Γιατί δεν χώρεσε ο Βαλλιανάτος στα ψηφοδέλτια του Ποταμιού;

Γιατί δεν χώρεσε ο Βαλλιανάτος στα ψηφοδέλτια του Ποταμιού; Facebook Twitter
35

Είχα διάφορες απορίες για αυτό που έγινε τις τελευταίες ημέρες. 

Ανάμεσα στις άλλες -πολύ καλές κατά τη γνώμη μου- συνεργασίες που έκανε το Ποτάμι (από τους Μεταρρυθμιστές του Λυκούδη και τους Οικολόγους μέχρι τη Δράση) διέρρευσε στον τύπο ότι είχε σχεδόν κλείσει η συνεργασία και με την Φιλελεύθερη Συμμαχία πρόεδρος της οποίας είναι ο Γρηγόρης Βαλλιανάτος, φτιάχνοντας έτσι ένα ενδιαφέρον χαρμάνι ανθρώπων ως επί το πλείστον προοδευτικών, που δε μασάνε τα λόγια τους. 

Η συνεργασία με τον Βαλλιανάτο δεν προχώρησε, και ο ίδιος έγραψε στο Facebook του το χρονικό όσων συνέβησαν -από την πλευρά του φυσικά: 

...ΧΑΡΤΙ ΚΑΙ ΠΑΛΑΜΑΡΙ.

31/12/14. 15 00 Γραφεία "το Ποτάμι" Πρόεδρος ΣΕ ΦιΣυ(Γ Βαλλιανάτος) Πρόεδρος "το Ποτάμι"(Σταύρος Θοδωράκης), μελος ΣΕ ΦιΣυ(Σπύρος Χατύρας).

Διαμόρφωση πρότασης συνεργασίας για έγκριση από ΜΓΣ(Μόνιμη Γενική Συνέλευση). Εμφαση σε ανοιχτή κοινωνία και ελεύθερη αγορά, ψηφοδέλτια. (Μας υποδέχεται με υπέροχη μαγκούρα από λευκό ξύλο).

Ιδέα(ΣΘ) για "ακροβολισμό", των πολύ γνωστών υποψήφιων στην επαρχία, "Αν δεχθούν και οι άλλοι για να μη μου λένε πως σε ξεφορτώθηκα". Γέλια. Ωραία ιδέα. Δέχομαι. Θα μου πει πού ακριβώς αργότερα σήμερα στο τηλ. Συνάντηση με Διευθυντή Καμπάνιας( ) "το Ποτάμι" για ιδέες για πόλεις της επαρχίας. Κεφαλλονιά;, Ναύπλιο;, (δικές μου προτάσεις). Γραφείο Τύπου, γλυκιές φίλες( ), και ( ).Συζήτηση για τρόπο κοινής αναγγελίας. Συμφωνία.

Ευγενική πρόσκληση για Βασιλόπιτα την επομένη. Ενημέρωση Συντονιστικής Επιτροπής ΦιΣυ.

18:13 SMS,ΣΘ "ΦΙΛΕ ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΠΡΟΧΩΡΑΕΙ Η ΕΠΑΡΧΙΑ ΘΕΛΩ ΝΑ ΞΑΝΑΣΥΖΗΤΗΣΟΥΜΕ". Ραντεβού για συζήτηση πριν από Βασιλόπιτα.

01/01/15. 17 00 Γραφεία "τΠ" ΓΒ+ΣΘ. Εθελοντες κτλ. Τρεις πίτες. Μουσική γέλια. Χαρά από εθελοντές για πιθανότητα καθόδου μου στην Κεφαλλονιά. ΣΘ ξανά "Συμφωνούμε για το πώς απομένει το πού".

Ερώτηση μου προς "τΠ", Από πού η ευρύτατη διαρροή σε δεκάδες σάιτ στο διαδίκτυο "ο Γ Βαλλιανάτος με το Ποτάμι". Μερικές "Ο Βαλλιανάτος στην Α Αθηνών με το Ποτάμι",(εφ όσον εμείς σε ΦιΣυ έχουμε επιβάλει εμπάργκο).

 19:58 Απάντηση SMS("τΠ") "ΑΠΟ ΜΑΣ".

Βράδυ τηλ ΣΘ "Φίλε Πρόβλημα το ότι είσαι Πρόεδρος Κόμματος, η Επιτροπή αποφάσισε όχι σε Προέδρους κομμάτων. Σοκ. ΣΘ, "Διαμαρτύρονται οι ( )". Ραντεβού για επομένη. 02/01/15. Τηλεφωνώ σε ( ), σε ( ), και σε ( ) στις ΗΠΑ. Κανένας δεν διαμαρτυρήθηκε.

  

02/01/15, 15 00 Γραφεία "τΠ", ΣΘ+ΓΒ. Του λεω πως οι ( ) δεν διαμαρτυρήθηκαν. Μου λέει ναι αλλά διαμαρτυρήθηκε ο ( ).Μου λέει πως η Επιτροπή λέει πως η ιδιότητά μου ως Προέδρου είναι κώλυμα για το ψηφοδέλτιο. Σοκ. Προτείνει συμμετοχή άλλων από ΦιΣυ, και μετά τις εκλογές ανάθεση Τομέα σ εμένα. "Η απόφαση δική σας". Ενημέρωση Μόνιμης Γενικής Συνέλευσης ΦιΣυ.

  

03/01/15. 20 17 Ψηφοφορία ΜΓΣ(Zeus Elections), για συνέχιση συζητήσεων ή ΟΧΙ.

04/01/15. 17 00 Πέρας ψηφοφορίας. Αρνητική απόφαση. Δελτίο Τύπου.

=====

 

Είναι αλήθεια πως θεωρώ ελπιδοφόρο το Ποτάμι -και περιμένω πώς και πώς να εκλεγεί βουλευτής ο Δημήτρης Κοντοπίδης στην Αθήνα!- κι έτσι δεν μπόρεσα να πιστέψω ότι έτσι απλά, λόγω ξαφνικών μυστηριωδών αντιδράσεων, ο Σταύρος Θεοδωράκης άδειασε τον Βαλλιανάτο. 

Γιατί δεν χώρεσε ο Βαλλιανάτος στα ψηφοδέλτια του Ποταμιού; Facebook Twitter
Ο Σταύρος Θεοδωράκης παρουσίαζει το κυβερνητικό πρόγραμμα του Ποταμιού, Αθήνα, στίς 30 Δεκεμβρίου, 2014. Φωτ.: Nikos Libertas / SOOC

Ένας έξτρα λόγος που αποφάσισα να το ψάξω ήταν το ότι χτες με έκραξαν για δύο μέτρα και δύο σταθμά επειδή σχολίασα το περιστέρι του Τσίπρα αλλά "δεν αγγίζω το ομοφοβικό Ποτάμι, επειδή το στηρίζω" [Κάποιος άλλος μάλιστα έγραψε στο ίδιο μου το ποστ: "Ελπίζω κύριε Δημοκίδη όταν τελειώσουμε με τα περιστέρια και τον Τσίπρα, μιλώντας για τα κοινωνικά δικαιώματα, θα αφιερώσετε λίγο χρόνο στο απίστευτο άδειασμα του Βαλιανάτου από το Ποτάμι..."]. 

Όντας βέβαιος ότι υπάρχει κάποια καλή εξήγηση επικοινώνησα με τις εμπλεκόμενες μεριές.

Σε επικοινωνία που είχα με τον Γρηγόρη Βαλλιανάτο, ζητώντας του διευκρινίσεις για αυτά που υποστήριξε, ειπώθηκαν τα εξής:

Τι άλλαξε και απ' τις διαρροές φτάσαμε στο ναυάγιο:

Μου το [πρότεινε ο Σ.Θ.], το λάλησαν να δουν τι πιάνει, το μάζεψαν.

Υπάρχει σχέδιο βήτα για συνεργασία με άλλο κόμμα;

...Δεν υπάρχει φίλε μου! Δουλεύουμε για το μεθαύριο ήδη...

Μετά το περσινό άδειασμα του Νίκου Δήμου με το Άγιο Φως, ήσουν προετοιμασμένος για πιθανό δικό σου άδειασμα; Σου προκάλεσε έκπληξη η τροπή που πήραν τα πράγματα; 

Ναι δεν το περίμενα απ' τον Σταύρο... Κανένα απ τα δύο.

Μήπως όμως λειτούργησες κι εσύ σαν ψωνισμένος αρχηγός επιμένοντας να είσαι υποψήφιος; Μπορεί να σου πουν "δες, ο πρόεδρος της Δράσης δεν θα είναι υποψήφιος ενώ εσύ φαγώθηκες"...

...Ο Σκυλακάκης μου είπε στο τηλ τη μέρα που έγιναν όλα αυτά πως έχει δηλώσει εδώ και μήνες πως σε κάθε περίπτωση δεν θα είναι υποψήφιος κι αυτό το ήξεραν όλοι... Αλλά όποιος διαβάσει το χρονικά βλέπει πόσο φτηνή δικαιολογία ήταν. Δηλαδή ο Λυκούδης δεν είναι αρχηγός;! Και οι Οικολόγοι που δεν έχουν τον τίτλο του προέδρου στο καταστατικό τους είναι όλοι μέσα!

Άρα ο κανόνας για το ότι δεν μπορούν να είναι υποψήφιοι οι αρχηγοί επινοήθηκε ξαφνικά, και φωτογραφικά;

...Ένας είν ο αρχηγός!!!! Θα στελνες εσύ μετά το ραντεβού σου με υποψήφιο, στον Διευθυντή Καμπάνιας, ένα δικηγόρο Θεσσαλονίκης, ευγενικό, να διαλέξετε επαρχία αν είχες τέτοιον όρο από κάπου; Και το πιό αισχρό ήταν οι διαρροές ΠΑΝΤΟΥ, που είχαν το θάρρος να μου πουν πως το έκαναν οι ίδιοι(για να με κατηγορούν αμέσως μετά πως το έκανα εγώ). Άσε πως όποιον μου είπε ο Σταύρος πως διαμαρτυρήθηκε από τη Δράση (για να μην είμαι και καλά υποψήφιος), ήταν ψέμμα.

Το ποιος διαμαρτυρήθηκε στην πραγματικότητα, δεν θα το μάθω ποτέ.

Σε ευχαριστώ. Θα ρωτήσω και το Ποτάμι, μεταξύ των άλλων για το πώς νιώθουν που αναγκαστήκαμε να μπανάρουμε τον χρήστη που έγραψε αυτό κάτω απο άρθρο μας, και μετά μάθαμε από τα social media ότι είναι στέλεχος του Ποταμιού... και μάλιστα υπεύθυνος τομέα Κομοτηνής!

Γιατί δεν χώρεσε ο Βαλλιανάτος στα ψηφοδέλτια του Ποταμιού; Facebook Twitter

Εσύ Γρηγόρη το είδες;

"...Το είδα και σχολίασα, 'ε, ναι αλλά δεν είναι Αρχηγός κόμματος, άρα συνεχίζει [με το Ποτάμι]'..."

*****

Οι απορίες μου μετά τη συνομιλία μου με τον Γ. Βαλλιανάτο ήταν ακόμα περισσότερες, και όταν από το Ποτάμι δέχτηκαν να τους κάνω ερωτήσεις για το θέμα, έγραψα και έστειλα τις ειλικρινείς μου, 'δύσκολες' απορίες πιστεύοντας ότι θα μάθαινα επιτέλους και τη δική τους πλευρά κι ότι θα υπήρχε κάποια εξήγηση (έστω για τον Τομεάρχη). 

Δυστυχώς την επόμενη μέρα [σήμερα] από το Ποτάμι με πληροφόρησαν πως, τελικά, δεν επιθυμούν να κάνουν κανένα σχόλιο... 

Η σιωπή του Ποταμιού, φοβάμαι πως λέει πολλά. Κρίμα: για μερικές ψήφους ομοφοβικών ή/και εθνικιστών μοιάζει να πέταξε στα σκουπίδια την ακεραιότητά του, για άλλη μια φορά, μετά την υπόθεση του Νίκου Δήμου. Απογοήτευση. 

35

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών - Μικροπράγματα

Mικροπράγματα / Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών

«Υστερικές» όσες μιλούν συνεχώς για τα γυναικεία δικαιώματα και «τα θέλουν» όσες είναι θύματα καταπίεσης και δεν το καταγγέλλουν, μάς ενημερώνει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής, Δημήτρης Παπανώτας.
ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΝΑ ΚΡΑΒΑΡΗ