Huffington Post: 16 λόγοι που οι Έλληνες είναι καλύτεροι

Huffington Post: 16 λόγοι που οι Έλληνες είναι καλύτεροι Facebook Twitter
7

Η ελληνική κουζίνα αποθεώνεται στην Huffington Post αφού πρώτα στην εισαγωγή του άρθρου γίνεται η προβλέψιμη αναφορά στη χώρα που έδειξε το δρόμο στη σύγχρονη κοινωνία, με τα πνευματικά της μυαλά και τη Δημοκρατία.


Το σάιτ της Αριάνα Χάφινκτον επικεντρωνει όμως στην κουζίνα και στον τρόπο διατροφής που διαμόρφωσαν οι Έλληνες, τον οποίο, όπως γράφει, δεν μπορεί κανείς να συναγωνιστεί.


Αναφέρονται ενδεικτικά 16 λόγοι που οι Έλληνες υπερέχουν (τουλάχιστον στην κουζίνα):

 

1. Δύο λέξεις: Ψητό τυρί (σαγανάκι)

 

2. Ο καφές των Starbucks δεν μπορεί να συγκριθεί με τίποτα με τον ελληνικό φραπέ


3. Έχουν μετατρέψει τη μεγάλη, πολύ μεγάλη κατανάλωση ελαιόλαδου σε ένα υγιές χόμπι



4. Κανείς δε φτιάχνει καλύτερη σαλάτα, γι' αυτό μην το προσπαθήσετε καν.

 

5. Το κρασί έρχεται πρώτο και μετά ακολουθεί το νερό



6. Η φέτα είναι η εθνική τους γαρνιτούρα


7. Αυτό είναι επιδόρπιο (λουκουμάδες)



8. Έχουν «ανεβάσει» τα bar food σε άλλο επίπεδο (μεζέδες)


9. Τα πλοκάμια δεν τους τρόμαξαν ποτέ (χταπόδι στη σχάρα)


10. Καμιά ζαχαροπλαστική δεν έχει τόσο βούτυρο, όσο η δική τους.


11. Έχουν τελειοποιήσει την τέχνη του να περνούν ώρες πάνω από το γεύμα τους



12. Το τζατζίκι είναι η κέτσαπ τους


13. Ξέρουν πως το φαγητό και το ποτό έχουν καλύτερη γεύση όταν περιβάλλονται από φίλους και οικογένεια

14. Το μέλι ρέει πιο άφθονο από ότι το κρασί στην Ιταλία


15. Η γη τους προορίζεται μόνο για σημαντικές καλλιέργειες: ελιές και σταφύλια


16. Το γιαούρτι









7

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έχει το Grindr καταστρέψει το γκέι σεξ για πάντα;

Living / Έχει το Grindr καταστρέψει το γκέι σεξ για πάντα;

Η πλατφόρμα δέχεται επικρίσεις για ρατσισμό, χονδροφοβία, κατάθλιψη και διατροφικές διαταραχές. Καθώς γιορτάζει την 15η επέτειό της, εξετάζουμε πώς άλλαξε την γκέι κουλτούρα, προς το καλύτερο και προς το χειρότερο
THE LIFO TEAM
Τελικά, να προτιμάμε τα προϊόντα με ή χωρίς ζάχαρη;

Radio Lifo / Τελικά, να προτιμάμε τα προϊόντα με ή χωρίς ζάχαρη;

Η ζάχαρη είναι ένα από τα πιο αμφιλεγόμενα συστατικά στη σύγχρονη διατροφή. Όμως, τελικά μας κάνει τόσο κακό όσο νομίζουμε; Και τι ισχύει με τα υποκατάστατα της; Η Μερόπη Κοκκίνη μιλά με την κλινική διαιτολόγο διατροφολόγο Μελίνα Καριπίδου.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
Βρομοκαρυδιά: Αυτή η μάστιγα!

Ηχητικά Άρθρα / Βρομοκαρυδιά: Αυτή η μάστιγα!

Οι βρομοκαρυδιές ή αΐλανθοι είναι ίσως τα πιο ευρέως διαδεδομένα δέντρα στην Αθήνα και παρότι συνεισφέρουν στο πράσινο της πόλης, έχουν εξαπλωθεί σε τέτοιο βαθμό που σήμερα αποτελούν απειλή για τα υπόλοιπα δέντρα της Αθήνας.
M. HULOT