Ποιος θα ξεγυμνώσει πρώτος ποιον;

Ποιος θα ξεγυμνώσει πρώτος ποιον; Facebook Twitter
25

Κανείς δεν μοιάζει θέλει την εκτόνωση της κατάστασης. Όλοι θέλουν να το φτάσουν μέχρι εκεί που δεν πάει. Όλοι θέλουν την αδιαμφισβήτητη νίκη, και την ταπείνωση του αντιπάλου. 

Η πλευρά Ρωμανού (και ο πρόεδρος του ΤΕΙ) βρίσκουν τελείως εξωπραγματικό το να τροποποιηθούν τα μαθήματα ώστε να μπορέσει να φοιτήσει -μέχρι ή να αλλάξει ο νόμος, ή να πληροί όλα τα κριτήρια. Δεν το συζητούν καν! Δεν γίνεται λένε, πάει και τελείωσε, λες και κατέβηκε ο Θεός στη Γη και έδωσε και μια ενδέκατη εντολή που απαγορεύει οποιαδήποτε προσπάθεια. [Τι παει να πει το "ο προεδρος των ΤΕΙ διαψευδει τη δυνατοτητα τηλεδιασκεψης"; έγραψε ο Στέλιος Μαυρίδης. "Με μια απλη ΚΥΑ αλλαζουν τα απαιτουμενα φοιτησης για ειδικες κατηγοριες φοιτουντων." Επίσης, παλιά ανέφικτο θεωρούνταν και το να υπάρχει εκπαίδευση στις φυλακές, και να που τώρα υπάρχει και είναι πανχρήσιμη.]

Η δε άλλη πλευρά, των δικαστών, απορρίπτει το ένα αίτημα του Ρωμανού μετά το άλλο... 

Κανένας δεν κάνει έστω μία συμβιβαστική κίνηση! Μήπως δεν τους νοιάζει να λυθεί το θέμα και να ζήσει ο άνθρωπος;

Μήπως τελικά ο Ρωμανός θέλει στην πραγματικότητα να ξεγυμνώσει το σύστημα και το σύστημα να ξεγυμνώσει τον Ρωμανό; 

Έγραψα χτες μια ιδέα για το πώς θα μπορούσε να λυθεί (έστω αρχικά, έστω προσωρινά) το θέμα, και απ' όλες τις πλευρές άρχισαν: "Σιγά μην αλλάζουμε τους νόμους για έναν ποινικό εγκληματία!" και "Απείλησε τους δικαστές, λογικό να μην τον αφήνουν ελεύθερο καθημερινά!" ή και "Δεν γίνεται αυτό που λες: Θα χάνει τα εργαστήρια της σχολής!"

Και κάποια αλήθεια να υπάρχει στα παραπάνω, μου φαίνεται ότι ταμπουρώνεται ο καθένας στην πλευρά του, βρίσκει ανέφικτη οποιαδήποτε εναλλακτική, και εφικτή λύση θεωρεί μονάχα τη δική του.

Μακάρι να λυθεί με άλλο τρόπο απ' αυτόν που πρότεινα. Χωρίς όμως ούτε την παραμικρή συμβιβαστική προσπάθεια από καμία πλευρά, δεν θα γίνει τίποτα! 

Όταν κινδυνεύει μια ανθρώπινη ζωή δεν μπορούμε να απορρίπτουμε αβασάνιστα οποιαδήποτε συζήτηση πρακτικής λύσης επειδή "έχει κάποιες δυσκολίες". Ας βρουν τρόπο να τις λύσουν, και άμεσα!

Αν είχε νόημα, αυτοσχεδιάζοντας, θα πρότεινα κι άλλες λύσεις. Πχ. προκειμένου και να σωθεί η ζωή του και να μπορέσει να ξεκινήσει τις σπουδές, ίσως θα γινόταν να κάνει μεν τις παραδόσεις εξ αποστάσεως, αλλά να του δίνουν άδειες για κάποια εργαστήρια.

Αν πετύχει το πείραμα με τη φυσική του παρουσία στα εργαστήρια, ίσως μπορεί και να επεκταθεί και να τον αφήνουν να πηγαίνει και σε όλες τις παραδόσεις, και σιγά σιγά όλοι να μείνουν ικανοποιημένοι!

Ή ωραία πρόταση (αυτονόητη βέβαια) διάβασα σε ένα δελτίο τύπου του ποταμιού: "Να εφαρμοστεί επιτέλους ο νόμος του ν.4205/2013 για την ηλεκτρονική επιτήρηση υποδίκων, καταδίκων και κρατουμένων σε άδεια (βραχιολάκια) που θα επιτρέψει τη διεύρυνση του θεσμού των αδειών, χωρίς τον φόβο των αποδράσεων." Και έτσι θα έμεναν όλοι ικανοποιημένοι.

Θέλουν όμως να μείνουν όλοι ικανοποιημένοι; Φοβάμαι ότι και οι δύο "αντίπαλες" πλευρές προτιμούν την πόλωση και τους συμβολισμούς, αντί για μια χειροπιαστή λύση. Μοιάζουν να μη θέλουν απλώς να ικανοποιηθούν οι ίδιοι - θέλουν να δυσαρεστηθούν ταυτόχρονα και οι "εχθροί" τους.

Τέλος, να πω ότι λυπάμαι που καθώς ένας νεαρός άντρας χαροπαλεύει ο κόσμος τσακώνεται, οι μεν λέγοντας "είναι ανέφικτο να τον αφήσουμε να σπουδάσει, ο νόμος δεν τον αφήνει" αντί να προσπαθήσουν ή να αλλάξουν τον νόμο ή να δουν τι διαφορετικό μπορεί να γίνει, οι δε λέγοντας "είναι ανέφικτο να σπουδάσει απο μακριά ή με καθηγητή στη φυλακή", αντί να πιέσουν να βρεθεί ένας τρόπος.

Δεν ξέρω αν θα επαληθευτεί το φρικιαστικό σενάριο που φοβάται ο Τατσόπουλος (το κειμενάκι παρακάτω), αλλά δεν είναι αργά για μια συνεννόηση χωρίς εγωισμούς και παρωπίδες. Εκτός αν όντως κανένας δεν θέλει την εκτόνωση...  

_______________

"Έρχεται η Τέλεια Καταιγίδα -εάν συμπέσει μάλιστα με τη συμπλήρωση έξι χρόνων από τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου, η Ιστορία θα έχει καταφέρει για μια ακόμη φορά να μας βγάλει χλευαστικά τη γλώσσα.

Μην ποντάρετε πως επιθυμούν πολλοί την εκτόνωση.

Η συγκυβέρνηση πολύ θα χαρεί να οδηγήσει την αξιωματική αντιπολίτευση στα άκρα, να τρομοκρατήσει τους διστακτικούς νοικοκυραίους και να σταματήσει την ακατάσχετη αιμορραγία των δικών της ψηφοφόρων.

Η αξιωματική αντιπολίτευση πολύ θα χαρεί ν' αναδείξει το ανάλγητο πρόσωπο μιας αυταρχικής συγκυβέρνησης.

Win-win game.

Δεν θα υπάρξουν χαμένοι σε αυτό το έγκλημα.

Μονάχα ο Νίκος Ρωμανός."

 

25

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών - Μικροπράγματα

Mικροπράγματα / Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών

«Υστερικές» όσες μιλούν συνεχώς για τα γυναικεία δικαιώματα και «τα θέλουν» όσες είναι θύματα καταπίεσης και δεν το καταγγέλλουν, μάς ενημερώνει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής, Δημήτρης Παπανώτας.
ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΝΑ ΚΡΑΒΑΡΗ