Τρεις λόγοι που ο Τσακαλώτος είναι η μεγάλη μας ελπίδα

Τρεις λόγοι που ο Τσακαλώτος είναι η μεγάλη μας ελπίδα Facebook Twitter
Φωτ.: Aris Oikonomou / SOOC
32

Όταν έγινε ο Βαρουφάκης Υπουργός όλα τα meme αφορούσαν την πυγμή του - ο Βαρουφάκερ, ο Terminator, ο σούπερ μάτσο ήρωας. Έγινε αγαπητός στον λαό αλλά δεν πέτυχε κάτι χειροπιαστό ούτε βελτίωσε την οικονομία του κράτους και των πολιτών. 

Οι ελπίδες μας στρέφονται τώρα στον Ευκλείδη Τσακαλώτο. Να γιατί είμαι αισιόδοξος.

1) Είναι απλός άνθρωπος

Σε αντίθεση με τον Βαρουφάκη που έμπαινε αργοπορημένος στην αίθουσα με ύφος "τώρα θα γαμήσω και θα δείρω" - πράγμα που εξόργιζε τους υπόλοιπους με αποτέλεσμα να φτάσουμε εδώ που έχουμε φτάσει - ο Τσακαλώτος μπαίνει στην ώρα του, μοιάζει να μην έχει κοιμηθεί απ' την αγωνία και δεν κλέβει την παράσταση με τα (τσαλακωμένα για κάποιους) ρούχα του. Πράγμα που σημαίνει ότι δεν θέλει να ξεχωρίσει, αλλά να κάνει τη δουλειά. 

Τρεις λόγοι που ο Τσακαλώτος είναι η μεγάλη μας ελπίδα Facebook Twitter
Τσακαλώτος - Βαρουφακης (Lobonium)

2) Είναι σεμνός

"Έχω μεγάλο τρακ" είπε πριν μπει στο πρώτο του Γιούρογκρουπ. "Ελπίζω να έχω και ταλέντο." Η μετριοφροσύνη είναι συνήθως ένδειξη ανθρώπου ικανού, και πραγματικού γνώστη. Το γεγονός ότι είχε άγχος (και δεν ντράπηκε να το αναφέρει δημόσια) είναι άλλη μια ένδειξη του πόσο σοβαρά το πήρε.

3) Είναι ιδεολόγος αλλά και ρεαλιστής

Τον είδα στην τηλεόραση και τον πίστεψα. Κυρίως επειδή έλεγε πράγματα ρεαλιστικά, ίσως διότι ξέρει πως θα αναγκαστεί να τα εφαρμόσει. Είναι εύκολο να υποσχεθείς τα πάντα στους πάντες όταν γνωρίζεις ότι δεν θα είσαι εκεί την ώρα του λογαριασμού, όμως ο Τσακαλώτος φαίνεται να γνωρίζει καλά την κρισιμότητα του ρόλου του, όχι τόσο για την κυβέρνηση αλλά και για τον ελληνικό λαό. 

 

Δεν έταξε λαγούς με πετραχήλια, δεν υποσχέθηκε θαύματα, δεν είπε πως ούτε μία στο εκατομμύριο θα δεχτούν την πρότασή του, κι ούτε έταξε συμφωνία εντός 48 ωρών και ανοιχτές τράπεζες. 

 

Είναι αναζωογονητικό να σου λέει κάποιος την αλήθεια. Υποψιάζομαι ότι θα το εκτιμήσουν και οι εταίροι. 

 

Το μόνο που μένει τώρα να κάνει είναι να πετύχει το άνοιγμα των τραπεζών και να φέρει στην Ελλάδα τα λεφτά του που τα έχει έξω...

 

***

 

Οι πρώτες εντυπώσεις

Η σάτιρα βέβαια είναι σάτιρα, και μαζί με τις ευχές μας στον νέο Υπουργό Οικονομικών για καλή δύναμη και μεγάλες επιτυχίες, επέλεξα και μερικά απ' τα meme που φτιάχτηκαν γι' αυτόν...

 

Τρεις λόγοι που ο Τσακαλώτος είναι η μεγάλη μας ελπίδα Facebook Twitter

 

Τρεις λόγοι που ο Τσακαλώτος είναι η μεγάλη μας ελπίδα Facebook Twitter

 

Τρεις λόγοι που ο Τσακαλώτος είναι η μεγάλη μας ελπίδα Facebook Twitter

32

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών - Μικροπράγματα

Mικροπράγματα / Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών

«Υστερικές» όσες μιλούν συνεχώς για τα γυναικεία δικαιώματα και «τα θέλουν» όσες είναι θύματα καταπίεσης και δεν το καταγγέλλουν, μάς ενημερώνει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής, Δημήτρης Παπανώτας.
ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΝΑ ΚΡΑΒΑΡΗ