Μια ακόμη αρνητική προσφορά του Σαμαρά: Μας γλωσσόφαγε

Μια ακόμη αρνητική προσφορά του Σαμαρά: Μας γλωσσόφαγε Facebook Twitter
41

Ο Αντώνης Σαμαράς (μαζί με τους επικοινωνιολόγους του και τη διαφημιστική εταιρία) έφτιαξε το πιο καταστροφολογικό σποτάκι όλων των εποχών για τις περασμένες εκλογές. Και τώρα, είμαι σίγουρος πως κάθεται σε μια γωνιά μ' ένα αδιόρατο μειδίαμα, και τρίβει σατανικά τα χέρια του από ικανοποίηση. 

Θέλει να βγει στα μπαλκόνια και να το φωνάξει: «Σας τα 'λεγα εγώ!». Το πώς συγκρατείται είναι ένα θαύμα. 

Η διαφήμιση επιστημονικής φαντασίας δεν έχει επιβεβαιωθεί πλήρως φυσικά -και το κλείσιμο των τραπεζών έγινε με ένα μήνα καθυστέρηση. Οι μισοί πάντως σήμερα προσπαθούν να πουν πόσο μοιάζει η διαφήμιση με την πραγματικότητα, οι άλλοι να τονίσουν τις διαφορές. Όμως όλοι το μοιράζονται το βίντεο είτε δικαιωμένοι, ή εξοργισμένοι με τους εμπνευστές του. 

Εγώ το μοιράζομαι ως παράδειγμα σουρεαλιστικής διαφήμισης που ελπίζω να μη γυρίσει να μας στοιχειώσει, ποτέ. 

41

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών - Μικροπράγματα

Mικροπράγματα / Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών

«Υστερικές» όσες μιλούν συνεχώς για τα γυναικεία δικαιώματα και «τα θέλουν» όσες είναι θύματα καταπίεσης και δεν το καταγγέλλουν, μάς ενημερώνει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής, Δημήτρης Παπανώτας.
ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΝΑ ΚΡΑΒΑΡΗ

σχόλια

1 σχόλια
Δυστηχως Αρη , ο Σαμαρας μπορει να εκανε εκστρατεια με βαση το φοβο αλλα ο Τσιπρας την εκανε με βαση το ψεμα , οχι την ελπιδα . Δυστηχως το σποτακι της ΝΔ επαληθευεται και δεν ξερω αν τριβουν χαιρεκακα καπου τα χερια τους , αλλα οτι μας τα ελεγαν , με τα ελεγαν .
Μη γελιόμαστε, όλοι με βάση το ψέμα έκαναν εκστρατεία. Εντάξει, καταλάβαμε ότι στηρίζεις Σαμαρά αλλά είναι δυνατόν να λες ότι δεν την έκανε με βάση το ψέμα; Δηλαδή δεν είναι ψέμα ότι δεν θα υπέγραφε δεύτερο μνημόνιο όπως διεμήνυε προεκλογικά αφού τελικά το έκανε; Δεν είναι ψέμα ότι δεν πραγματοποίησε ούτε ένα σημείο από το προεκλόγικό του πρόγραμμα στο Ζάππειο; Το δυστυχές είναι ότι όντως πρέπει να χαίρεται πολύ με αυτή την εξέλιξη αν και ποτέ δε ξέρεις, ίσως οι εταίροι μας ξυπνήσουν και κάνουν επιτέλους κάτι για το χρέος (κάτι που έχουν αφήσει αδικαιολόγητα απ'έξω πολύ καιρό) και σωθούμε όλοι (εννοώ φυσικά όλη την Ευρώπη).
Η διαφορά είναι ότι ο Σαμαράς ήταν γνωστός για το τι πρεσβεύει και ποτέ δεν ήταν φιλολαϊκός. Ξέραμε ότι ήταν δεξιός και εξυπηρετούσε τα συμφέροντα των λίγων.Ο Τσίπρας όμως αποδείχτηκε λύκος με προβιά αρνιού. Ξεγέλασε τις λαϊκές μάζες υποσχόμενος πράγματα που δεν μπορούσε να κάνει. Και συμμάχησε με τους ακροδεξιούς, προδίδοντας κάθε αριστερή ιδεολογία. Στην τελική ο Τσίπρας είναι πιο επικίνδυνος από τον Σαμαρά. Ο Σαμαράς είναι λαμόγιο, αλλά ο Τσίπρας αποδεικνύεται εγκληματίας.
Αλήθεια boxer ήταν γνωστό; Σε ποιον; Στη γιαγιά και τον παππού που το έπαιζε θρησκευόμενος και υποσχόταν αυξήσεις ή έστω όχι περαιτέρω μειώσεις σε συντάξεις; Στους νέους που υποσχόταν θέσεις εργασίας (440.000 μόνιμες θέσεις μέχρι το τέλος του 2014 αν θυμάμαι καλά, ακόμα γελάω); Σε όλους τους πολίτες που υποσχόταν δίκαιη φορολόγηση, κατάργηση μνημονίου κτλ κτλ; Σε παρακαλώ, αλλού πήγαινε να κουνήσεις το γαλάζιο σημαιάκι σου. Ναι το καταλάβαμε, βρήκαμε τον αποδιοπομπαίο τράγο τον Τσίπρα και φταίει για όλα τα δεινά της χώρας από την μεταπολίτευση και μετά κι ας μη ζούσε καν τότε. Με τους δικούς σου ευημερούσαμε (με τα δάνεια άλλων που φυσικά έκρυβαν από τους πολίτες επιμελώς).
trollolo μπόρει όλοι να λένε ψέματα αλλά υπάρχουν και οι πράξεις και το θέμα είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ επέμεινε να πάει η χώρα σε εκλογές και κατηγορούσε το mail Χαρδούβελη, το οποίο προέβλεπε μέτρα 800 εκατομμυρίων, και μετά από 5 μήνες απραξίας, δήμευσης των αποταμιεύσεων της Γενικής Κυβέρνησης, καταθέτει η ίδια πρόταση που προβλέπει 8 δις...μετά από αυτά αρνείται να αναλάβει η ίδια την ευθύνη της (κοινοβουλευτική δημοκρατία έχουμε) και πετάει την ευθύνη στο λαο...α και μιλάει ακόμα για αξιοπρέπεια... τι ακριβώς εννοει με αυτόν τον όρο?
Τι του λες τώρα του ανθρώπου? Θα σε βαφτίσει και σενα Σαμαρικό και θα σε φαντάζεται να κουνάς γαλάζιες σημαιούλες. Κλασική περίπτωση αδιάβαστου και άσχετου με την ιστορία ατόμου, που επιτίθεται για να σταματήσουν οι αντιδράσεις. Ο άδειος ο κουβάς όμως κάνει τον πολύ τον θόρυβο!
Το mail Χαρδούβελη αρχικά αν δεν απατώμαι προέβλεπε μέτρα ύψους 1,2 δις για αρχή, δε σημαίνει ότι μόνο αυτά προέβλεπε και στο μέλλον κανένα άλλο μέτρο. Νομίζεις εσύ ότι με μέτρα μόνο 1,2 δις ευρώ θα δέχονταν να χρηματοδοτήσουν την Ελλάδα για να καλύψει ένα χρηματοδοτικό κενό 20 δις; Έλα τώρα, δε γίνεται να είστε τόσο αφελείς κάποιοι. Δεύτερον, 5 μήνες διαπραγμάτευσης δεν είναι απραξία, απραξία είναι εκ μέρους της Ε.Ε. που επέμενε σε περισσότερα -αποδεδειγμένα- υφεσιακά μέτρα που θα αύξαναν περισσότερο φυσικά το χρέος μας όπως αποδεδειγμένα έχει συμβεί στο παρελθόν. Δε ξέρω πόσες φορές πρέπει να συμβεί αυτό για να το καταλάβετε κάποιοι, είπαμε το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού και εσείς θέλετε και τρίτο μνημόνιο. "πετάει την ευθύνη στο λαο"Καλά κάνει, εμείς θα αποφασίσουμε για ένα τόσο σημαντικό θέμα, που είναι το κακό; Ότι δε θα έχουμε πλέον τη δικαιολογία ότι μας φταίει κάποιος άλλος;"α και μιλάει ακόμα για αξιοπρέπεια."Εδώ μιλάνε το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ για αξιοπρέπεια, εδώ τολμούν και μιλάνε γενικότερα μετά από τόσα που έχουν κάνει μέχρι σήμερα. Πλάκα κάνεις, έτσι;
trollolo με συγχωρείς τώρα είδα το σχόλιο σου.α) 'Οπως σου είπα ήδη κρίνω τις πράξεις ή τα δεδομένα που έχω όχι υποθετικάβ) Κοινοβουλευτικη Δημοκρατία σημαίνει εκλέγουμε μι κυβέρνηση και αυτή αναλαμβάνει την ευθύνη της διακυβέρνησης (αποφάσεων)... αν θέλει η κυβέρνηση ας αλλάξει και το πολίτευμα, να έχουμε άμεση δημοκρατία..για να μη πούμε κατα πόσο είναι συνταγματικό ή όχι το συγκεκριμένο δημοψήφισμαγ) ρωτάω για ποια αξιοπρέπεια μιλάει η κυβέρνηση όταν μας έχει πει τόσα ψέματα πριν, μετά τις εκλογές και πολύ περισσότερα τις τελευταίες μέρες.Α και για όποιον δε κατάλαβε λεφτα ΔΕΝ υπάρχουν...νομίζω ούτε λεπτά
Για πες μου κατά πόσο είναι αντισυνταγματικό το εν λόγω δημοψήφισμα διότι ο μόνος συνταγματολόγος που το απέρριψε ως αντισυνταγματικό ήταν ο Βενιζέλος. Επίσης, για λύσε μου μια απορία. Ας πούμε ότι το δημοψήφισμα αυτό είναι αντισυνταγματικό (που δεν είναι, αλλά ας υποθέσουμε ότι είναι), τα προηγούμενα χρόνια είδαμε χιλιάδες αντισυνταγματικά πράγματα να γίνονται και παραδόξως δε μίλησε κανείς να πει τίποτα, δεν έγινε καμμιά κοινωνική εξέγερση και γίνεται τώρα για ένα...δημοψήφισμα; Την πιο άμεση μορφή δημοκρατίας. Θα αστειεύεσαι φαντάζομαι. Όλη η Ελλάδα διχάζεται μεταξύ τρίτου μνημονίου ή όχι και λες σε μια κυβέρνηση να διαλέξει εκείνη; Τόσο σημαντικά ερωτήματα πρέπει να απευθύνονται πάντα στο λαό. Αν είχε γίνει το ίδιο όταν ήταν να μπούμε στο ευρώ τώρα θα είμασταν μια χαρά γιατί σίγουρα ο κόσμος θα είχε ψηφίσει όχι (τότε βλέπεις δεν το ήθελαν καθόλου οι περισσότεροι), ο Σημίτης όμως (σαν...σωστός ηγέτης) αποφάσισε (με μαγειρεμένα στοιχεία) να μας βάλει στο ενιαίο νόμισμα. Τι κατάλαβες λοιπόν που τότε δεν αποφάσισε ο λαός;
trollolo με έχετε κουράσει με τη προπαγάνδα σας. Διάβασε λίγο το σύνγταγμα για το πότε πρέπει να διεξάγεται ένα δημοψήφισμα και τι ερωτήματα πρέπει να τίθενται...αλλά βέβαια εσείς είστε ικάνοι να διαμαρτυρηθείτε επειδή το συνταγμα δε σας αφήνει να κάνετε δημοψήφισμα...Αλήθεια πως προκύπτει ότι οι Έλληνες θα καταψήφηζαν το € το 2001-2? από την προπαγάνδα του κόμματος?
Αν θεωρείς προπαγάνδα αυτά που λέω εγώ, τότε μπορώ κι εγώ να θεωρήσω προπαγάνδα αυτά που λες εσύ. Εγώ εκθέτω απλώς στοιχεία. Αν δε σου αρέσουν και επειδή δε ξέρεις τι να απαντήσεις μιλάς για προπαγάνδα δε σου φταίω εγώ.Παρακολούθησε λίγο τα ρεπορτάζ και τις δημοσκοπήσεις του 2000 και θα δεις πόσοι ήθελαν το ευρώ. Προπαγάνδα για ένα γεγονός που έχει ήδη γίνει πρώτη φορά ακούω. Μήπως υπάρχει περίπτωση να μπούμε σε μια χρονομήχανη και να γυρίσουμε στο 2000;Κι επειδή μιλάς για Σύνταγμα (αν είναι δυνατόν) μάλλον εσύ θα πρέπει να το διάβασεις και θα δεις κατά πόσο είναι αντισυνταγματικό το δημοψήφισμα. Δε μου απάντησε όμως σε αυτό που σε ρώτησα. Ξαναρωτώ λοιπόν, όταν εντελώς αντισυνταγματικά έκαναν όλα αυτά που έκαναν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ γιατί δεν ίδρωσε το αυτάκι σου εσένα και των υπολοίπων γαλαζοπράσινων παιδιών; Εγώ δεν ανήκω σε κανένα κόμμα, έχω ωστόσο τη στοιχειώδη νοημοσύνη να γνωρίζω και να καταλαβαίνω την ευθύνη του καθενός για την κατάντια της χώρας μου και είναι αστείο να θεωρήσω υπεύθυνο ένα κόμμα που κυβερνά 5 μήνες. Εσύ αν θες προσκύνα αυτούς που μας κατέστρεψαν, εγώ επίτρεψέ μου να μην το κάνω.