Ποιος θα πει «Μπράβο στη Σούλα»;

Facebook Twitter
26

Η Μαρία (Θαργάνα Μπέλ), έγραψε όσα σκεφτόμουν με αφορμή τις αντιδράσεις στην είδηση "Πάτρα: Οίκος ανοχής χορηγός σε σύλλογο γονέων και κηδεμόνων δημοτικού σχολείου".

Μπορεί να είναι ασυνήθιστο το ότι ο Οίκος Ανοχής "Σούλα" εκτός από σπόνσορας ποδοσφαιρικού συλλόγου έγινε και σπόνσορας συλλόγου γονέων και κηδεμόνων -μπορεί να είναι και αστείο εκ πρώτης όψεως- όμως τα γελάκια ή η αηδία ή η οργή που συγκέντρωσε η είδηση έστρεψε την κουβέντα σε χίλια δυο μέρη εκτός απ' το ουσιώδες: Κανένα σπόνσορινγκ δεν θα γινόταν - δωρεά ήταν χωρίς ανταποδοτικά οφέλη, χωρίς να χρειάζεται φυσικά να διαφημιστεί ο οίκος στο σχολείο ή κάτι τέτοιο!

«Μπράβο στη Σούλα!»

Σήμερα κυκλοφόρησε η είδηση ότι μετά από αίτημα των μελών του συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου της Πάτρας, η ιδιοκτήτρια του οίκου ανοχής «Σούλα» αποφάσισε να προβεί σε δωρεά στο σχολείο με σκοπό να καλυφθούν τα λειτουργικά του έξοδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ποσό της ανέρχεται στις περίπου 3.000 ευρώ και με αυτά τα χρήματα τα μέλη του συλλόγου θα αγοράσουν ένα φωτοτυπικό μηχάνημα και μια βιβλιοθήκη, αναφέρει η «Πελοπόννησος».

Λαμβάνω λοιπόν e-mails με την είδηση και τον τίτλο: «Άντε και σε λίγο στα ΑΕΙ-ΤΕΙ. Η ξεφτίλα της ελληνικής πολιτικής και κοινωνίας».

Μου φάνηκε τόσο άδικος και ρηχός αυτός ο τίτλος όσο και τα σχόλια που διάβασα. Ποιος θα πει μπράβο στη Σούλα;

Είδαμε κάποιον άλλον να κινείται με τέτοιο τρόπο στις δύσκολες αυτές στιγμές με σκοπό κάτι τόσο ιερό όπως το να μπορούν κάποια παιδάκια να πάνε στο σχολείο τους κάτω από ανθρώπινες συνθήκες;

Κάποιοι τα τελευταία χρόνια πλούτισαν σε βάρος άλλων ή και όχι, ήταν τυχεροί και τους περισσεύουν κάποια χρήματα, κτλ, κτλ. Ποιος όμως είχε την ευαισθησία να κάνει μια αντίστοιχη χορηγία, έστω να στηρίξει το σχολείο στο οποίο φοίτησε, λέγοντας «φέτος κερνάω εγώ το πετρέλαιο»;

Μόνο η Σούλα; Αυτή ξέρουμε για την ώρα! Και τι έχουμε να πούμε πέρα από τη γνωστή και καθόλου εποικοδομητική γκρίνια και τα γνωστά «πού καταντήσαμε»; Νομίζω ότι το μόνο που θα μπορούσαμε και θα έπρεπε να πούμε είναι: Μπράβο στη Σούλα!

 

UPDATE: Σκανδαλίστηκε τόσο πολύ η τοπική κοινωνία που το προτίμησε να επιστρέψει τα λεφτά. Καλά να πάθει - είναι άξιο της μοίρας του. 

26

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών - Μικροπράγματα

Mικροπράγματα / Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών

«Υστερικές» όσες μιλούν συνεχώς για τα γυναικεία δικαιώματα και «τα θέλουν» όσες είναι θύματα καταπίεσης και δεν το καταγγέλλουν, μάς ενημερώνει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής, Δημήτρης Παπανώτας.
ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΝΑ ΚΡΑΒΑΡΗ

σχόλια

2 σχόλια
Συμφωνώ για το μπράβο στη Σούλα! Χίλια μπράβο, όχι μόνο για τη χορηγία αλλά και για το ότι αποφάσισε να το κάνει, αγνοώντας τα χλευαστικά σχόλια που ήξερε ότι θα εισπράξει. Ωστόσο, Άρη, είναι κατάντια για μία χώρα (όχι ότι μία 'μαντάμ' έκανε δώρο ένα φωτοτυπικό) αλλά ότι το σχολείο δεν είχε!
Η Σούλα μπορεί να κάνει και κάποια πράγματα για marketing και PR, αλλά μακάρι να υπήρχαν άλλες 15 Σούλες σαν και αυτή. Γιατί εδώ βλέπουμε πράξεις και όχι μόνο λόγια. Μπράβο!