Τυχερή η Αθήνα πάντως

Τυχερή η Αθήνα πάντως Facebook Twitter
Εικονογράφηση: Aτελιέ /LIFO
24

Είδαμε στην τηλεόραση ότι πριν λίγο ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης πήρε τηλέφωνο τον Καμίνη και παραδεχόμενος την ήττα του του έδωσε συγχαρητήρια. 

Και σκέφτηκα: Πώς τελικά άλλαξαν τα πράγματα, και πόσο τυχερή είναι ευτυχώς η Αθήνα.

Έγραψα πριν όλο περηφάνεια για την Θεσσαλονίκη και τον Μπουτάρη, αλλά εδώ που τα λέμε κι η Αθήνα έχει δύο αξιόλογους μονομάχους - ευγενείς, με νέα μυαλά, (με μελανά σημεία τα μπρος πίσω σχετικά με τους χρυσαυγίτες ψηφοφόρους) και προοδευτικούς. 

Σε μια περίοδο που φοβόμασταν ότι -εξαιτίας της φτώχειας, των μεταναστών κλπ- η Χρυσή Αυγή θα θριαμβεύσει και θα αρχίσει να κυνηγά τους ξένους και με τη σφραγίδα του Νόμου, καταλήξαμε τελικά να έχουμε δύο καλούς, δημοκρατικούς υποψήφιους, με όραμα για την Αθήνα. 

Μπράβο στην Αθήνα που έκλεισε τα αυτιά της αγνοώντας ως επί το πλείστον αυτούς που θεωρούσαν ότι το πρόβλημα της πόλης θα είναι το τζαμί ή οι ξένοι (όχι ότι δεν πρέπει να συζητηθούν όλα τα θέματα).

Με επικεφαλής τον Γ. Καμίνη και αξιωματική αντιπολίτευση του Δήμου Αθηναίων τον Γ. Σακελλαρίδη η Αθήνα θα διοικείται από προοδευτικές δυνάμεις, που μπορεί να διαφωνήσουν σε πολλά, όμως είναι κατά βάση αξιόλογες. 

 

Και αντίθετα να ήταν τα αποτελέσματα (πρώτος ο Γ.Σ. και δεύτερος από κοντά ο Καμίνης) τα πράγματα θα ήταν εξίσου αισιόδοξα για την πρωτεύουσα. Μετά από δεκαετίες σκουριασμένων Δημάρχων είναι καλό το ότι άνθρωποι Ευρωπαίοι ψηφίζονται για να βοηθήσουν την πόλη να γίνει πραγματικά ευρωπαϊκή.

 

 

24

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών - Μικροπράγματα

Mικροπράγματα / Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών

«Υστερικές» όσες μιλούν συνεχώς για τα γυναικεία δικαιώματα και «τα θέλουν» όσες είναι θύματα καταπίεσης και δεν το καταγγέλλουν, μάς ενημερώνει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής, Δημήτρης Παπανώτας.
ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΝΑ ΚΡΑΒΑΡΗ