Τι στην ευχή είναι το ΣΤΗΠΙΚΗ;;;

Τι στην ευχή είναι το ΣΤΗΠΙΚΗ;;; Facebook Twitter
28

 

"Αγαπητέ Άρη", λέει ο gimik, "μπαίνω κατευθείαν στο ζουμί μιας και ο χρόνος και των δυό μας είναι πολύτιμος.

Πριν από λίγο το ESPN έδωσε στη δημοσιότητα τα επίσημά του πόστερ για το Παγκόσμιο Κύπελο του 2014.

Το πόστερ της Ελλάδας είναι εδώ: http://espnmediazone.com/us/photos/galleries/2014/05/02/2014-fifa-world-cup-international-posters/#photo-31


Και είναι αυτό:

Τι στην ευχή είναι το ΣΤΗΠΙΚΗ;;; Facebook Twitter

Και αναρωτιέμαι, όπως γράφω στον τίτλο του mail: Τι στον π0¥τ30 είναι το ΣΤΗΠΙΚΙ;



Αν δεις τα πόστερ όλων των άλλων χωρών, είναι έξυπνα, με σλόγκαν που βγάζουν νόημα
και κυρίως διαβάζονται.

 

Το δικό μας, φτιαγμένο στο πόδι.

 

Δεν είμαι εθνικιστής, χρυσαυγίτης, ελληνολάτρης, συνομωσιολόγος, κτλ κτλ κτλ., αλλά

αυτό το πράγμα είναι απαράδεκτη ξεφτίλα.

 

Είμαι σχεδόν σίγουρος ότι το ΣΤΗΠΙΚΙ είναι μάλλον η εθνική, γραμμένη με κυριλλικούς χαρακτήρες, γιατί "μοιάζουν" ελληνικοί.

 

Τους έχω ήδη στείλει mail πριν από 4 ώρες (ναι, 7 η ώρα το πρωι που το είδα ξίνισα τόσο
που έκατσα και τους έγραψα mail), δε μου έχουν απαντήσει.

Τι στην ευχή είναι το ΣΤΗΠΙΚΗ;;; Facebook Twitter

Τι στην ευχή είναι το ΣΤΗΠΙΚΗ;;; Facebook Twitter

Τι στην ευχή είναι το ΣΤΗΠΙΚΗ;;; Facebook Twitter

Τι στην ευχή είναι το ΣΤΗΠΙΚΗ;;; Facebook Twitter

*Και ναι στο poster είναι ο Καραγκούνης όχι ο Κατσουράνης, αλλά το mail το έγραψα στις 7 το πρωί
σήμερα που το είδα γιατί μου γύρισε το μάτι από την κακογουστιά και το απαράδεκτο του πράγματος.

Έχει γούστο να απαντήσουν: Dear Sir, we realise your frustration as this is clearly a Karagounis, not
a Katsouranis poster

Τεσπα, καλημέρα!
gimik

 

 

 

28

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών - Μικροπράγματα

Mικροπράγματα / Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών

«Υστερικές» όσες μιλούν συνεχώς για τα γυναικεία δικαιώματα και «τα θέλουν» όσες είναι θύματα καταπίεσης και δεν το καταγγέλλουν, μάς ενημερώνει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής, Δημήτρης Παπανώτας.
ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΝΑ ΚΡΑΒΑΡΗ

σχόλια

20 σχόλια
καταρχάς, ΜΠΡΑΒΟ στον gimik που έστειλε το mail (δεν αρκέστηκε στο να το κατακρίνει μόνο σε φίλους) και που ήταν τόσο λεπτομερές και εξηγούσε ΤΕΛΕΙΑ το γιατί το ΣΤΗΠΙΚΙ δεν βγάζει νόημα!Σας παρακαλώ ενημερώστε μας αν υπάρξη απάντηση.Επίσης πλέον συνήθισα το ΣΤΗΠΙΚΙ όπως το ΤΕΛΕΠΙΚΟ ως νέες λέξεις!!!
ΣΤΗΠΙΚΙ ομάδα και ΣΠΙΤΙΚΗ τυρόπιτα!Μέτα το φιάσκο της περσινής καμπάνιας του Υπ.Τουρισμού http://www.lifo.gr/team/bitsandpieces/36389 ή το άλλο το καταπληκτικό λογότυπο της Ελληνικής Δημόσιας Τηλεόρασης http://www.lifo.gr/now/media/30418απορώ πραγματικά...ποιοι?γιατί? και πως καταφέρνουν και παίρνουν αυτές τι (δημόσιες) δουλειές,πληρώνονται και έχουν αποτελέσματα πρώτο μάθημα στο Windows Paint (κάτι Illustrator και Photoshop ούτε καν!)....
Δεν είναι προφανές ότι απευθύνεται σε Αμερικανούς και όχι σε Έλληνες;Σκασίλα τους πώς μας φαίνεται εμάς, σημασία έχει να φαίνεται ελληνικό σε αμερικανικά μάτια. Το Σ λοιπόν είναι ιδανικό Ε για το λόγο που το θέλουν.Φυσικά δεν είμαστε μόνο εμείς, θυμηθείτε σε αφίσες το κλασικό Яussia για να δοθεί ρωσική "αυθεντικότητα", το οποίο εκνευρίζει φοβερά τους Ρώσους, γιατί βέβαια το Я προφέρεται "για"
Η αλήθεια είναι πως είναι οντως μια αποτυχημένη προσπάθεια της διοργάνωσης να γράψει ΕΘΝΙΚΗ. Όπως προανέφερε ο συμφορουμίτης Lucretius στις ΗΠΑ συνηθίζεται η χρήση του "Σ" αντί του "Ε". Ύστερα το "Π" που φαίνεται στην εικόνα δεν πρέπει να είναι τίποτα άλλο από "n" σε μεγέθυνση.Παρ' όλα αυτά όταν το χορτάρι αυτών των γηπέδων έχει ποτιστεί με το αίμα των ίδιων των γηγενών δε θα έπρεπε να συζητάμε καν για κάτι τόσο το γελοίο. Θα έπρεπε να απέχουμε γενικά από τη διοργάνωση. Ποτέ δεν ήμουν φαν του ποδοσφαίρου αλλά υποτίθεται οτί είναι γιορτή και όχι ενίσχυση του φαινομένου της εξαθλίωσης που βιώνει ένας λαός
Καμία σχέση με Κυριλλικό. Απλά οι ηλίθιοι έχουν κάποιες γραμματοσειρές του τύπου "Ancient Greek", που τις έχει φτιάξει κάποιος βλάχος κομπιουτεράς αμερικάνος, ο οποίος δεν ξέρει ότι το Σ, που φαίνεται στους Αμερικάνους ως ένα αρχαιοπρεπές Ε, και το Π ένα αρχαιοπρεπές Ν, στα κανονικά Ελληνικά ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΟ ΓΡΑΜΜΑ! Και ναι είναι προσβλητικό η αποθέωση του "ό, τι να' ναι" να συμβαίνει στη χώρα μας.
Νομίζω βρήκα τι σημαίνει Το παρατσούκλι του καραγκούνη είναι "τυπαρας".Το ΣΤΗΠΙΚΙ λοιπόν είναι αναγραμματισμος αυτής της λέξης!το Κ που ζαρωσε το πάνω χεράκι του,αν το στραβωσεις από την άλλη μεριά,φέρνει στο αγγλικό R.Το Η αν του λυγισεις τα πάνω δοκάρια είναι το γνωστό σε όλους Α.ο τυπαρας λοιπόν,με τη γνωστή αμερικανικη προφορά είναι ΤΙΠΑRIΣ
Ο ορθότερος τρόπος να διορθωθεί είναι να το επισημάνετε στη Γ.Γ. Αθλητισμού, η οποία είναι ο κρατικός φορέας της αποστολής μας. Εκείνοι θα πρέπει να ενημερώσουν τον αντίστοιχο φορέα της διοργάνωσης.
Στις ΗΠΑ έχουν συνηθίσει να βάζουν το "Σ" αντί για το ελληνικό "Ε", πιθανόν γιατί το φόντο δείχνει πιο αρχαιοπρεπές. Την αρχή ίσως την έκανε η Βαρντάλος με το "My big fat GRΣΣΚ Wedding" και ακολούθησαν οι υπόλοιποι. imdb.com/title/tt0259446/
Δεν το ξεκίνησε η Βαρντάλος, αυτό το γραφιστικό "κόλπο" χρησιμοποιείται εδώ και πολλά χρόνια. Για κάποιον που δεν μπορεί να διαβάσει το ελληνικό αλφάβητο, το κεφαλαίο Σ θυμίζει έντονα το κεφαλαίο Ε, και αντίστοιχα το κεφαλαίο Π θυμίζει έντονα το πεζό λατινικό "n". Επίσης πολύ συχνά χρησιμοποιείται και το κεφαλαίο Δ για το κεφαλαίο Α, και έχω δει μέχρι και το Θ στη θέση του Ο.ПроълНмата Поу ежеι ο КоСмоС, гамнСе ме ДнлаДн.
Εβαλα σχόλιο στη σελίδα του ESPN "Dear ESPN, it is a good idea to use the native alphabet for the World Cup soccer posters but in the case of the Greek team you used a Cyrillic -like alphabet when the use of the Greek alphabet would have been the natural choice. For your guidance the correct spelling is ΕΘΝΙΚΗ. Please correct the poster so you can avoid further embarrassment." Το κοινοποίησα και στην σελίδα της Ε.Π.Ο.
Respect στον gimik. Και σε όσους ασχολούνται με όσα τους ενοχλούν (μικρά ή μεγάλα, σημαντικά ή λιγότερο σημαντικά) και αφιερώνουν χρόνο για να τα αλλάξουν.
Αυτό που χρειάζεται να δηλώνουμε ότι δεν είμαστε εθνικιστές, χρυσαυγίτες, ή οτιδήποτε άλλο για να μιλήσουμε για κάτι 'εθνικό' δεν μου φαίνεται ιδιαιτερα υγιές. Κι εγώ το κάνω. Αλλά με ενοχλεί.Γιατί πρέπει να απολογηθώ αν θέλω να μιλήσω για κάτι που αφορά οποιαδήποτε λέξη-παράγωγο του "έθνους";
Εκεί μας έχουν καταντήσει οι φασίστες νεοναζι, έχουν καταχραστεί σε τέτοιο βαθμό την έννοια του πατριωτισμού και ό,τι έχει να κάνει με τις έννοιες πατριδα και έθνος, το έχουν σφετεριστεί σε τέτοιο βαθμό, που μιλώντας για κάτι εθνικό φοβάσαι πως θα σε περάσουν για χρυσαυγίτη.
Άλλο εθνικιστής και άλλο πατριώτης. Είμαι πατριώτης αλλά όχι εθνικιστής.Στην εικόνα έπρεπε να βάλουν μια ελληνική λέξη με ίδιο νόημα και στα αγγλικά. Τόσες ελληνικές λέξεις υπάρχουν που χρησιμοποιούνται στην αγγλική. Μια με Ελληνικούς χαρακτήρες που να διαβάζεται και στα αγγλικά χωρίς να θέλει αποκωδικοποίηση όπως αυτή
Μάλλον θα αρχίσουμε να ντρεπόμαστε να λέμε ότι είμαστε πατριώτες γιατί θα μας λένε ΧΑ. (Αυτοί που δεν ξέρουν τη διαφορά πατριώτη και εθνικιστή)