα του Σύριζα Βαλαβάνη που μας ενημέρωνε ότι η κανοική λίστα Λαγκάρντ έχει 600 ονόματα παραπάνω, ένα σχόλιο:Είμαι απολύτως πεπεισμένος ότι το πετσόκομμα της "αυθεντικής" λίστας Λαγκάρντ, αν υποθέσομε ότι εμπιστευόμαστε τους εμπεπλεγμένους δικαστές, έχει γίνει στη Γαλλία... Οι γαλλικές φρεγάτες -και όχι μόνο- είναι πάντα προς πώληση... Το ερώτημα είναι γιατί "κρεμάσανε" τον Παπακωνσταντίνου κι αν αυτός θα σεβαστεί τον νόμο της ομερτά...Είναι τελείως γελοίο να θεωρεί κανείς ότι ολόκληρο το πολιτικό σύστημα συνωμότησε για να περισωθούν οι εξαδέλφες του πρώην υπουργού..
Δεν είναι απλώς θέμα εκδίκισης κύριε Δημοκίδη. Έχω συμφωνήσει πολλές φορές μαζί σας, αλλά έχω διαφωνήσει κιόλας. Διαφωνώ και με την απαξίωση της συγκεκριμένης πολιτικού όπως υπαινιχθήκατε από την πλευρά σας. Η Κωνσταντοπούλου δεν είναι ένας ακόμα παρλαπίπας της πολιτικής όπως πολλοί που έχουν περάσει. Το ότι δεν μπορούμε να εκτιμήσουμε την αξία που έχουν ορισμένοι άνθρωποι και να ξεχωρίσουμε την ήρα από το στάρι είναι χαρακτηριστικό του Έλληνα. Όπως βρέθηκαν άνθρωποι που μετά την κατάθεση του Π"κων/νου στην επιτροπή τη χλεύασαν για το ύφος της, αντί να χλευάσουν τον πρόεδρο της επιτροπής που προστάτευε σκανδαλωδώς Βενιζέλο και Π"κων/νου από τις ερωτήσεις της. Η πολιτική ΔΕΝ είναι δημόσιες σχέσεις να είσαι ευγενικός και πράος. Στην πολιτική αν έχεις κάτι να πεις, το λες τσεκουράτα. Τέρμα και μπράβο της. Γιατί ακόμα και όταν φωνάζει ή διακόπτει κάποιον το κάνει για τη συζήτηση αυτή καθ'εαυτή και όχι για να φανεί. Και αυτά που λέει έχουν κάποιο νόημα, όχι σαν τον Άδωνη ας πούμε...
Άρη την εποχή που γράφονταν τα άρθρα για την " πρήχτρα ", αυτά που στέκονταν στο τι ρώτησε ήταν απειροελάχιστα. Όλοι είχανε τονίσει τη διάρκεια των ερωτήσεών της, την ίδια στιγμή που το σκάνδαλο ήταν ολοφάνερο. Το πρόβλημα δεν ήταν πως βγήκανε κάποια άρθρα που κορόιδευαν την επιμονή της Κωνσταντοπούλου, το πρόβλημα ήταν πως όλα τα άρθρα ήταν έτσι, την ώρα που το σκάνδαλο, δε φώναζε, ούρλιαζε. Αν τίθεται κάποιο ζήτημα, αφορά την ικανότητα των δημοσιογράφων, ειδικά κάποιων κοινοβουλευτικών, που δεν έβλεπαν τις ευθύνες Παπακωνσταντίνου, αλλά το πρήξιμο Κωνσταντοπούλου.Σε μια εποχή με τεράστια κοινωνικά προβλήματα αξίζει να δουλεύει ο/η κάθε Χάιδω και να μένουν άνεργοι σοβαροί συνάδελφοί τους, που τουλάχιστον θα έκαναν κλάσεις ανώτερη δουλειά ;
Το οτι ένα απ'τα σκάγια της πέτυχε στόχο, δεν την κάνει εύστοχη. Άν βρίζεις και φωνάζεις συνέχεια κατά πάντων, είναι σίγουρο οτι θα πετύχεις και κάποιον που αξίζει το βρίσιμο. Η Κωνσταντοπούλου στην πραγματικότητα συνοψίζει τη λογική και την τακτική του ΣΥΡΙΖΑ.
Θα συμφωνήσω Είναι λίγο (ως πολύ) σαν τις μάντισσες και τις χαρτορίχτρες που λεν πενήντα μπούρδες, από αυτέ πέφτουν μέσα σε μία και όλοι τότε δεχόμαστε τις μαντικές ικανότητες της τράπουλας ή της αστρολογίας.ΥΓ ο Βενιζέλος πάλι λάδι βγαίνει; δεν τον είχε στριμώξει η Κωνσταντοπούλου κι αυτόν για κάμποσες ώρες;
Όπως έγραψα, δεν πιστεύω ότι έχει πάντα δίκιο. Το ότι οσμίστηκε σκάνδαλο όμως και επέμεινε -σε συνδυασμό με τον Βαξεβάνη- κράτησε στην επικαιρότητα τη Λίστα, κάνοντας δυσκολότερη την περαιτέρω απόκρυψή της και το κουκούλωμα της υπόθεσης.
Φυσικά δεν μπορούμε να ζητάμε από κάποιον να έχει "πάντα" δίκιο, σε αυτήν την περίπτωση έπεσε 50% μέσα, σε μία, ούτως ή άλλως, βρώμικη ιστορία.Δεν νομίζω ότι μπορούμε να εξάγουμε ασφαλές συμπέρασμα αν ήταν πετυχημένη μαντεψιά ή σωστό κριτήριο.Και, νομίζω θα συμφωνήσεις μαζί μου, αν ο Καμμένος (που κάνει 50 καταγγελίες την ημέρα) πέσει μία φορά μέσα δεν θα του δώσουμε εύσημα. Η Κωνσταντοπούλου δεν είναι Καμμένος, ο ΣΥΡΙΖΑ όμως τον συναγωνίζεται σε καταγγελίες.
Εάν μιλάμε για ξε κουκούλωμα της υπόθεσης λίστας Λαγκάρντ τότε τι γίνεται με τη λίστα Λίχτενσταϊν η οποία βρίσκεται στα χέρια του Υ. Οικονομικών από τον Φεβρουάριο του 2008; (http://directnews.gr/economy/21201-sto-skotadi-oi-listes-katatheton-se-lixtenstain-louksemvourgo.html). Στη συνέχεια ζητείται εκ νέου απο τον Παπακωνσταντίνου το 2010 και τώρα πάλι εκ νέου από τον Στουρνάρα από τις Γερμανικές αρχές; Γιατί εδώ κανείς δεν ζητάει να συγκριθούν οι λίστες; Να σημειωθεί ότι η λίστα Λίχτενσταϊν φέρεται να είναι η πιο βαρβάτη απ' όλες και εδώ μιλάμε για "κουκούλωμα" 4 χρόνων. Τέλος γιατί μόλις ανέκυψε το θέμα της λίστας των πολιτικών βγήκε στο καπάκι η λίστα Λαγκάρντ και ως δια μαγείας στάμάτησε παντελώς κάθε κουβέντα για αυτή στα ΜΜΕ;
Αναθεώρησα και εγώ για την κ. Κωνσταντοπούλου. Μπορεί ο μόνιμος εκνευρισμός των στελεχών της Αριστεράς για τους πάντες και τα πάντα να καταντά γραφικός και ανεπιθύμητος, αλλά εν προκειμένω η συγκεκριμένη κυρία έκανα πολύ καλά τη δουλειά της και οφείλουμε να της το αναγνωρίσουμε. Μπράβο της!
Γενικά σαν πολιτικό γεγονός δεν με πολυαφορά η λίστα Λανγκάρντ και η αποκάλυψη της.Παρ'όλα αυτά,η Ζωή Κωνσταντοπούλου πολιτεύεται στην Ελλάδα του 2012 οπότε εννοείται οτι θα αντιμετωπίσει τον σεξισμό.Λίγο scroll up να κάνεις δηλαδή και θα δεις κάποιον να της ζητάει να χάσει κιλά,να γίνει λιγότερο πρηξαρχίδω κλπ.Νομίζω κανείς δεν έπεσε απο τα σύννεφα.
Εμένα πάλι γιατί μου φαίνεται ύποπτο ότι οι περισσότερες των αποκαλύψεων ΟΛΩΣ τυχαίως γίνονται ΛΙΓΟ πριν την ΠΑΡΑΓΡΑΦΗ του αδικήματος;Για το προκείμενο, οκ είχε δίκιο, αλλά παραμένει αντιπαθής και εκνευριστική. Πιθανότατα να την πίστευαν περισσότερο αν ήταν λίγο πιο προσγειωμένη
εγώ πάλι δεν την έβρισκα καθόλου γραφική - λιγάκι κουραστική, δεν έφταιγε όμως η ίδια, αλλά οι καταστάσεις. καλό θα ήταν να μην είναι τόσο απόλυτη και να εγκαταλείψει πλήρως το συνοφρυωμένο υφάκι, ξενίζει. κάνει όμως πολύ σωστά τη δουλειά της και ήταν η μόνη που πραγματικά ενδιαφέρθηκε να πιέσει για απαντήσεις.
Συμφωνώ μαζί σου little blossom. Γραφική γιατί? επειδή επέμενε ενάντια στην αδιαφορία όλων των υπολοίπων? έγινε κατάχρηση της σημασίας της λέξης και αυτού του χαρακτηρισμού απο τους ίδιους τους γραφικούς.
Αν λοιπόν αποδειχθεί ότι ο Παπακωνσταντίνου έχει λερωμένη τη φωλιά του, η τιμωρία του θα είναι να τον βάλουν για 24 ώρες απέναντι από τη Ζωή και να τον ψέλνει όπως εκείνη ξέρει.
Λήδα η πρότασή σου μου θύμισε μια ταινία του Γούντι Άλεν, αν δεν κάνω λάθος "Take the money and run" όπου ο εφιάλτης του ήταν αν τον πιάσουν να τον βάλουν στο ίδιο κελί με έναν ασφαλιστικό υπάλληλο. lol
Η κυρία να μας ζητήσει συγγνώμη διότι προσβάλλει βάναυσα την αισθητική μας με την εμφάνισή της και το υστερικό στυλ που εισήγαγε στην ήδη απελπιστικά κακότεχνη πολιτική σκηνή. Μου θυμίζει οπαδό ποδοσφαιρικής ομάδας που τσιρίζει συνεχώς ότι παίκτες και διαιτητές είναι πουλημένοι, και ενίοτε τυχαίνει να είναι γεγονός.