Στο σημερινό ‘Α, μπα’: είναι σωστό να κρατάει κάποιος επαφές με τους πρώην του;

Στο σημερινό ‘Α, μπα’: είναι σωστό να κρατάει κάποιος επαφές με τους πρώην του; Facebook Twitter
39


________________
1.


Α Μπα μου, μού ρθε τις προάλλες ξαφνικά τούτο: Ετοιμάζομαι - έτοιμος. Προετοιμάζομαι - προετοιμασμένος. Γιατί? Γιατί όχι ετοιμασμένος ή προέτοιμος?- Αναλαμπή


Φτάνει μόνο να είσαι στην ώρα σου.

 

________________
2.


Dear Α μπα,

Μπορείς σε παρακαλώ να μου λύσεις μια απορία μου? Γιατί πάντα μου αρέσει να διαβάζω κάθε μέρα τα posts σου μόνο απο το Ιpad ? Από τους υπολογιστές (desktops, laptops )δεν μου αρέσει καθόλου!!!!

Φιλικά,

Ευγενία!!!!!!

 

Γιατί στο ipad μοιάζει σα να διαβάζεις περιοδικό, ενώ στον υπολογιστή μοιάζει σα να κάνεις δουλειά.

________________
3.


Μιας και εκτιμώ τη γνώμη σου και μου αρέσουν οι συζητήσεις των σχολιαστών έχω ένα ερώτημα.

Αναρωτιέμαι αν είναι σωστό να κρατάει κάποιος επαφές με τους πρώην του εφόσον ο χωρισμός έχει παρέλθει εδώ και πολύ καιρό. Για να μιλήσω πιο συγκεκριμένα έχω κάνει 3-4 σχέσεις στη ζωή μου πριν την τωρινή μου σχέση που διαρκεί 3,5 χρόνια και νιώθω ακόμα ερωτευμένη με το σύντροφο μου. Από τις προηγούμενες σχέσεις, η πρώτη στην οποία ένιωθα να είμαι ερωτευμένη τελείωσε πριν 8 χρόνια από τη μεριά του άλλου, έκανα καιρό να το ξεπεράσω αλλά τα κατάφερα. Δεν έχουν μείνει πλέον πικρίες ή απωθημένα, και 2-3 φορές το χρόνο μιλούσαμε και λέγαμε τα νέα μας. Αυτή τη φορά με αφορμή τη γιορτή του, διαπίστωσα πως το τηλέφωνο δεν απαντούσε και από παλαιότερες συζητήσεις υποψιάζομαι πως έχει φύγει στο εξωτερικό. Είναι κακό να τον ψάξω μέσω e-mail καθώς μετά από τόσα χρόνια νιώθω πως τον νοιάζομαι σαν ένα παλιό φίλο, και θα ήθελα να ξέρω αν είναι καλά;

Από τις υπόλοιπες σχέσεις που εγώ δε συνέχισα, θεωρώ το ένα άτομο πολύ αξιόλογο αν και είχα κόψει επαφή μαζί του γιατί αυτός με ήθελε αρκετά και δεν το θεωρούσα σωστό να του δίνω ελπίδες. Ωστόσο θα ήθελα να μάθω νέα του.

Σε καμία περίπτωση δεν τίθεται θέμα νοσταλγίας ούτε δεύτερες σκέψεις το τονίζω. Οι φίλες μου λένε πως μπορεί να παρεξηγηθώ και πως δεν έχει νόημα. Ωστόσο εγώ θεωρώ πως από τη στιγμή που με έναν άνθρωπο ήρθες έστω και λίγο πιο κοντά και πλέον δεν υπάρχει τίποτα μετέωρο ανάμεσά σας, είναι χαζό να μην υπάρχει καμία απολύτως επαφή.- άλλη μία απορία για τις σχέσεις

Όσο δεν εμπεριέχεται κάποιο ψήγμα εξαπάτησης προς τον νυν και κυρίως, προς τον εαυτό σου, δεν είναι ούτε σωστό, ούτε λάθος. Άλλοι θέλουν να ξέρουν για τους πρώην τους, άλλοι δε θέλουν. Και τα δύο κατανοητά είναι. Μπορεί και να παρεξηγηθείς βέβαια, αλλά και τι έγινε; Αυτό διορθώνεται εύκολα.


Οι 'δεύτερες σκέψεις' είναι η λάθος έκφραση για τις 'αμφιβολίες', αλλά εσύ μάλλον εννοούσες τον 'απώτερο σκοπό'. Πώς γίνεται να λέτε 'δεύτερες σκέψεις' και να μην αναρωτιόσαστε τι εννοείτε; Δεν θα αντέξω άλλο, θα ξεκινήσω καμπάνια, θα το κάνω σελίδα στο Facebook.

 

________________
4.

Αγαπητή Α μπα,

Δεν θέλω να τσουβαλιάσω κόσμο, αλλά υπάρχουν κάποιοι άντρες που είναι από τη φύση τους (ή γιατί απλά μπορούν) πιο επιρρεπείς στο άλλο φύλο. Κοινώς αποκαλούμενοι γυναικάδες. Πιστεύεις ότι μπορεί ένας τέτοιος άντρας να αφοσιωθεί στη σχέση του μακροπρόθεσμα; Άλλοι λένε ότι είναι κόκκινο πανί και καλά θα κάνεις να τους αποφύγεις από την αρχή. Άλλοι ότι απλά δεν γνώρισαν την κατάλληλη γυναίκα. Και πες ότι η αλήθεια είναι κάπου στη μέση και είναι απλά άντρες high maintenance, αξίζει τον κόπο αυτό το maintenance ή παίζεις σε παιχνίδι χαμένο;- πολύφωτο

Ας αφήσουμε τη φύση λίγο στην ησυχία της, γιατί της αποδίδουμε όλες τις κοινωνικές συμβάσεις και όλες τις ανθρώπινες συνήθειες από τότε που πάτησε το πρώτο αμφίβιο στο χώμα.


Δε μου αρέσουν καθόλου οι συζητήσεις του φραπέ, για το τι είναι οι τάδε άντρες και οι δείνα άντρες, και ακόμη περισσότερο δε μου αρέσουν οι συμβουλές συμπεριφοράς για φανταστικές κατηγορίες ανθρώπων. Μην υποβιβάζεις αυτόν που σε ενδιαφέρει στη γενική κατηγορία «γυναικάς», δε θα βγάλεις ούτε ένα χρήσιμο συμπέρασμα έτσι. Υπάρχουν πολλοί λόγοι που κάνουν κάποιο να κυνηγάει με ιδιαίτερη επιμονή την αποδοχή από το άλλο φύλο. Πάρα πολλοί! Όσο οι άνθρωποι.


Είναι αντικειμενικά ωραίος; Δεν είναι; Είναι μέτριος; Θέλει να αρέσει, θεωρεί τον αριθμό συντρόφων κάτι σημαντικό για την αξία του, μένει στο φλερτ, κάνει σχέσεις, δεν κάνει; Είναι σεξιστής, ανώριμος συναισθηματικά, κοινός βλάκας, νάρκισσος, μικρός σε ηλικία, χωρίς πολλές εμπειρίες;


Ξέρω πόσο πολύ αρέσουν οι συμβουλές και οι κατηγοριοποιήσεις, αυτός είναι ο λόγος που τα ζώδια είναι οι πιο διαβασμένες στήλες παντού. Δυστυχώς, δεν υπάρχει καμία συμβουλή που θα σε βοηθήσει να ελέγξεις τις αντιδράσεις ενός άλλου ανθρώπου. Αν θέλεις να ψάξεις κάτι, ψάξε για ποιο λόγο σε ελκύει κάποιος που φαίνεται από μακριά ότι είναι δύσκολα διαθέσιμος. Αυτό έχει μεγαλύτερο ενδιαφέρον από την ψυχοσύνθεση ενός αγνώστου.

 

________________
5.


Τι είναι ακριβώς το Rehearsal dinner στους γάμους των Αμερικάνων ; Όπως είπε και ο Τσάντλερ στα Φιλαράκια (πάντα κάνω πρόβα όταν τρώω (ή κάπως έτσι ;) Υποψιάζομαι ότι έχει κάποιου είδους φαγητό πριν την τελετή (δεν είναι ακριβώς rehearsal) όπως και σε μας σε πολλά μέρη γλεντάνε από την προηγούμενη ; Ή απλά θέλουν να δουν ποιοι καλεσμένοι θα έρθουν (δεν το πολυκαταλαβαίνω, αλλά ΟΚ) ;- Homer Simpson

Ελπίζω να σας αρέσει το 'Α μπα' όσο μου αρέσει κι εμένα. Γι' αυτό δεν καταλαβαίνω γιατί ρωτάτε μερικές φορές πράγματα που θα βρείτε στη Wikipedia με μισό δευτερόλεπτο ψάξιμο, για να διαβάσετε μια εξήγηση καλύτερη από αυτή που θα σας δώσω εγώ. Πώς λύνετε τις απορίες σας στη σύγχρονη εποχή; Ανοίγετε εγκυκλοπαίδεια; Ρωτάτε τη μαμά σας; Περιμένετε να σας απαντήσει κάποιος στο ίντερνετ, κάτι μήνες μετά;

________________
6.


Γειαα σου α μπα! εδω κι ενα χρονο εχω χωρισει με το φιλο μου και τον χαζοσκεφτομαι που και που! Γενικα πιστευα οτι ημουν αρκετα καλα μεχρι που τον ειδα τυχαια και πιασαμε κουβεντα και μ αυτα και μ εκεινα μου ειπε οτι εχει κανει κατι με αρκετες κοπελες μετα από μενα! Εγω παλι τιποτααα μπακουρια καταραμενη! Γιατι δεν μπορω να προχωρησω? Αφου η σχεση ειχε τελειωσει κι εγω το ελεγα πρωτη αυτο!
Ουφ- "vaswkα"


Δεν έχεις προχωρήσει επειδή έχεις σαχλαμαρίσει με πέντε άσχετους ανθρώπους και δεν είσαι καθυστερημένος αν δεν συνάντησες κανένα τυχερό. Οι υπόλοιποι δεν υπάρχουν για να αποδεικνύουμε εμείς ότι ξεπεράσαμε τον προηγούμενο. Μόνοι μας προχωράμε, δεν βοηθούν ούτε τα αξεσουάρ, ούτε δεκανίκια.


Κι επίσης, όπου ακούς πολλά κεράσια... κι εσύ κάθεσαι και ακούς τι έκανε ο πρώην με τις επόμενες;

________________
7.


Αγαπητή Λένα θα μπω με τη μία στο ψητό. Είμαι 24 και έχω μία σχέση 7 χρόνων. Το ζήτημα που με καίει είναι ένα παιδί που γνωρίζω εδώ και 10 χρόνια περίπου, το οποίο έχει και αυτό σχέση αυτό το διάστημα. Γνωριστήκαμε στη πόλη μου, που ερχόταν για γιορτές και καλοκαίρια! Αρχικά υπήρχε μια έλξη, με τα χρόνια έρωτας. Λόγω απόστασης(έμενε σε άλλη πόλη)δεν είχε συμβεί ποτέ τίποτα και όταν έγινε κάτι (όχι σεξ)μετά έφυγε για εξωτερικό. Πλέον είναι ήδη 5 χρόνια εκτός, έχουμε κρατήσει μια άλφα επαφή τύπου μου λείπεις κτλ αλλά μέχρι εκεί. Μέχρι που ήρθε μετά από 3 χρόνια που είχαμε να ιδωθούμε και έγινε το μοιραίο και από τότε δεν μπορούμε να ξεκολλήσουμε! Έφυγε βέβαια αλλά μου είπε ότι έκλεισε εισιτήρια για να ξανάρθει σε ένα μήνα. Wtf ζω? Μέχρι και να πάω να μείνω μαζί του, μου πρότεινε! Αλλά είμαι τόσο ρεαλίστρια και ούτε οικονομικά βολεύομαι προς το παρόν και παλεύω και με ένα πτυχίο. Και το καταλαβαίνει και το σέβεται, τρελό; Προσπαθώ να ζω τη πικρή πραγματικότητα αλλά μήπως χρειάζομαι και λίγο χρυσόσκονη που και που; Τι λες εσύ;
P.S. Οι σχέσεις που έχουμε είναι ανδρείκελα, αυτού που δεν θα καταφέρουμε να ζήσουμε! Κρίμα!

Συγνώμη που δεν ήμουν ολιγόλογη, απλά ήθελα όσο γίνεται να καταλάβεις!
keep up the good work!
Με εκτίμηση!
KawaiLife!

Το υστερόγραφό σου είναι γεμάτο εξωφρενική δειλία, μοιρολατρία αμανέ και συντηρητισμό από κάτι βάθη επαρχίας απάτητων βουνών του παρελθόντος (έτσι ελπίζω, να είναι του παρελθόντος και να αποτελείτε εξαίρεση).


Η πικρή πραγματικότητα είναι ότι διάλεξες να καβατζώσεις άντρα από τα 17 σου και να τον γραπώσεις με νύχια και με δόντια μη σου φύγει, για να μην είσαι αζευγάρωτη στα 25 σου.


Η χρυσόσκονη είναι ότι επειδή έπρεπε να χωρίσεις εδώ και κάτι χρόνια, σου γυάλισε κάποιος άλλος (που βλέπω ότι κουβαλάει τα ίδια μυαλά με σένα, όντως ταιριάζετε).


Ο ρεαλισμός σου είναι «κάλλιο πέντε και στο χέρι παρά δέκα και καρτέρει».


Πραγματικά, δεν ξέρω τι άλλο να πω.

39

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

1 σχόλια