Στο σημερινό ‘Α, μπα’: ποιο είναι το νόημα;

Στο σημερινό ‘Α, μπα’: ποιο είναι το νόημα; Facebook Twitter
30


________________
1.

Είναι ξύπνιος. Είμαι ξύπνια. Είναι 03:40. Ταιριάζουμε. Γιατί δεν είμαι στην αγκαλιά του αλλά αγκαλιά με μια θερμοφόρα;- τύχη

Γιατί μπορεί να μην θέλετε. Μπορεί να μην θέλει ο ένας από τους δύο. Μπορεί κάποιος από τους δύο να θέλει αλλά όχι τόσο πολύ ώστε να κάνει την προσπάθεια. Μπορεί να μην ταιριάζετε και τόσο και απλώς να έχεις πείσει τον εαυτό σου. Μπορεί να έχει άλλη ή άλλες και να είναι ξύπνιος αλλά όχι μόνος. Πάντως θέμα τύχης δεν είναι.

________________
2.


Δεν έχω ΚΑΝΕΝΑ απολύτως ενδιαφέρον και είμαι μόλις 23. Έχω διαβάσει "λίστες με ενδιαφέροντα" και έχω κάνει κάποια από αυτά, αλλά τίποτα δεν με συγκινεί. Ακούω λύσεις. ευχαριστώ :)- νδ

Ξέρεις, δεν είναι κάτι που πρέπει οπωσδήποτε να λυθεί. Είσαι ελεύθερη να σπαταλήσεις το χρόνο σου πάνω στη γη χωρίς να σε ενδιαφέρει ποτέ τίποτα. Αν αυτή η διαπίστωση δεν σε πανικοβάλλει αρκετά ώστε να μην ζητάς λύσεις από άλλους και να μην δηλώνεις ασυγκίνητη από όλα όσα σε περιβάλλουν, είσαι αρκετά αποσυνδεδεμένη ώστε να παραμείνεις 23 για μια ζωή.

________________
3.


Διαλέγουμε αυτόν που τα δίνει όλα για μας ή αυτόν που δεν τα δίνει αλλά τα δίνουμε εμείς? μέση λύση δεν υπάρχει. συμβιβασμός και ασφάλεια ή ρίσκο που θα σε ζημιώσει?- Δωροθέα


Μπορείς να μας εξηγήσεις για ποιο λόγο δεν υπάρχει μέση λύση;


Σε κανέναν δεν θα έπρεπε να τα δίνεις όλα και σε κανέναν δεν πρέπει να επιτρέπεις να σου τα δίνει όλα. Να η μέση λύση: να μην κάνεις σπατάλες, να μη λες μεγάλα λόγια, να μην πιστεύεις σε υποσχέσεις και να μην θεωρείς κανέναν δεδομένο. Οι απλοποιήσεις όχι μόνο φτωχαίνουν τη ζωή, αλλά είναι και πάρα πολύ επικίνδυνες. Η ζωή είναι πολύ περίπλοκη για να χωρέσει σε διλήμματα.

________________
4.


Αγαπητή Α, μπα,
πώς διαχωρίζεις πότε αυτό το κάτι που σε τρώει είναι το αίσθημα του ανικανοποιήτου, δηλαδή αυτό που δεν θα σε αφήσει να ευτυχήσεις ποτέ και πρέπει να δουλέψεις, ή πότε είναι μια υγιής ώθηση για να προσπαθήσεις νέα πράγματα, να προχωρήσεις, να αλλάξεις κλπ; Διχάζομαι σε ΟΛΟΥΣ τους τομείς! Προσπάθησα να το συμπυκνώσω σε δυο κουβέντες το ερώτημα, πιστεύω θα καταλάβεις.
ΥΓ. Είσαι φοβερή, είμαι μεγάλη φαν του τρόπου σκέψης σου!!- Προβληματισμένη

Νομίζω ότι πρόκειται για την ψευδαίσθηση των άπειρων επιλογών. Πολλά πράγματα θα μπορούσε να κάνει κανείς, σε πολλά μέρη να βρεθεί και πολλούς ανθρώπους να γνωρίσει, αλλά δεν είναι όλες οι επιλογές διαθέσιμες στην πραγματικότητα. Το «κάπου αλλού είναι καλύτερα», η αίσθηση ότι κάπου αλλού γίνεται ένα φοβερό πάρτυ στο οποίο δεν είμαστε καλεσμένοι νομίζω ότι προκύπτει από την αδυναμία να συγκεντρωθεί κανείς στο σημείο που βρίσκεται και να συνδεθεί με όσα συμβαίνουν αυτή τη στιγμή γύρω του. Σπάνια μας δίνει η ζωή απλόχερα τα δώρα της. Πρέπει να προσπαθήσουμε πολύ για να αντλήσουμε ό,τι μπορούμε από ό,τι έχουμε. Ίσως το ανικανοποίητο είναι μια ελπίδα ότι κάπου αλλού τα πράγματα θα είναι πιο εύκολα.

________________
5.


Από τότε που θυμάμαι τον ενήλικο εαυτό μου (εντάξει εντάξει και λίγο πιο πριν) με ενδιέφερε μόνο το σεξ. Ένιωθα πως δεν είμαι άξιος να αγαπηθώ ή να συμβεί κάτι παραπάνω όπως μια σχέση ας πούμε.

Κι έτσι περάσανε τα χρόνια, περάσανε και πολλά πολλά άτομα από τη ζωή μου. Με δύο άτομα κάτι καταφέραμε! Ήταν τόσο έντονη μάλλον η επιθυμία μου να δεθώ με κάποιον που δε λογάριασα και πολλά! Νομίζω με αγάπησαν. Κι εγώ κάτι έκανα μάλλον. Φυσικά και τους απάτησα. Όλα σχετικά δεν είναι;; Για την ιστορία ήταν και οι δύο σωματικά και ψυχικά ανάπηροι με πολλούς διαφορετικούς τρόπους. Έλκομαι από τέτοιες καταστάσεις νομίζω.

Και τώρα είμαστε εδώ. Τον γνώρισα το Πάσχα στην Αθήνα, Εγώ είμαι από τον Βορρά. Είναι όμορφος. Έξυπνος. Με δουλειά. Και του αρέσω και μιλάμε την "ίδια" γλώσσα. Και φιλάει συμπαθητικά. Και με κάνει να (χαμο)γελάω. Και ξανά κατέβηκα στην Αθήνα μετά το Πάσχα. Και βγήκαμε και ήπιαμε και χορέψαμε. Και ήμασταν καυλωμένοι (επιτρέπεται αυτή η λέξη;;) μόνο που κοιτιόμασταν. Σπάσαμε κρεβάτια, αλλά νομίζω έχουμε ακόμα δρόμο στο σεξουαλικό. Είπαμε όμορφα λόγια, του είπα τύφλα από τα ποτά ότι είμαι ερωτευμένος. Τώρα μετά από μια βδομάδα που είμαστε πάλι μακρυά μάλλον το εννοούσα. (Τι είναι μήπως ο έρωτας;; Ότι νιώθω σούπερ με την πάρτι του ήθελα να πω)

Και τώρα πρέπει να κάνω την ερώτηση. Πώς καταφέρνεις να πεις στον εαυτό σου "περάσαμε πιο όμορφα από ποτέ στη ζωή μας αλλά σταμάτα να βλέπεις πεταλούδες και λουλούδια";;
Εναλλακτική ερώτηση: Ένας τεμπέλης, άχρηστος, νυμφομανής θα μπορούσε λες να τα παρατήσει όλα για να πάει να ζήσει κάπου όπου βρίσκεται το "υποκείμενο" του πόθου του;;- Αρκούδος σου

Θα μπορούσε, αλλά για να τα καταφέρει πρέπει να βρει με ποιον τρόπο θα σταματήσει να βλέπει τον εαυτό του ως άχρηστο, τεμπέλη, νυμφομανή και ανάξιο να αγαπηθεί. Δεν θα είναι εύκολο. Μερικές φορές η αρνητική περιγραφή του εαυτού μας κρύβει ναρκισσισμό.

________________
6.


Με αφορμη δυο, τρεις απ τις σημερινες ερωτησεις που απαντησες, (19/5) , μου γεννηθηκε η εξης απορια: τι εννοεις ' παιρνεις πολυ σοβαρα τον εαυτο σου;'' Πως θα επρεπε να παρει καποιος τον εαυτο του, δεδομενου οτι ειναι ο μονος ''εαυτος'' που μπορει να τον κανει ο,τι θελει;- ^Δεν καταλαβαινω^

Όταν παίρνεις τον εαυτό σου «πολύ σοβαρά» δεν αφήνεις περιθώρια στο χιούμορ, και αν δεν έχεις την ικανότητα του αυτοσαρκασμού, δεν μαθαίνεις από τα λάθη σου. Αν πιστεύεις ότι μπορείς να κάνεις τον εαυτό σου ό,τι θέλεις, αγάπα τον χωρίς να τον θαυμάζεις. Έτσι του επιτρέπεις να παραδεχτεί τις αδυναμίες του χωρίς να αυτομαστιγώνεται και χωρίς να αποδίδει όλα τα στραβά που συμβαίνουν σε λάθη άλλων. Η ελαφρότητα είναι πολύ σοβαρή υπόθεση.

________________
7.


Όχι ότι θα είχα την απαίτηση να απαντάς σε πιο πολλές ερωτήσεις , εξάλλου ίσως δεν θα είχα το χρόνο (δυστυχώς) να τις διαβάζω καθημερινά, αλλά ποιο το νόημα να στείλει κάποιος μια ερώτηση η οποία θα απαντηθεί μετά τρεις μήνες; Και δεν εννοώ τις ερωτήσεις που ζητούν απάντηση σε συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα.

Π-Ρ-Ο-Σ-Ο-Χ-Η (:P) : Δεν επιτίθεμαι, απλά ρωτώ τη γνώμη σου.- Let me know

Το νόημα, αν υπάρχει νόημα, βρίσκεται σε όλους αυτούς που διαβάζουν και σε όσους κάνουν συζήτηση στα σχόλια. Η μικρή κοινότητα που συναντιέται καθημερινά στο 'Α μπα' είναι κάτι όμορφο και ζωντανό. Οι ερωτήσεις είναι μια αφορμή για να μιλήσουμε, να διαφωνήσουμε και να προβληματιστούμε. Μπορεί κάποιος να ταυτιστεί χωρίς να έχει στείλει ερώτηση, μπορεί να θυμηθεί κάτι από τη ζωή του και να κάνει παραλληλισμούς ή να σκεφτεί «θεέ μου τι βλάκας». Όλα πολύ χρήσιμα για να περάσει κανείς ευχάριστα όσο πίνει τον καφέ του.

30

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ