Στο σημερινό ‘Α, μπα’: συμβιβασμός ή αθωότητα

Στο σημερινό ‘Α, μπα’: συμβιβασμός ή αθωότητα Facebook Twitter
36


________________
1.


α μπα μου,
δοκιμάζεις με ανθρωπους που δεν σου κανουν κλικ απο την αρχη? εννοω
ερωτικά. Αναφέρω πως είμαι άνθρωπος που θέλω οπωσδήποτε να μου αρέσει ο άλλος, οχι εμφανισιακά απαραίτητα, αλλά κάτι να μου βγάζει..θεωρώ ότι στα πρώτα ραντεβού( το πολυ 5) καταλαβαίνεις αν σου βγάζει κάτι, εσυ τι πιστεύεις?Τι να το κάνεις αν ο άλλος έχει καλή δουλειά, χαρακτήρα κλπ αλλά δεν σου βγαίνει...κατα τη γνώμη σου,δίνεις ευκαιρία και περιμένεις μήπως σου βγει στην πορεία? είμαι κοντά στα 40 και αναρωτιέμαι, γιατί κι οι σχέσεις με αυτούς που κάτι μου έβγαζαν δεν προχώρησαν. Μήπως να δοκίμαζα λοιπόν να μπαίνω σε σχέσεις και με ανθρώπους που στην αρχή δεν??γιατί θέλω να κάνω ένα παιδί αν βρώ τον κατάλληλο σύντροφο και οι πιθανότητες μειώνονται με τα χρόνια λόγω ηλικίας.

Και κάτι ακόμα: πειράζει που σε αυτή την ηλικία θέλω να ερωτευτώ και δεν μπορώ να ξεκινήσω μια σχέση συμβατικά χωρίς να θέλω πολύ τον άλλο? Ψάχνω πάρα πολλά? Σκέφτομαι σαν αλλοπαρμένη ανώριμη έφηβη?

Μέχρι που συμβιβάζεσαι? Πολλές ερωτήσεις, το ξέρω..

Εκτιμώ πολύ τις απόψεις σου και αναμένω εναγωνίως απαντήσεις.

Με έχεις βοηθήσει πολύ με τις απαντήσεις σου, σε ευχαριστώ από καρδιάς!!- to compromise or not?

Πιστεύω ότι πιστεύεις ότι αυτός που θα είναι κατάλληλος σύντροφος (σύζυγος, μελλοντικός πατέρας) δεν γίνεται να είναι σέξι. Για να το πω αντίστροφα, έχεις διδάξει τον εαυτό σου (και σύμφωνα με τις Γραφές, δηλαδή τα κλισέ αισθηματικά τραγούδια και τα φτηνά περιοδικά) να πιστεύει ότι σέξι είναι: το αντίθετο από σένα, το άγνωστο, και ιδανικά, το απρόσιτο, δηλαδή, τελικά, το ακατάλληλο. Αν καταφέρεις να ξεμπλέξεις το κουβάρι, δε χρειάζεται να συμβιβαστείς σε τίποτα. Καλά ξεμπερδέματα.

________________
2.


Λένα μου, είμαι λίγο πριν τα 37 με πολλές εμπειρίες στη ζωή μου. Θα΄ θελα να κάνω ένα παιδί με έναν υπέροχο άνθρωπο με τον οποίο είμαι μαζί σε μια σχέση που δεν μετράει ούτε ένα χρόνο. Όμως δεν εργάζομαι κι εκείνος έχει ήδη ένα παιδί. Του το έχω πει δειλά, σαν επιθυμία μου, εκείνος μάλλον ελπίζει να το ξεχάσω ... Πώς να χειριστώ το όλο θέμα;- Φωτεινή

Με ορθολογισμό.

________________
3.


Πόσο περίεργο είναι να νιώθεις ότι πολύ κοντινά σου άτομα σε κουράζουν και σου ρουφάνε την ενέργεια (δεν ξέρω πώς να το εκφράσω σωστά) σε σημείο που όταν τους συναντάς ή επικοινωνείς με οποιονδήποτε τρόπο, να νιώθεις μετά ότι έχεις εξαντληθεί; Μπορούν να σου το κάνουν οι άλλοι αυτό; Ή είναι ένδειξη ότι έχεις μετατραπεί σε άτομο αδιάφορο και αντικοινωνικό; Φταίει η κουραστική δουλειά (που δεν έχεις την πολυτέλεια να αφήσεις και λες πάλι καλά που υπάρχει); Δεν ήμουν έτσι παλιότερα. Τι να κάνω για να βελτιώσω τα πράγματα;- παραξενεύομαι

 

Να προσπαθήσεις να ενστερνιστείς το δεδομένο ότι δεν είναι δική σου ευθύνη να περνάνε καλά οι άλλοι μαζί σου. Οι συναναστροφές θέλουν δούναι και λαβείν. Αν δεν τραβάνε και οι άλλοι το κουπί, δεν είναι παρέα για διασκέδαση (ίσως να έχουν άλλα χαρίσματα).


Φταίει, φταίει, αυτό που φταίει είναι ότι όπως και τα εγκεφαλικά μας κύτταρα, η ενέργεια μας δεν είναι απεριόριστη, αντιθέτως, μειώνεται με τα χρόνια. Ευτυχώς, κερδίζουμε σε κριτική σκέψη – αν έχουμε παίξει τα χαρτιά μας σωστά.

 

________________
4.


Α μπα καλησπέρα ,
Διαβάζω τη στήλη σου κ τις υπέροχες πραγματικά απαντήσεις που δίνεις κάθε φορα, οπότε μπήκα κ εγω στον πειρασμό να σε ρωτήσω κατι που με απασχολεί.
Θεωρώ ,μετα από πολλες δυσαρεστες εμπειριες που εζησα στο παρελθον , κυριως στον συναισθηματικο τομεα, ότι τωρα πια , είμαι αρκετα συνειδοτηποιημενη στο τι θέλω κ τι δεν θελω από τον αλλον ( τον μελλοντιικο συντροφο μου).
Θεωρεις ότι είναι ευκολο να τα τηρησω κ σε πραξεις ? ( γιατι στη θεωρια είμαι μανουλα δε το συζητω!!)... Μεχρι τωρα καλα τα καταφερνω, ισως γιατι χωρισα πριν 3 μηνες από μια χαλια σχεση, δεν με πολυενδιαφερει να ξαναμπω αμεσα σε σχεση,, οποτε εχω καθαρο μυαλο να μπορω να δω τα σημαδια στους αλλους ( αυτά που δεν μ αρεσουν). Αν όμως, λεω αν... βρεθει καποιος που πραγματικα μ ΄αρεσει, αραγε ποσο θα τηρησω αυτά που εχω υποσχεθεί στον εαυτο μου ? Να μπορω επιτελους να κανω μια ισορροπημενη κ υγιης σχεση?? Ειμαι αρκετα δοτικη παναθεμα με, όταν είμαι σε σχεση κ ο άλλος το χρησιμοποιει μια χαρα. Αυτό όμως δεν θελω να ξανασυμβει..., πρεπει να βρω τη χρυση τομη , πως το καταφερνει κανεις αυτό??
Συγνωμη για το σεντονι κ αν σε ζαλισα κ περιμενω με αγωνια την απαντηση - βοηθεια σου.
Ευχαριστω-Faithα


Έχεις κάνει ό,τι μπορούσες να κάνεις. Αν παράλληλα δεν παραμελείς και τα προσωπικά σου ενδιαφέρονται και προσέχεις την εξωτερική σου εμφάνιση και την εσωτερική υγεία, το μόνο που μπορείς να κάνεις, είναι να ελπίζεις να είσαι και τυχερή.

________________
5.


Αγαπητή Λένα,
Πιστεύεις ότι η κλασική ιστορία του "και ζήσαν αυτή καλά" εφαρμόζεται ποτέ στην πραγματικότητα; Πιστεύεις ότι υπάρχει έρωτας-αγάπη-όπως-θες-πες-το που μπορεί να κρατήσει για πάντα ώστε ένα ζευγάρι να είναι μια ζωή μαζί, πιστοί και αγαπημένοι, επειδή όντως το ήθελαν και όχι απο φόβο μην μείνουν μόνοι στα 50 τους ή από συνήθεια ή watever;
Προφανώς και ο μέσος όρος της ανθρωπότητας έχει διαψεύσει για τα καλά αυτήν την ιστορία (λέω ως παιδί χωρισμένων γονιών και με τρεις κολλητές παιδιά χωρισμένων γονιών) Απλά θα θελα να μάθω την προσωπική σου γνώμη για το αν υπάρχουν και εξαιρέσεις.
Να περνάς καλά-lucky strike

Οι στατιστικές είναι χρήσιμες μόνο στους επιστήμονες. Σε κάθε διακριτή ζωή είναι άχρηστες. Αν θέλεις να οργανώσεις τη ζωή σου, δεν έχουν σημασία. Μην σε απασχολεί αν είναι πολλοί ή αν είναι λίγοι αυτοί που δε χωρίζουν (το δείγμα σου είναι περιορισμένο σε σημείο ανέκδοτου έτσι κι αλλιώς) αλλά να σε απασχολεί αν εσύ προσωπικά θέλεις στα σίγουρα να βρεις κάποιον με τον οποίον θα κάνεις την απαραίτητη δουλειά που απαιτείται ώστε α) να τον αναγνωρίσεις, όταν τον δεις και β) για να μείνεις για πάντα μαζί του.

________________
6.


Αγαπητή Α, μπα,

Νέα Υόρκη ή Σικάγο; Για 2 χρόνια και μετά βλέπουμε.- Ζωρζ

________________
7.


Αγαπημένη Α. μπα

Μήπως ξέρεις γιατί πολλοί όταν θέλουν να πληρώσουν τον καφέ τους, λένε στο γκαρσόν και τη σύστασή του: π.χ. "Κράτησε, σε παρακαλώ έναν φραπέ σκέτο". Παίζει ας πούμε να πιστεύουν ότι ο φραπέ γλυκός θα είναι άλλη τιμή; Τί φάση;

(ΥΓ Όσους φίλους μου έχουν αυτή τη συνήθεια, τους έχω ρωτήσει, αλλά κανείς δεν παραδέχεται ότι το κάνει. Μου απαντούν τύπου : "Άντε, μωρέ δεν το 'πα έτσι-σου φάνηκε" και τέτοια). -εγώ.

Πολύ ενδιαφέρουσα κοινωνιολογική παρατήρηση. Γνώμες;


(Νομίζω ότι κι εγώ το κάνω!)


36

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ