Θα έτρωγες στο μαγαζί του Jamie Oliver (στο οποίο βρέθηκαν μούχλα και περιττώματα);

Θα έτρωγες στο μαγαζί του Jamie Oliver (στο οποίο βρέθηκαν μούχλα και περιττώματα); Facebook Twitter
22

 

Θα έτρωγες στο μαγαζί του Jamie Oliver (στο οποίο βρέθηκαν μούχλα και περιττώματα); Facebook Twitter

 

Τις προάλλες έγινε μεγάλο θέμα: "Mέσα στη μούχλα, τα περιττώματα ποντικών και στα ληγμένα κρέατα ήταν το κρεοπωλείο του γνωστού σεφ Jaime Oliver, όπως διαπίστωσαν σε έλεγχο τους οι υγειονομικές αρχές της Βρετανίας.

Πρόκειται για το κρεοπωλείο που τροφοδοτεί το εστιατόριο Barbecoa, το οποίο βρίσκεται κοντά στον καθεδρικό ναό του Αγίου Παύλου στο City του Λονδίνου. Το υγειονομικό το έκλεισε μετά από αυτά τα ευρήματα για 24 ώρες τον Ιανουάριο, όπως αποκαλύπτουν τώρα οι Times."

 

 

Θα έτρωγες στο μαγαζί του Jamie Oliver (στο οποίο βρέθηκαν μούχλα και περιττώματα); Facebook Twitter

 

Ο Τάσος Αντωνίου -Συγγραφέας & δημιουργός του Μαμα Πειναω- είχε γνωρίσει και μαγειρέψει με τον Oliver.

Tου ζήτησα να μου πει τη γνώμη του για το θέμα, ξέροντας πως τον έζησε λίγο και προφανώς είδε τη νοοτροπία του και (πάνω-κάτω) την εργασιακή του συμπεριφορά από πρώτο χέρι.

 

Να τι μου είπε:

 

 

 

Ο άνθρωπος που ενέπνευσε τους σημερινούς 30something να μπουν στην κουζίνα όχι μόνο για να μαγειρέψουν κάτι που θα ικανοποιήσει την πείνα τους, αλλά για διασκέδαση, έχει ένα μαγικό τρόπο να τα κάνει όλα να μοιάζουν παιχνιδάκι και το επιβεβαιώνω από πρώτο χέρι, μιας και είχα τη μεγάλη χαρά να τον γνωρίσω από κοντά και να περάσουμε απίστευτες ώρες μαζί, στο εστιατόριο του Recipease στο Λονδίνο. Μαζί, στην ίδια εστία, πάνω από τις ίδιες κατσαρόλες, να φτιάχνουμε χειροποίητα ραβιόλι.

 

Ξέρεις τι μου έκανε εντύπωση; Ναι, είναι άνετος και πάρα πολύ cool, πράγμα που από μόνο του είναι σχεδόν απίστευτο μιας και είναι ένας άνθρωπος που γνωρίζει και αγαπά σχεδόν όλη η υφήλιος. Αυτό που με εξέπληξε περισσότερο ήταν το ενδιαφέρον του για το ίδιο το κατάστημα. Μιλούσε με τους σερβιτόρους για το πώς πέρασε η εβδομάδα τους, βοηθούσε στο στολισμό του χώρου (πλησίαζαν Χριστούγεννα), μάζευε από το πάτωμα τα χαρτιά που έπεφταν από το τραπέζι των διακοσμητών.

 

Παρότι ουσιαστικά μιλάμε σχεδόν για ένα brand πλέον, ο Jamie Oliver ενδιαφέρθηκε άμεσα για το εστιατόριο και δεν άφησε την ευθύνη αποκλειστικά στον manager, κάτι που, μεταξύ μας, οι περισσότεροι σεφ, τόσο ξένοι όσο και Έλληνες, αφήνουν στην ευχέρεια του υπεύθυνου ή και του προσωπικού.

 

Αναμφισβήτητα, όταν μιλάμε για μια "επιχείρηση" με τόσα πολλά εστιατόρια υπό τη σκέπη της, θεωρώ ότι εφόσον αναγράφεται στην επωνυμία τους το όνομα Jamie Oliver, πρέπει να τηρούν πιστά κάθε κανόνα, πόσω μάλλον σε ό,τι αφορά την υγιεινή. Η πραγματικότητα έχει δείξει πολλάκις ότι λάθη και απροσεξίες σε τέτοια θέματα είναι βέβαιο ότι θα συμβούν, από το σουβλατζίδικο της γειτονιάς μέχρι το πιο εκλεκτό και πολυβραβευμένο εστιατόριο.

 

Κλασικό πλέον παράδειγμα είναι η περίπτωση του Noma, βραβευμένου ως το καλύτερο εστιατόριο του κόσμου, όταν το 2013, 70 πελάτες έπαθαν τροφική δηλητηρίαση εξαιτίας του κρυώματος ενός μάγειρα στην κουζίνα. Για την ιστορία, το πιο οικονομικό μενού στο Noma ξεκινά από 215 ευρώ. Επίσης να αναφέρω ότι το εν λόγω εστιατόριο βραβεύτηκε πριν περίπου ένα μήνα ως το καλύτερο εστιατόριο παγκοσμίως για το 2014. Ανάλογη εμπειρία είχαν το 2009 πολλοί πελάτες του επίσης βραβευμένου και ακριβού εστιατορίου Fat Duck.

 

Αν με ρωτάς λοιπόν εάν θα έτρωγα στο εστιατόριο του Jamie Oliver το οποίο έκλεισε η υγειονομική υπηρεσία του Ηνωμένου Βασιλείου για κάποιες ώρες μέχρι να διασφαλίσει ότι τηρούνται κατά γράμμα οι κανόνες υγιεινής, θα σου έλεγα ναι. Από τον Jamie πήρα πολλή δύναμη να συνεχίσω αυτό που ξεκίνησα τόσα χρόνια τώρα. Με έκανε να πωρωθώ ακόμα περισσότερο, να κοιτάω μόνο τη δουλειά μου και να προσπαθώ να γίνομαι κάθε μέρα ακόμα καλύτερος, ακόμα κι αν γίνουν λάθη σε αυτήν την πορεία. Του χρωστάω ένα μικρό μέρος από το βιβλίο μου και ανυπομονώ να τον ξαναδώ και να φάω φαγητό από τα χεράκια του.

 

 

22

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών - Μικροπράγματα

Mικροπράγματα / Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών

«Υστερικές» όσες μιλούν συνεχώς για τα γυναικεία δικαιώματα και «τα θέλουν» όσες είναι θύματα καταπίεσης και δεν το καταγγέλλουν, μάς ενημερώνει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής, Δημήτρης Παπανώτας.
ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΝΑ ΚΡΑΒΑΡΗ